Burtici fericite de septembrie-octombrie (107)
Raspunsuri - Pagina 21
anamaria1979 spune:
Monikus ai grija de tine si de bebe. Stai linistita ca si eu am patit la fel cu a mea, m-a chemat din luna in luna (ptr ca oricum a fost plecata in concediu si ea), abia acum a revenit. Ce-i drept banuiesc ca acum ma va chema mai des ca urmeaza luna a-8-a.
Roxxy bine ai revenit printre noi.
anamaria1979 spune:
Fetelor aveti grija cu caldura este insuportabil afara, cel putin pentru mine. Interesant subiectul cu epilatul ca oricum aveam ceva probleme.
Dana15 spune:
Monikus..am pus eu o intrebare pe la pagina 18-19; poate ma ajuti, ca stiu ca tu te mai pricepi..oare imi pot lua toate cele 126 zile de concediu de maternitate dupa ce nasc?; stii ceva de acest lucru?
Dana 29s mamica mandra de
Thank God I'm a woman!
www.flickr.com/photos/38426629@N04" target="_blank">Noi
monikus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Dana15 Monikus..am pus eu o intrebare pe la pagina 18-19; poate ma ajuti, ca stiu ca tu te mai pricepi..oare imi pot lua toate cele 126 zile de concediu de maternitate dupa ce nasc?; stii ceva de acest lucru? Dana 29s mamica mandra de Thank God I'm a woman! www.flickr.com/photos/38426629@N04" target="_blank">Noi |
Eu stiu ca poti sa ti le iei pe toate 126 cand vrei tu deci si dupa nastere. Am o colega care si-a luat doar 3 zile prenatal si restul postnatal. Asa s-a nimerit. Nu vad de ce ar fi o problema. Eu stiu ca in lege scrie ca poti sa ti le iei cum vrei dar te obliga sa iti iei cel putin 42 dupa nastere. Legea nu zice nimic altceva.
Anamaria . Sper sa nu am nici o problema pana pe 10 sept cand m-a chemat din nou.
Monica 26+ cu Rares Stefan/Andrei POZA BEBE
BEBE
Fragutza spune:
Dana, da, le poti lua pe toate dupa ce nasti. Nu e obligatoriu sa le iei inainte.Doar acel minim de 42 de zile dupa nastere este obligatoriu.
33+ Natalia
Dana15 spune:
ok..multumesc Monikus; ma gandeam ca asa ar trebui sa fie, dar am zis sa mai intreb; si probabil as beneficia de aceleasi avantaje ca si cand mi-as lua si prenatalul? asa este normal sa fie..pe mine cei de la salarizare mai mult ma baga in ceata decat sa ma lamureasca; m-au trimis la medicul de familie, ca cica el stie mai bine..incompententi!
multumesc si tie Raluca!
Dana 29s mamica mandra de
Thank God I'm a woman!
www.flickr.com/photos/38426629@N04" target="_blank">Noi
claucia spune:
Hehe, Mariaana, ce bine ca ai scapat de amenda. Se face si la noi ca in alte tari, nu se accepta spaga, te pot baga si la rece (vorba Iulikai) pentru asta, dar rugaminti de mama sau impresionat politistul cu un motiv bun merge peste tot, sau mai degraba la alti, la noi sunt mai rai politistii Iar motivul tau era mai mult decat f bun , vezi sa nu mai faci asa alta data numai!
Monikus, bine ai revenit, cum ai facut tu asa frumos rezumate peste rezumate si mi-ai clarificat si mie mintile ratacite ca uit tot timpul ce se vorbeste, eu vreau sa scriu, uit, mi se pare ca am scris si tot asa. Da, aia pe care o ai cam de 5-6 luni este burtica de dupa nastere . Eu credeam ca dupa ce nasc gata, burta is gone, dar nu prea este, sta cu tine cam 6 saptamani, bine din ce in ce mai mica pana se retrage de tot.
Tin minte si acum, chiar daca nu slabisem imediat, tot mi se parea ca sunt foarte vioaie, ca pot sa sar (si aveam si ceza ) ca mi se subtiasera toate cele, si asa este, se reduce apa, volumul de sange, se dezumfla toate, astea pe langa grasimea care incepe sa plece.
Dana, felicitari pentru condusul cu simt de raspundere.
Hai ca iar m-am intrerupt din mesaj 15 minute, probabil ca ati mai scris 10 capitole
Clau 31+ cu si Alessia Maria 13 iulie 2007
varsta bb2
raluk16 spune:
Iupiiiiii, mi-a venit perna de gravide!!!
Deja am fugit in pat s-o probez... hmmm ce bine e... . Nu stiu de ce nu m-am gandit ca daca e cu bilute din alea sigur e comoda. Ca eu am un fotoliu puf (para) din acela cu bilute si e cea mai comoda "chestie" pe care m-am asezat vreodata. Cum ma pun pe el, cum imi trec toate durerile .
Si... tot ieri le scrisesem la cei de la Laica. La Baby Expo in Cluj comandasem de la ei un cantar, ca sa-l prind la pretul promotional de la baby expo. Si ei n-au mai dat nici un semn. Cum le-am scris, cum l-au trimis. Asa ca am acum doua cutii imense in hol, nu stiu cum le-a carat curierul
27+
mariaanna spune:
Cine se baga la facut capitol nou?
Eu sunt in grupul celor care nu stiu....
Raluk, odihna placuta cu perna.E buna, dar din cauza ca e mare eu renunt la ea uneori in favoarea alteia mai mici si tot asa de tare...Tot perna, nu va ganditi la altceva mai mic si tare....
Mariaanna
28+
Mamica de si in asteptarea unui
monikus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Dana15 ok..multumesc Monikus; ma gandeam ca asa ar trebui sa fie, dar am zis sa mai intreb; si probabil as beneficia de aceleasi avantaje ca si cand mi-as lua si prenatalul? asa este normal sa fie..pe mine cei de la salarizare mai mult ma baga in ceata decat sa ma lamureasca; m-au trimis la medicul de familie, ca cica el stie mai bine..incompententi! multumesc si tie Raluca! Dana 29s mamica mandra de Thank God I'm a woman! www.flickr.com/photos/38426629@N04" target="_blank">Noi |
Ori de cate ori ma duc la resurse umane sau la salarizare patesc la fel ca tine. La mine si medicul de familie e putin batut in cap dar..... Avantajul e ca eu am o prietena la salarizare si m-a ajutat.
Stiu ca mai intreba cineva acum mult timp de zilele de co. Eu atunci m-am cam agitat. Intre timp am aflat ca la mine, adica la stat, am dreptul la toate zilele de concediu de odihna pe anul in curs. Mi se va face un calcul in anul in care ma intorc la munca, si atunci voi avea mai putine. Oricum la mine nu va fi nici o problema pt ca contractul individual de munca se suspenda in decembrie asa ca.... nu imi vor taia din zile. Nu stiu cum e la voi dar la mine a iesit cum am vrut eu.
Claucia, si eu voi face cezariana si ma interesa ce ai scris tu acolo de burtica. Vroiam sa te mai intreb ceva. Tu ai purtat burtiera sau s-a tras burtica de la sine?
Raluk sa ne spui cat de utila e perna. Mie mi se pare cam scumputza dar.... voi vedea.
Mariana, nici eu nu ma bag la facut capitol pt ca si eu mai am un singur neuron obosit si nu as vrea sa fac vreo prostie pe care sa nu stie nimeni sa o repare.
Monica 26+ cu Rares Stefan/Andrei POZA BEBE
BEBE