Strumfi de 2 ani! La multi ani! iul-aug 2007 (150)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

La multi ani strumfisorilor care au facut 2 ani si pe care n-am apucat sa-i felicit.
Sa fiti sanatosi si sa aveti o copilarie fara griji .

Anca, e frumoasa foc fi-ta cea mare, o sa ai coada la usa peste cativa ani. Cea mica promite si ea, e o bombonica de fetita, foarte delicata .
Cred ca le-ai plimbat la mare mai mult decat m-am plimbat eu in ultimul deceniu :).

Cristina, mami de superbaietel, . E bine ca ai reusit sa gasesti o solutie pentru Denis, probabil as fi luat aceeasi decizie daca David s-ar fi imbolnavit asa des si asa de rau. Numai ca eu chiar n-as avea cu cine sa-l las, sa-l duc la maica-mea ar fi exclus (adica sa-l vad doar la sfarsit de saptamana). Chiar nu stiu ce as face, asa ca n-am de ales decat sa ma rog sa fie sanatos.

Georgi, sanatate multa lui Mihnea, sper sa fie de la maselute si nu altceva.

Brazuca, frumoasa pustoaica ta , mi se pare ca seamana leit cu tine.
Despre dormitul fara scutece, exact asa e si la noi, daca il las dezbracat, nu face. daca ii pun pampers, il gasesc dimineata cimpoi.
in ultimele zile se trezeste o data pe noapte cand ii vine sa faca pipi si il apuca urlatul. nu vrea nici la olita, nici la wc, ci fix pe parchet . el se trezeste de regula foarte morocanos, nu poti sa te intelegi cu el decat dupa ce isi bea laptele si se trezeste putin, asa ca ma inham cu multa rabdare de aici inainte. nu stiu cand vom reusi sa negociem si aspectul asta, ca noaptea nu prea imi vine sa spal pe jos.

Stefania, v-am admirat pozele, e frumoasa Catarina ta . Si pun pariu ca si desteapta, eu cred ca daca ai vorbi cu mine daneza o luna, sigur n-as prinde o iota

Greierash, distractie placuta la mare .

eu am constientizat ca nu prea imi place la mare, ca ma plictisesc groaznic. a, da, daca e cu gasca e altceva...dar singuri, e plictiseala mareeeee. as pleca oricand la munte, mai un peisaj, mai un gratar, aer curat, liniste (mai ales liniste, manele mai rar, shaorma si mai rar, nu tu aglomeratie, nu tu caldura naucitoare...).

despre david, e la etapa "a cui e?". eu stiam ca exista etapa cu "de ce?", nu si cu "a cui e?". toate lucrurile trebuie sa fie ale cuiva: incaltamintea, imbracamintea, detergentul de vase, farfuriile, calculatorul, apa de la robinet, luna de pe cer, tot-tot.

si mai e la faza cu "nuuuuu, mami, nuuuuuuu!" si da din degetel NU. o spune fara sa tipe, doar informandu-ma ca nu vrea sau ca nu e voie sa fac ceva. ma rog, nu pot eu sa descriu, dar e f haios cand face asta. o sa incerc sa-l filmez o data, mi-e sa nu-i treaca .

DaviDependenta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Vivela, multumesc frumos . Le-am plimbat la mare si o sa le mai plimb, noua ne place mult si vad ca si ele se simt foarte bine, ieri Saby era la usa cu prosoapele de plaja si zicea "haideti la plaja ca a luat Saby prosoapele" , deci nu pot sa o refuz. Iar locatii fara shaorma, manele, aglomeratie etc... se mai gasesc chiar si in plin sezon.
Cu cine seamana David sa nu te intelegi cu el pana-si bea lapticul? Unul din voi nu face la fel cu cafeaua?
Acum ca zici tu imi dau seama ca si noi am trecut prin perioada cu "a cui e", a mai ramas ceva din ea, dar de proportii mult mai mici. Acum suntem la "asta de unde e?" (mai mult in legatura cu puzzle-urile) si la eternul "de ce?" cu care ma bazaie de vreo 2 luni si nu stiu cat dureaza.
Cu renuntatul la pampers nu suntem atat de avansati, ea abia a inceput sa faca ziua la olita, nici pomeneala sa o las la somn sau afara in chilotei. Pana acum a fost extrem de usor, la cateva zile dupa ce a implinit 2 ani ne-am hotarat sa o lasam in funduletul gol prin casa pentru ca se iritase rau de la pampers pana sus pe burtica. I-am explicat sa faca la olita, nu in pat, nu pe jos, si s-a conformat fara nici un accident. Cu caca a durat cateva zile, ca voia sa-l faca doar in pampers, acum e ok, dupa ce a facut pe plaja si a vazut care-i treaba .

Carla, mama Larisei din 15/06/09 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07

mare(4) iulie 2009 *******mare(3) iunie 2009 *******mare(1)2009 *******mare(2)2009 *******Saby la 2 ani
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oaana spune:

Cristina ,sanatate multa multa la baietel.Te inteleg perfect,ca am trecut de nu stiu cate ori prin boli cu amandoi.Poate daca-l tii acasa,si sa-l dai in primavara ar fi mai bine.Eu pe Aaron il dau abia la anul in toamna la gradi.

Vivela,nici mie nu -mi place la mare,prefer muntele...Are si Aaron unele momnete cand se trezeste si nu te poti intelege cu el...insa in general se trezeste,se da singur jos din pat,si se duce cu tati la baie,cam o data pe noapte.

Carla,tu cum te descurci cu fetele?

Musso,eu am auzit ca Philips de ureche ar fi bun...acu alege si tu.

Eu cred ca la voi e vorba de masele,mai ales ca-si duce mana la gurita.Si Aaron refuza mancarea solida...si sigur ca refuza carnita pt ca atunci cand mesteca e jale la gingiile inflamate.

Eu nu am fetite,dar au parul mare si stau amandoi la rand la uscat cu feonul

pe toate...revin imediat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oaana spune:

Jadi,unde te ascunzi?

Vivela,tot io...Si eu am asteptat ca Iosua sa ajunga la faza:"de ce?"Insa nu,la el intrebarea e:"cum adica"?

Mi-am adus aminte de Sheherezada.Ce mai faci,ne mai citesti,mai scrie-ne de strumful tau.

Cafera,pe unde colinzi?

Brazuca,ce faci cu Deni cat esti la gradi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamada spune:

Buna seara fetele!
La multi ani tuturor sarbatoritilor!
Georgicum e...ai fost la doctor? ce a zis?
Carla pup toate fetele frumoase si destepte!
Stefaniaeu am uscat-o pe Cati de cand era micuta cu foenul...am unul din ala cu caldura reglabila..il dau pe recisor si usuc de la distanta foarte mare. Sta fara probleme.Secretul este sa o lasi sa si umble cu el ...eu i-l dadeam cand nu era in priza.
Vivelanu incerc sa te conving sa-ti placa marea (eu o ador, dar nu prea am parte de ea!), dar iti sugerez cateva zile la 2 Mai..nu stiu cum mai este acum, dar acum cativa ani era absolut minunat...zaceam acolo de ne uita Dumnezeu...o data au sunat parintii disperati dupa mine si dupa sotul meu sa ne intrebe daca noi nu mai venim acasa ca plecasem pentru 7 zile si trecusera vreo 14
Oaana voi ce faceti?
Sunflower sa va faceti bine repede, repede!
Greierash distractie placuta la mare

Noi azi am fost la piscina si Cati este foarte incantata. Am facut baie de 3 ori...prima data cu urlete ca ea vrea "jos"...nu stiu ce insemna asta, a doua oara a inceput sa-i placa pentru ca am invatat-o sa dea din picioare si din maiini si ii striga pe oameni in piscina "uiteee...inot, nenea, uite, tanti uite", iar a treia oara s-a cerut singura in apa - "mami, vreau la picina". Am facut plaja lungite pe sezlong (fiecare cu al ei) am fost smechere...la distractie intre noi, ca fetele! O singura problema am avut: obsesia sutienului...Cati are un costum cu slip si sutien primit de la o prietena si a tras de mine ca de nu stiu ce sa iau sutienul la mine ...cat am stat la piscina cred ca a spus de o suta de ori ca vrea si ea "suten" ca si mami are. In rest sunt mandra de ea ca nu a facut pisu deloc pe ea...a cerut in iarba...dar ne-am dus la wc ca eram intr-un loc super civilizat si am tinut-o eu in brate deasupra wc-ului si a facut!
Mergem si maiine!
Va pup si o seara buna
PS: Pentru cine vrea sa vada poze cu Cati din ultimele zile ...aveti aici - http://oanamada.wordpress.com/2009/07/28/catinca-mania/

Oana siCati mica (1 an si 9 luni)

CATI POZE NOI

Povestea iepurasului Bocanila

"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brazuca25 spune:

Hello!
Carla

Eu pe Deny nu reusesc sa o usuc cu feonul pentru ca rar ma lasa, in functie de cat de obosita e. Mai mult o pacaleste sora-mea, ca e mai cocheta ea si o fascineaza pe Deny sa se uite cum se aranjeaza la par si deci vrea sa ii faca si ei.

Oana, nu stiu ce o sa fac cu Deny dar probabil ca pentru inceput va sta cu tati acasa, ca nu cred ca sunt sanse ca el sa isi gaseasca un servici prea curand, si in tatal meu nu prea ma bazez sa stea cu ea ca e tare fricos si panicat. Mi-as dori sa o iau cu mine la gradi, dar depinde ce grupa de copii voi avea. Inca nu am fost sa vorbesc cu nimeni pe acolo deci sunt in ceata.

oanamada ce dragut ca v-ati distrat amandoua ca fetele!

LA MULTI ANI SARBATORITILOR!

mamik fericita de Denisa Maria (20.07.2007)

A child is not a vase to be filled, but a fire to be lit

nunta noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Timi07 spune:

Profit de diferenta de fus orar sa le le urez la multi ani sarbatoritilor de azi 29.07 Ilinca, Radu, Vanessa, Matei si Keita
si mai profit o data ca in Ro e deja 30.07 si le urez la multi ani Cristianei si lui Denis
Sa cresteti toti mari, frumosi, isteti, norocosi

Timi, Maria Sophie(05.08.2007) si Sarah Ioana (14.04.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Timi07 spune:

Lore ma bucur ca David e mai bine.

Sunflower asa de bine te inteleg ca nu-ti mai vine sa-l lasi pe Denis la cresa...in cateva luni merge si Sarah si iar o iau de la capat. Dar ma consolez ca merge de la 8 luni jumate nu ca Soph de la 6 luni.

Brazuca&Carla v-am admirat fetitele frumoase.
Brazuca de fiecare data cand o vad pe Deny ma minunez cad de mult seamana cu tine, de fapt e copia ta in miniatura, doar alunitza ii lipseste si wow ce cuminte sta si deseneaza, a mea ar fi atentat la pereti dupa 2 minute.

Oanamada credeam ca ai si alte poze astea cu Cati shic le-am savurat acum cateva ore

Noi n-am inceput inca antrenamentul la olita dar daca o las pe Soph in poponeatza goala tot fuge la "oli" ca face pipi. Uneori face si trebuie sa aplaudam si s-o laudam dupa care ducem sa aruncam opera si sa o spalam pe oli dar eu tot nu cred ca-i pregatita pt ca ea zice c-a facut si cand de fapt n-a facut nimic. Pt ea e asa o distractie, char am zis ca atunci cand sunt convinsa ca-i momentul o sa-i dau olita ca recompensa cand e cuminte la cat tam-tam face.
Duminica a facut pipi la olita de vreo 7 ori intr-o ora doar ca sa o ducem s-o golim, sa tragem apa etc.

Timi, Maria Sophie(05.08.2007) si Sarah Ioana (14.04.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brazuca25 spune:

Timi sa stii ca si la noi la fel a inceput antrenamentul cu olita. Se aseza de zeci de ori si facea cate 2 picaturi de pipi si aplauda, iar daca nu eram in zona, lua olita in brate si fugea cu ea prin casa sa se laude ote mey pipi Dede. Usor usor a inceput sa se controleze si e foarte mandra de ea. Tot se aplauda dupa fiecare pipi si kk si uneori de emotie dupa atata babooo! babooo!!mai iese si un aaaa mutzi aaaani! Azu a facut kk in chilotei ca era prea concentrata sa se joace, dar cred ca a fost o intamplare totusi.
In seara asta a iesit gatita cu rochita si chilotei si coc la spate ca al lui mami. I-am explicat ca daca ii vine sa faca pipi sa ii spuna lui tati sa dea chiloteii jos si sa faca pipi ca sa nu se ude rochita frumoasa. Asa de incantata a fost incat nu a facut pipi, si a facut numai cand s-a intors acasa, la betzeu

Oricum nu vad vreo graba cu scapatul de pampers pana la urma. Eu nu am incercat neaparat sa scapam de ei, am renuntat sa ii pun in casa fiind fff cald, apoi afara i-am dat rochite si a inceput sa functioneze de la sine.
Pana nu e copilul pregatit tot degeaba ne agitam noi, nu facem decat sa ii chinuim. Anul trecut imi aduc aminte ca am vazut ingrozita cum o mamica isi batea pustiul in parc pentru ca facuse pipi pe el, si nu avea nici 3 ani bietul copil. In nici un caz nu cred ca trebuie sa se ajunga la asa ceva.

Cu pictatul abia am inceput, si a fost pe jumatate un succes. Am luat acuarele si nu tempera la tub sau borcanele. Astea sunt prea uscate si trebuie inmuiata des pensula in apa...combinati apa cu pensula, culori si un copil de 2 ani...si o sa intelegeti cum s-a consumat 1 bloc mare de desen intr-o dupa amiaza si doua randuri de haine (eu si ea ), plus balconul varza, plus peretii din hol pictati de mandra mea (fiind "supravegheata" de tati cand eram eu la bucatarie) si cuierul pictat. In concluzie, fata a fost super fericita, tati a zis ca sunt nebuna ca o las sa faca asa un haos, iar eu am hotarat ca zilele astea o sa cumpar niste tempera la tub sau borcanele. O sa va spun ce iese la urmatoarea sedinta de atelier de pictura.

hai ca am scris cat sa recuperez saptamanile de lipsa.

gata ma duc la nani ca maine la 7 i se face foame fetei. e lege!

mamik fericita de Denisa Maria (20.07.2007)

A child is not a vase to be filled, but a fire to be lit

nunta noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musso17 spune:

neatza
multumesc in legatura cu termometrul,o sa caut unu'de ureche,sa vad ce si cum...cred ca am retinut bine,citizen sau philips.
nico,daca citesti,parca tu ii luasei andrei unul de frunte,cum e?
oana,n-am ajuns la dr,ca sotu din dotare a zis ca n-are stomatita,adevarul e ca m-am uitat si eu in gura lui si nu se vede nimic,limba e curata,pe pereti la fel..doar gingia,tumefiata dar nu rosie,un roz spre alb...
ieri m-am crizat tare,s-a trezit din somn si nici apa n-a vrut,i-am dat niste nurofen si abia apoi a baut lapte,un iaurt de baut si o felie dintr'aia de la kinder..ma uitam,i-am dat niste paine,o ducea la buze,statea un pic,apoi mi-o intindea mie..off,dragul de el,ar fi papat,dar stie ca-l doare.
nu preconizez nici azi prea bine,azi -noapte s-a cam vaitat.
zi buna

Mergi la inceput