Fete din Austria gasim pe aici?

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns amelia spune:

Draga Adriana, mersi pentru informatie! Am sa ma uit dupa cartea asta, ca suna interesant.
Dar stii de ce mi-a adormit puiul abia la 12 noaptea? Pentru ca am dormit amandoua, ca puturoasele , de dupa-amiaza, vreo 3 ore si asta pana la 7 seara (ca daca stau noaptea pana la 3-4 la internet!?!). Deci de unde sa mai aiba somn, biata de ea, dupa numai 4 ore de stat treaza?
In general nu mi-a facut probleme mari cu adormitul, mai ales cat am alaptat-o, pana acum vreo 3 saptamani adica, adormea la san aproape intotdeauna. Dar de atunci incoace ne pune la treaba fata, ca asa s-a smecherit, trebuie sa facem patul si sa ne prefacem si noi ca ne culcam cu ea ca s-adoarma si abia apoi o punem la ea in patut. Avem insa noroc ca mai adoarme cateodata si singura in pat la ea, dar trebuie sa fie destul de obosita.
Uite o sa ma uit de cartea asta cand mai ies in oras si daca mai stii si alte carti bune, de psihologia copilului de exemplu, zi-mi si mie, ca m-ar interesa.
Ziceai ca esti racita, ca ai nasul infundat. Incearca cu un creion din acela mentolat de mirosit, poate merge. Eu iti doresc multa sanatate!
Eu azi n-am facut mare lucru, am umblat putin prin magazine pe Mariahilferstrasse si atat.
Va sarut cu drag pe toate si numai bine!

Amelia si Ana Maria - 1 an si 2 luni.

www.par.univie.ac.at/~aj/AnaMaria

Dincolo de nori este intotdeauna soare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anto spune:

Buna fetelor !Nu am mai scris pt.ca am fost putin gripata si eu fac urat la gripa...
Alina i-mi pare rau de ce vi sa intamplat ,chiar ca aveti ghinion in ultimul timp.Bine ca la Viena veniti cu trenu,m-ai intrebat cat stau ,nu stau decat pana seara (deci nu dorm acolo)pt.ca dumineca are Radu Weihnachtsfeier la ,bine ca nu e sambata ca nu putea veni .
Ori ai treaba cu seful ala ori nu...ti-a cam dat de lucru ,stiu si eu cum e cu de-astia ca am avut o perioada si eu parte...
Gabi si de la mine felicitari ca ai reusit cu mobila si sper sa-i placa la micutu M-am gandit eu ca cine stie ce mai vezi pe la circ si le pui la suflet ,eu am fost de doua ori ca trebuia s-o duc pe fiica-mea ,nu ma omor dupa circ mai ales ca e si f.scump dupa mine ,mai bine merg la un meci de basket sau hochei sau chiar la teatru .
Abia astept sa ne vedem mai ales ca acum vom fi mai multe ,altfel o sa stam de vorba dupa ce ne cunoastem,tu Amelia vi cu bebe?
Va pup si ne "vedem" mai tarziu ,trebuie s-o iau pe fiica-mea de la scoala.Numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns klavier spune:

mai, alinah, chiar acum m-am uitat pe invitatia de la ambasada si scrie 6 decembrie pe ea. foarte curios! cred ca o sa dau telefon sa intreb ce e cu ea. oare chiar tin astia doua receptii? poate ca sambata nu o sa mai fie atata calcare in picioare, sau poate ca au fost invitate fetzele subtziri luni si restul populatiei sambata.
oricum mai mult de juma de ora nu o sa stau.
(pe mine ma invita din cauza ca am mai cantat la centrul cultural si printr-alte manifestari organizate de ei).

amelia, ce sa-ti mai recomand? eu imprumut destul de mult de la biblioteca, aproape tot ce gasesc, dar nu toate cartile sunt deosebit de constructive.
ce m-a impresionat foarte mult, ca si psihologie, au fost niste carti de Alice Miller ("Am Anfang war Erziehung" si "Drama des begabten Kindes") pe care le am acasa si ti le pot imprumuta, daca vrei.
pe cea cu somnul mai bine sa ti-o cumperi, ca ai nevoie de ea mai des.

imi pare rau de incidentul cu masina, cunosc din proprie experienta cum e, si cea mai buna solutie e sa o reparati in Ungaria sau in Romania, e mult mai ieftin decat aici. dar chestia cu teil-casco in care se acopera stricaciunile doar cand nu esti tu de vina mi se pare fara sens. pentru ca daca nu esti tu de vina oricum plateste asigurarea celuilalt toata reparatia, la ce sa-ti mai faci si casco?!
si pentru cazul in care ai gresit tu ramai tot neacoperit.

toate cele bune,
Adriana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Babee spune:

Alina, scumpa, imi pare tare rau..dar uite, vorbeam si cu Vio si-mi spunea ca in mod normal asigurarea voastra trebuie sa plateasca pagubele celuilalt, iar de a voastra sa aveti grija..Asta e problema in cazul in care nu aveti Casco..sau doamne fereste sa vi se strice masina aiurea, de la ea citire(cazul nostru fosta masina) si sa platesti intr-un an mai ceva ca la accidente.Imi pare rau, inca o data, si poate n-o sa fie asa costisitor..tinem pumnisorii..
Anto, daca Radu nu poate veni, mai bine veniti tu si Deni cu trenuletul, singurele, c-asa sunteti mai mult pe fuga..si sa nu uit..multam fetele de felicitari..scumpe ca intotdeauna....
Sper ca ti-a trecut gripa, ma gandeam eu ca e ceva cu tine de nu mai scrii.Eu tot ma pazesc, dar am avut gripa de 2 ori pana acum..
Si-asa ma gandesc sanatoasa sa fiu si s-ajungem pana sambata(hai ca mult a fost, putin a ramas, nu??) si bebe sa stea cumintel...dragul de el.
Amelia, sa nu mai povestesti de papa bun la gravidute ca dam bataita la fundulet.., ca eu azi m-am muncit sa fac putina salata boeuf, de pofta, na..
Numai bine si sanatoase sa ne intalnim.

'Fiecare dintre noi este un inger cu o singura aripa.Si nu putem zbura decat imbratisandu-ne unul pe celalalt.'
Iubi, mamica cu burtica:)

Mergi la inceput

Ah..am uitat sa va zic..poate va distrez putin..
Din ciclul:numai unei femei insarcinate i se poate intampla
Am mers astazi la un magazin si brusc trebuie s amerg la toaleta.Cum imi vine, trebuie in cateva secunde s-ajung ca-mi e frica ca 'ud canapeaua'.Bun, caut cu Vio toaleta, si o vad,deja ma descheiasem la pantaloni, dau sa intru, cand urla Vio:E DE BARBATIIIIIIIIII.Nu am apucat sa mai intreb ce si cum....ca fac.Bun, acum ma gandeam:am facut, am facut, dar cum ies???Si aud de la vecinul niste sunete barbatesti de m-a apucat groaza...Si ies si dau cu nasul de un nene ce facea pisi la lavoar, aude tocuri si se intoarce..Mi-am cerut (rosie ca focul )scuze si am aratat spre burta... Vio saracul plecase de langa usa de rusine...dar ziceti si voi..ce sa fac, toaleta de femei era la etaj--nu mai ajungeam...deh...
Povestim si data viitoare din ce i se intampla unei femei burtoaseeeee

'Fiecare dintre noi este un inger cu o singura aripa.Si nu putem zbura decat imbratisandu-ne unul pe celalalt.'

Mergi la inceput

Doamne Gabi m-ai distrat de dimineata,ce nebuna esti...,i-mi si inchipui ce mutra o fi facut saracu om cand o dat cu ochii de tine ,o fi crezut pe moment ca a gresit el locu...,ma da`si astia sa puna pt. femei susb si pt.barbati jos ,chiar asa distanta...?
Nu putem nicicum ramane pana sambata,o sa stam pana seara nu avem ce face ,m-am gandit eu ca in ultimu moment intervine ceva.Si eu trebuie sa merg si Deni,la firma nu merge niciodata cand e dar la fotbal trebuie ca are si cu copiii si la echipa la care joaca...asta e.
Bine ca pot veni si asa.
Carti despre psihologia copilului...eu va recomand Claudia und David Arp eu am doua destul de interesante dar pt. copii mai mari(Und plötzlich sind sie 13 si Mit dem Kopf durch die Wand)
Cat era fiica-mea mica cumparam regulat magazinul Eltern & Kind unde gasesti lucruri interesante scrise de doctori sau psihologi buni.
Mari probleme am avut si eu cu fiica-mea cu adormitu sunt f. curioasa de metoda din cartea ta Klavier ,te-as ruga daca poti sa-mi spui si mie metoda aia si daca e valabila numai la bebelusi sau la orice varsta .Eu am avut cu fiica-mea probleme dupa doi ani ,dupa varsta asta devine copilu mai dificil pana pe la 7(cel putin in cazul nostru)
Va pup si ....mai vorbim

Mergi la inceput

Salutare..............
noi ne bataim, ne-am pus niste muzicuta pe internet(http://launch.yahoo.com/musicvideos) si suntem fericiti, topaim la mama in burtica(sau mai bine zis mama cu noi in burtica).Si-asa am zis ca-l fac dansator..sper ca nu seamana impiedicat ca tata-su c-atunci adio cariera de dansatorGlumesc....nu sariti pe mine..
Azi am stat la caldurica in casa, am scos numai nasul pe balcon si-am dardait nitel..asa ca am preferat caldurica .Ma gandesc deja la intalnirea noastra, dar cred ca va fi scurtuta..ca nici eu nu pot sta mult in picioare si daca e frig..mai mult de jumatate de ora ..nu se poate(dar ne vedem, ne pozam, discutam nitelus si de
ajuns)
Alina, totul e bine, s-au mai linistit treburile?Cand pleaca Maria Sa seful??Vorbim sambata pe indelete ce si cum a fost, ok?
Sanatate si toate bune

Mergi la inceput

Revin, tocmai ce s-a terminat 'Der Bachelor'.Voi va uitati?Mi-a lasat asa,, un gust nu stiu cum...am eu impresia sau imaginea femeii in lumea moderna este..degradanta?? nu stiu, poate am inteles eu aiurea sau am o stare dificila....
Mi se pare cumplit sa te umilesti pentru un barbat pe care-l crezi doar vazandu-l 'barbatul visurilor tale'.Cel putin asa l-au catalogat de la bun inceput toate cele 25 de fete.Mi se pare jalnic s-apelezi la asa ceva , sa fii urmarita tot timpul de camere, de privirile celorlalte fete..de tot.
Ori am luat-o razna ori asa e...voi ati urmarit emisiunea??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns klavier spune:

anto, metoda aia e explicata intr-o carte intreaga, cu tot felul de aspecte si cazuri concrete, si e cam greu sa fac rezumat, dar in principiu e cam asa:

1.iti trebuie nervi pentru cica nu mai mult de 1-2 saptamani
(eu nu am apucat sa experimentez decat doua zile la distanta una de alta, ca mi-a fost copilu' la bunica si de acolo vine cu alte obiceiuri)
2. te gandesti la niste ore fixe de somn si mancare (sunt niste indicatii cu cam cat somn au nevoie copiii de diferite varste, de exemplu a mea la 2 ani ar trebui sa doarma 11 ore noaptea si inca 2 ziua. asta se cam potriveste.)
3. inainte de somnul de seara trebuie sa fi trecut cel putin 4 ore de la cel de dupa-amiaza
4. inainte de acelasi somn de seara trebuie sa iti iei vreo ora in care sa te ocupi exclusiv de copil, ca sa il pregatesti frumos de somn (mancarica, baita, ritualuri de culcare precum poveste, gadilat, cantecel sau mai stiu eu ce face fiecare mamica langa puiutul ei). asa simte copilul ca il iubesti si esti alaturi de el.
5. la ora la care ai decis sa il culci, il asezi frumos in pat, treaz, cu jucaria/batista/alt obiect cu care doarme de obicei, dar FARA suzeta (noi oricum am scapat de suzeta de la 1 an si cateva luni) si FARA alte obiceiuri la care vrei sa renunti (la noi, de pilda, in ordine cronologica: leganat, plimbat cu caruciorul pe coclauri cateva ore, sau mutat de zeci de ori din patut in pat si invers, sau asezat cu mama in pat si inchis/deschis lumina, sau asezat tata langa patut pana adoarme copilul etc)
6. ii explici copilului, dupa pupic, ca il iubesti si il adori, dar de acum trebuie sa invete sa adoarma frumos si singurel in patutul lui cel minunat. asta pe un ton normal si fara a-i da impresia vreunei amenintari sau suparari (chiar daca nu intelege inca sensul, intelege hotararea)
7. logic, copilul crede ca e cea mai proasta gluma si incepe sa urle.
8. tu iesi din camera, lasi usa deschisa si incepi sa te uiti la ceas. aici incepe metoda propriu-zisa, adica te duci la anumite intervale la copil ca sa il asiguri ca esti langa el, sa vada ca nu l-ai parasit urland, si ii repeti mesajul de la punctul 6. copilul urla de obicei mai tare cand vede ca te duci la el si totusi nu il iei din patut. si iarasi iesi din camera.
Intervalele astea sunt: 3 min, 5 min, 7 min si ramai la 7 minute pana cand adoarme. a doua zi incepi cu 5 min, 7 min si ramai la 7 si in urmatoarele zile la fel.
Ceea ce invata copilul din toata tevatura e ca nu rezolva nimic cu plansul, ca in definitiv mama e acolo si reactioneaza la urletul lui, dar nu asa cum ar vrea el. Asa ca nu-i mai convine sa piarda timpul urland. Si cum toate lucrurile repetate 2 saptamani intra in obisnuinta, incepe sa ii placa sa adoarma in patutul lui, la ora respectiva, si sa vada ca e ceva normal.

asta e ce am extras eu pentru copii de 2 ani.
pentru restul varstelor mai bine citesti cartea, ca e oricum foarte interesanta. ("Jedes Kind kann schlafen lernen")

toate cele bune,

Adriana

Mergi la inceput

Klavier , merci de inf. din carte ,eu oricum nu mai am nevoie acum...,eram curioasa ce metoda ar pute fi ca fiica-mea cam de pe la trei ani nu a mai vrut sa doarma singura nicicum ,am incercat tot ce mi-a trecut prin cap ,cu povesti , cu ora fixa ...,ea nu urla cand plecam de langa ea ,plangea fara sa o aud si era in stare sa nu doarma toata noaptea daca nu mergeam langa ea (era ca un fel de suferinta),ea nu intelegea de ce eu cu tatal ei dormim impreuna ,alti copii cu fratii si ea singura ,alta data i-mi zicea ca ii e frica asa ca stateam langa ea pana adormea .A doua zi trebuia sa mearga la gradi ,nu i-mi permiteam sa o las sa nu doarma cat trebuie noaptea .Dar odata ce adormea nu mai aveam probleme cu ea toata noaptea ,niciodata nu s-a trezit sa vina la noi in camera ,de multe ori dimineata i-mi zicea :-iar ai pecat azi noapte!Problema la ea a fost pana adormea si asta a durat pana pe la 7 ani .
Gabi eu nu am auzit de Bachelor ,azi dimineata mi-a spus Deni care e "filmul" cu tipu si tipele ,ce porcarie ,pe mine ma inerveaza show-urile astea care mai nou apar ca ciupercile dupa ploaie, binenteles din SUA...
Si aici sa lasat frigul,pe sambata se anunta zapada,pai o sa ne plimbam un pic prin piata si mergem la o cafea sau ceai peste drum sa stam un pic la taclale la caldurica.Abia astept sa mananc un langos si sa beau un vin fiert .
Pana la urma tot cu trenul ajung

Mergi la inceput