Bulgaria- impresii, drum, statiuni, hoteluri(15)
Raspunsuri - Pagina 16
asiza spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ligia13 In vama este vreo casa de schimb valutar? Pot schimba acolo si lei in leva sau numai eur? In Sunny Beach in statiune ...la casele de schimb..primesc lei? (Intreb pt ca in Albena schimbam direct din lei in leva..si cursul iesea mult mai bun decat sa cumpar eur in ro si apoi leva in Bulgaria) Multumesc! Eu si Raducu (22.04.2005) |
Ca tot veni vorba despre bani, noi am folosit direct cardurile (in lei) pentru cumparaturi (comisionul e foooarte mic)...iar daca ne trebuia leva fie am schimbat din EUR in LEVA la casele lor de schimb valutar, fie am scos de la bancomat LEVA.
Madi spune:
Buna
Daca mai intereseaza pe cineva impresii de la Kaliakra Standard, Albena, eu sunt acum aici, scrieti-mi si va raspund.
ruxandra_sb spune:
Kaliakra Standard, Albena, impresiile noastre dupa 2 saptamani
(pe masura ce-mi amintesc mai scriu)
statiune:
- nimic de comentat, ok pt ce vroiam noi
- mi-a placut mult faleza
- in ultimele 2 nopti a bubuit nu stiu ce "muzica" pana tarziu in noapte, exact pe partea unde dormeau copiii.. i-a deranjat
plaja si marea:
- perfecte, o apa a marii dementiala. Nici o singura zi in care sa nu-mi vina sa intru in apa.. ceea ce la marea noastra neagra nu se prea intampla
- salvamar cam obraznic. Plus ca in afara de umbrela insemnata cu cruce rosie isi mai rezerva, cand dorea muschii lui, inca una.. si muta oaspetii!
- o intreaga odisee cu prosoapele de plaja care numai de plaja nu sunt.. iti trebuie vreo 2 sa acoperi un sezlong. Mai niciodata nu le gaseai.. ti le schimba la 1 saptamana!!! Si zau ca nu pricep unde erau prosoapele .. 80% din oaspeti erau cu prosoapele de acasa. Aici este o proasta organizare.. puteai pleca lejer cu ele acasa. La turci le puteai schimba de 100 ori pe zi, dar iti pastrau o garantie.
hotel:
- nu s-au obosit sa raspunda la emailul in care ceream confirmarea rezervarii
- situat excelent, pe plaja, cu o perspectiva minunata
- lifturile din holul principal in ultimul hal.. mici, lenese si nu le functionau senzorii (erau lipiti cu scotch).. mai mereu se prindea cate ceva/cineva
- liftul panoramic dinspre plaja era ok, dar scara care dadea afara era neasigurata .. dificil cu copii mici. Mai erau lifturi la camerele superior
- proasta organizare cu parcarea (inadmisibila pt un hotel de 4*).. nu au locuri special rezervate pt masinile care vin/pleaca ca sa descarce/incarce bagajele, nu mai vorbesc de locuri speciale pt persoane cu dizabilitati
- nu au avut grija si un dragut de turist roman a blocat cu masina rampa aceea pt scaune cu rotile, si un grup special s-a chinuit ceva cu ajunsul la hotel
- WC-ul din hol (care deserveste si restaurantul!!!!!) are numai 2 cabine inghesuite care mereu, dar mereu miros ingrozitor si -de cele mai multe ori- sunt murdare, cu hatie aruncata pe jos si urme ude..
La sugestia noastra sa-l extinda.. fatuca de la receptie a raspuns obraznic.. "If you give us more money we build"
camere:
- nu sunt clar de 4*, prea mici si inghesuite, nu am avut suficient loc sa-mi pun lucrurile.. gen policioare/sertare, am stat cu geamantanele pe langa noi. In comparatie camerele de la Superior sunt practic duble, inclusiv spatiul de depozitare.
- canapea patata, uneori cearceafurile erau usor zdrentuite
- au venit mai intai cu un patut pliant stricat, nu se intindea calumea.. sa pice bb cu el. L-am refuzat si mi-au adus altul.
- in una din camere venea duhoare de canal prin dulap (probabil eram langa conducta de aerisire), am reclamat de cateva ori, mai reparau, mai incepea iar.. in sfarsit, dupa cateva zile s-a diminuat spre disparitie. Dupa a 3a reclamatia s-au oferit sa ne schimbe camera, dar noi am amanat din alte motive
- au o problema cu aerisirea la baie, si asta la vreo 3 camere (de la etaje diferite) cel putin. Se simte daca cel de sus/jos a fumat in baie sau a facut altceva .
- in rest camera relativ curata, am avut constant grija ca si camerista sa fie multumita
- contra unei garantii de 5 leva primeai cablu de retea pt camera.. asta nu scrie nicaieri, din contra zice ca internetul ii contra cost.
restaurant&mancare&bautura:
- in primul rand, ca sa ajungi la toaleta trebuia sa cobori un etaj.. destul de greu cu copii mici.. la toaleta din lobby de care tocmai am amintit.. mica, urat mirositoare si murdara.. inadmisibil la ditamai restaurantul!
- au stat prost la chestiile de baza: pilaful mai mereu ingrozitor de sarat si plin de vegeta&stuff, macaroanele deseori rasfierte si pline de grasime, piuree-ul de cartofi era din fulgi, grisul cu lapte era full de zahar, orezul cu lapte era de fapt orez fiert in apa cu ceva lapte adaugat.. se simtea clar apa. Asta ne-a cam dat de furca.. ca nu poti hrani copiii numai cu cartofi prajiti
- reciclau vizibil mancarea
- destul de putine gratare
- dupa niste scoici am avut de tras.. cu stare de rau, greata si stomac in pioneze.. noroc ca numai eu le-am incercat
- legume la gratar delicioase
- fructe multe si la discretie
- niste rosii extraordinare
- masline bune
- baclavale bune, ca nu erau asa mortal de dulci
- mereu se terminau linguritele
- destul de des farfurii cu urme de mancare pe fund, de cele mai multe ori paharele spalate in dorul lelii
- un suc de mere 100%, fara conservanti&zahar.. se termina cam repede
- nu ne-am atins de chestiile cele colorate (inclusiv cola).. am gustat doar o data, aveau clar gust de medicament
- rar aveau apa minerala, iti ofereau in schimb sifon
- berea draft ok, o data au ramas fara
- vinul rosu din butoi sub orice critica, cel alb acceptabil
- vinul la sticla cand il aveau, cand nu-l aveau
- la UAI nu primesti Baileys???? Mi-a dat altceva in loc.. cica respectivul era contra cost?!
piscine:
- am preferat s-o folosim pe cea de la Arabella.. in afara de aspectul clar mai atragator, a contat si sistemul de curatare.. Ti se taia cheful cand vedeai cum toarna dezinfectantii din galeata/butoi. In comparatie, piscina de la Arabella beneficiaza de un sistem mai modern, cu filtrare continua a apei.
animatia&spectacole:
- daca e sa compar cu ce era la turci.. mai bine n-o fac. In sfarsit, mergea.. noi oricum i-am vizitat mai rar.. ce rost avea cu marea la 2 pasi.
Amici, cunostinte, colegi care-au fost si anul trecut: din 3 grupuri diferite, toti aveau aceeasi parere =>> au scazut in calitate. Se pare ca unul din motive este reducerea personalului.
Una peste alta, ne-a placut si ne-am simtit bine din cauza de frumoasa mare si distinsa&vesela companie. Si poate am reveni (dar nu la standard!).. numa ce garantii avem ca nu scad si in continuare?
Dar marea, marea fu superba!
adra_bell spune:
Am fost la Balcic in week-endul trecut, am mers pe varianta Giurgiu Russe-Silistra-Dobrici-Balcic, drum pe doua benzi, prost pe alocuri, dar liber cat vedeai cu ochii, am ajuns mult mai repede decat am fi ajuns prin Ro (probabil si putin mai scump din cauza taxei de pod). N-am reusit sa cumparam vigneta decat la Dobrici, pana acolo nu am gasit, n-am vazut nici picior de politie, da' mi-a fost o frica....
Cazarea la trei stele (dar mai stralucitoare decat in Ro), vedere la mare, cu mic dejun inclus, Balcicul este superb, faleza foarte frumoasa, castelul de vazut, iar gradina reginei incantatoare.
Personalul hotelului vorbeste cat de cat engleza, dar in afara zonei turistice nu te intelegi cu nimeni, este dificil sa cumperi ceva, fiindca nu scrie decat in bulgara pe produse (noi am incercat sa cumparam branza cu smantana pentru copil dintr-un supermarket si n-am reusit)
adra_bell si Eva-Elena (14 nov 2007)
about Eva
secolul XX la subiectiv
Inseamna si asta ceva dar nimeni nu intelege ce
corinaplesa spune:
In Silistra se poate cumpara vigneta imediat la iesirea din vama, este un chiosc semnalizat cu indicator destul de mare, pe dreapta, la 30 de metri de vama.
Madi spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ruxandra_sb - au venit mai intai cu un patut pliant stricat, nu se intindea calumea.. sa pice bb cu el. L-am refuzat si mi-au adus altul. |
Buna. Am si eu o curiozitate: unde ati pus patutul copilului? Adica unde a intrat? Ca noi a trebuit sa facem permutari ca sa reusim sa il montam pe al nostru.
ruxandra_sb spune:
Madi, in camera copiilor (care era o idee mai mica) nu era decat un pat dublu; iar patutul l-am pus paralel cu canapeaua.
Rasul e ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro)
moatza76 spune:
Ati fost in concediu cu agentia Laguna - Tour ? Stiti ceva de aceasta agentie din Constanta ?
Multumesc de informatii.
flory1974 spune:
Noi am fost 3 ani in Bulgaria cu o agentie partenera Laguna Tour si de fiecare data totul a fost in regula