Bulgaria- impresii, drum, statiuni, hoteluri(15)
Raspunsuri - Pagina 13
danasonia spune:
pentru MAMA LIA,
am platit un avans de 10 milioane si diferenta am platit-o pana in aprilie si cu 10% reducere.
danasonia spune:
am uitat sa spun ca in ploiesti au punct de lucru cei de la eurotravel tgv,dar firma mama e in targoviste,tot prin ei luam si cand nu aveau punct de lucru,retineam pe net,plateam prin banca si imediat trimiteau biletele,nu am avut probleme si merg in Bulgaria prin ei din 2006
danasonia spune:
ligia 13,la noi programarea concediilor e obligatorie,altfel vine garda si da amenzi(au amendat un butic cu o salariata ca n-avea programarea concediului)
mama lia spune:
danasonia, multumesc din suflet!!
noi m-am simtit tare bine la Kaliakra, am fost anul acesta cu o amica, doar noi si copiii si am patit incurcaturi, ca am luat biletele la Superior si am stat la standard...agentia ne-a lasat balta.....nici nu mai vreau sa povestesc...ca ma umplu iar de spume....
pe scurt, la anu' vrem iar acolo, dar de data asta printr-o agentie serioasa!!!
claujro spune:
Fetelor, am o interbre: ce fel de tip de camera sa rezerv la hotel pentru 2 adulti si 2 copii de 3 si 5 ani? O tripla?
Multumesc!
Mara si Matei
lavi02 spune:
clau am deja o oarecare experienta in aceasta directie :)
Depinde unde mergi. Sunt hoteluri care nu te accepta in camera dubla cu 2 copii.
Daca iei camera tripla se pune problema daca ii poti culca pe ambii intr-un pat sau pe unul in pat cu voi.
Unele hoteluri sau pensiuni au un fel de canapea extensibila pe care poti sa-i culci pe amandoi. Sau apartament - dormitor cu pat dublu si living cu canapea extensibila.
Eu prefer varianta asta daca se poate. De asta mai nou prefer pensiunile unde ma pot intelege direct cu proprietarul ce paturi are si cum ne poate caza pe toti.
Exista si camere triple cu pat suplimentar si camere cvadruple...
claujro spune:
lavi, multumesc! Asa e, tu ai experienta in privinta asta. Pentru noi e prima data cand iesim cu copiii din tara. Ma intereseaza o noapte de cazare in Salonic. Rezervarea as face-o pe booking.com insa ma simt discriminata: nu am optiunea de a alege 2 adulti si 2 copii. Ori fac rezervarea pe camera dubla si anunt la receptie ca sunt si 2 copii, ori pe tripla....
Vad ca politica hotelurilor de acolo e ca sub 12 ani copiii au gratuit, in majoritatea cazurilor. Insa nu am cum anunta hotelul in momentul rezervarii, decat daca scriu separat mail. Astia nu fac hotelurile decat pt adulti?!
Edit: camera tripla poate fi un pat dublu si unul de o persoana, rezonabil...sau 3 paturi de 1 persoana, caz in care nu vad cum am dormi 4 persoane decat daca am uni ceva ...
lavi02 spune:
clau ai 2 variante: ori cauti direct pensiuni private pe site-ul propriu (sau hoteluri mici, de familie) si tratezi direct cu proprietarul. In cazul asta se rezolva simplu cu problema cazarii insa grecii iti cam cer avans - alta distractie.
Prin booking.com poti rezerva cu cardul fara avans ceea ce e mare avantaj. Eu am mai procedat ca am rezervat prin booking si apoi le-am scris pe site-ul hotelului (chiar si la rezervarea prin booking ai o rubrica, ceva de genul "mesaj pt hotel") in care mi-am spus pasul. In cazul unui raspuns negativ anulezi rezervarea, de obicei pana cu 24h ianinte poti sa anulezi fara pb.
La booking daca te uiti la fiecare camera scrie cate paturi au, si unde vezi semnul 2+ e de bine .
Adica nu dai de la inceput nr de persoane, te uiti la fiecare hotel ce disponibilitati au.
caramel spune:
lavi, te rog explica-mi si mie cum e cu rezervarea prin booking.com.
Chiar nu trebuie sa dai nimic avans?
Se plateste totul la receptia hotelului?
Iti dau vouchere ceva, sau cum esti sigur ca ai rezevarea facuta?
La hotel platesc in leva sau pot plati si ineuro?
Multumesc,
lavi02 spune:
caramel, trebuie doar sa dai datele de pe card. Noi avem un card de debit pe care il folosim la asa ceva + cumparaturi online si nu tinem sume mari pe el. Exista si unele rezervari "non-refundable" parca scrie, la care platesti in avans si primesti un pret mai mic.
Nu primesti niciun voucher, te duci la hotel, spui ca ai rezervat prin booking si stiu ei de tine.
Poti anula rezervarea pana cu o zi inainte fara niciun cost. Daca anulezi cu o zi inainte sau nu te prezinti ti se ia costul unei nopti de pe card. Daca te prezinti platesti la receptie in ce moneda te intelegi cu ei. Eu am rezervat doar de 2 ori pana acum, o data la Belgrad si o data in Bulgaria si de ambele dati am platit in euro.