Burtici fericite de septembrie-octombrie (104)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns techila spune:

cum ziceam...

instalatia facatoare de curent este alcatuita dintr-o eoliana si 4 panouri solare, 4 baterii si un invertor (smecher, zice sotz). am inceput cu eoliana si un panou si 2 baterii si invertorul, asta e minimul cu care poti incepe, si de azi dimineata inca 3 panoi. pana acum a costat 7 mii de iuro, tot cam atat ne costa si sa ne conectam la Electrica (cel putin atata), doar ca asa nu mai platesc alora in fiecare luna. cand aveam doar un pano imi producea suficient pentru frigider, tv, ce consumau panourile pt apa calda (2 buc, alea sunt alta mancare de peste) si becurile de rigoare (numai economice).daca nu batea vantul ca sa incarce si eoliana (bucurestiul se afla f prost pozitionat pe harta vanturilor), soatza mai incarca bateriile la generator (o ora pe zi era suficient ca sa ma lafai eu in curent). toate electrocasnicele mele sunt clasa foarte economic, aia a+. in romania panoaiele si bateriile sunt scumpe, sotz a mers pe fir si a gasit fabrica de panouri in bulgaria, d-aia a fost ieri plecat. am sotz dashtept!! zice ca acum o sa am curent cat vreau eu. panoaiele nu se incarca la soare, ci la lumina, abia astept sa vina iarna sa vad cum merge treaba, ca va fi ziua scurta....vom vedea.
oricum nu voi putea avea cuptor cu microunde (ca are rezistenta in direct si consuma deosebit de mult), bine ca nici nu-mi trebuie, va trebui sa calc mai in viteza (aceeasi problema)...n-o sa am resou de incalzit...dar noua ne este foarte de ajuns si suntem bucurosi de investitia facuta. suntem eco si nu poluam decat cu masina de tuns iarba.
oricum in viitor o sa mai dezvoltam instalatia, cand o sa fim mai bogati
daca va intereseaza pe vreuna, cu cea mai mare placere dam alte amanunte

Techila - actuala mamica de 2 caini si viitoare mamica (32+) de 2 putze si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimika spune:

Foarte tare, techila! Nu ma pricep eu la d-astea, dar mi se pare foarte eco si mesarias facuta toata treaba!

32+ Matei Aram si Luca Ezram
Grasii mei iubiti
hi5

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iulika29 spune:

Super tare Techila..Mi se pare super ideea cu acea caså eco..Så o stapanati sånåtosi ca e tare frumoaså..Si broscanii tau au unde så fuga in curte..Ce frumos..

AICI poze proaspete...Sper så se vada ca daca nu iarasi mi-o iau de la Aida..

www.webshots.com/user/IulikaB" target="_blank">POZE

Iuliana, cea mai fericitå 34+cu Bruce Nicholas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kawaichan spune:

Citat:
citat din mesajul lui mimika

Mie mi-e ca ii nasc de ziua mea, pe 14 august, ca undeva pe atunci o sa am 36 de saptamani, targetul asistentei lui Tutu. E si frumos, dar chiar sa fim 3 din familie nascuti in aceeasi zi? Bine, ca ziua mea s-ar cam anula, ca nu as mai conta asa mult...

32+ Matei Aram si Luca Ezram
Grasii mei iubiti
hi5

Impartiti si voi ziua-n trei
Sa inteleg ca esti leoaica,pai ar fi ideal sa fiti in aceeasi zodie..aceeasi lungime de unda,ii vei intelege ff bine etc etc stii tu.
Io nu-sh ce ma fac daca iese fecioara pt ca habar n-am ce si cum cu zodia asta mai ales la partea masculina..aveti vreuna dintre voi barbat fecioara in batatura?

Mihaela 32+ cu baby Joshua

Mergi la inceput

Techila super treaba cu instalatia aia.Felicitari pt initiativa si pt sot,mare lucru ati facut voi acolo.Multam si de info,m-am mai luminat si eu putin,deci e combinatie de eoliana si panouri.Pe aici se folosesc doar panouri solare din ce am sapat si aflat eu pana acum,dar nu am auzit sa se bazeze lumea doar pe ele..se racordeaza la reteaua electrica si in cazul in care panourile tale produc mai multa energie decat folosesti(esti plecat de acasa etc etc)poti trimite curentul inapoi la Electrica si primesti bani pe el..ceea ce mi se pare super cool.Daca ai o instalatie ff buna ajungi sa vinzi mai mult decat folosesti in unele cazuri(depinde si de locatie,anotimp,partea acoperisului pe care stau panourile etc)iarstatul te sprijina de la inceput cu o suma de nu mai stiu exact cat,mi se pare ca undeva pe la 15% din toata chestia...Anyway,s-o folositi sanatosi si fericiti,tare va admir pt asta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diamar78 spune:

Multumesc fetelor pentru raspunsurile in legatura cu contractiile.
Acum iar m-ati pus pe ganduri in legatura cu vaccinul asta antitetanos. Eu nici nu m-am gandit ca nu e ok daca mi-a spus med. de familie de el. O sa-l intreb si pe ginecolog sa vad ce zice. In sarcina trecuta cred ca l-am facut.

29+ si mamica strengarului David 25.05.2007

Doamne ajuta pe toata lumea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex25 spune:

Multumesc de aprecierile privitoare la hainutze, bine ca le tine mama la ea, ca altfel cred ca toata ziua as fi in stare sa stau cu ele in brate si sa le admir.Cat despre vestuta aia de blana, va dati seama cum am ramas eu cand am vazut-o!

Manga, toxoplasma se ia din fecalele pisicii, daca ajung in contact cu saliva, deci nu cred ca e cazul de asa ceva - ca nu baga nimeni kk de pisica in gura, DAR mult mai frecvent se ia din carne nepreparata termic si de pe fructe si legume nespalate, asa ca.....alt mit asta cu pisicile si toxoplasmoza.

Techila, super tare ce descrii tu acolo, soata mea ar fi tare incantata de asa ceva, ca el e mort dupa tot felul de astfel de tehnici.

----------------------------------------------
Alexandra 29+ se pare ca fluturasul va fi Alessia Ruxandra
Bbelusa cea iubita

Da Doamne sa ne nastem sanatoase

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns techila spune:

kawaichan, asa e si la noi. cand o sa vina electrica la poarta mea, nu dau eu bani sa vina, asta vom face si noi, ne legam la ei si ei sunt obligati de UE sa cumpere surplusul nostru de curent verde si nepoluant - in general vara, cand e ziua lunga si soare puternic. in schimbul curentului primesti niste cupoane pe care le poti folosi iarna sa iti iei curentul inapoi de la ei, in caz ca tie nu iti produce instalatia suficient.

mai fetelor, cum rezistati cu caldura??? eu simt ca mor....acum ca am mai mult curent poate ma lipesc si eu de un aer conditionat...
mi-e si mai mila de javre, saracele, mor de cald, nu stiu pe unde sa se mai bage

Techila - actuala mamica de 2 caini si viitoare mamica (32+) de 2 putze si

Mergi la inceput

Super ca poti sa vinzi curent.
Incearca cu usi/geamuri deschise,nu merge asa? Io stau cu aerul conditionat aproape non-stop deja..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex25 spune:

Techila, iti spun sincer ca daca nu as avea aer conditionat eu cred ca as muri, si nu exagerez deloc, eu sufar cumplit de caldura, ma sufoc, mi se face rau, imi dau seama ce greu trebuie sa iti fie tie....si javrele mele stau ca plancintile cu burta in sus, ca e racoare.

Poate un ac micutz de 9000btu si clasa a+ te-ar ajuta si pe tine, si sa nu mearga non-stop, macar mai racoreste atmosfera......sau mai exista la bricostore nniste miniaparate de racit aerul, cu apa si rezerve care se pun la congelator si nu consuma decat 60W....ia vezi, si nu se monteaza, e ma simplu....tinem pumnii!

----------------------------------------------
Alexandra 29+ se pare ca fluturasul va fi Alessia Ruxandra
Bbelusa cea iubita

Da Doamne sa ne nastem sanatoase

Mergi la inceput