Cauzele opririi din ev.a sarcinii -Trombofilia-11

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

Goldi prefer sa cred ca ceea ce s-a intamplat a fost din cauza alimentatiei sau a unui defect de formare al embrionului decat o cauza nedescoperita. Nu mai vreau altceva
Nu stiu ce varza e aia din comert dar dc cea creata are 500mcg vit K la 100gr iar eu imi faceam salata dintr-o jum de varza/zi gandeste-te cata vitamina K am luat numai din varza.
Danny eu prefer rosiile dar fetele de la FIV spun ca nu sunt bune pe per dupa ET si de aceea m-am orientat catre varza.
tamarylis pe sfatul medicului spune asa la AP mica:
"Scaderea activitatii protrombinei se poate intalni in:
- deficitul congenital sau dobandit al unor factori ai coagularii: II, V, VII, X;
- prematuri;
- nou-nascuti din mame cu deficit de vitamina K: boala hemoragica a nou-nascutului;
- malabsorbtie a lipidelor: icter obstructiv, fistule, sprue, steatoree, boala celiaca, colita, diaree cronica;
- CID;
- sindrom Zollinger-Ellison;
- leziuni hepatice severe: intoxicatii, hepatita, ciroza hepatica;
- tratamentul cu anticoagulante;
- hipofribrinogenemie dobandita sau ereditara (fibrinogen <60 mg/dL);
- disfibrinogenemie;
- prezenta de anticoagulanti circulanti
Descriere
Timpul? Quick evalueaza activitatea factorilor? implicati pe calea extrinseca si comuna? a coagularii (VII-proconvertina, X-factorul Stuart-Prower, V-proaccelerina, II-protrombina, I-fibrinogen) in prezenta tromboplastinei tisulare in exces.
Factorii II, VII, IX, X sunt sintetizati in ficat sub forma inactiva (PIVKA). Activarea lor consta in transformarea acidului glutamic din structura lor in acid gama-carboxiglutamic, proces ce are loc in prezenta vitaminei K. Formele active, gamma-carboxilate au afinitate crescuta pentru ionii de Ca.
Ca urmare TQ evalueaza atat activitatea factorilor de coagulare? dependenti de vitamina K, a factorului V si a ibrinogenului, cat si functia de sinteza proteica a ficatului, cu implicatii diagnostice si terapeutice.
In vivo, activarea caii extrinseci a coagularii este declansata de eliberarea de tromboplastina tisulara din tesuturile lezate. Tromboplastina tisulara (complex format din factori tisulari, proteine glicozilate tisulare si fosfolipide cu sarcina negativa) activeaza factorul VII (in prezenta ionului de calciu). Factorul VIIa activeaza in continuare atat factorul X - care va determina conversia protrombinei in trombina - cat si calea intrinseca a coagularii? prin activarea factorului IX.
In vitro, activarea factorului VII este realizata prin adaugarea reactivului tromboplastina (obtinut fie prin extractie in tesuturi bogate in tromboplastina? cum sunt: creierul, plamanul sau placenta, fie prin tehnici de recombinare) si a ionilor de Ca intr-o plasma saraca in trombocite. Ca urmare are loc transformarea? protrombinei in trombina, care la randul ei converteste fibrinogenul in fibrina. Timpul de formare? a fibrinei (timp de coagulare) se masoara in secunde.

Exprimarea rezultatelor:
- ca timp de coagulare - in secunde;
- ca procent (%) din activitatea normala a protrombinei; domeniul masurabil: 12.5-120%;
- ca raport protrombinic (PR=PT pacient in secunde/PT plasma normala in secunde);
- ca INR (International Normalized Ratio).
Numeroase studii internationale au aratat ca in faza stabila a terapiei cu anticoagulante orale rezultatele pot varia semnificativ in functie de tesutul de origine al tromboplastinei cat si de instrumentul folosit pentru determinarea acestora.
Pentru a rezolva aceasta problema, Organizatia Mondiala a Sanatatii a introdus in 1982 o procedura internationala standardizata de validare a tromboplastinelor. Rezultatele obtinute prin aceasta procedura, in timpul unui tratament anticoagulant stabilizat, nu depind de reactivul folosit. Astfel raportul protrombinic este convertit in INR conform formulei:
INR= (PT pacient/PT plasma normala)^ISI, unde ISI=indice international de sensibilitate a tromboplastinei folosite, calculat in raport cu tromboplastina de referinta pentru care ISI=1. Valorile ISI ale tromboplastinelor folosite in lumevariaza intre 1si 3 si sunt stabilite de producatori pentru fiecare lot de reactivi. Cu catvaloarea ISI este mai apropiata de 1, cu atat sensibilitatea este mai mare.


INR 2.0-3.0 - reprezinta tinta tratamentului anticoagulant oral pentru majoritatea situatiilor clinice (profilaxia primara si secundara a trombozelor, prevenirea emboliei sistemice la pacientii cu fibrilatie atriala, chirurgia soldului).
INR 2.5-3.5 - reprezinta tinta in tratamentul anticoagulant pentru trombozele venoase profunde recurente (doua sau mai multe episoade), embolism sistemic recurent, stent cardiac, valve cardiace mecanice.

Anticoagulantele orale inhiba efectul vitaminei K ceea ce are ca urmare scaderea sintezei hepatice a factorilor II, VII, IX, X, precum si a inhibitorilor coagularii PC si PS. Sunt eliberate in circulatie formele inactive ale acestor factori cu afinitate scazuta pentru ionii de calciu.
Efectul anticoagulant se stabilizeaza la 3-4 zile de la initierea tratamentului. In perioada de incarcare cu anticoagulante orale, TP sau INR trebuie masurate zilnic timp de o saptamana; dupa atingerea obiectivului terapeutic TP sau INR se masoara de trei ori pe saptamana in primele 2 saptamani iar ulterior se poate reduce la o determinare pe luna.
Frecventa determinarilor trebuie crescuta de cate ori se introduc medicamente noi care ar putea influenta eficienta anticoagularii.

Mentiune - TQ nu se modifica in policitemia vera, boala Christmas (deficit de factor IX), hemofilie A (deficit de factor VIII), boala von Willebrand, purpura trombocitopenica idiopatica.




Recomandari
Recomandari pentru determinarea timpului Quick:

-? monitorizarea tratamentului cu anticoagulante orale de tip antivitamina K;
- screeningul tulburarilor de coagulare datorat deficitului izolat sau combinat de factori ai complexului protrombinic (VII, II, X), factor V, fibrinogen;
-? disfibrinogenemii;
-? deficitul de vitamina K;
-? monitorizarea functiei de sinteza proteica a ficatului;
-? screeningul preoperator al hemostazei. "







Miki Anul asta pun de-un pui
DOAMNE AJUTA!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tamaryllis spune:

Incerc sa descifrez ce mi-ai trimis aici, Miki, dar mi-e destul de greu, recunosc. Sa inteleg ca AP-ul se masoara si ca timp de coagulare, ca procent din activitatea normala a protrombinei si ca
ca INR?
Daca e asa, antunci daca INR-ul si timpul de coagulare sunt in limite, de ce oare AP-ul este mai mic? Nu e cu mult mai mic decat valoarea minima, dar oricum...
Am mai inteles ca INR-ul meu nu e tinta tratamentului anticoagulant oral, nu?
Fibrinogenul e in limite si el...

greu!


2009 este anul in care voi reusi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rosca spune:

Danny;Ce ginecolog te vede pana la urma?eu nu am gasit unul care sa stie ceva de mthfr.Ziceai ceva la un moment dat de Todea ,cum ti s-a parut?cine te monotorizeaza ?sau te autotratezi.Sunt tare data peste cap si nu stiu incotro sa ma indrept.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingeras26a spune:

Citat:
citat din mesajul lui goldi

Miki, ma bucur sa te "vad" atat de tonica. Cu riscul de a te supara, iti spun ca nu cred in nici unul din motivele insirate de tine ca fiind cauza pierderii. Eu continui sa cred ca a fost un accident genetic sau ceva ce nu ai descoperit inca, si prima parte mi se pare mai probabila.
Chiar crezi ca bb nu a trait pt ca ai mancat capsuni ?
Iubita, nu te chinui inutil !!!!
pt toate fetele curajoase : Miki, Profa,Mihaele, Danny, Criss

"Mult timp am avut impresia ca viata mea va incepe in curand, adevarata mea viata !...
In final, am inteles insa ca obstacolele reprezinta de fapt viata ." Alfred Souza


Subscriu!

Ingeras, mami de Maya
Campania noastra
www.petitieonline.ro/petitie/sustinere_pentru_reglementarea_legala_a_reproducerii_umane_asistate_medical_si_pentru_introducerea_procedurilor_inseminare_artificiala_si_fertilizare_in_vitro_in_programele_nationale_de_sanatate-p28651051.html" target="_blank">Petitia noastra - semneaza si tu!!
Infertilitatea este o boala!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavinia78 spune:

miki bine ai revenit.

Am primit rezutatele la analize asa ca ma poti trece pe prima pagina: Gena MRHFR mutatia C677T - genotip heterozigot. Nici nu stiu daca sa ma bucur ca am descoperit care este problema sau sa ca am asa ceva. Restul analizelor au iesit bine.

Va rog pe cele care aveti aceasta mutatie sa imi spuneti si mie ce tratament urmati si va mai rog pe cele care aveti adresa de mail a Dnei Dr Uscatescu sa mi-o trimiteti si mie pe mail la lavinia.dumitrescu@gmail.com. Parca dupa 22 revine la spital, asa e?

multi pentru toate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danny1 spune:

rosca,in 23 merg la todea.pana atunci ma suprvegheaza rotaru daniela.zicea ca a mai avut paciente cu mthfr.si o cred ca a intuit ca o am,si uite a avut dreptate.+ca e o finetze,poti discuta,te asculta,stabiliti tratam de impreuna.nu-ti inchide gura,admite a te poti documenta si singura.dupa ce vin de la todea,iti spun cum e.nu am mari sperante,ca la mironiuc,ca sa nu am mari dezamagiri.
miki,daca zici asa e.fa cum iti spune sufletul.nu mai e altceva,decat poate,o "greseala" cromozomiala.

mami de Amira, premiata cu argint la concursul de dans

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

Danny, Goldi, Ingerash eu dupa ce am avut test pozitiv i-am scris dr Uscatescui pe mail si am intrebat-o dc pot sa iau Orthomol natal (vitamine prenatale din Germania), i-am trimis prospectul lor si mi-a raspuns ca NU deoarece au vitamina K si stiti ce doza era in ele? 60 mcg . Deci o doza mult mai mica decat in 100 gr varza . Am sa-i scriu din nou zilele ac si am sa o intreb ce parere are despre varza si celelalte alimente.
Lavinia te rog sa-mi dai inca odata toate datele tale pt ca imi e greu sa caut in pag cap anterior si sa-ti activezi PM pt a-ti trimite adresa de mail a dr Uscatescu.




Miki Anul asta pun de-un pui
DOAMNE AJUTA!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rosca spune:

Danny;Unde poate fi gasita doctorita Rotaru as vrea si eu sa-mi fac o programare.Am inteles ca ti se pare in regula ,atunci de ce vrei sa continui cu altcineva?
Pentru toate fetele o vara frumoasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavinia78 spune:

miki scuza-ma m-a luat valul si nu am mai scris si celelalte date. Iata-le: 31 ani Gena MTHFR - mutatia C677T - genotip heterozigot - 3 sarcini oprite in evolutie la 5, 6 si 7 saptamani.
Am incercat sa imi activez PM-ul dar nu stiu daca am reusit si pentru siguranta am dat adresa de mail.
Am inteles de la voi ca trebuie sa fac tratament 3 luni inainte de a ramane din nou insarcinata. Asa este? Voi ce anume luati? Am vazut ca unele dintre voi luati vitamine din germania. Cum faceti rost de ele?

Am reusit sa citesc si eu din urma.
Felicitari mccrisa pentru fetita. Sa cresteti mari, sanatoase si sa va bucurati de ea.

Multumesc frumos pentru suport. Fara voi probabil ca nu as fi aflat ce am iar sansele mele da a avea copilul meu ar fi fost f f f mici.

multi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luck spune:

miki
ma bucur ca ai tonusul asta bun !!!
goldi
tamaryllis
imi pare rau dar nu stiu sa te ajut cu o parere !
danny
oare nu tu ziceai de un asrticol in care se vorbeste despre legatura dintre prednison si aspirina?
Te rog ma poti ajuta ?

Mergi la inceput