Cauzele opririi din ev.a sarcinii -Trombofilia-11

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns jasmine30 spune:

Danny si in ce cantitati iei?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danny1 spune:

eu iau 2 tab acid folic de 5mg,B6 125 mg,B12 am luat 1000mcg.dar cred ca voi mari cant de acid folic.cand ma voi pregati de sarcina cred ca voi renunta la juma din cant de B12.si in loc de B6 voi lua magne-B6.am vazut ca asa dau medicii in primul trim de sarcina.

mami de Amira, premiata cu argint la concursul de dans

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris_81 spune:

Jasmin30, am citit pe aici pe undeva ca si tu ai avut ureaplasma. Mie mi-a spus doctorul ca cele doua sarcini le-am pierdut din cauza ei(am depistat-o bine-nteles dupa...)Cazul meu este asemanator cu al tau. Acum astept si eu rezultatul celor doua profile.
Tu cand ai depistat infectia inainte sau dupa?
Pup toate fete!
Eu luna asta imi mai incerc norocul inca odata si o voi face de cate ori va fi nevoie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danny1 spune:

bravo criss.asa tre sa gandim.din pacate eu nu stau prea bine la cap asta.

mami de Amira, premiata cu argint la concursul de dans

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karinuta spune:

buna fetelor!tocmai m-am intors de la Bucuresti, unde am fost la dr.Uscatescu.Mi-a dat schema de tratament cu clexane.Draga Danny este destul de simplu de ajuns la Spitalul Clinic Fundeni, unde este dna dr.Noi am mers cu trenul si din Gara de Nord am luat autobuzul 182 (Gara de Nord - Institutul Oncologic), si la penultima statie trebuie sa cobori, exista in autobuz panouri electronica care te anunta in ca statie esti, deci e destul de simplu.Apoi cand ajungi in fata spitalului intrebi pe portari si ei te indruma.Trebuie sa ajungi in cladirea cardiologiei,laboratorul de hemostaza et.II.Sa ajungi intre 7-10 dimineata pt analize, iar apoi dupa ora 14 vii dupa rezultat si schema de tratament.Un amanunt fffffffffff important : ar fi bine sa fie sotul cu tine pt ca in cazul in care ai mutatii genetice (eu am mutatia factoruluiV Leiden)trebuie sa ii faca analize si lui,pt a vedea daca nu are si el aceleasi mutatii ca si tine.Este bine sa intrebi acest lucru dimineata cand ti se recolteaza sange , eu de ex. nu am stiut ca si el trebuie analizat ,asa ca dna dr. l-a trimis sa-si faca analiza cand m-am dus dupa rezultat. Noroc ca el nu are nimic, pt ca dna dr.spunea ca este destul de grav sa aiba ambii soti aceleasi mutatii.Daca mai vrei sa ma intrebi ceva iti raspund cu placere.pa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

Fetelor , eu sunt tare confuza!
Mi-am facut niste investigatii legate de depistare de anticorpi si risc de trombofilie...
Majoritatea acestor analize le-am facut la Synevo. Surpriza a venit cand am primit rezultatul la anticorpii antispermatozoizi: am avut valoarea de 133 U/ml, in conditiile in care limita lor este 14 U/ml.
Joi am repetat analiza la Bioclinica, unde mi-a iesit valoarea de 39 U/ml, in conditiile in care limita lor este <60 U/ml.
Am fost ieri la Synevo sa intreb cum de se poate asa o diferenta intre cele doua rezultate si au ridicat din umeri.
Ok, eu inteleg ca cele doua mari laboratoare, Synevo si Bioclinica folosesc metode diferite pentru depistarea de anticorpi, dar totusi...am un rezultat pozitiv si unul negativ, pentru aceeasi analiza ...
Sigur, mie mi-ar placea sa cred ca rezultatul corect este cel cu valoare negativa...
As repeta anticorpii antispermatozoizi la un al treilea laborator, dar nu prea mai am optiuni de laboratoare mari in Timisoara, ca eu in Medlife nu am incredere.

Tot la Synevo mi-a iesit si Mutatia protrombinica (factor II) pozitiv heterozigot. Bineinteles ca am sa repet si analiza asta, dar prefer sa o fac la un laborator de cercetare, care, din pacate, nu este in Timisoara si nu am decat sa astept pana la toamna, cand acel laborator se va redeschide (acum fiind inchis pe perioada vacantei).
Intre timp, pana mi se confirma/infirma pozitivarea mutatiei protrombinice, ma consider mutanta .

Va pe toate.

Da-mi Doamne puterea sa accept ceea ce nu pot schimba, da-mi curajul sa lupt pentru ceea ce pot schimba si da-mi intelepciunea de a deosebi pe una de cealalta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

Girls, cand o sa am timp, o sa mai povestesc pe larg - am aflat ca pe langa MTHFR C677 heterozigot am si mutatia Factor II G20210A genotip heterozigot (analiza asta e facuta de mult, in bilantul ala initial dar abia acum am reusit sa o am sub ochi, din cauza incredibil de secretosului sistem occidental cu analizele genetice la care nu ai acces decat via un medic).

Faza e ca acest G20210A genotip heterozigot + lejerul deficit de vit. B12 (evidentiate ca unice anormalitati in concluzia bilantului meu) au fost vazute de trei medici diferiti care mi-au zis ca totul e ok, ca nu de aia am pierdut sarcina (si ii cred). Insa in bilant, la analize genetice, nu aveam si MTHFR (doar Factor V si inca niste multe chestii, o sa vi le insir daca vreti cand o sa am timp si palamaua sub ochi), deci ei cand au opinat asupra rezultatului bilantului nu stiau ca am de fapt doua mutatii, fie ele si heterozigote.

Caci asta schimba problema, nu-i asa? In concluzie: am Factor II G20210A genotip heterozigot si MTHFR C677T genotip heterozigot.

In schimb, totul in rest e normal, inclusiv, mai nou, si vit. B12, pe care am refacut-o de curand si e in norme (in schimb, acidul folic e peste limita, dar inteleg ca nu e ingrijorator faptul, e foarte variabil).

Am luat programare la hematolog, dar abia peste o luna ca e perioada de concedii - sper sa ma lumineze. Daca puteti sa opinati voi intre timp asupra combinatiei mele mutante - va rog!!

Numai bine, sanatate multa tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jasmine30 spune:

Draga Cris81 foarte multe persoane au ureaplasma prezenta, dar asta nu inseamna ca e un pericol major. Daca valoarea ei este peste 10000 UM atunci e o problema. Asa ca sigur nu asta a fost cauza pierderilor mele. pentru siguranta voi reface insa aceasta analiza. Tu ai si MTHFR ambele mutatii heterozigote? Offff Doamne ce de cazuri si ce controversate sunt efectele acestei mutatii...

Fetele dna dr Uscatescu e si sambata la spital?

Pup

Mergi la inceput

Jasmin30 eu am avut ureaplasma >10.000, mi-a trecut dupa doua luni de tratament(10 zile pe luna) Eu pe 20 astept rezultatul analizelor la MTHFR, fact V, etc. Daca nici aici nu imi iese nimic nu mai stiu ce analize sa fac.

Voi reusi!

Mergi la inceput

Jasmin30, eu nu stiu programul d-nei Uscatescu, deci nu pot sa te ajut.
Fetelor voi ati facut metrosalpingografia, am vazut pe un site ca e indicata pentru sarcini pierdute.

Voi reusi!

Mergi la inceput