Puiutzi de Randunici 2008!! (285)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

roxana, uite aici un subiect la care am detaliat toate etapele si niste linkuri cu descrierea bolesnitei:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=139771&whichpage=1

daca ai dubii, iti recomand sa mergi la babes, la centrul privat, dar si la pavilionul B3, care se ocupa de infectiosi.
oricum, analiza pt parvovirus nu se face, am inteles ca e posibil la synevo, dar dupa aprox 2 saptamani de la debut, cand apar anticorpii specifici. si atunci deja e inutil, ca boala nu mai e contagioasa. urmareste si la tine si la cei din jur daca apar dureri articulare, la mine au aparut cam in perioada in care au "explodat" bubitele, insa nu am facut legatura...

mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
"Copilul rade:
Intelepciunea si iubirea mea e jocul !
Tanarul canta :
Jocul si intelepciunea mea-i iubirea !
Batranul tace :
Iubirea si jocul meu e-ntelepciunea !"
Lucian Blaga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luny spune:

hai cu berea aia, GECKOOOOOOOO!! E CANICULA AZI AICI!!
naty mie imi plac barbatii aproape de varsata mea, d-aia mi se pare aiuristic, nu m-as incurca cu mosi vreodata, doar cu mosul meu drag, ca vom imbatrani impreuna...eu de cand l-am cunoscut pe Liviu, nu am mai avut ochi ptr altul..zau daca am mai vazut ceva tentant, incat sa ma duca gandul la nebunii..da, sunt multi barbati bine, inclusiv in jurul meu, intre cunoscuti, dar prea il ador pe iubul meu

Iubirea mea, MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)

Life is to precious to worry about stupid Shit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luny spune:

cuscra ce are mah, noruta mea??...sa nu fie roseola infantum..cum a patit Matei.. multi si poate ne vedem si noi maine, daca nu-s vijelii, ce ziceti?
ma duc pana la mall sa iau un cadou ptr o pretena, e ziua ei si mergem la ei la aer (mai) curat in Otopeni..

Iubirea mea, MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)

Life is to precious to worry about stupid Shit!

Mergi la inceput

vali, acum am citit de febra lui matei. cum este, cum se simte?
eu, noaptea, imi puneam buzele pe burtica sau pe spatele lui teo si imi dadeam seama daca are febra. daca era cald, ii luam temperatura cu termometrul de ureche.
cu ocazia bolesnitei asteia am mai invatat ceva: ca daca are febra si are mainile si picioarele reci, inseamna ca febra va mai creste in continuare, nu se va opri acolo. in functie de cat de mare e febra, de "felul" copilului, trebuie luate masuri de scadere a ei, sa nu depaseasca 38.5 grade, caci la varsta asta pot face foarte repede convulsii.
am vazut ca ai mei reactioneaza foarte bine la sosetele cu apa si otet de mere, nu stiu care e fenomenul, dar functioneaza. si la comprese cu aceeasi "zeama", puse pe frunte.
in momentul cel mai disperat (cand alex avea aproape 41 si nu scadea febra nici cu nurofen, nici cu algocalmin fiole - premiera pt noi!!! nici cu impachetari in prosoape ude), am bagat-o sub dusul cu apa rece-calduta si am tinut-o cam 20 de minute. apoi iar bagata la prosop. atunci a inceput sa scada febra si s-a dus in jos si nu a mai reaparut.
oricum, am vazut ca ai mei, fac pusee d-astea febrile, doar 12 ore, apoi daca le mai creste febra, nu mai sare de 38.5.
mai ajuta foarte mult, la febra mare + amigdale rosii, remediul Belladona, 30 ch, cate o doza la 1 ora.

"Copilul rade:
Tanarul canta :
Batranul tace :
Lucian Blaga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Ii dau dreptate lui Ariel, asa e, maini si picioare reci inseamna ca febra va creste in continuare. La Iulia sosetele cu otet n-au functionat niciodata, ea face febra rar dar cand o face, o tine, nene! si e mare...
Cat despre luat temperatura noaptea, Vali-cu mana. De cate ori am fost insa in spital mi se cerea sa-i iau si noaptea, ca sa poata nota exact cat a fost si sa-i faca, la nevoie, tratament injectabil (ca ea, cum stiti, varsa). Asa ca nu am avut incotro si, nu o data, a trebuit sa-i pun termometrul in fundulet (cei de la Medlife zic ca ala de ureche e o prostie). Asa, in somn. Norocul meu e ca Iulia doarme deseori pe burta asa ca pur si simplu ii desfaceam usor pampersul dintr-o parte si ii bagam termometrul in fund si ea dormea.
Dar cum mai e Matei??

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!

Mergi la inceput

naty, referitor la termometrul de ureche, cred ca depinde de calitatea lui. eu am avut unul care era apa de ploaie, insa acum am unul care este foarte bun. l-am comparat cu cel de fundulet. am constatat ca la febra "mica", sub 39, arata diferit...in urechea stanga temperatura e mai mare cu cateva unitati decat in dreapta, banuiesc ca din cauza ca e irigata mai bine cu sange...
inca ceva, eu nu le iau niciodata temperatura cu "mana" pe frunte! amandoi au de multe ori fruntea rece, dar burtica si spatele foarte fierbinti.
acum, la bolesnita asta, aveau capul foarte fierbinte, dar ei de fapt nu aveau febra oare de ce?
si ochii...au amandoi niste ochi tulburi cand au febra!!!

"Copilul rade:
Tanarul canta :
Batranul tace :
Lucian Blaga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami33 spune:

Ariel, ma intereseaza si pe mine o sepcuta pt Bubu, daca mai ai

Eu am termometru de ureche Braun de cand era Alex micuta si e fff precis. Am comparat temperatura luata cu el cu cea inregistrata de termometrul clasic(in fundulet) si variaza cu max 0.1gr.

_
Cami, mami de Maria Alexandra(02.05.2002) si de Luca Razvan(28.03.2008)

Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim (A. Einstein)

Mergi la inceput

cami, nu mai am decat pentru 6-12 luni, insa se intind destul de mult, caci sunt din material ca de costum de baie.
cand vine teo i-o probez lui si daca ii vine iti zic.

"Copilul rade:
Tanarul canta :
Batranul tace :
Lucian Blaga

Mergi la inceput

cami, am probat-o ca a venit acum teo. ii vine foarte bine, chiar mai e loc de "intins". daca te hotarasti, sa-mi zici, ca mai am doar 2 de baietei.

"Copilul rade:
Tanarul canta :
Batranul tace :
Lucian Blaga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simo27 spune:

Cine se ofera sa vina sa imi faca bagajul????

Simo,mami de DAVID- 3 iulie 2002,si de SAMUEL -1 martie 2008

Mergi la inceput