Ajutor! Obezitate copil!

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deus

HAI SA AJUTAM! nu sa criticam:)

Se poate remedia, orice invat are si dezvat.
Trebuie sa-i spui ca-i frumoasa, ca-i tanara si are multe sanse sa devina exact ce-si doreste - fiindca poate si fiindca tu ai sa-i fi alaturi sa o ajuti!

Da-i exemple, prietena lui Badea cred, in adolescenta a avut cu 30 de kg mai mult. Cauta cartea ei si spune-i sa o citeasca. Sa-ti cumperi cartea lui Mihaela Bilic , tu ca mama vei invata foarte multe despre alimentatia pentru intreaga familie:)

Inotul este f bun! incearca sa nu mai sariti peste ore si sa o pui sa faca serios nu doar de fun si balaceala.

Multa sanatate! nu uita, se poate sa va schimbati trebuie doar sa vreti

„Fericirea este armonia dintre ceea ce gandesti, ceea ce spui si ceea ce faci.”Gandhi

www.de-azi.ro

inspiratie, dragoste, putere ... pentru cine crede ca nu mai poate.
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI
http://www.youtube.com/watch?v=vMCnjMbUOFg

Nu stiu de ce credeti ca inotul ajuta la slabit, un prieten din copilarie era grasunel si toata vacanta de vara in fiecare zi era pe strand cu noi. Statea o gramada in apa, inota....la ora actuala seamana cu Piedone, mereu a fost gras.

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florinutza26 spune:

Draga Teo, esti o binecuvantare pentru forumul asta, sa-ti dea Dumnezeu multa sanatate, multe impliniri si SI MAI MULTE IDEI BUNE de impartasit cu altii!

E super ideea asta cu laptele indoit cu apa! Si tot apropo de lapte mai scria pe undeva pe un site ca de fapt si laptele ala cu 0,1 % grasime ar fi tot un fel de lapte amestecat cu apa!

Pe fetita mea o cheama Maria, as pune o poza cu ea, imi explicati cum sa fac?

Vom incerca si retete pt familie cum ai spus tu, ca ei chiar ii place sa faca asa ceva, cad gatesc ma mai intreba: " acuma ce pui?/ de ce ai pus asta? / si acuma ce mai pui?"

De ce ai spus sa nu pun morcovi in supa? Si aia ingrasa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

eu mi-am adus aminte de un truc al mamei mele. in copilarie, ne dadea intre mese morcovi cruzi sa rontaim. am facut si eu asta cu copii mei, in loc de ceva dulce sau prajitura....un morcov de rontait.
a, sa nu credeti ca nu le dau prajitura...le-am dat si le dau...

teo, . musai sa faci un blog sau sa scrii o carte. pana una alta scrie la bloguri, sfaturile tale sut foarte bune pentru orice parinte. e bine ca atunci cand descoperi ceva sau ai aplicat in viata sfaturi folositoare si ti-au reusit, sa le impartasesti si altora!

cont pay-pal:mihaela77oprea@yahoo.com

Bazar pt Mihaita

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

Unii oameni au petrecut o viata intreaga si au adunat averi facand lucruri firesti, nefiresc de bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

Citat:
citat din mesajul lui maraki

Citat:
citat din mesajul lui Deus

HAI SA AJUTAM! nu sa criticam:)

Se poate remedia, orice invat are si dezvat.
Trebuie sa-i spui ca-i frumoasa, ca-i tanara si are multe sanse sa devina exact ce-si doreste - fiindca poate si fiindca tu ai sa-i fi alaturi sa o ajuti!

Da-i exemple, prietena lui Badea cred, in adolescenta a avut cu 30 de kg mai mult. Cauta cartea ei si spune-i sa o citeasca. Sa-ti cumperi cartea lui Mihaela Bilic , tu ca mama vei invata foarte multe despre alimentatia pentru intreaga familie:)

Inotul este f bun! incearca sa nu mai sariti peste ore si sa o pui sa faca serios nu doar de fun si balaceala.

Multa sanatate! nu uita, se poate sa va schimbati trebuie doar sa vreti

„Fericirea este armonia dintre ceea ce gandesti, ceea ce spui si ceea ce faci.”Gandhi

www.de-azi.ro

Nu stiu de ce credeti ca inotul ajuta la slabit, un prieten din copilarie era grasunel si toata vacanta de vara in fiecare zi era pe strand cu noi. Statea o gramada in apa, inota....la ora actuala seamana cu Piedone, mereu a fost gras.

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

eu nu am vazut vreun inotator/inotatoare rotofel/rotofica:) in schimb copii care trei luni merg la strand si se balacesc si intre timp mananca ca niste adulti, dupa care 9 luni stau la tv sau la calculator si continua sa manance dezechilibrat, am vazut sa fie grasuti si dupa asa cum spui tu ca si Piedone.
Echilibru si masura multa in alimentatie ajuta foarte mult. Orice tip de sport, inotul este considerat de majoritatea expertiilor ca fiind cel mai complex sport, ajuta pentru o dezvoltare armonioasa, pentru consumul energiei/caloriilor ingerate...
Inotul este un sport foarte bun - cand spun sport nu ma refer la mers la strand cu mama si tata si balacit:)

www.de-azi.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabrielama spune:

Buna seara, Florinuta!

si eu am probleme asemanatoare, si fetita mea a avut la nastere tot 4 kg si tot 51 de cm. A avut inca de la nastere ceva greutate in plus fata de "standardele" pentru varsta ei; acum la 5 ani si 4 luni, are 122 cm (da, este f inalta, tatal ei are 1,93 cm) si cred, 25 de kg.

Eu nu cred ca la copii functioneaza "cura de slabire"; nu ca nu ar functiona tehnic, ca pana la urma o sa manance ce le dam, insa o sa le creeze fustrari, o sa-i traumatizeze si cand vor putea sa manance, vor manca si pentru perioada cand n-au fost lasati.

Din alimentatia copilului nu trebuie sa lipseasca nici un aliment, nici macar dulciurile sau painea, insa ideal acestea ar trebui facute in casa, ca sa stii tu ce ai pus in ele.

Cerealele tip "nesquick" sunt bombe calorice si mai sunt si calorii goale; tin de foame 1 ora, dau copilului energie pentru o ora si apoi ii este foame din nou. Laptele de la tarani este foarte gras, incearca sa-l inlocuiesti cu lapte 1,5% grasime; 0.1% grasime nu este indicat nici macar pentru adultii care tin cura, caci si grasimile au rolul lor.

Fa-i briose de casa cu faina integrala, cu foarte putin zahar, cu fructe proaspete in ele, pe care le poate foarte bine manca cu un pahar de lapte langa. Sau o felie de paine integrala cu crema de branza facuta din amestec de branza de vaci cu branza telemea, ceva verdeata daca o suporta.

Nu e bine sa-i scoti din alimentatie nici un aliment, nici macar cartoful; nu o sa manance toata viata fara cartofi si scopul tau nu este sa slabeasca acum, ci sa slabeasca si sa se mentina slaba. Un cartof fiert sau copt, cu branza rasa pe deasupra este Ok de doua ori pe saptamana.

"Snitelul" de pui il poti face si in cuptor, nu numai prajit - la fel ca cel prajit, dar in bucatele mai mici, pus in cuptor pe hartie de copt. La fel chiftelutele de pui (cu multe legume in ele), coapte pe hartie de copt.

Sportul este esential; daca nu ai timp de un sport organizat, i-ai role sau bicicleta; cand tu plimbi copilul mai mic, ea se plimba cu voi cu rolele si bicicleta.

Sincer, ma mira ce aud despre inot; am facut ani de zile inot de performanta si eram slaba moarta; si eu si colegii mei de echipa. Intr-adevar iti dezvolta spatele, dar in nici un caz nu te ingrasa.

Nu stiu cat am fost de coerenta... o sa mai trec pe la subiect. Sunt "doldora" de retete dietetice...

Succes!

Gabi

There is no taste like the taste of being thin!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Gabrielama

.

Nu stiu cat am fost de coerenta... o sa mai trec pe la subiect. Sunt "doldora" de retete dietetice...

Succes!

Gabi

Iti multumesc si chiar te rog sa-ti deserti tolba cu retete dietetice pe forum, vad ca nu sunt singura care am nevoie de ele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

nu trebuie sa renunti la salata de vinete daca va place. renunti doar la maioneza, o prepari cu ulei de masline si o servesti ca la restaurant intr-o rosie scobita, nu pe piine

succes, e bine ca ai realizat ca e o problema din vreme si n-ai lasat sa treaca timpul.

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui buli

nu trebuie sa renunti la salata de vinete daca va place. renunti doar la maioneza, o prepari cu ulei de masline si o servesti ca la restaurant intr-o rosie scobita, nu pe piine

succes, e bine ca ai realizat ca e o problema din vreme si n-ai lasat sa treaca timpul.

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Super! Multumesc de idee!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo1970 spune:

Buna

Florinutza, Monti zice ca morcovul este bun crud, fiert are indice glicemic mare si nu mai e bun

Morcovul e "incriminat" si in alte diete; acuma, eu nu zic sa i-l scoti de tot, dar e mai bine sa fii prudenta cu el

eu nu-s de acord ca nu trebuie scoase anumite alimente din dieta unui copil care deja ARE probleme de greutate si nici ca nu putem sa nu mincam toate viata anumite alimente, cum a zis Gabriela de ex.

anumite alimente, hipercalorice, erau folosite inainte doar pt hranirea si ingrasarea animalelor: porumb, cartof, chiar sfecla; omul a-nceput sa le consume (in Europa, cel putin) in momente de criza (foamete) cind nu aveau ce minca altceva; mi-aduceam aminte in dimineata asta ca Monti zicea de ex. sa consumam 1 DATA PE AN CARTOFI PRAJITI, asa de fason, nu ca ne-ar "trebui"

sunt atitea legume in lume care nu reprezinta o problema, de ce "trebuie" neaparat sa mincam cartof de ex.?

zaharul nu aduce NICI UN BENEFICIU organismului; de ce "trebuie" sa mincam dulce ?

acuma, daca tot ne gindim, o sa ajungem sa nu mai scoatem nimic din alimentatie, ca ni se pare ca fiecare "trebuie" in felul ei

apropo de cure la copii, intr-o vreme am tinut South Beach (eu); toamna trecuta, l-am tinut pe copil cu South Beach - faza I, pt cine stie) 1 saptamina intreaga (stateam acasa), vreau sa va zic ccc ca el nici nu stia ca e la dieta (faza I tine 2 sapt, se slabesc intre 4-7 kg), n-a suferit, a micat pe saturate, dar eram f atenta tot timpul

ideea de dieta (ca si pt adulti) e ca noi mamele sa fim constiente, constiincioase, sa ne preocupam din timp de ceea ce maninca copiii (sa nu lasam la voia intimplarii meniul zilnic ccc ca dam rasol; si in functie de caz, trebuie sa incercam sa nu facem compromisuri mari

eu iti zic, sincer, Florina, ca altfel nu ma bagam sa scriu pe forum, ca nu-s pasionata de asa ceva, doar citesc: in cazul Mariei incearca sa fii cit mai stricta, mie mi se pare ca e mult peste greutatea pe care ar trebui sa o aiba, asta din ce dimensiuni ne-ai scris tu ca are; tine dieta cit poti de strict, dar fara sa o afectezi psihic, asta vezi si tu cit merge sa-ntinzi coarda; dar eu nu as merge la ea pe ideea ca ii "trebuie" 2 cartofi copti pe saptamina sau 1/2 L lapte pe zi ca e in crestere etc.; eu as taia la singe tot ceea ce este nociv pt alimentatie, indiferent ca mai tirziu o sa manince sau nu; mai tirziu o sa aiba ea mai mult discernamint, motivatie, o sa decida ea ce o sa faca

succes, ne auzim

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabrielama spune:

Teo, la modul ideal si teoretic, ar fi minunat sa nu mai mancam niciodata zahar si cartofi. Insa acestea sunt masuri extreme si sincer eu nu cred ca functioneaza. La adulti functioneaza pe termen lung numai cu extrem de multa vointa si intelegere, insa la copii va fi o constrangere, o frustrare care pe termen lung va face mai mult rau decat bine.

Stiu ce zice Monti ca i-am citit si eu cartea; dar mai stiu si ce zic alti multi nutritionisti si dincolo de toate si cum functionez eu ca om si cum functioneaza un copil. Mai ales, un copil care a fost obisnuit sa manance ceva dulce. Nu ii dai acum deloc - va accepta ca nu are de ales. Insa nu va accepta constient, pentru ca intelege, ci va fi pentru ea o frustare, care va avea efecte negative asupra ei pe termen lung. Pentru ca, asa cum am spus, scopul nu este ca fetita Florinei sa slabeasca acum, ci sa slabeasca si sa se mentina slaba. Si se poate face acest lucru si cu putin dulce si cu cartofi si cu paine.

Florina, uite cateva retete (cele mentionate in primul meu mesaj), mai scriu si mai tarziu mai multe:

Chiftelute la cuptor

Eu le fac de obicei din piept de pui sau curcan; se pot face si din vita.

Un piept de pui + morcov + dovlecel + telina + daca vrei ciuperci - se toaca impreuna la robot. Proportia legume - carne trebuie sa fie undeva 50 - 50. Se adauga ou, condimente (sare, piper), verdeata; se fac bilute mititele se dau (sau nu) prin pesment, se pun pe hartie de copt si se dau la cuptorul deja incalzit, la foc mic, cam 20 - 25 de minute.

Snitel la cuptor

Se poate face din piept de pui sau din fileu de peste

Bucati nu foarte mari de piept de pui/ peste (eu le fac genul "fingers", adica lungi si inguste) - se dau prin ou si faina (recomand sa cumperi fulgi de ovaz, ii dai la robot si inlocuiesti faina cu fulgii de ovaz, eventual amestecati cu fulgi de porumb fara zahar), se pune sare si alte condimente dorite, se dau la cuptor, pe foaie de copt.

Gabi

Mergi la inceput