Ajutor! Obezitate copil!

Ajutor! Obezitate copil! | Autor: florinutza26

Link direct la acest mesaj

Buna seara stimati membrii! Am o neimplinire in suflet referitor la fetita mea si apelez la experienta celor care au copii in aceeasi situatie.Fetita mea, in varsta de 8 ani este foarte dezvoltata pentru varsta ei ( urasc cuvantul obez) : la 8 ani cantareste 50kg la o inaltime de 140cm .Chiar de la nastere am observat ca era cam mare, cantarea 4 kg si masura 51 cm. E adevarat ca , cred ca are si predispozitie genetica deoarece soacra si cumnata mea sunt obeze, iar fetita le seamana foarte mult, mai ales la trasaturile fetei, culoarea tenului si a parului, dar mai cred ca si eu am facut greseli fundamentale in alimentatia ei, de aceea va rog sa ma ajutati cu sfaturi si eventual sa-mi recomandati un medic nutritionist pentru copii, daca se poate in Alba ( eu locuiesc in Alba Iulia), in Sibiu sau in Cluj.Orice sfat este bine primit.Va multumesc anticipat!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

nu cunosc nutritionist in Cluj dar sigur daca cauti pe google gasesti:)

Un copil este obez in proportie de 90% din vina parintilor, daca vreti sa fie sanatoasa si normala trebuie ca toti sa va schimbati alimentatia! Nu puteti in casa voi sa mancati orice si oricat si ei sa-i spuneti ca-i la dieta! Toti trebuie sa constientizati ca este nevoie sa duceti o viata santaosa care inseamna alimentatie si miscare/sport

Face sport? daca nu ar trebui sa faca

Sa nu-i spuneti ca-i grasa si ca seamana cu soacra si sa o complexati! O sa sufere toata viata si o sa se complaca in chestia "asa sunt eu seaman cu bunica"

Multa sanatate

„Fericirea este armonia dintre ceea ce gandesti, ceea ce spui si ceea ce faci.”Gandhi

www.de-azi.ro

inspiratie, dragoste, putere ... pentru cine crede ca nu mai poate.
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI
http://www.youtube.com/watch?v=vMCnjMbUOFg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florinutza26 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deus

Face sport? daca nu ar trebui sa faca

Sa nu-i spuneti ca-i grasa si ca seamana cu soacra si sa o complexati! O sa sufere toata viata si o sa se complaca in chestia "asa sunt eu seaman cu bunica"

Multa sanatate

Din pacate i-am spus deja ca e grasa si ca seamana cu bunica...Mai pot sa remediez?
De facut face sport, o duc la inot de vreo 2 luni de 2 ori pe saptamana, dar sunt si zile pe care le mai sarim din cauza ca uitam.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

florinutza,

Din nefericire, genele de obezitate se transmit la copil doar de la mama si in niciun caz de la tata,deci daca -ai spus ca seamana cu bunica,spunei de fapt ca ai gresit ,genele purtatoare de obezitate i le-ai oferit tu ca mama si i le-ai si stimulat facand "greseli fundamentale" in alimentatia fiicei tale.
E clar ca nu-ti pasa de ea atata timp cat tu singura afirmi ca uiti de cursurile de inot,eu in locul tau mi-as pune ata rosie la mana.

Baga sport in ea cat mai mult si arata-i din nou cat de mult o iubesti ,poate asa vei reusi sa o aduci pe calea cea buna ,daca nu, v-a suferi tot restul vietii ei, mai eles cand v-a deveni adolescenta.

Sophia 2ani 06.09.06
26.03.09 Sarah
http://community.webshots.com/photo/2379816330104564034uhnTsy

Mergi la inceput

HAI SA AJUTAM! nu sa criticam:)

Se poate remedia, orice invat are si dezvat.
Trebuie sa-i spui ca-i frumoasa, ca-i tanara si are multe sanse sa devina exact ce-si doreste - fiindca poate si fiindca tu ai sa-i fi alaturi sa o ajuti!

Da-i exemple, prietena lui Badea cred, in adolescenta a avut cu 30 de kg mai mult. Cauta cartea ei si spune-i sa o citeasca. Sa-ti cumperi cartea lui Mihaela Bilic , tu ca mama vei invata foarte multe despre alimentatia pentru intreaga familie:)

Inotul este f bun! incearca sa nu mai sariti peste ore si sa o pui sa faca serios nu doar de fun si balaceala.

Multa sanatate! nu uita, se poate sa va schimbati trebuie doar sa vreti

„Fericirea este armonia dintre ceea ce gandesti, ceea ce spui si ceea ce faci.”Gandhi

www.de-azi.ro

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ionica

florinutza,

Din nefericire, genele de obezitate se transmit la copil doar de la mama si in niciun caz de la tata,deci daca -ai spus ca seamana cu bunica,spunei de fapt ca ai gresit ,genele purtatoare de obezitate i le-ai oferit tu ca mama si i le-ai si stimulat facand "greseli fundamentale" in alimentatia fiicei tale.
E clar ca nu-ti pasa de ea atata timp cat tu singura afirmi ca uiti de cursurile de inot,eu in locul tau mi-as pune ata rosie la mana.

Baga sport in ea cat mai mult si arata-i din nou cat de mult o iubesti ,poate asa vei reusi sa o aduci pe calea cea buna ,daca nu, v-a suferi tot restul vietii ei, mai eles cand v-a deveni adolescenta.

Sophia 2ani 06.09.06
26.03.09 Sarah
http://community.webshots.com/photo/2379816330104564034uhnTsy

Multumesc pentru raspuns Ionica. Trebuie sa-ti spun ca nu e adevarat ca nu mi pasa de ea.Daca s-a intamplat sa uit a fost pt ca mai am un copil mai mic , sotul este plecat in strainatate si am cam multe responsabilitati pe umeri de una singura, dar nu ma plang, incerc sa le fac pe toate fara sa crancnesc.

M-am bucurat cand mi-ai spus ca genele de obezitate se transmit doar de la mama, pt ca eu nu sunt obeza (asa cred, e drept ca in acest moment cantaresc ceva mai mult dar niciodata nu am fost mai grasa ca acum: am 1,68 si 80 kg iar cand am fost domnisoara aveam chiar silueta unui manechin , abia dupa nasterea copiilor m-am ingrasat).

Iti voi urma sfatul si o sa o pun sa faca mai mult sport.

Daca nu mi-am pus pana acum problema asta a fost pentru ca speram tot timpul ca e doar o faza a cresterii nimic mai mult.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Deus

HAI SA AJUTAM! nu sa criticam:)

Se poate remedia, orice invat are si dezvat.
Trebuie sa-i spui ca-i frumoasa, ca-i tanara si are multe sanse sa devina exact ce-si doreste - fiindca poate si fiindca tu ai sa-i fi alaturi sa o ajuti!

Da-i exemple, prietena lui Badea cred, in adolescenta a avut cu 30 de kg mai mult. Cauta cartea ei si spune-i sa o citeasca. Sa-ti cumperi cartea lui Mihaela Bilic , tu ca mama vei invata foarte multe despre alimentatia pentru intreaga familie:)

Inotul este f bun! incearca sa nu mai sariti peste ore si sa o pui sa faca serios nu doar de fun si balaceala.

Multa sanatate! nu uita, se poate sa va schimbati trebuie doar sa vreti

www.de-azi.ro

ca e frumoasa ii spun, chai foarte des, pentruca chiar este.este doar grasuta insa are trasaturi foarte frumoase, chiar grasa fiind are forme, adica are talie.Grasimea s-a depus mai mult pe fundulet si pe coapse.

Si ii spun ca o iubesc zilnic.

De acum o sa fiu si mai atenta la lucrurile astea.

Cum se numeste prietena lui badea? cartea o voi citi doar eu deocamdata, pt ca ea e cam mica sa inteleaga unele chestii.Dar cu siguranta ne va ajuta pe amandoua.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Salut.

Nu stiu sa iti spun mai multe decat ca daca face sport regulat va fi mult mai bine! Stiu cum este cu un copil mare si unul mic, sunt in aceeasi situatie, sotul foarte ocupat... Insa pentru binele celei mari incearca sa o pui mereu pe ea pe orimul loc atunci cand este vorba despre sanatate.

Inotul este super pentru copii, mai ales pentru cei grasuti/grasi. DIn cate am citit, fetita ta este si inalta (1.40 la 8 ani, al meu are 1.20 la 6 si jumatate si este micut...), daca ar da jos cateva kg ar deveni numai bine! Spor!! Si scoate din casa toate dulciurile, bauturile acidulate, mai putina paine si fainoase, DAR multe fructe si INCREDERE IN EA!!

Nicoleta, mama lui Stefan si a lui Matei

Mergi la inceput

celulele adipoase se formeaza pana in adolescenta, dupa care le caram cu noi o viata intreaga - deci, trebuie avut grija sa fie copii subtirei daca vrem sa fie niste adulti frumosi/sanatosi. Asta nu insemna sa-i infometam:) , inseamna sa le dam multe legume, fructe, apa in loc de sucuri, paine putina! nu-i invatati sa manace paine(fibre isi extrag suficiente din legume si fructe), nu-i invatati sa rontaie ceva de plictiseala - sa manace doar la masa si in rest fructe sua iaurturi daca chiar doresc ceva gustare, sa manace carena fiarta sau la gratar nu doar snitele.
Nu este usor dar trebuie sa o faci fiindca statisticile arata foarte clar cum ca, noua generatie are mari tendinte de ingrasare si nu am vrea sa ajunga o generatie de bolnavi:)

www.de-azi.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Florinutza si eu am o fetita mai impanata. Are 10 ani 145cm/42kg, face inot de performanta de 5 ori/sapt (90 minute) de la 6 ani, mananca 1500kcal in zile cu activ sportiva si 1200kcal in rest, e frumusica si cocheta... http://www.flickr.com/photos/23738993@N08/3243667011/
Dr pediatru a insistat sa nu facem mai mult de atat, sustinand ca la pubertate se va lungi si va slabi. Vara aceasta a mers la EFOSAN in EF Nord si a avut 10 zile program intensiv de gym: aquagym (45min), gym saltea (60min), masaj general (25min) si s-a topit efectiv grasimea de pe stomac. Kinetoterapeutul ne-a recomandat sa schimbam inotul pt ca are masa musculara prea dezv dar din cauza unor pb medicale ea nu poate practica decat sport in apa (efortul pe uscat duce la spargerea capilarelor la nivelul obrajilor).

Concluziile mele:
1. inotul nu slabeste;
2. la alimentatie este cheia (noi am organizat mesele astfel: dimineatza 400kcal - lapte cu cereale, paine integrala cu gem de casa sau miere sau branzica proaspata; gustare la scoala 200kcal - fruct sau paine cu almette - pranz 400kcal - ciorba, bors, supa, mancarica fara rantasuri, prajeli, carnita slaba de curcan dar nu mai mult de 3 ori/sapt; gustare 150kcal fruct sau iaurt; cina - fructe sau legume coapte 250kcal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Mie imi vine in minte un singur lucru: alergatul seara de seara afara in parc cu prieteneii, cataratul, joc cu mingea, timp in care poti sta si cu puiul mic in carut si sa o supraveghezi de pe bancuta. Insa seara de seara, dupa care o cina usoara din fructe sau o ciorbita doar din legume.
Si eliminat din casa tot ce inseamna dulcele, tot ce inseamna rontait prostii intre mese. La pofte cel mai bine e sa se rontaie morcovi. Insa ar insemna sa te vada si pe tine.
Te poti inspira de meniuri sanatoase si de la subiectul Montignac, delicioase , sanatoase, echilibrate cu care se pot pierde kg, bine-nteles daca ati ajnge la un medic BUN, care stie ce inseamna un copil de 8 ani, ar fi si mai bine

Cred ca este foarte, foarte greu pentru ea.
La tv si peste tot doar ciocolati si McShuturi vezi, tentatiile sunt absolut peste tot :(
Tu insa o cunosti, stii ce ar incuraja-o si ar facea-o sa depuna acum un mic efort ca mai incolo sa-i fie bine si sa nu renunte din start.

-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) & Sela
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
NU RAMANE INDIFERENT !
AJUTA-L PE BOGDAN SA VADA !

Mergi la inceput