Romanii din Marea Britanie (20)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LauraNicole spune:

Am uitat sa scriu ca tot de la scoala ai posibilitatea sa iti inscrii copilul la diverse cursuri extra curiculare GRATUIT .De exemplu , joi Alexa va merge prima data la cor ,saptamana viitoare incepe cursul de drama .In vara , de asemenea , au diverse cursuri pentru copii absolut gratuite .
La scoala nu mai cumparam noi manuale si caiete ci le sunt date de scoala , au card de siguranta si nu pot intra in scoala fara cardul respectiv , cu 2 lire zilnic pot manca la cantina o masa calda super gustoasa dupa cum imi spune Alexa si ar fi multe in plus fata de Romanica !

Life is something precious so enjoy it and try to take what s good from it!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_64 spune:

Gabitza, La Multzi Ani cu ocazia Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavril!



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraNicole spune:

Azi e ?La multi ani si din partea mea !

Life is something precious so enjoy it and try to take what s good from it!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carstea spune:

Mai Laura daca nu eram deja aici ma mutam sigur dupacat de frumos ai povestit.
Ma bucur ca te-ai integrat asa de bine aici si ma bucur si pt Alexa.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabitza P. spune:

Multumesc frumos ella si lauranicole.
Ella vine de la Gabriela sau Mihaela? Daca da, atunci un calduros LA MULTI ANI din partea mea! Asemenea tuturor sarbatoritilor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lutoniana spune:

Motanika iti multumesc pentru raspuns.
Am studiat problema si stiam de pe vremea cand nu eram mamica ca exista "actele bebelusului" pe forumul romanilor din UK doar ca acum nu mai gaseam
M-ai ghidat si exact asta aveam nevoie.
Acum, ce sa spun, luam in calcul ambele variante: sa-i facem actele aici sau in Romania.
As fi vrut tare mult sa-l botezam in Romania cu nasii nostri dragi, de cununie dar cred ca dureaza putin cam mult cu hartoagele...si nu stiu ce alegere vom face.
Important e sa fie David sanatos ca restul le rezolva mami cu tati.

Samira noi in 19 noiembrie implinim 1 an de emigrare. Am plecat cu sotul meu de mana, cu 2 valize, cu bilet de avion si o camera de hotel rezervata aici. ATAT.
E cu totul alta situatia pentru ca noi nu aveam bani (nici acum nu avem dar avem sperante si oportunitati evidente de a face si a realiza mult mai mult decat in Romania).
Sustin cu tarie ca este vorba de adaptare asa cum a spus si Laura; daca e sa-ti placa iti place si vei face ce iti sta in puteri ca sa ramai aici si sa te adaptezi.
Stiu ca e un nimic minor dar eu ador sa ma dau jos din autobuz si sa spun multumesc...in comparatie cu soferii de troleu cu maieu perforat care daca erau suparati te puteau injura de parinti.....in special de partea feminina
Eu si sotul meu am plecat pentru ca am vrut altceva.....si am descoperit ca aici poti fi tratat ca om.

Mai este o fata care are probleme cu GP-ul..as avea si eu cateva de povestit....dar poate in alta seara ca acum a dat David drumu' la sirena iar eu trebuie sa fiu in pozitie de drepti cu pieptul dezgolit

Am sa incerc sa fiu mai activa si pe aici ca imi plac discutiile.
Seara minunata in continuare !

Edit: am recitit mesajul si parca imi e ceva neclar si nu reiese ce as fi vrut sa spun: noi am venit aici pentru ca vroiam alt stil de viata...nu urmaream "sa facem bani". Acum pe oricare dintre noi vei intreba, vei primi acelasi raspuns: mergem in Romania sa ne imbratisam parintii, fratii si sa bem o cola cu prietenii. ATAT.

Mi-am dorit fericirea, am cautat-o si am gasit-o....se numeste David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_64 spune:

Gabitza, multumesc pentru urare. Eu sunt cealalta jumatate a perechii de arhangheli .



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

La multi ani de Mihail si Gavril!

Ella sunt constienta ca daca lucrezi in invatamant ai experienta si stii despre ce vorbesti la fel cum si eu avand un baiat in anul 4 cred ca stiu ce experienta am cu el si normal ca vorbesc din ce vad la el.

Da, daca stam sa comparam sistemele de invatamant probabil ca acesta este mai slab ca si numar de ore alocate studiului. Insa eu ma refer strict la rezultate, la faptul ca cu aceasta metoda carew o au ei aici, fiul meu ( si nu numai) a realizat mai mult decat daca era in invatamantul romanesc. Sincer nu vad de ce m-ar interesa orele de teme facute acasa in Romania (totusi sa nu uitam ca in primii 4 ani in Ro copii merg la scoala doar 4 ore, aici merg 6) atat timp cat copiii de acolo sunt stresati de aceste teme si rezultatele nu sunt mereu cele dorite. Eu in "repetitia e mama invataturii" nu mai cred demult, mai ales cand eu vad cum sotul meu din sistemul asta de invatamant a iesit si are o cultura generala mult peste medie (si nu e vorba de dragoste oarba crede-ma) la fel cumnatul, cumnata si multe alte cunostinte pe care le am. Nu ca eu n-as avea o cultura generala adecvata insa sincer am descoperit subiecte cu drag pe care le-as fi invatat la scoala probabil cu dedicatie daca imi erau predate adecvat. Ori eu am urat istoria, geografia pe motiv ca nu imi placea sa retin pe dinafara anii istorici si coordinatele geografice a nu stiu carei tari. Daca cineva m-ar fi invatat ca istoria e mai mult de atat, la fel si geografia probabil eram si eu entuziasmata precum fiul meu.

De ex fiul meu invata la istorie despre Tudors, cate sotii a avut Henry VIII, povestea lor si printre povestile acestea superbe sunt strecurati si cativa ani ca punct de reper. La fel la geografie de ex au invatat despre ST Lucia, ce fel de case isi construiesc oamenii respectivi, de ce le construiesc asa si binenteles ca elevii si-au dorit sa afle si unde se afla insula. La asta ma refer, invata lucruri care ii ajuta mai tarziu in viata. In fine asta e parerea mea, consider ca degeaba ar fi fost invatat fiu-miu integrale la matematica daca el alege de ex sa devina pictor.

Laura exact cam asa e povestea si cu nepoata mea, a venit aici anul acesta primul an, e anul 7 (in Romania ar fi fost clasa a 5 -a) si acasa era mereu stresata, lectii enorme, invatat pe dinafara, ascultat, etc , ura scoala desi era premianta. Acum aici ar vrea sa mearga la scoala si duminica, pe langa matematica, stiinta, franceza etc, are ore de ICT care ii place la nebunie, are lectii de gatit e asa de mandra cand vine cu muffins si zice ca le-a facut ea, dans sportiv, la chimie fac experiente cu aparatul de foc (nu stiu exact numele) si li se explica culorile diferite ale focului si de ce e asa e super entuziasmata.

La fel ca si Lutoniana eu nu cred ca motivul emigrarii aici trebuie sa fie banii in primul rand ci efectiv traiul total diferit, respectul si bunul simt, faptul ca ti se multumeste cand cobori din autobuz, faptul ca oriunde te duci esti intrebat ce faci (formal binenteles insa e mai bine decat vorbitul rastit din Romania cand mergi la functionarii publici care sunt platiti tot din banii tai).

Cum spunea si Adelyna eu nu mai fac comparatii aici ci pur si simplu caut sa vad ce pot obtine eu de la sistem ca sa lucreze in favoarea mea. Asa am procedat si cu GP-ul, nu mi-a placut am mers la altul, cu nasterea la fel, cu scoala la fel pentru copii caut si vad ce e bine pentru mine si copii, nu-mi place ce rezultate obtin mai caut.

Samira intrebai daca e devreme aici sa mearga la scoala la 5 ani. Nu nu cred. Cam in toata Europa scoala incepe in jur de 5 ani. Al meu a inceput reception la 4 ani jumate, un fel de clasa pregatitoare si la 5 ani era anul intai. Nu a fost stresat aproape deloc si tot ce a obtinut a fost prin metode total diferite de cele din Romania. Adica de exemplu la 5 ani venea acasa si imi zicea "stii de ce avem noi aer sa respiram? Datorita copacilor care ne dau oxigen" Apoi aflam ca ora de stiinte se petrecea in curtea scolii unde li se explica totul, anotimpuri, clorofila etc. Sincer va zic eu am fost uimita de faptul ca fiul meu stia atatea fara a trebui sa invete pe dinafara. Eu cred ca potentialul lor e imens si trebuie fortificat cat mai devreme iar Romania fiind o tara latina se agata mai mult de ideea copilului mic, saracul nu poate etc.

Ma uit la ai mei copii, unul crescut pana la 4 ani in Romania unde ii dadeam sa manance in gura cu lingurita si la 4 ani iar cand l-am adus aici am ramas socata cand mi-au zis aia ca trebuie sa se schimbe singur pentru sport la scoala, cum puiul meu care nici sa-si dea bluza jos nu stie? Vai ce idioti, imi maltrateaza copilul. Cand s-a dus mama inapoi in Romania le povestea la prietenele mele cu copii de-o varsta cum se schimba Cosmin singur si mananca singur si lumea se mira.

Acum la cea mica am cam mers cu valul, am si prietena englezoaica si m-am inspirat, iar fie-mea mananca singura de la 1 an, acum la 2 ani merge singura la wc (ea singura a vrut sa scape de pampersi), mamanca singura, se imbraca singura, ii dau seara pijamalele si ea se imbraca singura, eu doar o mai ajut sa isi bage bluza pe cap ca nu nimereste tot timpul. Si toate astea singura.

Deci cred eu ca ei sunt mai pregatiti decat vrem noi sa fie pentru scoala, numai sa le dam voie sa ne arate.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina30 spune:

Buna seara,

am si eu o rugaminte, puteti sa-mi dati poate si mie cateva magazine online cu lucruri de copii si nu numai care poate trimit si in Europa?

Multumesc frumos,

Cristina 19+ Ingrid Evelina si Magnus Tiberius (7.04.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_64 spune:

Luna, ma bucur ca baietelul tau este fericit la scoala, doar ceea ce isi doreste orice parinte este sa aiba un copil fericit si lipsit de stres.





Mergi la inceput