Negresa de post
Pentru perioadele de post din an,m-am gandit sa va dezvalui si cateva din retetele mele de post,invatate la cofetaria unde am lucrat:
Negresa: 3cani de faina,1cana si jumatate zahar,sare,1cana si jumat.apa,4linguri ulei,rom,1praf de copt,zahar vanilat,3linguri cacao,100g stafide,100g nuca tocata.
Se amesteca toate si se coace blatul 20-25min la 160grade.
Glazura: 5linguri zahar,1lingura cacao,3linguri de apa,1lingura margarina,rom.Se fierb toate si se toarna peste blatul scos de la cuptor.
www.gatestesanatos.webs.com
Raspunsuri
ANITA75 spune:
mai mireluta daca ai lucrat la cofetarie fa bine si da-ne si noua niste secrete de acolo
Bratu Monica spune:
mireluta am facut minunata negresa de post!super,super buna!
te asteptam si cu alte retete mai ales ca ne spui c-ai lucrat in bransa!
Te rugam mult mai impartaseste-ne din secretele tale,eu personal abia astept sa fac si alte bunatati pentru pitica mea.negresa e de-a dreptul bestiala!
Multumesc!
mireluta39 spune:
CORNULETE CU RAHAT:
va dau reteta cu cantitatile mari,eu acasa impart reteta dupa cata margarina am in frigider.
1,250kg margarina Bunica,se taie bucati,se inmoaie putin intr-un vas pe foc,cat sa se poata spumui cu telul.Deci,apoi se spum u i e s te,se adauga 200g zahar pudra(sau dupa gust;se poate si fara),esenta vanilie si coaja rasa de lamiie si portocala(cam 3linguri cu varf la atita margarina),5o grame drojdie dizolvata in 24 linguri de apa minerala.Apoi se framinta cu 1,500 kg faina.Se intind foi subtiri din aluat si se fac cornulete mici umplute cu rahat.Se coc in cuptor la 180 grade,sa devina aurii,apoi se pudreaza.Ies multe tavi,la cofetarie imi ieseau cam 4,5kg de cornulete(pentru ca le vindeam la kg).Nu folositi alta margarina,Bunica e cea mai buna,are 80% grasime,e mai cremoasa.
www.blogulluiaurel45.blogspot.com
www.gatestesanatos.webs.com
Loredana_cls spune:
Multumesc pentru reteta de negresa.
Am facut-o ieri... chiar daca nu am avut stafide prin casa, si a iesit super.
mireluta39 spune:
Cu multa placere,Loredana,ma bucur mult ca incercati si va reusesc retetele mele. Nu ma laud,dar eram foarte apreciata si la cofetarie,pentru ca fiind o mare mancacioasa de dulciuri,pe langa reteta de baza,eu intotdeauna mai adaugam ceva,o aroma,un ingredient in plus,sa fac aceea prajitura si mai buna.Le personalizam. De aceea le-a parut rau colegelor si sefei cand a trebuit anul acesta in februarie sa renunt la postul meu,pentru ca mi-a murit mama(o mare pierdere)si apoi,din cauza socului emotional pe care nu l-am depasit nici acum,mi-au aparut niste noduli la sani,pentru care trebuie sa fac un tratament dur.Dar,am descoperit acest forum,care mi-e foarte drag,si va pot impartasi si voua cateva secrete in ale dulciurilor pentru a va impresiona copii,familia si prietenii cu ceva dulce.
www.blogulluiaurel45.blogspot.com
www.gatestesanatos.webs.com
Laura25 spune:
Prajitura Negresa
De la: Forumul desprecopii.com
URL: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=140395
Printat la: 28/07/2009
Mesaj:
Autor: mireluta39
Subiect: Prajitura Negresa
Trimis la: 28/07/2009 16:40:10
Mesaj:
500g zahar,250g margarina,125ml lapte,4-5linguri cacao,250g faina,3oua,nuci tocate(prajite anterior),1praf copt,esenta vanilie si rom.
Se pun la foc potrivit,intr-un vas,zaharul,margarina,cacaoa si laptele.Se amesteca continuu pana se topeste margarina si zaharul.Din aceasta compozitie se opresc 15linguri pentru glazura,intr-un vas mai mic,sa poata fi incalzit.
Dupa ce s-a racit compozitia ramasa se adauga galbenusurile pe rand,amestecand pana se inglobeaza fiecare,apoi se pune faina amestecata cu praful de copt,nucile,aromele si albusurile batute spuma tare.
Se toarna compozitia in tava unsa si se coace la 18ograde.Dupa ce s-a copt,se toarna glazura bine incalzita,pe toata suprafata prajiturii si se presara nuca sau se fac aveline de frisca.
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Ratusca%20din%20viata%20mea&page=8" target="_blank"> ratuste dulci in concurs lo1, lo2
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
mireluta39 spune:
Tocmai asta e ,Laura,am postat 2 retete de negresa: una de post si una de dulce.Sunt total diferite.