am nevoie de sfaturile voastre
Buna ziua tuturor.
Sunt noua pe acest forum . Am citi aproape toate mesajele de la sectiunea aceasta si m-au ajutat mult. Mi-am dat seama ca nu sunt singura mama de adolescenta care are probleme de comunicare
Am inteles si de ce ma minte uneori desi am stat de vorba cu ea si i-am spus ca cel mai mult ma deranjeaza minciuna.
M-au ajutat toate parerile voaste , dar cand zic si eu ca reusesc sa comunic cu ea se schimba , ma minte, ma trateaza cu superficialitate si am senzatia ca ma cauta doar cand are are nevoie de bani . Cum sa fac sa ma propii de ea si mai ales s-o inteleg?
Raspunsuri
szivarvany spune:
Bine ai venit pe forum
Cati ani are fetita ta ?
Despre ce lucruri te minte ?
-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) & Sela
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
NU RAMANE INDIFERENT !
AJUTA-L PE BOGDAN SA VADA !
aida_966 spune:
Fiica mea are 16 ani.N-o inteleg uneori . Se ascunde de mine , nu comunica e total aservita relatiei pe care o are. Nu are prieteni , desi era o fata sociabila . mi-e greu s-o inteleg , desi imi doresc din tot sufletul sa fiu langa ea .
Ana68 spune:
Bun venit la bord!Problema este delicata de ambele parti...eu spun si incerc si eu sa fac in asa fel...incat sa gandesc sau sa-mi amintesc cum gandeam la varsta lor....si cateodata imi iese...Succes!
Ana-Maria,mami deAlex&Luana
Pi casa 1
Pi casa 2
Pi casa 3
Amalgam de ganduri
dominochio spune:
Buna, si eu sunt mamica noua pe forum. E mai haios decat ma gandeam.
Zilele trecute am petrecut ceva timp in fata unei sectiuni de carti pentru parinti (sunt mamica proaspata si panicata de ce mi se intampla si ma gandeam ca ma ajuta) si am gasit niste carti care mie mi-au placut mult si care poate te ajuta: Una se cheama de ce mint copii, de Paul Ekman. Si alta, era f haioasa si mi-a placut mult ca s-au gandit sa o scrie, era un manual care ii invata pe adolescenti sa comunice cu parintii - nu stiu la ce editura. Poate te ajuta.
Success
alinaxeni spune:
Aida,bine ai venit!
Grea problema ai.
Eu sunt mama de fata de 17 ani,crescuta fara tata.Am avut si noi probleme de genul asta.Sfaturi poti primi oricate si de toate felurile dar cele mai competente le poti gasi la un consilier specializat.
Noi am fost ajutate de consilierul scolar din cadrul liceului si a dat rezultate f. bune.Am ajuns la concluzia ca problema era de fapt la mine si prima data eu a trebuit sa-mi schimb atitudine.Sa invat sa fiu mai deschisa,mai comunicativa,sa-i ofer sansa de a experimenta si de a alege si sa-i castig increderea.Am reusit sa accept ca fata mea e un om cu personalitate,dorinte si vise pe care trebuie s-o respect daca vreau sa fiu respectata si sa-mi ofere incredere.
E surprinzator cate se pot schimba cand atitudinea parintilor e adecvata.Datorita acestor schimbari am ajuns la stadiul in care putem discuta orice,chiar absolut orice...de la viata de zi cu zi pana la probleme de suflet care o apasa si chiar chestii despre sex.
Au fost discutii si de jumatate de zi in care aborda un subiect si-l tocam marunt ,pe toate fetele, pana ajungeam sa ma doare gatul de atata vorbit dar rezultatele se vad acum.
Incearca sa-i devii prietena,adu-ti aminte cum erai la varsta ei,incearca chiar sa devii usor complice la unele prostioare mici si sa-i arati ca ,indiferent ce va face, tu esti omul pe care se poate baza neconditionat si acasa e locul unde se poate retrage cand ii e greu.
Cu prietenul...nu ma bag.E treaba atat de delicata incat nici nu stiu ce sfat sa-ti dau.Pot doar sa-ti spun ce am facut eu.
Am incercat sa-i am sub observatie aducandu-i cat mai aproape de casa.El vine constatnt la noi,ea merge constant la parintii lui,discutiile pe mess se fac prin microfon,de regula sunt parte activa in discutiile astea si am incercat sa le insuflu ideea ca fiecare dintre ei ,intrand in relatia asta,au devenit membri ai celeilalte familii si sunt persoane importante pt. parintii partenerului.Poate suna ciudat dar asta le-a dat un sentiment de siguranta si confort psihic.
Sa nu ma intelegi gresit...m-am lungit cam mult dar,e doar experienta mea si sper din suflet sa te ajute.
Bafta maxima!!!
-------------------------
In momentele grele trebuie sa gasesti ceva sa te motiveze sa mergi mai departe.