Fulguleti de nov-dec 2006 (218)
Raspunsuri - Pagina 20
Donia spune:
danita, ce brasoveni, si romani de abia am vazut vreo 5-6 in astia 3 ani de cand locuim aici Acum e fain ca am o colega romanca si mai vorbim ca pe la noi, da rar avem timp, ne mai dam intalnire in pauze si cam atat.
aka, eu sunt asistenta, nu medic Pe medici nu-i prea vezi prin spitale, isi viziteaza pacientii la 2-3 zile, uneori o data pe saptamana... in rest sunt la cabinet. Bine, la noi sunt cronici, deci nu sunt schimbari mari de la o zi la alta, deci chiar nu e nevoie de vizita zilnica a medicului. Daca apar probleme asistentele contacteaza fie medicul pacientului, fie pe cel de garda, care nici el nu sta in spital si care de cele mai multe ori dicteaza tratamentul prin telefon. Se bazeaza mult pe asistente, de aia aici se si fac 4 ani de universitate, e multa responsabilitate.
acs, acum nici eu nu am timp mereu sa-i rasfat asa cum as vrea, uneori sunt intr-o viteza... diminetile sunt foarte grele, pana la ora 12 nici nu stiu cum ma cheama daca ma intrebi, iar dupa pauza de pranz parca se mai relaxeaza putin lucrurile. Dar chiar si asa, nevoile pacientilor sunt acoperite, pacientii suna daca au nevoie de ceva si daca eu nu pot sa raspund ca sunt prinsa cu altceva, atunci oricum merge vreo colega si ii ajuta.
Nici aici nu dai chiar mereu peste o fata zambitoare, dar nimeni nu isi permite sa-si arate fata acra , pentru ca in job description scrie ca trebuie sa te adresezi intotdeauna cu respect. In plus, mentalitatea e ca ai sau nu chef, esti platit ca sa muncesti si ca sa respecti niste standarde.
Eu mai am doua zile pline la servici, apoi plecam si noi pentru 4 la o plaja de la Lacul Huron, am inchiriat o casa cu niste prieteni si speram sa ne relaxam putin. Copiii sunt deja gata de plecare , de abia asteapta, anul trecut ne-am simtit tare bine acolo. Eu visez la relaxarea de la plaja, cu castele si sosele de nisip, apoi balaceala in lac si piscina si seara foc de tabara cu carnaciori... mmmmm, deja mi s-a facut o gaura in stomac!
Pupici la toata lumea!
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
ruxandra_sb spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Donia Trage scaunul mai aproape in cazul asta Multe sunt de zis, dar cel mai mult imi place interactiunea cu pacientii. Ma plang eu ca o zi lucratoare de 12 ore e lunga, si chiar e, dar imi da ocazia sa stau cu ochii pe pacienti ca o closca, si sa ii ascult si sa le dau una, alta, sa le aduc un suc, sa le indrept perna sau patura. Imi place cand mai invat cate ceva de la ei, despre ei, cand stiu ce le place si ce nu, ca unul vrea medicamentele cu lingurita, altul si le varsa in palma, ca o pacienta le ia cu apa cu gheata, alta prefera apa mai calduta, ca dupa pranz careva vrea sa stea in pat, in timp ce altcineva vrea sa se ridice din pat... Imi place mult de pacientii mei. Sunt niste oameni foarte faini, fiecare cu o poveste interesanta, veniti din toate colturile lumii, vreo doi italieni, doua nemtoaice, o femeie din India... fiecare e ca o carte de povesti, ma fascineaza... Daaaar... ma opresc aici, ca e tarziu si maine iar o iau la alergat... P.S. Unul dintre italieni mi-a dat o reteta de sos de rosii pentru paste, daca vreti o dau mai deaprte, mie imi lasa gura apa! |
Multam. [omulet cu bratele deschise]
Eu, cand dadui de greu cu G prin spital tin minte ca nu doctorii m-au ajutat neaparat sa-mi pastrez o urma de cumpat.. ci asistentele. Cu unele din ele am ajuns apropiata si de la ele imi venea o bucata substantiala de confort psihic.. (unele dintre) Ele au stiut mult mai bine sa ma incurajeze si sa ma faca sa rezist.. intr-un mod mai apropiat si mai uman.. asta vis-a-vis de comunicatele seci si tehnice ale medicilor. Asa ca, jos palaria! Este o munca unde, in afara de competentele strict medicale, vine si una mult mai subtila..
P.S. zi aici si reteta.. trecem la catastif
Rasul e ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro)
ruxandra_sb spune:
Acs, are intalnire tralalala
Danutz, ati recuperat Rares?
Yagmur, cum ii merge lui Luca la Breaza? Supravietuiesc bunicii?
Lacramioara, ce mai face Stefy?
Kikineata, te vaz
Danita, am castigat au ba?
citat din mesajul lui Donia Eu mai am doua zile pline la servici, apoi plecam si noi pentru 4 la o plaja de la Lacul Huron, am inchiriat o casa cu niste prieteni si speram sa ne relaxam putin. Copiii sunt deja gata de plecare , de abia asteapta, anul trecut ne-am simtit tare bine acolo. Eu visez la relaxarea de la plaja, cu castele si sosele de nisip, apoi balaceala in lac si piscina si seara foc de tabara cu carnaciori... mmmmm, deja mi s-a facut o gaura in stomac! |
Ce bine suna!
Yamy, yamy.. pai va doresc niste zile asa cum visati. Si meritati!
Rasul e ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro)
danita spune:
ruxandra : madam - wrong ! e din vest si o cheama oana si are niste picioare luuuungggggiiiii :) sigur va fi si fotomodel odata ;)
dragelor, plouaaaaaa aiciiii de nu se mai opreste ! sunt in pantofi si cu geaca ....asta ca sa va dati seama ;) doar ca samabta sau duminica plecam la mare , sper sa nu luam ploaia dupa noi .
pupici , revin
D
Yagmur spune:
Pe fuga ca pierd mancarea la cantina
Donia, avand in vedere ca sint libera vin si eu repede la gratare.... yummy, yummy.. toata admiratia pentru munca pe care o faci si pentru frumusetea ta sufleteasca...
Ruxandra, peste cateva ore ajunge mama si pleaca maine seara cu Luca.... sper sa fie bine si sa nu ne luam de par pana pleaca
Wow...deci frumoasa din Timisoara e la Brasov... fain, fain, fain
Danita, vezi ca ajung sambata viitoare prin Brasov in drum spre Fagaras.. ne vedem la o cafea pe langa gara???
Va las dar mai vin eu...
Yagmur - mami de Luca (19 decembrie 2006) varsta Luca
danita spune:
duamna yagmur , ne intoarcem duminica de la mare . sper ca fetele din ct sa fie available si sa facem o intalneala ;)
pupici
D
kikineata spune:
Yagmurrrr, mereu le/ncurci. Io zic ccc ca frumoasa de la Brasov :)...este la Timisoara
lizzy spune:
citat din mesajul lui danita lizzyyyyyyyy : where are u ? BeBelusca |
la serviciu maica... am auzit ca-mi fac astia statuie si insist...
ruxandra_sb spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui lizzy
la serviciu maica... am auzit ca-mi fac astia statuie si insist... |
off, off.. mai, mai