BB de 3 luni nu maninca

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

multumesc frumos pentru raspunsuri

m-am gindit sa incep prin a nu-i mai da atita vitamina c. aseara am ratat doza de fier si vit c si azi a mincat mai bine, poate e prea multa vit c sau prea mult fier.

am fost si la un doctor azi, a luat 100 gr in 1 saptamina dar sensul e in sus, inca nu stam rau de tot. nu m-a lasat sa ii dau alte vitamine, de fapt am cautat si nu am gasit vitamine pentru copil asa mic infant formula e numai pe net, am sa comand.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)

Am blog si poze in album

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MACARIE spune:

te-ai iutat in gurita ei sa nu aiba afte?! chiar si una singura poate provoca dureri destul de mari si sa refuze mancarea si vezi gaura de la tetina biberonului sa nu fie prea mare sa gurga prea mult si prea repede si asta este un motiv sa nu manance ...verifica tot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ralukutzza spune:

Simona exact asa am patit si eu cu fetita mea...a mancat san pana la 3 luni dupa care au inceput crizele de nervi si isterie...i-am bagat formula ..Humana.. care la inceput i-a placut o saptamana dupa care a inceput iar isteria....sunt copii carora pur si simplu nu le place laptele dar in momentul diversificarii o sa suplimentezi cu altceva (cereale cu lapte, branzica calcica, iaurt).
A mea Bianca nici acum la 7 luni nu bea decat 170 ml dimineata si vreo 150 ml cu mult noroc seara la culcare

te si multa rabdare ca o sa treaca si o sa fie mai bine...sa ne mai scrieti despre voi sa stim ce mai faceti.

Ralucutza mami de Andra-Bianca
DN 26.12.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SufletDInger spune:

Stiu prin ce treci. Si eu ii dadeam lapte in primele 10 min dupa ce adormea, daca ratam momentul era jale.

www.Satmarean-Alexiss.piczo.com

http://b1.lilypie.com/3q8rm7.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vivighe spune:

Fratilor ...si la noi e jale.Am intrat pe forum pt ca voiam sa deschid acelasi subiect.Al meu copil are 4 luni.De alaptat nu l-am alaptat decat 2-3 sapt pentru ca ii era lene sa suga.A mancat Nan1 o perioada...pana aproape de 3 luni ,dar tot cu chin si jale.Am zis ca sunt colicii la varsta aia(atunci macar incepea cu pofta si-l apuca mai pe la mijlocul biberonului)...pana cand am decis sa schimb laptele.Am trecut pe topfer...nu l-a mancat decat 2 sapt si apoi pe humana1.Eh...cu asta a fost bine o perioada...de la 3 la 4 luni.Mentionez ca el a mancat bine mereu ca si cantitate totala,dar cu pauze de ragait.Oricum am avut grija ca o masa sa nu dureze mai mult de 30 min.De luat in greutate a luat f bine.Are la 4 luni si o sapt 7610g si 69cm, numai ca de 2 sapt nu mai vrea sa manance deloc.Cu Humana era bine :nu se mai agita in timpul mesei si bea biberonul cap-coada 200 ml.Eu banuiesc ca a fost fortat.Eu am mai avut treaba si l-am mai lasat cu bona fetitei(3 ani)...o doamna foooarte insistenta cu mancarea...apoi am fost la mare cu fetita 5 zile timp in care el a stat la mama dar tot cu bona ca maica-mea nu avea concediu.Ei bine...la intoarcere am gasit alt copil...mai mofturos ca niciodata.Nu vrea sa se mai atinga de biberon decat tot asa...in somn.Ma gandesc ca l-a fortat ca stiu cat poate fi de insistenta si intr-o zi mi-a zis sotul ca a gasit-o dandu-i sa manance si ca insista de o ora pe langa el cu biberonul.Am incercat sa-i dau putin mai devreme sa nu-i fie asa foame si sa zici ca are nervi...am incercat mai tarziu...sa-i fie foame mai tare...am schimbat biberoane...nu e de la biberon...am incercat sa schimb cu milumil...nici nu-l intereseaza.Oricum nu o mai las pe ea sa-i dea desi e cam greu pt ca mai am de plecat de acasa.Tebuie sa ne mutam si avem de cumparat o gramada de lucruri.

Acum ma termina nervos...deja cand vine vremea sa-i dau sa manance ma apuca groaza.Doc mi-a zis sa nu-l fortez...sa-i dau cum vrea el...da cum sa-i dau?Acum 60 ml si apoi...urmatoarea masa cand?Ca nici nu mai stiu cand ii e foame si cand nu.Oricum sta numai cu mainile in gura.De durut nu-l doare nimik...nu are nimik in gura nu e rosu in gat burtica nu-l mai doare dintii nu cred ca ii ies(fetitei i-au iesit la 10 luni si 3 sapt. mie la 9 luni sotului la 9 luni...n-am motive sa cred ca lui or sa-i iasa mai devreme ca de obici chestiile astea se mostenesc).Cu diversificarea imi tot spune sa mai asteptam pana la 5-5,5 luni.

Ma apuca si depresia ca ma gandesc ca nu-mi cunosc propriul copil... El vrea sa-mi transmita ceva si io nu inteleg nimik.V-am spus , acum nici macar nu stiu cum sa recunosc daca-i e foame sau nu.

Speram sa gasesc aici ceva trucuri sa-l fac sa manance ca ma apuca groaza cand ma gandesc ca poate e un mofturos si asa o sa ma chinui cu mancarea cu el mereu.Cand e somnoros mananca si el numai ca nu pot sa-i potrivsc mesele numai inainte de culcare...de obicei la el sunt cand se trezeste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ralukutzza spune:

Citat:
citat din mesajul lui vivighe

Fratilor ...si la noi e jale.Am intrat pe forum pt ca voiam sa deschid acelasi subiect.Al meu copil are 4 luni.De alaptat nu l-am alaptat decat 2-3 sapt pentru ca ii era lene sa suga.A mancat Nan1 o perioada...pana aproape de 3 luni ,dar tot cu chin si jale.Am zis ca sunt colicii la varsta aia(atunci macar incepea cu pofta si-l apuca mai pe la mijlocul biberonului)...pana cand am decis sa schimb laptele.Am trecut pe topfer...nu l-a mancat decat 2 sapt si apoi pe humana1.Eh...cu asta a fost bine o perioada...de la 3 la 4 luni.Mentionez ca el a mancat bine mereu ca si cantitate totala,dar cu pauze de ragait.Oricum am avut grija ca o masa sa nu dureze mai mult de 30 min.De luat in greutate a luat f bine.Are la 4 luni si o sapt 7610g si 69cm, numai ca de 2 sapt nu mai vrea sa manance deloc.Cu Humana era bine :nu se mai agita in timpul mesei si bea biberonul cap-coada 200 ml.Eu banuiesc ca a fost fortat.Eu am mai avut treaba si l-am mai lasat cu bona fetitei(3 ani)...o doamna foooarte insistenta cu mancarea...apoi am fost la mare cu fetita 5 zile timp in care el a stat la mama dar tot cu bona ca maica-mea nu avea concediu.Ei bine...la intoarcere am gasit alt copil...mai mofturos ca niciodata.Nu vrea sa se mai atinga de biberon decat tot asa...in somn.Ma gandesc ca l-a fortat ca stiu cat poate fi de insistenta si intr-o zi mi-a zis sotul ca a gasit-o dandu-i sa manance si ca insista de o ora pe langa el cu biberonul.Am incercat sa-i dau putin mai devreme sa nu-i fie asa foame si sa zici ca are nervi...am incercat mai tarziu...sa-i fie foame mai tare...am schimbat biberoane...nu e de la biberon...am incercat sa schimb cu milumil...nici nu-l intereseaza.Oricum nu o mai las pe ea sa-i dea desi e cam greu pt ca mai am de plecat de acasa.Tebuie sa ne mutam si avem de cumparat o gramada de lucruri.

Acum ma termina nervos...deja cand vine vremea sa-i dau sa manance ma apuca groaza.Doc mi-a zis sa nu-l fortez...sa-i dau cum vrea el...da cum sa-i dau?Acum 60 ml si apoi...urmatoarea masa cand?Ca nici nu mai stiu cand ii e foame si cand nu.Oricum sta numai cu mainile in gura.De durut nu-l doare nimik...nu are nimik in gura nu e rosu in gat burtica nu-l mai doare dintii nu cred ca ii ies(fetitei i-au iesit la 10 luni si 3 sapt. mie la 9 luni sotului la 9 luni...n-am motive sa cred ca lui or sa-i iasa mai devreme ca de obici chestiile astea se mostenesc).Cu diversificarea imi tot spune sa mai asteptam pana la 5-5,5 luni.

Ma apuca si depresia ca ma gandesc ca nu-mi cunosc propriul copil... El vrea sa-mi transmita ceva si io nu inteleg nimik.V-am spus , acum nici macar nu stiu cum sa recunosc daca-i e foame sau nu.

Speram sa gasesc aici ceva trucuri sa-l fac sa manance ca ma apuca groaza cand ma gandesc ca poate e un mofturos si asa o sa ma chinui cu mancarea cu el mereu.Cand e somnoros mananca si el numai ca nu pot sa-i potrivsc mesele numai inainte de culcare...de obicei la el sunt cand se trezeste.

Viviana si Ingrid

Viviana stiu prin ce treci, am sris si mai sus ...la fel am patit si eu cu fata mea....primul meu sfat este sa nu ii mai schimbi laptele atat e des ca in primil rand il ametesti pe el si ii faci praf si sistemul digestiv...in al doilea rand trebuie sa ai multa rabdare...crede-ma la varsta lui are o greutate excelenta (fata mea abia la 7 luni are 7.500gr)deci stati super ok a capitolul asta.Al treilea sfat NU il forta sa manance...dai atat cat vrea la fiecare masa dar mesele sa nu fie mai devreme de 3 ore sau mai tarziu de 3 ore (asa este recomandat pentru varsta de 4 luni)...la el ar fi bine sa incerci sa ii dai la 3 ore poate asa papa mai mult.Iti spun din experienta ca si eu cand am fortat-o pe Bianca cand a avut o perioada asemanatoare nu manca mai nimic...dupa ce am realizat ca nu ma inteleg cu ea am inceput sa ii dau cat a vrut ea la fiecare masa nici o picatura mai mult....iti spun...dupa o saptamana manca ca apucata de zici ca nu mancase niciodata...
PS ..cel mai bine si-a revenit cu mancare cand am inceput diversificarea deci poate vb cu medicul avand in vedere ca e hranit cu lapte praf poate puteti incepe usor usor diversificarea.

-ici tie si puiului scump si multa rabdare.

Ralucutza mami de Andra-Bianca
DN 26.12.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Simona, da stiam ca alpatezi.
Unii copii fac anorexie la intarcare, a fost un caz la dulceturi de 2007, o fetita care crestea putintek
l la san, dar era fericita, doctorii au bagat-o pe lapte praf si a refuzat foarte multe luni sa manance....

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natalia2008 spune:

Buna fetelor!
Am intrat pe subiect pentru ca vreau sa va incurajez sa nu cedati nervos acestor probleme cu mofturosii.
Baiatul meu are acum 7 ani, trece clasa a 2a.
Am avut probleme serioase cu el deoarece a refuzat sa manince. In primele 2 luni a supt la san si a luat cate 1 kg pe luna. Cam la 8 saptamani doctorul pediatru mi-a recomandat sa-i dau suc de portocale cate un pic. E.... si de aici a inceput calvarul. Nu a mai vrut sa suga, m-am chinuit si ma mulgeam si i-l dadeam cu biberonul, pana am inceput cu Humana . Dar si lapte bea f putin, si doar in somn, de nu mai stiam de mine, imi tremurau mainile pe biberon, cu o veioza sub pat, sa nu fie multa lumina, sa-l trezesc. Ajunsesem o somnambula , umblam noaptea prin camera asa de incet sa nu scartie parchetul si sa se trezeasca si sa nu-i mai pot da lapte.

Pe scurt a fost un chin pana pe la 2 ani. Si cu diversificarea a fost cumplit. Nu vroia decat iaurt cu orice. Adica supica cu iaurt, banane cu iaurt.Cautam cele mai traznite locuri sa-i dau sa manince, in parc, la fantana in Parcul Carol. Am ajuns de multe ori la Spital la Grigore Alex. si doctorul Orasanu ne zicea mereu ca are anorexie. Eram cu nervii la pamant. L-am indopat cu Peritol cate 3 saptamani , apoi pauza si asa luni de zile. Vitamine nu-mi mai aduc aminte cate. Multisanostol, Vit C natural, am incercat si bulinute homeopate, tot ce auzeam ca-i bun ii dadeam pt era numai piele si os.

Si treptat a inceput incet, incet sa manince. Gradinita l-a ajutat f mult pt ca a vazut copiii mancand si i-au facut pofta. In primul an a stat doar pana la masa de pranz pt ca nu vroia cu niciun chip sa manince acolo. Cand ajungeam la pranz copii mancau si al meu statea pe un scaunel si rodea o coaja de paine. Degeaba incercau educatoarele, nu vroia si pace.

Acum am inceput sa-i reduc painea, biscuitii, fainoasele pt ca a cam plinut. Maninca orice si e un mare pofticios.

Va las ca v-am povestit cam multe.
Tot ceea ce este important este sa nu fortati copilul sa manince, incet , incet va manca. Stiu ca-i greu, si doare tare o mama sa-si vada puiul ca nu maninca.
Eu nu am crezut ca va manca singur vreodata, si totusi ... poate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Ooof, Natalia, caz clasic de diversificare timpurie care a stricat tot.
:((
Imi pare foarte rau ca vi s-a intamplat asa, cred ca acuma ti-ai dat seama ca ar fi trebuit sa il lasi la san exclusiv 5, 6 luni cum recomanda pediatrii informati.
Copilasul tau nu a fost mofturos, ci aciditatea groaznica a sucului de portocale nu e potrivita pentru 8 saptamani, ci dupa 9-10 luni in cel mai bun caz! I-a generat toate aceste probleme.
Pana la 5, 6 luni nu are de ce sa manance bebe altceva decat lapte de mama....ma rog, in general, mai sunt si copilasi precoce pregat

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natalia2008 spune:

Asa este diversificarea mi-a bulversat complet viata. Pentru ca din acel moment aprox doi ani, chiar doi ani jumatate am fost alt om.
De aceea am intervenit la acest subiect, incercand sa sensibilizez proaspetele mamici ce important este sa fii bine informat si sa nu fortezi copilul sa manince, pentru ca va manca, dar ... cu multa, multa rabdare, reusesti sa treci si peste aceste probleme.

Mergi la inceput