Ardei umpluti
Imi plac ardeii umluti f mult (si mie si sotului) dar niciodata nu reusesc sa fac sosul corect, ori mi se prinde de oala, ori iese prea apos, va rog fetelor niste sfaturi
Raspunsuri
ANITA75 spune:
alina ca sa nu sa prinda ardeii ar trebui sa dai focul mai incet ,sosul lasa-l sa fiarba bine pina cind vezi ca s-a ingrosat cam cit vrei tu ,eu nu pun faina in sos se ingroasa el si fara faina ,cred ca pui apa cam multa de nu-ti iese
catalina2307 spune:
Alina - eu ardeii nu ii fac pe flacara ci ii bag in cuptor. Cand fac ardei mai umplu si dovlecei si rosii. Miezul de la toate legumele il dau prin razatoare, le calesc putin, si le pun peste mancare ca si sos. In locurile libere dintre legume bag si cate o felie mai groasa de cartof. Daca le pui si intr-un vas de lut , sigur nu se lipesc iar sosul ramane in aceeasi cantitate.
Faina nu pun nici eu .
coltul meu de rai
ducky spune:
fiecare cu stilul lui...
eu fac ardei umpluti cu un "sos" in care inoata si care scade dupa ce se fierb. Adica ulei, 2 linguri de faina, rosii (sau bulion sau sos de rosii) si apa, desigur. Iese delicios. Nu mi s-au prins niciodata (bineinteles ca focul e mic atunci cand se fierb).
Bunica mea mai pune in sos o lingura de zahar.
Diana Maria,mami de GLAD si de bb2
LoraG76 spune:
Eu ori cumpar de la Plus niste sosuri de rosii cu busuioc si alte ingrediente pe care le amestec cu putina apa si suc de rosii, ori fac eu sucul de rosii cu verdeata si condimente, in care fierb ardeii, pe aragaz, la foc mic. Pe fundul oalei pun cateva felii de telina, sub ardei. Nu mi s-au prins niciodata si nici sosul nu iese prea apos. Faina nu am pus niciodata in sos.
Lora, mami de Iustina
Teledon pentru Dan
Ajuta la construirea unei sectii de chirurgie cardio-vasculara :
858 - 2 euro/sms - Comote, Orange, Vodafone
www.inimacopiilor.ro
Bazar pentru Sebi
(Niciodata sa nu spui niciodata!)
Deus spune:
Sa incercati ardei umpluti cu nuca in loc de carne! sunt deliciosi:)
„Fericirea este armonia dintre ceea ce gandesti, ceea ce spui si ceea ce faci.” Gandhi
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI
Alina86 spune:
De obicei ii fierb intr-o oala lata cu capac si am o tablita care o pun peste flacara si tot mi se prinde.
ducky acel sos il pui odata cu ardeii la fiert?
nu prea am experienta in d'ale gatitului
ducky spune:
da
nu pun nici o tabla intre foc si oala
nu pun nici alte legume sau chestii intre ei
doar ca "sosul" respectiv trebuie sa fie slab la inceput si mult, sa innoate ardei in el.
Oare nu oala e de vina?
Pune-i la foc minim si lasa-i sa fiarba (acoperiti ca merge mai repede) pana scade sosul de tot. Daca ti-e teama sa nu se prinda, mai amesteca si tu din cand in cand cu o ligura de lemn, incet, doar cat sa le schimbi pozitia.
Ai sa vezi ca o sa iasa bine.
PS Chiar azi fac ardei umpluti. Sunt pregatite ingredientele deja, doar sa ma apuc.
Daca ai fi de prin zona, te-as chema la o mica "inspectie"
Diana Maria,mami de GLAD si de bb2
raluca30 spune:
eu am invatat o alta reteta de ardei umpluti,usor diferita de traditionala noastra reteta in care ardeii fierb pe foc in oala..adica fac separat orezul cu carne calit cu tot ce trebuie in tigaie...apoi intr-o tava unsa bine cu ulei de masline pun ardei cruzi umpluti cu amestecul prajit si ii dau la cuptor,mai pun ci rosii felii ca un capac la gura lor si chiar si pe sub ei....
la reteta traditionala bunica mea punea pe fundul oalei ulei si rosii taiate felii apoi punea ardeii umpluti si cand fiebeau misca oala cu totul sa agite sosul sa fie sigura ca nu se prind(nu folosea faina)...erau f buni
Alina86 spune:
Am facut asearasi nu mi s-a mai prins, chiar mi-a iesit super
Am facut cum mi-ati zis voi cu tabla pe aragaz, miscat de oala din cand in cand, am lasat sa scada cum mi-ai zis tu ducky.
multumesc fetelor pt sfaturi
sper ca data viitoare cand fac sa reusesc la fel de bine
arghirmonica spune:
Ardeii umpluti cu orez si carne(maclavais de sarmale de fapt) ii pun la fiert cu apa pana ii acopera.Aproape cand sunt gata fac in alta oala sosul.Sosul e facut din ardei,ceapa , rosii , patrunjel..de preferinta blenduite toate .Pun ulei le arunc acolo si adaug putina apa.Aproape cand e fiert maclavaisul pun o lingura de faina si amestec.Peste asta torn zeama in care au fiert ardeii si TOTULarunc peste ardei.Mai lasati 10 minute sa se incorporeze si sa fiarba. Nu se prinde de oala si iese din prima.Garantat.