o crema tiramisu, va rog !

o crema tiramisu, va rog ! | Autor: AYSHA 2

Link direct la acest mesaj

Vreau sa fac pt copil un tort de casa cu crema tiramisu. Cum o fac pt copil de 3 ani ?

Iau o cutie de crema tiramisu de la napolact din supermarket si apoi ...?
multumesc !

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kiki31 spune:

Pentru 400 de grame de piscoturi eu fac urmatoarea crema:
2 cutii crema mascarpone de la prodlacta(ca e mai ieftina)
4 oua (dar atentie sa fie foarte proaspete
4 linguri de zahar
Se freaca spuma galbenusurile cu zaharul.Crema mascarpone se bate bine cu mixerul apoi se adauga cele 4 galbenusuri cu zaharul.Albusurile se bat spuma si se adauga la crema.Este crema pe care o folosesc pentru prajitura TIRAMISU.Dar nu stiu daca o poti folosi pentru un tort cu blat deoarece este destul de subtire.Sau poate folosesti piscoturi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina86 spune:

Eu fac tiramusu f des si iti recomand sa faci tu crema nu sa cumperi prafuri. nu mai stiu exact cantitatile dar stiu ca puneam de fiecare data 500ml frisca lichida, 2 cutii mascarpone de prodlacta, zahar, galbenus de ou (cred ca 2), 1 strop esenta migdale. Mixezi frisca si mascarpone separat apoi le amesteci cu zaharul , esenta si la urma galbenusurile.
Cand ajung acasa iti dau cantitatile exacte

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AYSHA 2 spune:

va multumesc
am vrut sa zic o cutie mascarpone nu tiramisu sorry
daci galbenusul il pun crud ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kiki31 spune:

Galbenusurile se pun crude de aceea am spus ca ouale trebuie sa fie foarte proaspete.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Eu o fac asa (cantitatile sint aproximate):

Bat 6 galbenusuri cu 150 gr de zahar (pina e spuma).
Adaug un pic de esenta de rom (de fapr eu pun rom-rom...dar tu il faci pentru un bebelac). Adaug la galbenusurile spuma cam 500gr de mascarpone (de fapt cam 460gr).
Separat bat 250ml de frisca lichida (cea ca o smintina groasa).

Amestec crema de mascarpone cu frisca batuta spuma cu miscarea de sus in jos (sa fie cit mai spumoasa)...si gata.

Anamaria

"With sufficient thrust, pigs fly."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina86 spune:

Citat:
citat din mesajul lui kiki31

Galbenusurile se pun crude de aceea am spus ca ouale trebuie sa fie foarte proaspete.


Dap, si eu le pun intregi unul cate unul, zaharul prefer pudra si il bag in mascarpone cam 2 linguri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANITA75 spune:

am facut si eu odata in viata mea tiramisu dar mi s-a parut crema cam moale am pus smintina in loc de mascarpone n-am gasit ,si l-am bagat la congelator toata ziua ,cind sa-l tai ..na belea ca nu se taia de beton ce era ziceai ca e inghetata si de atunci am zis ca n-o sa-l mai fac

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zuzunaki spune:

Eu nu pot sa mananc oua crude in niciun preparat,asadar iata crema mea pt tiramisu FARA OU:
-2 cutii mascarpone(2x250g=500g)
-o cescuta de zahar pudra
-1 plic Bourbon Vanilie(sau simplu ,zahar vanilat)
-500ml frisca ( o iau lichida si o "snopesc")
-1-2 lingurite Bailey's

Daca e pt copii,poti adauga ce fructe vrei,eu am incercat-o cu capsuni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AYSHA 2 spune:

zuzunaki, sar'mna pt faza cu oul
de ce e ala Bailey's ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zuzunaki spune:

Citat:
citat din mesajul lui AYSHA 2

zuzunaki, sar'mna pt faza cu oul
de ce e ala Bailey's ?


Cu placere.Asta e Bailey's:
http://robahern.com.au/blog/wp-content/uploads/2009/05/baileys.jpg

Eu cred la 1 kg de crema nu se simte,insa copiii mei nu papa tiramisu pentru ca eu inmoi de obicei piscoturile in cafea(mai gusta putin din crema uneori).Mama de ex le inmoaie in lapte,dar nu stiu ce gust are atunci tiramisu-ul ca n-am incercat niciodata.

Mergi la inceput