o crema tiramisu, va rog !

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lz_cecilia spune:

Crema mea pt. Tiramisu:
-4 galb de ou frecate f bine cu
-100 gr. zahar
-50-60 ml lapte
Compozitia de mai sus se fierbe pe Baine-Marie pana se ingroasa bine.Se ia de pe foc si dupa ce se raceste putin se adauga cutia de 250gr.mascarpone(Prodlacta f buna,asa cum spun fetele).
Secretul meu:-bat 2 albusuri spuma si le adaug in crema de mai sus
-250 gr frisca lichida batuta f bine,pe care de asemenea o adaug in crema.
Daca tortul e pt. copii,pun lapte,daca e pt. adulti pun lichior de ciocolata/tiramisu sau crema whisky.

ps:i-am innebunit pe toti cu tiramisu asta.
Va pup si LA MULTI ANI!

http://s106.photobucket.com/albums/m250/puricoasa/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lz_cecilia spune:

Revin cu precizari,ma scuzati:
-piscoturile le inmoi (2-3 sec) in apa ff rece cu putina cafea/capucino pt. copii.
-am vazut-o pe Monica Columb. la tv cand a facut tiramisu cu galb alea crude si mi-a venit rau...sorry.


nu dati cu rosii...

http://s106.photobucket.com/albums/m250/puricoasa/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claucia spune:

Eu stiu o reteta de la un baiat italian (desi nu este cea originala deloc) insa a fost extrem de apreciata de toata lumea si toate colegele mele au incercat-o.

E ffff simpla si anume: piscoturi si crema.

Piscoturile le inmoi (f repede ca se moaie f mult) in cafea (sau nesquick pentru copii sau cum a mai spus cineva apa f rece cu capucino pt copii) si pun un strat in tava.

Crema: doar smantatana cu mascarpone si zahar. O cutie din fiecare si 4-5 linguri de zahar. nu iese f dulce. Un strat de crema, unul de piscoturi, cate vrei tu, eu am pus si clasic piscoturi/crema/piscoturi/crema si cacao presarat si cu mai multe straturi.

Garantat crema cu smantana, mascarpone si zahar iese extrem de buna, poti sa pui diverse fructe in ea si atunci inmoi piscoturile in altceva si nu in cafea, ci in compoturi, ananas, siropuri etc si iese tot un fel de prajitura buna buna.

Succes.

Clau 30+ cu si Alessia Maria 13 iulie 2007


varsta bb2



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AYSHA 2 spune:

wawwww, ce de idei

singura kestie care ma ingrijora era galbenusul crud
parca nu i l-as da copilului crud

dar vad va exista si varianta fiert la bain marie sau fara galbenu deloc !
eu ma gandeam sa fac un blat de tort clasic, ceva cu nuca, am vazut eu in Sanda Marin dar cred ca varianta cu picoturile e mai prcatica si se "asorteaza" cu tiramisu

si ideea cu fructele din compot e buna

va multumesc !

PS la crema de wiskey o sa apelez cand va fi ceva mai mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AYSHA 2 spune:

cecilia, nu prea am inteles eu bine, "secretul tau " e obligatoriu sau e optional ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lz_cecilia spune:

Doar asa garantez un Tiramisu delicios...
Ultima data am facut un blat(din 10 oua)pe care l-am taiat in 3...a fost delicios...

http://s106.photobucket.com/albums/m250/puricoasa/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manon spune:

4 oua (arunc un albus!, zahar pudra vanilat (un plic), doua cutii mascarpone de la prodlacta, doua plicuri praf de frisca, 400 gr. piscoturi, cafea (cam 400 ml) eventual 100 ml lichior de cafea (dar merge si fara, nu se imbata nimeni si nici nu pune probleme soferilor!
1. bat repede 3 albusuri cu doua plicuri de praf de frisca (pun praful de frisca direct in albusuri). pun vasul in frigider.
2. amestec cu mixerul cele 4 galbenusuri cu zaharul pana se obtine o crema fina (adica se topeste perfect zaharul). cu zahar tos dureaza cam mult de aceea recomand zaharul pudra, vanilat, si scap si de grija aromelor. adaug cele doua cutii de mascarpone, mai amestec putin cu mixerul, adaug si spuma de albus cu frisca si gata crema.
piscoturile le inmoi doar pe o parte, pret de 1-2 secunde, ca sa nu se faca pasta, le asez in tava, un strat de crema (ceva mai putin de jumatate din crema pentru ca la ultimul strat trebuie sa am putin mai multa ca sa imbrac tortul complet), iar piscoturi, iar crema si-l las la frigider de azi pe maine. prefer sa-l pudrez cu nes, imi place mai mult decat cu cacao...
am facut sambata si s-a terminat duminica. noroc ca se face repede...

Mergi la inceput