Bulgarasi si globulete de nov-dec 2007(187)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Genutu spune:

G24hit ce poze faine si ce curaj ai avut sa te dai cu parapanta! Iulia se vede ca s-a simtit foarte bine . Te inteleg perfect, si eu am stat la pat 12 sapt. in timpul sarcinii.

A invatat si Maria sa numere: "teeiii" si sa spuna nenea, pe langa cele vechi (mama, tata, apa, caca, papa...) Cred ca in momentul in care va incepe sa vorbeasca o voi "manca" de tot. De cateva luni bune stie sa arate toate partile corpului. Eu cred ca stie ea multe, dar nu se-arata . Ii plac foarte mult cartile si ii mai place sa scrie, peretii sunt scrisi, acum trece la mobila .
Ma duc sa pap si eu ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vasari spune:

Eni, sunteti foarte dragute! Ce piscina frumoasa acolo... vreau si eu concediu repede!
Petro, felicitari! Sa o tineti tot asa. La cat mai multe premii!

Poate sa-mi spuna cineva cum ar fi mai ok sa merg in Grecia? La hotel sau la o vila cu apartament cu bucatarie proprie (pt Maria)? Am inteles ca au si unele hoteluri astfel de apartamente. Si ce statiune e mai potrivita pentru copii? Deocamdata ne gandim sa mergem cu masina.

Alina si Maria - 3 nov 2007
Primul orice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihuta spune:

Eu iar noctambula, din pacate !

Alina, ce vant de vacanta vine dinspre voi ! Sunt cam imbufnata, ca am postat de 2 ori mesaje pe blogul tau si nu au aparut. Ma cenzurezi cumva?

Legat de bebe 2 si noi ni-l dorim, dar asta presupune mai multe lucruri, intarcare, alt Fiv, poate chiar mai multe. Mai departe nu m-am gandit. Vorba lui Ank, nevoia te invata.

Petro, Sophia la fel a fost crescuta, de noi doi. A mai stat ocazional cu mama, cateva ore maxim. Ea este un copil extrem de social, e lipicioasa si prietenoasa, dar tot n-ar sta cu o persoana mai putin cunoscuta fara mine. Sau nu mai mult de cateva minute, daca persoana ii place sau daca are animale. Eu cred ca e specific varstei, sa aiba inca nevoie de mama ca mediator social.

Sophia este foarte incantata, a venit prietena mea draga Adriana din Belgia (care ne urmareste din umbra, asemenea multor alte mamici) cu micuta Irina, un alt bulgaras cu doar doua saptamani mai mare ca Sophia. Ei bine, Irina vorbeste cu advarat. "Urc scarile cu papusica si maimutia", "Hai sa dezbracam bebelusul", "Nu fac zgomot ca doarme Sophia, e obosita". E adorabila ! Am remarcat ca asta a motivat-o si pe Sophia sa vorbeasca mai mult in propozitii (dar fara prepozitii). "Nu scriem perete, nu nu nu" in timp ce picteaza de zor holul. "Ssst Irinush doarme" in timp ce pocneste cu lingura de lemn in mobila....

mami de Sophia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancadragoman spune:

Citat:
citat din mesajul lui g24hit

daca vreti sa ne vedeti

http://picasaweb.google.ro/g24hit/Antalya#

ENI si IULIA( 13.11.2007)

te-ai dat cu parapanta??????

anca de Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze si filmuletepovestea nasterii
www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca

Are mama o ratusca...
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?bid=8&folder=Ratusca din viata mea" target="_blank">an1 si www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Ratusca%20din%20viata%20mea&page=1" target="_blank">an2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vasari spune:

Mihaela, ce frumos e la voi acum!! Cred ca sunt adorabile, iar Irina m-a impresionat foarte tare! Si Maria are acelasi obiecei: striga tare "nu, nu" in timp ce face un lucru nepermis. Sau da din cap "nu copii" in timp ce pune mana. :))
Am umblat acum la comentariile de pe blog. Se poate ca tu sa nu fi fost logata? Era deselectat utilizatorul anonim, acum poate scrie oricine. Chiar si tu, desi nu te cenzurez.
Cu vacanta mi se pare f greu, daca ai vreo sugestie ar fi bine, deja m-am zapacit de-a binelea.

Alina si Maria - 3 nov 2007
Primul orice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

Neata!!!

mihuta - ce dulci sunt!! Mie deja Sophia mi se parea ca vorbeste mult ... adica zice multe cuvinte . Poate cum zici ca nu facea propozitii ... noi suntem la nivelul 2-3 cuvinte alturate, iar sensul il caut eu. De ex. "tzei bb, nu. Tzei bb, nani" (Chilotei de bb, pampersul adica, nu, chilotei de bb numai cand face nani). Dar fetita aceea, Irina, e uimitoare atunci daca vorbeste asa bine.

Si de Iasmi am fost uimita ... cu ceva timp in urma cat de multe zicea, la vremea cand Silvia inca nu-si daduse drumul la vorba.

Asa e cum zici cu Silvia cea sociabila sau nu .. o fi si din cauza ca a stat numai cu noi, cum a zis si adra, pe mine chiar nu ma deranjeaza deloc comportamentul ei, e fata mea, sunt multumita de ea ca e sanatoasa, am ales sa ii fiu in preajma in acesti primi ani de viata, nu mi se pare o povara. Doar comentariile ma deranjeaza uneori ... cele de care povesteam cu cateva pagini in urma. E drept ca simt uneori nevoia de 10 min. de liniste, ca nu-s din piatra, dar pana la urma gasim resursele sa trecem peste astfel de momente.

alina - merci . Chiar surpriza cu premiul asta ... de und pana acum ma vaitam ca nu am castigat nici un capat de ata in viata mea, acum curg premiile pe noi . Silviuta e cu noroc, am sa joc la lotto. Si e chiar util in perioada asta, cand desfasuram operatiunea fara pampers. Am ajuns la performanta ca ii pun pampers doar la somnul de noapte, in rest, toata ziua fara ... si fara accidente.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellis spune:

buna dimineata!
ANK-ule, pai nu ii imparti pe parinti! ce, dragostea ta se imparte acum? ..eu cred ca se inmulteste

ANDREEA - NOI ANUL TREcut am avut scutece pt apa;

ENI - superbe pozele, v-ati distrat!

Ellis,mami de ALESSIA MARIA (20.11.2007)

ALESSIA IN TARA MINUNILOR
MAMI IN BUCATARIE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

Chiar vroiam sa o intreb pe miha cum a procedat cu pampersul de noate, desi stiu ca n-are ea treaba cu muritorii de rand acum ... e printre valuri, soare, plaja si relax. Dar poate citeste din urma cand revine, ca e constiincioasa de fel ...

Sau cine poate da un sfat, o parere ... cand stiu ca se poate elimina si pampersul de noapte? Si se trezeste bb singur sa faca pipi? Ca acum Silvia nu se trezeste deloc noaptea .... si dimineata are ceva in pampers, deci face si noaptea, dar nu se trezeste ... cum se procedeaza cu scosul pampersului noaptea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihuta spune:

Alina, zau ca eram logata, ba am apasat si pe butonul cu Finlandeza. Nu stiu ce s-a intamplat, cred ca au zburat cuvintele mele in eter. Citisem undeva ca aceasta perioada in care copilasii repeta verbal interdictia in timp ce o incalca in fapt, reprezinta procesul de internalizare a mesajului. La Sophia eu o percep mai degraba ca un joc. De altfel cand e vorba sa explice altcuiva care face ceva nepermis e mult mai serioasa. Da, e frumos cu fetele, nu pot spune ca se joaca impreuna, Irina se joaca cu papusile de-adevaratelea, am reusit chiar sa o fac sa planga cand oaia din mana mea i-a dat un branci elefantelului. Pe Sophia nu o impresioneaza maltratarea jucariilor, doar a oamenilor. De altfel si ea isi arunca in crizele de furie sau mau bine zis de frustrare jucariile pe jos. Dar e fericita ca in timp ce se joaca Irina are atentia mai multor adulti. Pentru ea asta e savoarea, sa relationeze cu oamenii, sa le soarba cuvintele si gesturile din priviri.

Petro, oricum ar fi nu poti schimba temperamentul unui copil. Toti sunt unici si perfecti asa cum sunt. Si eu sunt sociabila si prietenoasa dar zau ca daca m-ar lua cineva necunoscut in brate sau m-ar ciupi de obraz, sau m-ar gadila, m-as simti agresata. Cu atat mai mult daca as avea 90 de cm si celalalt de 2 ori pe atat.

Copiii vostri au cosmaruri? Sophia tot se cearta si plange in somn, nu cu lacrimi, dar e clar ca viseaza, ca o aud vorbind.

mami de Sophia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

Neata!
S-a trezit si Eva la 9, ce boierie pe mine!
Mihuta, Sophia vorbeste foarte bine, a mea spune multe cuvinte, dar nu face propozitii, exceptie doar cand vrea ceva si mi se adreseaza.
Pai de ce ne citesc fetele astea numai din umbra? Sa intre si ele la e-interactionare! Stiu sigur ca mai este o fata din Moreni, Dambovita, mereu intra de la subiectul asta pe blog.
Petro, felicitari! La cat mai multe premii!
Alina, pana in Grecia cu masina? Va opriti pe traseu, nu?

M-a innebunit Eva cu apa ei, toata ziua se tine cu un pahar dupa mine si cere apa sa se joace.

Gata, plecam in parc

adra_bell si Eva-Elena (14 nov 2007)
aventurile unei printese adevarate

Inseamna si asta ceva dar nimeni nu intelege ce

Mergi la inceput