Burtici fericite de septembrie-octombrie (99)
Raspunsuri - Pagina 7
Iulika29 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lutoniana Poate nu te lasa sa nasti ca nu ai acte...hai ca ai fost amuzanta Cea mai fericita 31 + cu |
Pt mine sunt total alte temeri decat daca nasc..De ex daca e ceva ma trimite direct la doctor cu trimitere..Ca så intru la doctor si asa imi cere buletin..Nu am , så zicem ca se rezolva dar daca acel doctor e nevoit så imi dea ceva reteta pe care så o ridic de la farmacie , nu imi da nici o tanti reteta fara un act de identitate valabil( nu romanesti si altele)..Sau alta in afara de asta legata cu medicatia si asa ar mai fi ca banii de la asigurare( pt ca eu sunt in medical , 14 zile plåteste munca apoi intru pe casa de asigurari) så mi-i trimita prin cec.Booom!! Niic o banca nu imi dau banii fara buletin/pasaport suedez..Aici pt suedezi ca si cum Romania nu e in UE..Nu ii interseaza acte din Romania...
Si aici nu imi dau astia nimik la mana care så serveasca ca si buletin pana iese originalu...
Iuliana, cea mai fericitå 32+cu Bruce Nicholas
diana_n spune:
Alinus diareea e una din metodele de incepere a travaliului. Dau doctorii o pastiluta ce provoaca diareea si ...incepe.
La tine a fost neprovocata, dar banui ca ar fi bun sa te consulte un doctor.
Mi-am amintit ca vorbeau mamicile cu cate un copil acasa ce-o sa faca fara el.
Luati-l cu voi !
Eu glumesc, ca n-as face asa ceva, dar in fiecare zi pe un canal tv e un documentar despre mamici care nasc, mi-a cazut falca zilnic la inceput, acum m-am obisnuit sa vad copii de 3-14 ani uitandu-se cum naste mama. Ieri era o fetita de 8 ani care se uita atenta, dar baiatul de 3 ani avea un joc electronic si prefera sa se joace cu el, lipit de piciorul mamei care tipa si plangea. Pe langa sot si copii, mai sunt bunicii sau sora, fratele mamei. Daca nu incap in camera de nastere, stau afara dupa un geam cat peretele si se uita la "dansa", filmeaza si incurajeaza. Am vazut un tatic care a primit baby de la medic, l-a aratat 15 sec. mamei si apoi s-a dus la peretele cu geam si 25 de persoane s-au apucat de facut poze si aplaudat.
[sa fac o paranteza, americanii nu-s primii care auinventat metoda, la Versailles s-au nascut 19 regi, de fiecare data regina mama nastea in fata oficialilor de la curte ca sa fie toata lumea convinsa ca ea a nascut si bebelusul e de vitza nobila]
Serios vorbind, Peter va sta acasa cu mama, sotul va sta la spital cu mine 4 zile. O sa-l aduca zilnic pe Peter in vizita si sper sa-mi reuseasca planul : cand vine prima data baby sa nu fie in camera, o sa-l aduca o asistenta si-o sa i-l dea in brate, apoi Peter va fi cel care imi va arata mie ca are un baby. Apoi o sa-i dau un cadou din partea lui baby (o jucarie pe care stie c-o sa i-o aduca baby de vreo 4 luni) si el o sa-i dea un cadou lui baby. La fiecare vizita voi incerca sa nu ma gaseasca cu baby la san, ca sa-mi poata sari in brate cand ma vede. O sa-i cer lui sa mi-l dea pe baby (cu ajutorul sotului) ca sa se simta important ca frate mai mare, atotstiutor si atotputernic
Diana 31 saptamani si Peter (3 oct 2005)
Emy10 spune:
Iulika29 felicitari pentru vestile bune despre bebelus!
Si doctorul meu pleaca in concediu in august si se intoarce pe la sfarsitul lunii, dar m-a convins ca nu voi naste inainte de a se intoarce el din concediu
30+ cu
Iepurica
selen80 spune:
Diana, stii ca si noua ne povestea tipa de ne tine cursul ca americanii fac foarte public tot procesul....ea a tot intalnit americani pe la cursurile la care a fost ea si ne mai povesteste asa ciudatenii....ne mai zicea si ca e un obicei ca americancele sa nasca acasa....
dar asa imi place cum povestesti si tu...si cum ii zici tu baby..
32+ cu Ebru PRIMA POZA!
nunta
9 luni
Iulika29 spune:
Multumesc fetelor
Eu nu imi fac probleme daca nasc sau nu pana vine moasa..Era mai mult ca ma obisnuiesem cu ea..Stia tot tot..Acu povesteste la alta si apoi la incå una...Eu nu o voi avea la nastere..ea decat mi-a urmarit sarcina..Oricum a scris tot ce tb så se stie cand nasc...Cum intru eu in spital ii dau numele meu si le apare tot tot pe comp..Rezultate la analize, eco si tot tot..De fapt aici nu nasti cu moasa/doctorul care te-a urmarit toata sarcina..
Hauleu daca nasteam eu cu balenutza mea...jale mai era..daca ii ceream un pahar cu apå, påna ajungea inapoi nasteam..
Iuliana, cea mai fericitå 32+cu Bruce Nicholas
diana_n spune:
Selen se poate naste acasa fara absolut nici un ajutor, doar sotul, eventual o bunica, dar primesti un kit care contine toate instructiunile si ustensilele necesare nasterii; se poate naste cu o doula acasa, o femeie care e suport psihic si are un minim de cunostinte medicale; se poate naste cu midwife (moasa) acasa sau la spital, se poate naste cu doctor la spital. Daca nu-i cezariana, toti participantii la nastere au haine normale, de casa, de strada, iar cand aud cum e in spitalele din Romania unde nu-ti vezi propriul copil dupa nastere, nu-l vede tatal cateva zile, dar se reporteaza atatea cazuri de nou-nascuti decedati datorita microbilor din spitale, imi vine sa .
Prietena mamei, moasa, mi-a povestit de-a lungul anilor atatea lucruri si pe toate le-am tinut minte. Cel mai mult o indragesc pentru ca pe langa faptul ca-si facea meseria in conditiile alea, de multe ori se infingea, ba chiar dadea cate o palma tatilor beti care nu vroiau sa-si ia nevasta acasa, ca i-a facut fata si el vroia baiat. Fata ei era mereu speriata si-o punea sa iasa din ture impreuna cu alte colege, sa n-o bata indivizii aia, dupa ce se trezeau. N-a patit niciodata nimic, multumim Domnului.
Sotul a fost de fata la cezariana mea, peste hainele de strada i-au dat un halat de hartie, masca, acoperitoare de par de hartie si m-a tinut de mana tot timpul. Sotul a avut voie sa filmeze, sa faca poze, l-au rugat sa nu pozeze aparatele lor. Sotul i-a facut primele poze lui Peter, apoi asistenta a luat aparatul si ne-a facut poze la toti 3, se glumea mult, era o atmosfera foarte relaxata. A venit la sfarsit medicul si mi-a strans mana ca am facut o treaba buna (eu?!) si ca mi-a facut 1 taietura pe uter in loc de 2, asa cum l-am rugat.
Diana 31 saptamani si Peter (3 oct 2005)
uve_got_mail spune:
citat din mesajul lui MariaI N-am internet de vineri seara si abia acum am reusit sa ajung din urma (trei capitole!!!) Am vazut ca s-a vorbit de oua, de apa minerala, de nastere,de coaste :) (ale mele cred ca vor ceda in curand si mai am trei luni, nu stiu unde o sa incapa) De apa minerala stiu ca se feresc gravidele pentru ca provoaca balonari. (firesc, au si gaze ca-s carbogazoase) De oua au explicat fetele foarte bine. De nastere cred ca o sa mai vorbim o vreme. De salteluta cu arcuri de la ikea nu pot sa zic nimic ca nu stiu cum arata (si eu credeam ca am vazut tot ce este la ikea) Am si eu o intrebare de om dus cu capul: am fost la ginecolog azi, la controlul lunar (lunar ii spun eu ca nu-mi amintesc cand am fost ultima data -cred ca acum 6 sapt) si m-am dus bou si am venit vaca (ma scuzati, va rog frumos). Adica ne-am uitat pe ecografii, mi-e repetat ce mi-au spus si doamnele si domnii la ecograf, m-a intrebat cum ma simt si ne vedem peste o luna. Voi despre ce vorbiti cu medicii astia ca eu, dupa ce am taiat jumatate de oras ca sa ajung la el azi la pranz, ma intrebam pe drum inapoi de ce am fost ca n-am aflat nimic nou, nu s-a uitat la mine decat cand mi-a explicat ce inseamna mentiunile alea de pe ecografie si gata. Oare trebuia sa mai intreb eu ceva??? Voi ce-i intrebati? Maria Alex (5 mai 2004) si BB nou 24+ http://cealalta-realitate.blogspot.com/ http://www.copaculdehartie.ro/ |
Aceeasi problema o am si eu cu dr de la spital, eco de 5 minute, cu explicatia bebe e bine...dar cred ca ar trebui sa ne fie suficient, altfel ne facem probleme care nu sunt justificate...problema e cu drumul pana acolo - eu ar trebui sa merg in doua saptamani, dar o sa mai aman sincer pentru ca nu am ce sa discut efectiv; dupa ce fac eco de trimestrul 3 o sa fac o noua vizita.
27+ , mami de sanatoasa, norocoasa, frumoasa si desteapta Sarah Maria
uve_got_mail spune:
citat din mesajul lui Emy10 Gata fetele, m-am intors de la doctor! Bebelina bine cu toate in limite doar ca este mai speciala si nu s-a intors. Tot cu capul in partea dreapta! Din ce spunea doctorul daca nu s-a intors pana acum, nu crede ca se mai intoarce! Asa ca Selen avem fetite speciale! 30+ cu Iepurica |
Ma bucur ca bebita e bine! Ce o sa faceti in cazul asta? Se face cezariana? Eu in saptamana 27 cred ca stiu in ce pozitie sta...cu capsorul pe dreapta jos si cu piciorusele pe stanga un pic mai sus. Cand stau intr-o parte o vad cum patineaza
uve_got_mail spune:
citat din mesajul lui diana_n Selen se poate naste acasa fara absolut nici un ajutor, doar sotul, eventual o bunica, dar primesti un kit care contine toate instructiunile si ustensilele necesare nasterii; se poate naste cu o doula acasa, o femeie care e suport psihic si are un minim de cunostinte medicale; se poate naste cu midwife (moasa) acasa sau la spital, se poate naste cu doctor la spital. Daca nu-i cezariana, toti participantii la nastere au haine normale, de casa, de strada, iar cand aud cum e in spitalele din Romania unde nu-ti vezi propriul copil dupa nastere, nu-l vede tatal cateva zile, dar se reporteaza atatea cazuri de nou-nascuti decedati datorita microbilor din spitale, imi vine sa . Prietena mamei, moasa, mi-a povestit de-a lungul anilor atatea lucruri si pe toate le-am tinut minte. Cel mai mult o indragesc pentru ca pe langa faptul ca-si facea meseria in conditiile alea, de multe ori se infingea, ba chiar dadea cate o palma tatilor beti care nu vroiau sa-si ia nevasta acasa, ca i-a facut fata si el vroia baiat. Fata ei era mereu speriata si-o punea sa iasa din ture impreuna cu alte colege, sa n-o bata indivizii aia, dupa ce se trezeau. N-a patit niciodata nimic, multumim Domnului. Sotul a fost de fata la cezariana mea, peste hainele de strada i-au dat un halat de hartie, masca, acoperitoare de par de hartie si m-a tinut de mana tot timpul. Sotul a avut voie sa filmeze, sa faca poze, l-au rugat sa nu pozeze aparatele lor. Sotul i-a facut primele poze lui Peter, apoi asistenta a luat aparatul si ne-a facut poze la toti 3, se glumea mult, era o atmosfera foarte relaxata. A venit la sfarsit medicul si mi-a strans mana ca am facut o treaba buna (eu?!) si ca mi-a facut 1 taietura pe uter in loc de 2, asa cum l-am rugat. Diana 31 saptamani si Peter (3 oct 2005) |
Foarte tare sistemul asta cu nasterea la voi: deci avem sanse sa dam spaga sotului, asta daca ramane biped pana la capat. Cateodata ma gandesc ce-ar fii sa nasc ca si maica-mea in masina
Emy10 spune:
citat din mesajul lui uve_got_mail Ma bucur ca bebita e bine! Ce o sa faceti in cazul asta? Se face cezariana? Eu in saptamana 27 cred ca stiu in ce pozitie sta...cu capsorul pe dreapta jos si cu piciorusele pe stanga un pic mai sus. Cand stau intr-o parte o vad cum patineaza 27+ , mami de sanatoasa, norocoasa, frumoasa si desteapta Sarah Maria |
Multumesc!
Din cate stiu daca bebita nu se intoarce se face cezariana. Insa eu oricum inclinam spre cezariana.
30+ cu
Iepurica