Gravidute si mamici de Constanta (61)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DanaAlex spune:

Citat:
citat din mesajul lui mav

buna seara!

dana, nu-i nevoie sa iei legatura cu mine pt a-i darui ceva lui mihaita. adica, poti sa ma suni, vorbim cu placere (sa te tii bine, s-ar putea sa venim si noi in zona peste o saptamana! sa-ti alungam plictisul; asta daca nu ne pregateste adina vreo surpriza), insa daca urmaresti linkul pe care l-am postat mai sus (http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=139932), afli numerele de cont unde poti vira singurica banutii (suma de care este nevoie lunar: 3000 lei. in total ar fi nevoie de aproximativ 10.000 euro...)
eu nu stiu exact cine si cu cat a contribuit, caci nu am deschis pliculetele si banutii i-am dat direct mihaelei... care mi-a spus suma totala... daca vreti sa aflati, va trimit pm-uri... dar in niciun caz n-o sa scriu aici.
mihaela, te rog din suflet sa nu te simti prost pt ceea ce-am scris si... daca vrei... tine-ne si pe noi la curent cu situatia voastra....
mihaita efectiv m-a topit... cand m-a privit in ochi si m-a pupat si m-a imbratisat (cred ca m-a placut)!
daca v-am gresit cu ceva, va cer iertare!mamacita, o sa-ti salvez un cd cu pozele.mokikanoapte buna!Mami Fericita Non-Stop

perlute

aaaaaaaaa....sa nu uit ceva important....draga mav...ca sa merg la banca si sa depun ceva in conturile respective ma ducea si pe mine capul...sincer si la modul corect...am observat ca tu ai utilizat ziua ta in scopul acesta si mai mult faci si apel la o campanie de 10 zile:)...asa ca m-am gandit ca prin tine sa contribui si eu...pentru ca altfel cu toata bunavointa mi-e aproape imposibil sa ma duc la o banca si utilizand birocratia sa particip financiar la asa ceva...pe scurt si pe inteles imi e mai la indemana sa iti dau tie niste bani si sa-i pui alaturi de suma adunata la fondul pentru mihaita...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina78 spune:

Buna ziua! Sper sa aveti un we placut.

Noi am inceput in forta, astazi am avut copilul la mama si am facut curatenie generala, care m-a cam terminat fizic, iar acum abia astept sa vina soacra sa stea cu Gabi ca noi sa ne pregatim ptr. o seara - nopate in doi.
Recomandari ptr. o seara frumoasa? Cam in scurt...

Angi la plaja ne prezentam de luni si noi. Sa vedem unde si cind. Doua saptamini vrem sa facem plaja.

Doc ... cred ca e cu subinteles. Am primit mail-ul de la sotia unui coleg de-al lui Mihai ... asa ca inca mai caut substraturi.

Mav ... plimbareala spui... Noi vrem sa facem un tur de manastiri, cu tot neamul dupa noi. Credeam ca ... mai adunam o masina la grup. Daca sinteti interesati...
Testul ce spune?

Legat de nasteri... Ioana eu nu pot decit sa-ti spun parerea mea. In spitalul judetean am nascut in aprilie si am fost ffff. multumita. Daca dai... esti tratat ok.

Un we placut va doresc.

Ina si Gabitzu - minunea noastra mica 11 aprilie 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina78 spune:

Dana daca vrei ii dau eu Mihaelei ptr Mihaita o suma de bani, pina vii tu. Ca sa usuram procesul. Si mi-i dai cind revii.

Ina si Gabitzu - minunea noastra mica 11 aprilie 2008

Mergi la inceput

salutare !!!
ina...mersi frumos daca faci tu demersurile...iti trimit pm cu cat am disponibil in momentul de fata si numarul meu de telefon, apoi cand revin in cta te sun si vin la intalnire cu tine...sunt de incredere, nu dau teapa:)))...angeliquedes si alte cateva mamici care ma cunosc, cred ca pot depune marturie ca prezint garantie:)))....e o gluma, desigur...oricum multumesc din suflet inca o data, m-as fi simtit stanjenita moral sa stiu ca toate ati participat financiar cu ocazia asta si eu nefiind acasa nu am putut...ca doar pentru asta conversam aici si ne imprietenim...ca sa putem sa ne ajutam in momentele grele si sa ne bucuram impreuna...dupa caz.
imediat redactez pm si-l trimit catre tine, as aprecia daca mi-ai trimite si tu numarul tau de telefon.

toate cele bune...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralina spune:

Ioana vad ca ai primit raspuns legat de dr Tica.Pot sa iti spun si eu ca am nascut cu dansul in spitalul judetean si a fost totul ok.Cat despre criteriile la care facea referire Dana pot sa ii acord dr Tica nota 20 pentru cata rabdare a avut cu mine la cat de stresata /speriata am fost pe perioada sarcinii avand in vedere istoricul meu.Si daca o ai alaturi si pe Mamacita poti fi sigura ca totul va decurge bine la nastere.Dar pana acolo mai e cale lunga ...

Thea,minunea noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

Citat:
citat din mesajul lui DanaAlex

Citat:
citat din mesajul lui mamacita

Citat:
citat din mesajul lui ioana_p76

Buna dimineata la burtici si mamici!
Am si eu o intrebare, poate cele care au nascut mai de curand ma pot ajuta sau poate Mamacita:
Am inteles ca multi medici nu mai vin la nasteri in spital, pt ca acum sunt clinicile private Euromaterna si Isis. As vrea sa stiu totusi ce medici (dintre cei care sunt considerati mai buni) au ramas sa mai asiste la nasteri inspital. Ma interesa in special de dr. Tica, despre care stiam ca era seful sectiei, dar din ce am citit pe net, acum e la clinica Isis.
Trebuie sa ma hotarasc pentru un medic, m-am gandit deja la unul, am si programare, insa cu el nu pot naste decat la Euromaterna.
Pe de alta parte, din cate am inteles, chiar daca nasti la stat, cu tot ce platesti pe acolo ajungi un pic mai putin decat costa la Euromaterna, deci nu prea se mai merita sa nasti la stat.
Eu tind spre Euromaterna, insa m-am gandit sa cercetez toate variantele mai intai.
Poate ziceti ca e devreme sa ma gandesc la nastere, insa vreau sa imi monitorizeze sarcina un medic cu care sa si nasc, deci trebuie sa ma hotarasc acum, repede.

Multumesc pentru eventualele raspunsuri.

pe toate!

In primul rand,calea unei sarcini este lunga,pana la nastere mai ai;pe de alta parte,tinand cont de pretiozitatea sarcinii,este bine sa fii urmarita indeaproape si precoce de catre cineva priceput.
Dr.Tica,despre care ma intrebai,nu s-a mutat la Isis,ci se duce si acolo.
Pretul la maternitatile private il depaseste cu mult pe cel de la stat,dar poti face si singura socoteala,pentru ca, ceea ce este o diferenta mica pentru unii,poate conta foarte mult pentru altii,depinde de buget si cat de usor castigi banii...Conditiile evident sunt mai bune,este indiscutabil,operatia este aceeasi
daca pot sa te ajut,sa-mi spui.Pup si sarcina fara peripetii!

salutare!!!
ma leg si eu de intrebarea ta si de raspunsul mamacitei, care bineinteles ca probabil stie mult mai bine decat mine unele amanunte din procedeele nasterii:)...si iti spun tie ioana, ca e bine sa alegi ginecologul pe cateva criterii bine deslusite, anume...buna-vointa de a te consilia in sarcina oricand, intelegand la orice ora, plus alte intelegeri fata de pacient :), profesionalismul acestuia fiind baza alegerii de catre pacienta gravida cu hormonii acrobati:).../...despre ginecologi:)...cu totii ajung la aceleasi sume pana la urma:)...dr-ul tica este un profesionist, de curand, adica a doua nastere de la isis a fost efectuata de dumnealui, pacienta mamica fiind prietena buna cu mine...asa ca daca te intereseaza alte aspecte te pot pune in legatura cu ea, are doi copii nascuti sub ingrijirea dr-ului tica, unul la spitalul judetean constanta si unul la isis.../...inca o data sarcina usoara:).

mamacita, sintagma "operatia este aceiasi""...sper ca ai folosit-o in sensul de procedura pentru nastere...desi cunosc ca majoritatea celor ce interactioneaza cu aducerea pe lume a copiilor sugereaza cezariana ca pe un act medical complex:)))...eu spulber de cate ori am ocazia aceasta practica:)...luati in considerare ca o femeie doreste sa nasca natural si nu mai vorbiti de cezariana fiind unica metoda de a naste...sentimentul este altul pentru gravida viitoare mamica, iar nasterea pe cale naturala este o binecuvantare lasata de dumnezeu...iar cezariana este procedura medicala prin care se scoate copilul in cazul in care exista, subliniez exista probleme la nastere...
...vorbesc in numele unei femei care a devenit prima data mamica pe cale naturala, spontan si moasele de la etajul 7 sp. jud. cta mi-au fost alaturi, doctora ginecolog elena ionescu nu a ajuns la timp:)...a fost anuntata la ora 8, eu am nascut la ora 14 :))) matematic...a avut 6 ore la dispozitie, dar nu a ajuns....si apoi a doua oara am ales conform celor ce am aratat in paragraful 1 pe dr-ul cristurean, caruia i-am explicat necesitatea schimbarii medicului si dorinta expresa sa participe alaturi de mine la nastere:)))...ironic, in aceiasi saptamana din iulie 2007...el s-a operat luni, eu am nascut sambata cu colegul lui zaher, la sp. din mangalia, de data aceasta stiind inca de la inceputul lunii 9 de sarcina ca este necesara operatia de cezariana....asa ca le-am incercat pe amandoua si sunt in cunostiinta de cauza.

...cat despre costuri...la isis e 1000 euro nasterea pe factura (oricare ar fi calea )...la sp. jud cta ajunge pe la 800 euro:)))daca vorbim de cezariana, ceva mai putin daca e natural...fara factura:)...iar conditiile sunt diferite, imagineaza-ti un hotel de o stea vs unul de 5 stele:)....la euromaterna putin mai scump:)
revin pe subiect daca se cer explicatii mai profunde:)...

toate cele bune...

Oi fi tu in cunostinta de cauza,dar nici pe departe competenta medicala nu ai,nici macar cat mine,care nu sunt ginecolog,dar"interactionez la aducerea pe lume a copiilor"...De aceea,nu da directive,caci nici macar nu am vorbit despre cezariana ca despre unica metoda:ii raspundeam Ioanei,nu in general,iar in cazul ei ma indoiesc ca-si va asuma medicul obstetrician riscul unei nasteri naturale,date fiind eforturile de a ajunge pana aici.Oricum,indicatia o pune medicul ginecolog,nicidecum eu,dar,in cursul "interactiunii"am vazut(si din pacate chiar o prietena buna a mea)cazuri care s-au soldat cu decesul copilului.Prietena mea nu-mi mai este prietena,desi am facut eforturi supraomenesti personal sa salvez fetita,fiind si gravida cu Alex si fiind si cu vreo 10 anisori mai mare ca ea,deci putine sanse la mine de a mai avea copii daca pierdeam sarcina in conditiile acelui stress(Dumnezeu mi-a daruit contrariul).Motivul pentru care abia daca ma mai saluta?Desi s-a lasat convinsa de ginecolog si alte prietene din anturaj de a naste natural fix pe motivele expuse de tine,desi eu i-am spus ca ar fi de dorit o cezariana in cazul ei de aspiranta cu multiple fiv-uri pierdute,greseala mea a fost....CA N-AM CONVINS-O EU SI AM LASAT-O SA NASCA NATURAL!!!Ei,ce parere ai despre asta?
Asta nu inseamna ca vreau s-o conving pe Ioana de una sau de alta,dar raspunsul catre ea a fost oarecum individualizat fata de alte gravide si chiar m-a deranjat ca l-ai luat la disecat.Asta fac si asta voi continua sa fac,indiferent de opiniile contrare;dau sfaturi cand mi se solicita,in limita competentei mele(asta m-a si impiedicat"s-o conving"pe ex-prietena mea,faptul ca nu m-am considerat competenta in a pune indicatia ferma de nastere pe o cale sau alta).
Editez,caci am vazut raspunsul Ioanei,deci ma apropii destul de mult de indicatie,caci miopia in sine este indicatie pentru operatie. iar din punctul meu de vedere nu sustin nici o cale,nici alta,ci rpocesul de a da viata in sine,iar sentimentele nu cred ca difera functie de metoda.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellanik spune:

Dragi mamici, foste sau actuale gravidute ,
Intrebare paranoica :Azi starea de greata a cam lipsit .Am avut doar o senzatie accentuata de slabiciune, somn si ameteala.As avea motiv sa ma sperii?Va rog , cele cu experienta scoateti-ma din depresia in care am cazut .Va multumesc!

6+

Mergi la inceput

salutare!!!
mamacita, ca sa fie clar ca-ti raspund tie....nu inteleg de ce te-ai basicat asa....graviduta in cauza scrisese in prima propozitie dupa salutul de rigoare, ceva de genul: "am o intrebare, poate cele care au nascut mai de curand ma pot ajuta sau poate mamacita"...etc, etc....verifica in mesajul ei ca n-am momentan cum sa aduc citate in textul meu, de aceea citez din memoria de scurta durata :)....netul meu prin vodafone merge precum melcul....faptul ca m-am socotit si eu in prima categorie, adica dintre "cele care au nascut" m-a facut sa raspund, un mesaj la obiect, rupt din realitatea mea, fara a te disturba pe tine...am facut aluzie la textul tau strict pentru "operatia e aceiasi", punand(u-ti) practic o intrebare retorica(sau cu cerere de raspuns) de ce lumea buna, medicala considera numai cezariana o modalitate de nastere si pe lnga ti-am recunoscut meritele si cunostiintele...faptul ca te simti ranita in orgoliu e o deviatie de la textul meu sau dupa cum precizezi o experienta neplacuta din trecutul tau te face sa reactionezi asa agresiv...departe de mine de a intra intr-o discutie interminabila si gratuita cu Dumneavostra, d-na dr. anestezist la sectia respectiva...tot respectul pentru Dvs. ca om si ca medic, dar, repet nu vad unde v-am stirbit autoritatea....pana la urma si eu, desi nu am studii medicale, sunt trecuta prin doua sarcini si doua nasteri, nu-s nici proasta, nici tampita...am pretentii de la mine:))).... deci pot oricand sa-mi insir peste tot experientele in acest sens...fara mari deranjamente din partea nimanui...stii care-i faza nostima, prin faptul ca am platit ginecologul, anestezistul, neonatologul, etc. si toata crema medicala si nu numai, care mi-au stat la capatai in timp ce nasteam si in timpul spitalizarii si inainte de asta am parcurs 8-9 luni cel putin tot atatea vizite pe banii mei la ginecologul care m-a luat in observatie, bani pe care i-am dat de fiecare data si la final nimeni nu mi-a dat chitanta, deci se cheama spaga sau bani neimpozabili, mi-am capatat dreptul, de fapt sunt convinsa de asta, ca pot spune despre ei cum au stat lucrurile in ceea ce ma priveste, fara prea mari deranjamente sau acuze din partea nimanui...

...daca ti se par directive...te inseli (mi s-a deschis in sfarsit pagina pe raspunsul tau), ceea ce te rog, daca ai chef sau timp, mai citeste o data mesajul meu si poate vei constata mai la rece, ca nu fac nici o aluzie rautacioasa la ceea ce ai scris tu (sper ca-mi permiti sa te tutuiesc sau cum spui tu sa te iau "la per tu"), .....salut de fiecare data cunostiintele tale in domeniu si poate imi pare rau ca nu te-am cunoscut la timpul respectiv, adica la scremut sau la taiere:))....oricum am o buna prietena care a fost anesteziata de tine la ambele sarcini, s-a simtit bine si n-am facut cercetari in sensul asta ca precis mai gasesc cateva :)...sau cine stie...la al treilea ma tii de mana si-mi spui sa stau linistita, totul e ok...

...cat priveste partea cu "sentimentele nu cred ca difera functie de metota"....prin folosirea verbului "cred" ai pus punctul pe i...daca nu ti s-a intamplat nu ai cum sa sesizezi diferenta dintre stari...sentimente e prea mult spus....starea de la nasterea naturala este totala, comuniunea spirituala parte in procesul facerii, daruirea in absolut si alte asemenea stari de impacare deplina,personala si atingere a divinitatii, starea imediata dupa expulzia fatului cand acesta devine om, trecerea lui prin tine, fac din nasterea naturala un moment unic pe care nu cred ca-l mai voi simti vreodata....sentimentele sunt aceleasi, daca vrei o sa scriu candva despre toate astea, merita sa ne impartasim starea de atunci :)...la cezariana totul este modificat...panica, frica isi fac loc, eu cunosc mamici care au copii mutilati de la bisturiu:(...copilul este si el mai "bleg"datorita anesteziei utilizate la mama)...este tras din uter, ramai cu un gol extrem si cu un sentiment de frustrare...datorat probabil faptului ca ai experimentat inainte cealalalta modalitate !?!...asta a fost in cazul meu...si nu cred ca e necesar sa ma iei peste picior sau sa fii debusolata de ceea ce am afirmat....e despre mine, atat.
nota: sentimentele pentru ambii copii sunt aceleasi, desi difera modalitatea prin care i-am adus pe lume, starile mele de la momentul nasterii lor sunt diferite.

...mai multe nu mai am ce sa-ti spun, pana la urma cuvintele sunt dificile, dand un raspuns cuiva poti jugni alti oameni si tot asa....e o ciudatenie si arta scrisului si cea a intelegerii textului...la final, imi cer scuze daca te-am ofensat, oricum tu te-ai mai considerat nu o data jignita de ceea ce am postat eu si pana la urma prin explicatii am dat-o la pace, sper sa fie cazul si de data aceasta si sa intelegi pe deplin intentia mea...care este depate rau de ceea ce ai scris tu ca raspuns mie...

toate cele bune...
p.s. foarte reusita alegerea in sensul de gradi "casuta cu povesti" este cunoscuta si de mine ca fiind o gradinita buna, se pare cea mai buna din cta, nu atat ca educatie, cat dpdv al curateniei, grijii pentru copii, materiale didactice, mancare excelenta, etc, ...oricum cea mai scumpa dintre scumpe :)) vorbind despre gradinitele particulare, desigur...nasa mea a avut amandoi copii acolo si cunosc in amanunt cum sunt "gradinarii":)...si pe langa mai am prietene ai caror odrasle frecventeaza aceasta institutie...alexandru se va invarti prin copii din "lumea buna" a orasului si asta e mare lucru:)...din toamna se muta la campus, dar tin sa te contrazic...nu e draga la capatul orasului:)))...m-ai atins cu asta:) eu locuiesc in zona :)...daca consideri ca orasul cta se extinde pana la ovidiu si are alipita si statiunea mamaia, poti considera zona campusului este cu succes centrul orasului:))) ....si trocadero periferie:)...

toate cele bune...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanalucia spune:

buna... m-am intors!
dar fie ca ati scris, nu gluma, de cand n-am mai intrat eu.... pana sa ma apuc sa citesc (adica maine seara), tin sa ii spun alinei la multi ani , multa sanatate, fericire si impliniri alturi de familie! imi pare rau ca nu am putut veni cu voi la plaja marti, chiar imi doream sa va vad pe toate.

am avut parte de o bucata din viata mea din liceu si facultate. prietena mea cea mai draga a venit la mine si a plecat in seara asta. am stat zilele astea la povesti si discutii interminabile despre orice ne-a trecut prin cap, ca pe vremuri.... of, si e asa de departe, tocmai la timisoara, si nu vrea sa se mute la constanta ... asa ca am profitat de ea cat am putut, mai ales ca cel mai sigur ne vom mai vedea la iarna... sau la vara... nimic nu se compara cu discutiile fata in fata.... messenger sau mail.... apa de ploaie....

oricum, maine am in plan aqua magic. la 9 ma prezint acolo cu copilulu, fara sot (la munca...), doar cu noii fini. nu stiu cat va rezista victor acolo, dar sunt convinsa ca se va distra, pentru ca a invatat lucruri noi in apa. se da baiatul meu cu colacul si merge cu apap pana la gat, daca simte el sub picioare ceva.... am si poze.... dar maine... sau luni...

va pup, noapte buna, si saptamana viitoare voi incepe sa vin la galion cu voi.

roxana, mami de bebe Victor Costin (13.03.2008)
Victor

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ellanik

Dragi mamici, foste sau actuale gravidute ,
Intrebare paranoica :Azi starea de greata a cam lipsit .Am avut doar o senzatie accentuata de slabiciune, somn si ameteala.As avea motiv sa ma sperii?Va rog , cele cu experienta scoateti-ma din depresia in care am cazut .Va multumesc!

6+

ellanik....ma bag eu la un raspuns scurt, desi sa stii ca nu-s de meserie, eu am studiat doar dreptul:)...la stangul n-am mai ajuns:))).....deci practica mea din justitie, poate fi binevenita in alte teme, dar pentru ca am net:))) si n-am somn:)...zic urmatoarele: acumulat experienta la doua sarcini:)...la fata am avut greturi ca la carte, adica pana la 3 luni si putin....la baiat nu am avut:)...nici macar o stare mica de greata, nimic.....mancam si totul era digerat conform normelor medicale...daca n-ai somn si pace, du-te acum la urgenta spitalului judetean constanta, la euromaterna sau la isis si cere un control de auzit bataile fatului...au ei un aparat acolo, iti pune un "ceva" pe burtica si auzi bataile inimii dinauntru...
...nu inteleg din ceea ce scrie la semnatura ta...esti in 6 luni sau 6 saptamani...pentru ca daca esti in luna 6...acum pe timpul noptii, la orizontala si relaxata fizic si psihic, fatul din burtica ta trebuie sa miste...desi are si el stari de lene prelungita cateodata...pentru ca acolo le e atat de bine:)...

nota: te rog nu lua de bun ceea ce am scris eu, du-te la doctorul tau ginecolog, el te poate indruma mult mai bine decat eu sau altcineva de pe forum.

sarcina usoara, relaxare si toate cele bune....

p.s. iesi din "depresie" graviduto !!!!bucura-te de sarcina si odihneste-te, dupa ce vine copilasul o sa cam faci de garda cu noi pe net:)...

Mergi la inceput