Exagereaza sau e doar protector?
Raspunsuri - Pagina 5
claram spune:
Andrada,nu sunt similaritati intre ex si el.Ex-ul m-a urmarea din orgoliu,ca am avut eu tupeul sa-l las dupa ce a avut 1000 de sanse sa se indrepte.
La ce te refereri cand spui ca exagerarea atrage exagerare?Cu ce exagerez eu?Referitor la faptul daca am avea un copil impreuna,mi-a spus ca e decizia mea,el deja are 2 copii(copiii mei)si ma lasa sa decid pentru ca stie ca am 2 cezariene si nu vrea sa risc nimic.
Ramona,cand a aflat ca ma urmareste ex-ul,a inceput sa aiba cosmaruri cateva luni bune.Acelasi cosmar cum ca eram in oras si ne intalnim cu ex-ul si scoate un pistol sa ma ucida.Atunci el normal se pune in fata mea si incaseaza glontul.Cosmarul parea atat de real ca simtea impuscatura,se trezea transpirat si isi verifica pieptul dupa glont.Si atunci a spus ca i-ar pune un pistol la tampla doar ca sa ma stie in siguranta si sa am liniste odata,sa nu ma mai urmareasca.
Ramona J spune:
Claram, daca tu - cea urmarita, n-ai avut asemenea reactii ti se pare normal sa le aiba el? Adica asta n-a fost reactie exagerata? Nu vad sa fi scris despre spaima ta ca te-a urmarit fostul sot, in schimb el a trait asemenea cosmaruri...
Mie nu mi se pare deloc normal.
Vad ca iti pui si tu niste semne de intrebare. Cum ziceam, altfel n-ai fi scris aici. Parerea mea e sa nu te complici daca nu te doare capul. E mult mai greu sa dai mai tirziu inapoi. Urmeaza-ti instinctul si nu ii mai cauta scuze.
claram spune:
Ramona,ai dreptate.Nu am avut cosmaruri,am simtit doar un pic de spaima si discomfort ca il gasesc iar in fata biroului cand plec.De asta mi-am schimbat locuinta si telefonul si atunci a incetat.Da,imi pun si eu semne de intrebare si am sa mai discut o data cu el asa amanuntit.
ladyJ spune:
Claram...NU este normala gandirea asta premeditata spre a ucide!!
Soldat sau nu, nu poti afirma cu nonsalanta ca tu ai trage un glont in cap oricui ´´te supara´´
Omul asta nu mai face diferenta intre job-ul de soldat si viata normala. El e cu luneta oricand, pregatit sa ucida. Este un comportamnet deviant! Sigur ca cei din armata au un anume profil psihologic, sunt mai putin sensibili, sunt mai hotarati, sunt mai autoritari. Dar asta nu are legatura cu ucisul!
Si iarta-ma, dar psihicul lui nu este OK absolut deloc.
El traieste intr-o lume a lui, crede ca, cu luneta poate inlatura orice ´´pericol´´. Repet, NU ESTE NORMAL! Ba este chiar foarte periculos!
Te va acapara, de frica sa nu-l parasesti. Va deveni posesiv, este deja posesiv. Tu reprezinti pentru el MECCA, iar omul asta va face ORICE sa nu te piarda. Grav, foarte grav.Pentru ca el crede ca, cu degetul pe tragaci rezolva problemele. Brrrrrrrrrr..
Take it easy! Mai stai asa cu el, cunoaste-l mai bine, nu te aventura spre o casnicie care poate fi o mare greseala
blackpanterro spune:
Mie imi pare ca omul sufera de PTSD. Imi pare ca nu prea face diferenta dintre lumea reala si cea din razboi daca e dispus sa omoare pe cineva. Deja psihicul lui e ranit de faptul ca a crescut orfan si apoi s-a inrolat in armata cu asa un job...nu cred ca e un criminal dar nici nu e "your average 8 to 5 job", totusi ucide "for a living" si nu cred ca asta nu lasa amprente.
Eu as mai astepta cu casatoria, traiti impreuna sa vedeti cum este. 5 vizite de o luna in 2 ani, si aia in vacanta, nu e ca si traitul impreuna 24/7. Nu cred ca astfel de oameni nu trebuie sa aiba o sansa la o viata normala de familie dar e bine sa stii pe cine ai langa tine.
Vecinii mei(barbatii) fac toti parte din Special Forces, toti cu ani in Afganistan, si sunt oameni cam ciudatei dar toti au familii, copii si o viata normala.Ok, mai mult decat ce vad la suprafata nu cunosc dar se poate ca si cei ce au astfel de meserii sa traiasca o viata normala.
Adriana si Aidan - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier
"Friendship is like peeing in your pants, everyone can see it but only you can feel its true warmth."
kariguld spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui conchita p.s. am uitat ce mi se pare cel mai important: clara, daca il iubesti pe omul asta si te-ai decis pentru o viata impreuna, invata-l ce inseamna o relatie sanatoasa in cuplu, salvandu-l de sine intr-un fel. nu-i incuraja extremele, explica-i ca intre omoratul unora care ti-ar face rau si dragoste nu exista nici o legatura. ca daca se gandeste sa-ti omoare ex-ul, o face pentru sine, sa-si dovedeasca lui ca te iubeste. nu pentru tine. mi-e greu sa continui cu scenariul asta, mi-e greu sa inteleg si cum de puteti vorbi in termenii astia, discutand senin despre crime din dragoste. dar, sa trecem peste. deci, pentru tine si pentru copiii tai, dar si pentru iubitul tau, indruma-l spre iubirea sanatoasa la cap, fara excese si vise criminale. bafta. ![]() nimic |
as mai aduga, casatoria cu o persoana din Air Force, nu este una obisnuita. meseria lui, nu-i ceva banal, cu implicatii minore si responsabilitati usoare, e...mult mai complicat....dovada cele spuse de Clara. dar, astfel de casatorii nu sunt imposibile si se pot realiza....dar, exista un mare DAR la mijloc...factorii enumerati de Marius si alte fete trebuie luati in calcul f f serios de tine. viata de casnicie nu e numai zahar si miere...inevitabil apar probleme, divergente, nemultumiri....astea trebuie gestionate cu tact si intelepciune ca sa mergi mai departe. am mai spus-o in alte ocazii, privesc casnicia ca pe o constructie, sotul aidoma, amandoi construim, amandoi muncim, amandoi luam decizii, ne respectam reciproc, ne sustinem, ne toleram, orice problema cat de mica se trateaza la masa rotunda...fiecare din noi isi face partea LUI, ca intregul sa functioneze bine. si functioneaza, de peste 17 ani!
dar, noi suntem oameni obisnuiti, cu trecut normal...
tu, ai mult de "lucrat" ptr ca de tine vor depinde multe in casnicia voastra. sfatul meu, sa nu te grabesti. incercati sa locuiti impreuna o vreme, sa discutati deschis orice lucru de prezent si viitor.
eu cred cu tarie, oamenii se pot schimba, isi pot modela caracterul, vointa doar sa fie cineva care sa stie sa-i indrume. succes!

Bazar pt Mihaita
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

Unii oameni au petrecut o viata intreaga si au adunat averi facand lucruri firesti, nefiresc de bine!
blackpanterro spune:
Clara, la noi la baza se vinde cartea asta, am rasfoit-o de curiozitate si mi se pare ok, mai sunt foarte multe legate de PTSD, poate ar fi bine sa citesti cate putin sa vezi daca prietenul tau se incadreaza, poate asa ai avea un punct de plecare in a intelege prin ce trece el.
http://www.amazon.com/Post-Traumatic-Stress-Disorder-Sourcebook-Recovery/dp/007161494X/ref=sr_1_9?ie=UTF8&s=books&qid=1247314722&sr=8-9
Problema nu e ca face parte din Air Force, problema e ca a fost mereu deployed in zone de conflict cu un job nu tocmai ok. Noi nici nu putem sa ne imaginam cat e de oribil in razboi...am vazut poze facute de cumnatul meu ce mi-au ridicat parul pe mine iar el a trait momentele pe pielea lui...si el a avut cosmaruri groaznice cand a venit inapoi din Iraq, a si prins cea mai nasoala perioada acolo cand atacurile erau zilnice si a si fost fortat sa ramana peste cele 9 luni pe care trebuia sa le petreaca acolo.
Eu zic ca e foarte protector si pt ca tot in jurul lui e moarte si nu vrea sa piarda singurele persoane pe care le iubeste si care il iubesc.
Voi sunteti familia pe care nu a avut-o niciodata si tine de ea si cu dintii.
Adriana si Aidan - 4 ani
"Friendship is like peeing in your pants, everyone can see it but only you can feel its true warmth."
claram spune:
Va multumesc pentru parerile obiective.Am deschis azi iar subiectul si l-am intrebat direct daca chiar ar ucide.A spus ca da"i mean it my soul".L-am intrebat de ce.Raspunsul:pentru ca mi-au luat totul,adica pe mine asa ca e "ochi pentru ochi".A mai spus ca s-ar invinovati daca as pati ceva grav si el ar sta cu mainile in san,adica nu ar face dreptate.I-am spus ca dreptate ar face si daca i-ar trimite la inchisoare si mi-a raspuns"dumnezeu sa-i ajute cand se elibereaze ca nu scapa".Ca ar da foc la jumate de glob daca ar trebui ca sa-i pedepseasca.Si ca ar scapa pentru ca nici un sniper nu a fost inchis pana acuma,ei sunt antrenati de armata sau politie,nu sunt amatori si stiu ce fac.A incheiat spunandu-mi sa nu-mi fac griji,ca nu voi pati nimic,ca el ma va tine in siguranta.
I-am spus ca inteleg jobul lui dar daca ar ucide in afara razboiului,deja ar fii ceva personal.Ar putea face asta?Mi-a zis ca i-am pus o intrebare inteleapta,ca nu ar ucide "just for fun",doar daca are motiv.Si sa fiu sigura ca nu ar rata pentru ca,daca cineva imi face rau,nu va mai fii barbatul dragut pe care il cunosc.
L-am intrebat daca nu crede ca exagereaza.A spus ca eu sunt sfanta,sunt totul lui si nu va permite nimanui sa ma raneasca.Am schimbat subiectul cu gandul sa merg sa locuiesc cu el la baza din Turcia pentru o perioada,fara copii,de proba.Sa vad cum e in every day life si atunci iau o decizie.Casatoria oricum nu va fii maine pentru ca e nevoie de multe acte si de multe verificari,deci mai am timp.Sper sa fie bine.
blackpanterro spune:
Bine faci, vezi cum e si apoi mai vedeti...pe de alta parte,ipotetic vorbind, daca tu realizezi ca el nu e omul potrivit pt tine si nu vrei sa te casatoresti cu el vei putea sa o faci? Adica daca se supara tare si face ceva urat?
Cum veti face sa locuiti in baza? Eu cat nu am fost casatorita cu sotul meu nu am avut voie sa locuiesc acolo ci doar sa intru dar si atunci cu visitor pass si trebuia mereu sa ies.Imi retineau pasaportul la intrare.
Prima data trebuie sa va casatoriti, care dureaza pt ca se face o investigatie asupra ta, a familiei si a prietenilor tai apropiati, apoi el trebuie sa aplice pt command sponsorship pt tine si pt copii si abia apoi va putea aplica pt base housing.
El ca single are dreptul numai la o camera in baracile celibatarilor si nu are voie sa locuiasca cu cineva acolo.Daca are grad mai mic ar putea chiar sa imparta camera cu un coleg.
In Turcia, sotul spune ca nu ai voie sa locuiesti in oras asa ca tu vei putea sta cu el numai daca iti gasesti un ap in oras si va vizitati.
E paroasa tare treaba cu armata.
Adriana si Aidan - 4 ani
Mindy spune:
Clara, ai luat o decizie buna de a locui o perioada cu el.
Chestia cu scosul pistolului e in gandirea multor americani...ma refer la atunci cand esti in pericol, cand trebuie sa te aperi.. mai ales cei care locuiesc mai izolati cu casele la o departare mare de oras, din acestia multi au arme in casa. Daca sunt atacati si pana ajunge politia la ei se pot apara singuri.
Eu am auzit adesea in randul barbatiilor glume de genul: scot BB-gun'ul daca familia mea e in pericol, sau un pedofil se apropie de copiii mei.
Iar de la vorbe la fapte e cale lunga. Se prea poate ca iubitul tau sa exagereze putin ca sa arate ce barbat este, sa il privesti ca un erou.. El crede ca impresioneaza in felul asta fara sa isi de'a seama ca te sperie putin:)
Oricum, e bine ca vei sta cu el..totul e sa il CUNOSTI cat mai bine.
Va trebui sa ai rabdare multe cu el.. la el nu e doar armata cat sunt si issues-urile din orfelinat. Am vorbit cu cineva crescut la orfelinat pana la 14 ani si inca il mai chinuie amintiri de acolo.
Bafta!
off topic: din cate stiu tu si copiii veti fi cetateni in appx 2 saptamani dupa casatoria cu un cetatean american care serveste in armata US, e adevarat?