Exagereaza sau e doar protector?
Raspunsuri - Pagina 4
claram spune:
Wow Marius,ai descris super si exact ce mi-a spus si el.Violenta asta rece"just do it and move on",exact acelast tipar de gandire a folosit cand era la orfelinat si era coplesit de frica.Nu a stat sa se gandeasca,sa analizeze,nu si-a permis mai bine zis sa fie slab sau speriat.Asta mi-a spus.Da,sunt solitari,sniper si spotter sau cateodata doar sniper.El prefera singur.Doar ca nu inteleg de ce nu s-a manifestat posesiv sau gelos in 2 ani jumate,daca asta e psihologia lor.
Pepene,el spune ca eu l-am salvat.Ca nu mai vrea niciodata sa fie singur,ca eu sunt familia lui.Asta e intr-adevar punctul lui slab,ii este frica ca il pot parasi pur si simplu.E trauma vietii lui si e de inteles fiind orfan.Pe mine ma uimeste cat de controlat e la lucru si cat de mielusel e cu mine.
conchita spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui claram Urmeaza sa ma casatoresc cu sufletul meu pereche.Totul e minunat,ma adora si imi adora cei 2 copii dintr-o relatie anterioara.Un lucru insa m-a pus pe ganduri si as vrea sa va intreb daca am motive de ingrijorare sau pur si simplu asa inteleg barbatii sa ne protejeze.Imi spune mereu ca daca cineva indrazneste sa-mi faca rau mie sau copiilor,pur si simplu e un on mort.Poate va ajuta cateva detalii despre el ca sa intelegeti mai bine: 1.a crescut la orfelinat in State,si eu am fost prima persoana care i-a aratat dragostea aia neconditionata dupa care tanjeste continuu.A spus ca eu sunt prima persoana care l-a facut sa nu se mai simta singur. 2.este lunetist in Air Force si deci antrenat sa ucida.Totusi cred ca e o mare diferenta intre a ucide in razboi si a ucide in viata personala. Deci ar trebui sa imi fac griji?Oare chiar ar putea ucide daca cineva m-ar face sa sufar?Va multumesc. |
2. nu e nici o diferenta. tu poti dormi linistita stiind ca ai langa tine pe cineva care ucide oameni pentru salariu, basca rece si calculat, fiind poreclit demonul? obiectiv vorbind? ce anume crezi tu ca ii va invata pe copiii tai despre lume si viata, ce valori le va insufla? ca e ok sa omori daca asta ti-e profesia? ca e ok sa-ti alegi o astfel de profesie?
te intrebi daca ar fi in stare sa ucida pe cineva care ti-ar cauza vreo neplacere. evident ca da. daca poate omori necunoscuti care nu i-au facut nika, daramite pe cineva care ar atenta la fericirea persoanelor pe care le iubeste.
din ce povestesti, ca nu a dormit de grija voastra ca ati fost plecati 2 zile...hm, draga clara, asta e comportament obsesiv. nu ti-e teama ca vei ajunge sa traiesti o viata de cazarma, claustrata si
departe de "dusmani" ca sa-i menajezi fricile si obsesiile? l-ai cunoscut online si-ai petrecut cateva luni impreuna, in conditii de vacanta - NU asa se cunoaste un om.
eu, ca mama, n-as fi in stare in vecii vecilor amin sa ma marit cu unul care omoara oameni. razboiul nu are nici o legatura, nu conteaza motivul.
si nu cred ca te iubeste normal. cred doar ca e dependent de tine si obsedat de ideea de familie pe care nu a avut-o niciodata. prea mari cuvintele, prea periculoase declaratiile de intentie...parerea mea, fara suparare.
marius spune:
Nu s-a manifestat pentru ca nu a avut cand. Nu ati stat 2 ani ci 5 luni in doi ani.
Sau
Nu s-a manifestat pentru ca pentru el, voi sunteti un cadou(gift) al vietii.
Mai stai nu te grabi cu casatoria. Adica nu - faci ce consideri tu - eu as mai sta. Viata e in fata sunteti tineri el peste 4 ani e out deci de ce sa te grabesti.
Btw- peste 4 ani ce va face? Ati vorbit? E destul de important - ti-a zis ceva despre asta? The life after.... nu e deloc usor pentru el. Nu vrea sa ramana in armata? Eventual sa mearga la colegiu. Ar fi o varianta Ok dupa mine. Intreb si eu...
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
pepene spune:
de acord cu conchita ca "prea mari cuvintele". declaratiile fulminante de dragoste pot fi foarte tentante si flatante pt. o femeie, si mai ales pt. o femeie care a suferit din dragoste in trecut.
dar, modul exagerat in care se manifesta la el, care aduce cum bine a punctat conchita, a obsesie, trebuie sa iti dea de gandit. cele mai multe omucideri ale femeilor in sua sunt comise de catre partenerii de viata, iar majoritatea agresorilor au din pacate caracteristici foare similare cu ceea ce povestesti tu - "dragoste" patimasa, dependenta exagerata, obsesia abandonului, dezinvoltura in fata violentei, etc.
ca si marius, sugerez sa mai astepti cu deciziile radicale. 
marius spune:
conchita
- din nefericire si pacea uneori e pavata de ceea ce multi nu stiu. Ca sa dormim bine unii pleaca --- si uneori nu mai vin. E greu de explicat - insa exista. Dincolo de toate sunt tot oameni. Noi ii vedem altfel pentru ca nu stim, si probabil nici nu vom sti pentru ca nici nu trebuie.
Daca ar fi sa spu altfel - e ceea ce este in spatele usilor inchise. Nu va plange nimeni pentru ei - pentru ca ei nu exista.
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
claram spune:
Conchita,eu nu il vad ca pe un criminal.El urmeaza ordine pentru a tine oamenii in siguranta si a elimina teroristi si alti dusmani.Nu am nici o problema cu ceea ce face.Si da, are cateva principii la care nu renunta.Are un bun simt si cateodata o naivitate de raman masca.Cand am fost plecata 2 zile,a avut training 14 ore si cand a ajuns acasa pur si simplu nu a putut sa doarma de dor,a trebuie sa bage red bull a doua zi la lucru.Cand am fost bolnava iarasi nu a dormit pana nu a fost sigur ca sunt ok.Asa e el.
Marius,el deja studiaza criminal psychology,deci peste 4 ani asta va face,va fii profiler si in timpul liber antrenor de taekwondo.
conchita spune:
clara, iti fac o previziune, din pacate deloc optimista. si se bazeaza pe experienta - desi, da, n-ar trebui sa generalizez de la cateva cazuri, pentru ca nu-ti cunosc logodnicul. exista doua variante fundamentale de evolutie: 1. prin tine si cu ajutorul tau, va ajunge sa-si clarifice valorea si sa capete un anume tip de incredere in sine si sa vina vremea cand te va vedea inferioara si sufocanta si te va parasi; 2. va ramane cum este, un orfan care nu a cunoscut niciodata dragostea, dar care nu va capata niciodata incredere sanatoasa in oameni. va ramane la stadiul de obsesie, dependenta, frica abandonului. perioade de exaltare urmate de perioade de cadere si agresivitate. si va deveni chinga care te va face pe tine sa vrei sa pleci, dar iti va fi imposibil. pentru ca tu, la randul tau, ai creat palatul asta perfect si idealizat din argumente pro, linistitoare de frici (reale, altfel nu ai fi postat aici), iar cand va fi sa cadeti impreuna, tu te vei agata de amintirile inceputului (la fel la toata lumea, desi nu crezi, probabil) ca sa suporti mai departe.
Marius, inteleg sa existe soldati cand ne ataca unii, dar nu pentru atacul altora - in al doilea caz nu dorm linstita, stiind ca taxele platite de mine executa oameni; dintr-un punct de vedere, sunt si eu, platitorul de taxe si votantul, tot un sniper, doar complice insa, subventionandu-l pe soldat, chiar daca nu apas eu pe tragaci. deci n-am sa fiu ipocrita mai mult decat am fost deja.sunt pacifista de felul meu, cred ca puterea cuvantului intrece puterea armelor. si cred ca razboaiele de azi sunt create artificial, pentru bani si putere economica. nu pentru dreptate, eliberare, etc, ca in trecut. un sniper ramane un sniper: adica cineva care ar fi putut fi vanzator de flori, dar a ales snipereala pentru ca i se potriveste si crede in ea. ca sa fac si eu pe profilerul, logodnicul clarei este tipul perfect si preferat si cultivat atat de armata americana, cat si de bandele de teroristi. sentimentul ca apartin unui grup care ii investeste cu misiuni nobile, credinta ca sacrificiul lor salveaza o lume pe care, dealtfel, nu o cunosc si de la care n-au primit nimic pana acum, le construieste o imagine de sine idealizata ca sursa pentru motivatia de a trai. nu mai sunt orfanii nedoriti si neiubiti de nimeni, sunt eroii nascuti pentru cauze nobile...
conchita spune:
p.s. am uitat ce mi se pare cel mai important: clara, daca il iubesti pe omul asta si te-ai decis pentru o viata impreuna, invata-l ce inseamna o relatie sanatoasa in cuplu, salvandu-l de sine intr-un fel. nu-i incuraja extremele, explica-i ca intre omoratul unora care ti-ar face rau si dragoste nu exista nici o legatura. ca daca se gandeste sa-ti omoare ex-ul, o face pentru sine, sa-si dovedeasca lui ca te iubeste. nu pentru tine. mi-e greu sa continui cu scenariul asta, mi-e greu sa inteleg si cum de puteti vorbi in termenii astia, discutand senin despre crime din dragoste. dar, sa trecem peste. deci, pentru tine si pentru copiii tai, dar si pentru iubitul tau, indruma-l spre iubirea sanatoasa la cap, fara excese si vise criminale. bafta.
Andrada spune:
Clara nu-s cumva similaritati intre ex-ul si viitorul? Ma refer la insistenta, urmarit, dependenta etc. De ex daca faci un copil cu el si se va atasa firesc de copil, i-l vei mai putea lua de linga el in caz de divort?
Daca ma intrebi pe mine, nu, eu nu cred ca "asa sint barbatii", si nici macar ca "asa sint sniper-ii".
Nici "barbatii" nici "sniper-ii" nu scot pusca asa ca s-a uitat unu urit la noi in autobuz.
Iar dragostea dintre un sot si sotie nu e neconditionata si nici nu trebuie sa fie. Si probabil nici nu e cazul la voi (ca altfel nu ne-ai mai intreba).
Exagerarea atrage exagerare.
Eu as raci-o un pic, trebuie sa aveti spatiu de respirat si intr-o casatorie.
Ramona J spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui claram L-am intrebat daca chiar ar ucide si a spus ca,daca trebuie,da. |
Eu as fugi de as minca pamintul!
Treaba lui ce meserie are, dar comportamentul lui e neobisnuit. De altfel vezi si tu chestia asta, altfel nu ti-ai face griji incit sa deschizi topic si aici.
Ia-o usurel si gindeste-te bine, mai ales ca ai si copii si ei trebuie protejati.