Exagereaza sau e doar protector?
Raspunsuri - Pagina 24
kariguld spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui andacos
Foarte "profunda"afirmatzie! Poate ne faci si lista celor"care au aruncat discutzia in derizoriu si au incurajat-o pe Clara sa-si urmeze jumatate"!Despre a avea pe constiintza copii Clarei... !Mariusss....!!!!!! Dana |
da Marius, unde esti? ieri ai inchis un subiect care nu merita sa fie inchis!
cont pay-pal:mihaela77oprea@yahoo.com

Bazar pt Mihaita
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

Unii oameni au petrecut o viata intreaga si au adunat averi facand lucruri firesti, nefiresc de bine!
silvi_2005 spune:
Clara vad ca subiectul asta a cam luat-o pe aratura
era de asteptat la ce fierbinte era. Iti zic si eu in cateva cuvinte parerea mea inainte sa se inchida
.
1. Este evident ca ai unele dubii altfel nu ai intrebat niste persoane straine despre ce cred despre cel care se presupune a-ti fi cel mai apropiat in momentul de fata si este bine daca ai dubii sa cauti raspunsuri.
2. Nu crede niciodata in aparente, verifica tot ce poti si unde te duce gandul. Spui ca are IQ 185....ti-a aratat ceva atestat, esti sigura ca stii tot despre omul asta? Nu conteaza ce IQ are ca doar nu asa ne-am ales jumatatea
dar sa fii atenta ca tu ai aflat tot ce ai aflat de la el (din ce am inteles de aici) nu zic ca minte Doamne fereste dar zic ca inainte de a lua o decizie trebuie sa cunosti mediul din care provine, sa vb cu prietenii lui, cu colegii lui e foarte important sa vezi cum este privit omul de langa tine si de altii si cine este el de fapt in afara de ce iti spune el ca este. Intereseza-te daca poti cumva in State, pe net, prin tel prin orice metoda cine este acest strain fascinant care te iubeste la nebunie si ar ucide pt tine
sincer este o afirmatie cam dura.Vezi ce scoala a urmat, cum a fost la scoala, afla tot ce poti despre el. Stiu ca ti-at fi dorit sa stii ca ai langa tine un om care trece prin foc si sabie vb aia dar nici chiar asa parca. ( o paranteza care sa imi explice scepticismul , cunosc un caz in care tot asa un strain fascinant si romantic s-a dovedit a fi pana pana la urma, casatorit nu o data ci de doua ori, avea nu un copil cum declarase ci doi, era fara job nu pentru ca isi dase demisia ci fusese concediat ca abatut un coleg
...deci aparentele trebuie mereu verificate cand nu stim "de'a cui e omul ala" e foarte dificil cu cineva complet strain din alta lume si fara nici o alta informatie decat ce iti spune el.
3. Asculta-ti intotdeauna instinctul, acea voce slaba si firava care ne semnaleaza intotdeauna cand ceva nu e ok. Mergi langa el daca vrei sa il cunosti mai bine dar fi receptiva la realitate, cauta cat mai multe informatii despre el pentru a vedea daca iti ascunde lucruri neplacute.
4. daca totul este ok si decideti sa continuati relatia spune-i deschis ca nu ti se pare normal sa afirme ca ar ucide pentru tine, ca nu ai nevoie de asa ceva pt a te simti ocrotita si protejata ca in lumea ta se rezolva si cu o amenda treburile si ca sicer te sperie afirmatiile lui.
PS Indiferent ce s-ar intampla sa ne mai spui si noua evolutia lucrurilor ca ai expus aici chiar o poveste interesanta, eu iti doresc succes si o poveste frumoasa de dragoste, sanatate copilasior tai
ei raman mereu cea mai sigura si frumoasa parte a vietii tale.
Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde
XIO spune:
![]()
Anca , hai ca m-ai facut sa rad. Asa spui de parca deja sunt condamnati la moarte copiii Clarei , prietenul ei e un criminal si acusi vedem la stiri despre cine stie ce masacru.
Daca tot ai parerea asta buna despre el nu ti-a trecut prin minte ca daca era un criminal nebun deja fostul sot sau prieten al Clarei era in pamant?
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/greecky/
anca_a spune:
Xio, atata vreme cat cel putin jumatate din raspunsurile de aici sustin ca relatia Clarei este foarte periculoasa, eu una nu mi-as putea permite sa incerc. As mai sta, as mai cauta informatii, as mai intreba in stanga, in dreapta, in niciun caz nu m-as muta 4 luni la turci, sa locuiesc cu un om despre care tot ce stiu vine de la el si al carui trecut nu este verificabil.
Dar...ce stiu eu? Am un copil pe care il las doar cateva ore pe zi cu bunicii, timp in care tremur de dorul lui si de langa care nu as lipsi nici macar o noapte. Iar meseria tatalui lui este periculoasa in masura in care se pune la socoteala prajirea unei placi de baza sau ruperea unui pin de la procesor. ![]()
Anyway...Clara a avut cateva nelamuriri, ne-a intrebat, noi i-am raspuns, fiecare dupa cat l-a dus capul iar in final, a ales.
Si eu sunt de parere ca subiectul se poate inchide.
www.alexdamian.com/" target="_blank">Salvati-l pe Alexandru
Liliana82 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui anca_a Xio, atata vreme cat cel putin jumatate din raspunsurile de aici sustin ca relatia Clarei este foarte periculoasa, eu una nu mi-as putea permite sa incerc. As mai sta, as mai cauta informatii, as mai intreba in stanga, in dreapta, in niciun caz nu m-as muta 4 luni la turci, sa locuiesc cu un om despre care tot ce stiu vine de la el si al carui trecut nu este verificabil. |
Anca .. Intotdeuna ca sa obtii ceva sau sa realizezi ceva in viata trebuie sa faci eforturi si sa RISTI.
Pelatia clarei cu acel lunetist este la fel de "periculoasa" ca orice noua relatie dupa un divort cu copii.
pana sa se ajunga la a abuza copii este o cale foarte lunga. Orice om inainte de a face diferite lucruri rele ,face altele mai putin rele, De exemplu violenta verbala , , o palma etc...
atata timp cat acel om nu a facut nimic rau ei si copiilor , si nici altora, ci doar a spus vag ca ar omora pe cine iar face rau Clarei este anormal si nedrept pentru acel om sa fie considerat asa sau sa se faca asemena speculatii. ( doar pentru ca e orfan si e lunetist)
Deci judecand omul dupa "FAPTE" relatia are toate sansele sa fie una fericita.
Sunt mii de femei casatorite cu soldati . Eu pana acum nu am auzit la stiri de nici un lunetist ca ar fi facut pe "rambo" in viata civila , iar daca nu ma insel romania are si ea cateva mii de soldati pe fronturile din irac si afganistan care au deasemena sotii si copii.
De ce sa nu se duca in Turcia? Turcia nu e tara de conflicte armate asa ca nu vad ce i s-ar putea intampla, iar copii ei cu siguranta vor fi lasati si supravegheati de altcineva din familia ei .
Faptul ca a divortat si are copii asta nu e capat de lume si sa se calugareasca iar clara trebuie sa si refaca viata si sa fie fericita.
ciccolina spune:
eu as fi prevazatoare si mi-as dori sa-l cunosc mai bine inainte de a ma casatori cu el.
Parerea mea neavizata, este ca e un lucru bun ca-ti povestete despre "munca" lui pentru ca vrea sa-ti impartaseasca toate trairile lui.
Poate ar fi o idee buna sa ii propui o lungire a logodnei si in functie de reactia lui...te orientezi.
Daca va simti ca te pierde si e un scelarat, categoric va face anumite gesturi gresite si o sa iti poti forma o parere.
bafta multa ![]()
laura113 spune:
Salutare!
Iaca si parerea unei femei la 34 ani care nu cunoaste decat servici, casa, intalniri cu familia si prieteni.
1. Daca mie mi-ar fi spus viitorul sot ca ar omori pe oricine mi-ar face rau mie sau copiilor, este un lucru firesc daca acest lucru s-a soldat cu moartea mea sau a copiilor, doamne fereste, pana aici normal. In caz de asemnea suferinta, cineva, oricine poate reactiona in felul asta, deci este o REACTIE.
Dar, tu ar fi trebuit sa-l intrebi ce fel de rau? poti sa-i dai un exemplu mai minor, si sa-i vezi licarul din ochi cand spune si descrie treaba asta. In functie de raspuns, aspectul se schimba de la normal la anormal.
2. Daca ai mai adaugat ca deja vezi niste reactii din partea lui care nici tie nu ti se par normale, cum ca ai fost plecata doua zile si el n-a putut sa doarma, a avut cosmaruri, "ca e pres in fata voastra", ca inainte nu dormea decat 4 ore, dar cand vine sa va vada in concediu doarme totusi 8 ore, apoi treaba cu orfelinatul, ca are niste amintiri ascunse si tinute acolo despre care nu stii nimic si nu vrea sa vobeasca deocamdata si care ii dau alte cosmaruri...........mi se pare un bagaj, un material in spate....... vorbesc doar pentru cum as fi facut eu, si bibliotecar daca aera, si nu mi-ar fi sunat bine.
3. Faptul ca a venit in vizite cate o luna la nu stiu cat timp,pentru el a fost o evadare din munca lui obisnuita, deci ai vazut partea frumoasa cu plimbari, distractii. Nu poti sa spui ca esti cu el de doi ani jumate, esti cu cineva cand imparti aceiasi casa, aceleasi responsabilitati, cand va vedeti dupa 7 seara zilnic, de-abia atunci il cunosti. Cand ii vezi vorba si reactiile in diverse imprejurari mai importante sau intrate in rutina, cand il vezi in diverse situatii placute si neplacute, atunci il cunosti. Si treaba asta ia si timp. De-abia atunci ai o relatie. Dar, cred eu, ca stii si tu lucrurile acestea, din moment ce ai mai trait cu altcineva din moment ce ai doi copii.
4. Este adevarat ca daca esti militar, si esti mai altfel decat un contabil, It-st, vanzator, asta nu inseamna ca nu ai dreptul la o familie, nu? Asta cred ca a incercat sa apere Marius si totodata si alte fete, sunt de acord. Sa nu punem niste etichete, foarte adevarat. Nici pe copiii crescuti la orfelinat, am citit ca unii din ei au fost abuzati in asa plasamente si au reusit sa ajunga oameni normali chiar daca nu au avut o familie si au facut o facultate, au ajuns oameni de baza si si-au intemeiat o familie adevarata. Poate ca au totusi amintiri pe care prefera sa nu si le aminteasca si despre care nu vor sa vorbeasca, dar sunt oameni normali, ba din contra mult mai de caracter si pe care te poti baza. Deci iar nu este un criteriu.
4. Totusi, jobul prietenului tau, ca am ajuns si la asta, e mai aparte. Nu oricine poate sa faca acest job, apoi el, asta a ales. Totusi, a fost o alegere din partea lui, putea sa zica ca, ar vrea sa fie inginer. Dar el a ales sa faca treaba asta si din ce inteleg eu, ii place, considera ca e absolut normal, ca un job well done, si mai ales sa nu dea gres, sa-si faca datoria pana la capat. Cumva el are deja o psihologie aparte, fara suparare. S-a detasat deja de categoria contabililor, inginerilor, etc, el nu are un job obisnuit. Si, asta da, impreuna cu faptul ca fost crescut la orfelinat, zic eu, creeaza un profil psihologic aparte. Eu asa sustin.
De aici, dragostea imensa pentru tine, cred ca si pentru el a fost o surpriza ca si-a gasit pe cineva, cred ca e foarte fericit, voi sunteti axa lui, si-a gasit un mobil in viata, nu ne-ai spus cine a venit cu ideea de casatorie? nu cumva el? Dar dragostea aceasta a lui e fondata si pe faptul ca pana acum nu a avut un reper si ati aparut voi. Scuza-ma, mi se pare totusi cam..... el ar vrea cu tot dinadinsul, pentru el ar fi o dovada ca uite a reusit in viata, si-a intemeiat o familie pe care nu avut-o, mama ce minune i s-a intamplat. Pentru el, ar fi ceva mult mai important decat pt. oamenii obisnuiti caream trait cu familie mereu, cu frati si surori, cu munca de birou! unde trebuie sa lasi de la tine, sa inghiti mici sau mari nedreptati. Noi ne-am obisnuit si nu ne facem singuri dreptate.
Dar la el, faptul ca acum are putere, cum o fi? Mie mi-a sunat ca acum cand are putere si n-o sa-l gaseasca nimeni avand in vedere ceea ce este (adica are o imunitate) n-o sa mai suporte nedreptatile care i s-au facut la orfelinat, sau ceva de genul lor. Acum are puterea sa schimbe aceste lucruri.
Ramane la latitudinea ta sa vezi cum reactioneaza la un motiv banal, la unul mai putin banal, si la un motiv f. important la care oricare din noi am reactiona in acest la fel.
5.Asta trebuie sa vezi tu. Daca-l iubesti, go ahead, de fapt, ti-ai exprimat deja optiunea ca te duci cateva luni in Turcia. Iar, eu cred, ca mai ales, daca nici nu locuiti impreuna o sa fii ca un "concediu" pentru el, si nici asa nu poti sa-ti dai seama ce fel de om este.
6. Cum va fi cand dupa 4 ani ii expira contractul? Cand o sa interactioneze 24/24 ore cu oameni normali, care nu au lucrat ce lucreaza el? Daca cineva ii va zgaria masina, sau copiii tai ii vor raspunde obraznic si nu va face cum vrea el? Tu in privinta asta ar trebui sa-l cunosti.
De exemplu, si eu imi fac nervi la servici, deci au fost momente cand un sef de-al meu o lua razna, ne calca in picioare la propriu cataloagele de Avon (asta mai in tinerete, ca acum nu mai am asa, dau un exemplu) noi taceam malc, ca deh, si seara ii povesteam sotului meu ca uite ce mi-a facut cutarica, reactia lui era "da-l incolo, ca e un dobitoc" chiar daca mie mi-a stricat ziua si eram suparata si panicata toata ziua, prietenul tau la fel face? sper ca da.....
7.In viata de zi cu zi, intalnim certuri, neintelegeri cu vecinii, familia, sefii si de ce nu? cu partenerul. Sincer, eu cred ca deja in inimioara ta a incoltit un soi de spaima, cel mai bine e discutia cu tine insati, fara noi, fara forum, fara lumea virtuala, tu la 29 ani si doi copii trebuie sa stii sa iei cea mai buna decizie.
8. Cu riscul de fi banata de moderator, eu, personal in cazul meu si doar al meu, asa cum ma stiu pe mine si cum sunt, nu m-as risca, nu mi-ar trebui, mi se pare posesiva si obsesiva relatia in cauza, mi-am spus si eu parerea in final, si da, bagajul la un om mi-ar da de gandit. Vorbesc doar in numele meu, fara sa cunosc omul, fara sa fi trait nici un minut experientele tale, pur si simplu, nu m-as baga, mi se pare povestea fascinanta dar nu pe pielea mea.
Doar tu cunosti cum e adevarat, sau poti sa-l afli, noi ceilalti nu facem decat sa ne dam cu parerea despre ceva care nu am trait si nu stim si nici nu am intalnit, poate gresim si prietenul tau e un om extraordinar, mult mai bun decat oamenii obisnuiti, si poate ca o sa ai o viata mult mai interesanta in sensul bun casatorindu-te cu acest om, poate el tocmai din cauza ca a avut viata pe care a avut-o, o sa-l faca special in sensul bun, si noi aici inventam povesti de groaza. Cred ca asta au vrut sa spuna si fetele care ti-au spus pe aici ca "nu, nu e bine", ca de fapt noua ne plac lucrurile mai simple si nu ne-am vedea in situatia ta, care este totusi mai speciala, si am spus asa la prima vedere cum am face noi.
Sa nu ne lasi balta si sa ne spui cum iti este in relatie, asteptam cu interes.
pisigri spune:
Am citit si am citit si am citit...
Clara, eu mi-as lua exact aceleasi masuri de precautie pe care le consider de bun simt cind e vorba de o noua relatie, cu un barbat de alta cetatenie, cu care nu am petrecut destul timp.
Despre chestia cu "executiile" nu mi-as face griji; de ieri de cind citesc topicul asta am discutat cu mai multe mamici/tatici, si TOTI fara exceptie au spus ca pentru siguranta partenerului de viata si a copilului ar fi in stare de orice. Si chiar nu cred in scenariile alea SF cu impuscatul prietenei care te-a suparat. Din contra, EU cred ca autocontrolul pe care l-a dobindit il poate face un sot si un tata exemplar, care sa nu reactioneze violent una-doua, cum se citeste pe la alte topicuri.
Ce nu am priceput prea bine este ce s-a intimplat in trecut cu fostul tau sot; daca am inteles corect te hartuia si te ameninta ca iti rapeste copiii, de ai fost nevoita sa te muti si sa iti schimbi nr de tel? Pai...pe mine daca ma ameninta cineva ca imi rapeste copilul, tre sa scape intreg intii din miinile mele.
Imi pare rau ca trebuie sa spun, discutiile despre cit de legitima e legitima aparare mi se par de toata jena. Despre "proportionalitatea" dintre atac si masurile de legitima aparare cred ca s-au scris multe lucrari de specialitate, si chestia asta cred ca e reglementata cumva dpdv legal, deci nu sintem noi in masura sa ne dam cu parerea. Ce pot sa spun insa fara nici o remuscare este ca daca ceea ce am citit eu azi dimineata este tot ceea ce a postat Stanescu la acest subiect, a luat cartonasul degeaba. Dar de, Iovan a putut sa-l fugareasca prin curte pe hotul ala ca sa-l impuste mortal, dar o oarecare Stanescu nu are voie sa spuna ca daca s-ar trezi cu hotul in casa nu ar ezita sa isi apere familia folosind obiecte contondente, sau ca daca ciobanescul caucazian ar prinde hotul ea nu s-ar grabi sa intervina. Ei bine, in ziua de azi si eu zic la fel: decit sa plinga mama, mai bine sa plinga ma-sa.
Ma opresc, ca ar mai fi prea multe de comentat... si nu vreau sa fiu data afara de pe forum, ca am prietene la Scutece![]()
If you can't say something nice, then don't say nothing at all
"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)

!