Exagereaza sau e doar protector?

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

A, si inca ceva.
Eu cred ca, strict in cazul lui, drumul spre recuperare ar trebui sa treaca la un moment dat prin punctul "demisie din armata".
Este oare dispus sa faca asta si sa o ia de la capat cu altceva?
Clara, il intrebi? :)

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui anca_a
In situatia de fata insa, Clara nu ar trebui incurajata sa devina un salvator al sufletelor ratacite. E mult prea riscant.

din cate am inteles, clara insasi cauta salvarea in relatia cu iubitul sau. a iesit dintr-o alta relatie abuziva si violenta, nu cred ca e pregatita sa fie ea liderul in cuplu acum. amandoi au nevoie de consiliere. cred ca clara se simte in siguranta cu el, dar a plecat de la sentimentul de siguranta fata de fostul sot care o hartuia. langa actualul, stie ca fostul nu mai indrazneste sa o atinga. cat despre logodnicul actual, nu mi se pare intamplator ca a ales o femeie cu copii, este relatia tipica preferata.

Denizel, a spus deja ca iese din armata in 4 ani si dupa aia se reprofileaza pe psihologie, ca vrea sa devina profiler.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Citat:
citat din mesajul lui anca_a

Roxana, pe tine nu te-a speriat atasamentul lui bolnav si exagerat fata de Clara?

Tu chiar crezi ca cineva (Clara in cazul de fata) ar putea fi atat de diplomat incat sa-l schimbe de la distanta?

Cum ar putea oare sa-i spuna pe messanger ca are probleme si sa-l trimita la psiholog? Crezi ca el sa reactiona "ok honey, ai dreptate, ma duc, pentru tine fac orice?" Si presupunand ca se duce, cine garanteaza ca situatia lui se va ameliora?

Cum va decide Clara ca e vindecat fara sa locuiasca zi de zi cu el? Ii va face un test grila?

Sau in ipoteza in care nici macar nu se duce dar o minte doar ca sa nu o piarda, va putea Clara sa-l verifice de la distanta?

Si ce se va intampla oare daca o va convinge sa se mute cu el si ulterior se va dovedi atat de instabil psihic incat ea va dori sa plece? De ce trebuie sa treaca copiii prin asa ceva?

E regretabil ca a avut o copilarie grea, imi pare rau pentru el, insa acum el e adult si eu ma gandesc doar la copii.

Din pacate sunt mult prea multe intrebari (incertitudini) si mult prea putine raspunsuri.

www.alexdamian.com/" target="_blank">Salvati-l pe Alexandru

Mai mult decat m-a speriat, mi-a provocat mila. Fiindca e atasamentul copilului fata de mama lui...

Clara nu trebuie - si nici nu poate! - sa-l schimbe. Doar sa-i explice ce si cum si sa-l faca sa inteleaga ca se poate recupera prin terapie. Si ca fara terapie relatia lor nu e ceea ce pare, nu e reala.

Nu trebuie sa fie fizic langa el mai mult decat pana acum. Ma refeream la sustinere emotionala, ceea ce face deja pentru el.
Si, crede-ma, va vedea foarte usor progresele. Daca terapia e reusita, schimbarea va fi uriasa si extrem de vizibila in atitudinea lui.

Recuperarea i-ar anula si nevoia activarii in armata, cred eu (rezolvandu-i altfel nevoile care l-au impins acolo).

Clara e un adult care poate hotara pentru ea. Nu trebuie sa se mute cu el in conditiile prezente. Trebuie sa ramana in casa ei cu copii.
Parerea mea, fireste.

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pepene spune:

Clara, eu cred ca trebuie sa te gandesti bine cum va reactiona daca vreodata vei dori sa il parasesti.

De obicei, barbatii in tipologia lui nu reactioneaza prea bine in astfel de situatii. Statistic, cel mai periculos moment pt. o femeie intr-o reltie abuziva este cand incearca sa isi paraseasca abuzatorul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claram spune:

Alte puncte interesante de vedere.Multumesc pentru toate.Cateva precizari:

1.Conchita,nu provin dintr-o relatie abuziva si violenta,nu caut salvarea in el.Multe ati tot spus ca e foarte posesiv si dependent,eu nu-mi dau seama la ce va referiti.Nu am cunoscut nici un barbat posesiv,deci habar n-am cum se manifesta.Pot doar sa spun ca nu ma simt incorsetata,sufocata sau mai stiu eu cum s-ar simti o femeie cu un partener posesiv.

2.Da,are controale psihologice de mai multe ori pe an dar nu face terapie.S-a inrolat din dorinta de a ajuta.Are nevoia asta uriasa sa ajute pe toata lumea.Parca traieste prin altii.Daca eu sunt happy,si el e happy.Imi spune mereu sa las grijile in seama lui,el e obisnuit cu tristetile si grijile,eu n-am voie sa-mi fac griji.

3.Cand ne-am cunoscut,nu a stiut de copii.I-am spus abia dupa o luna de cand eram impreuna,deci nu inteleg cum a fost asta convenabil pentru el Conchita.Iubeste copiii,chiar face voluntariat la un orfelinat la baza unde e acuma,ii invata pe copii taekwondo.

4.Da,i-am spus temerile mele si a reactionat ca intotdeauna,adica interesat,deschis la dialog.Nici nu as putea sa ma ascund pentru ca ma simte incredibil si ma intreaba imediat ce s-a intamplat.Deci nu cred ca ar fii reticent la ideea de terapie,doar ca,asa cum spunea cineva,cat timp mai e in armata(4 ani),nu cred ca au aia interesul sa se ocupe de trauma abandonului.Eu sunt singura persoana cu care a discutat despre copilarie,a trebuit sa am multa rabdare dar s-a deschis.Amintiri groaznice insotite de dureri de stomac,greata,tristete,manie,frica.Exista si in ziua de azi anumite cuvinte sau lucruri care ii declanseaza amintirile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Clara, ar fi fost mult mai bine daca lasai subiectul inchis, se scrie exclusiv din plictiseala.
E foarte usor sa aruncam cu piatra si cuvinte foarte grele catre un om pe care nici una dintre noi nu-l cunoaste. Societatea umana are laturi urate pe care nu e bine sa le privim de aproape, e mult mai bine sa petindem ca nu exista. Un sniper care ar fi evitat masacrul de la Beslan de acum cativa ani ar fi fost un erou, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Am citit si eu mare parte din ce ti s-a scris aici. E incredibil cu cita usurinta pot pune unii etichete pe oameni, deja sint persoane prin zona care stiu de ce suferi tu, de ce sufera el, ce va face daca-l parasesti, ce va face daca nu-i place cozonacul... Aberatii! Nimeni de aici nu va cunoaste, vedeti-va de viata voastra si nu te mai lasa influentata de bla-bla-urile unora pe care nu-i cunosti. Daca apar probleme intre voi, tot voi si cei apropiati o sa le rezolvati, lumea asta virtuala nu are de-a face cu familia voastra.

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Lady uite vezi Clara aconfirmat ca li se fac controale psihologice regulat,ceea ce mie mi se pare normal,intr-o asemenea meserie!Deci sunt sigura ca daca ar fi descoperit stiu eu ce deraieri de la comportomanetul normal,ar fi fost indepartat din aceasta meserie!

Mey mie efectiv imi pare un tip indragostit pina peste urechi de Clara si na' voi stitzi cind sunt fluturasi multzi(in stomac adica)faci si afirmatzii de genul asta!

In privintza copiilor,eu nu cred ca Clara isi va pune copii in pericol,am mai spus-o!Chiar daca ei se intzeleg si vor hotari s afaca pasul impreuna,ca sa aiba copii cu ea íi trebuie semnatura tatalui!Fara semnatura nu poate sa-i tzina peste granitza indiferent d elocul unde ar locui!

Insa daca tatal copiilor,gindeste din pacate ca multzi participantzi la subiect...s-ar putea sa nu-i acorde Clarei semnatura respectiva!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liliana82 spune:

faorte interesant topicul... Impresionant cum membrele de pe forum gasesc probleme si acolo unde nu sunt.
omul acela nu are nici un fel de problema psihica si , daca nu va dezvolta vreuna pana termina razboiul", nu va avea niciodata probleme psihice.
Claram se poate numi o fericita ca a intalnit un astfel de om ea nu e o simpla femeie in ochii lui este o divinitate , si ce ar putea sasi doreasca o femeie mai mult decat atat?
E drept e anormal ca cineva sa scrie pe forum ca este iubita si protejata si ca nu este tratata cu indiferenta si raceala de sot si ca nu munceste toata ziua sa tina casa iar sotul nu face nimic si are si amanta... OOO da o astfel de persoana este foarte anormala in privelistea forumului. Deci clar ca daca nu se incadreaza in stasul " femeie abuzata" sigur e ceva anormal la barbasu.
din ce a scris claram sau cum l-a descris pe prietenul ei se aseamana cu bunicul meu. Tot orfan si ala , crescut de sora lui,si a facut razboiul ca medic militar... Nu a tras cu pusca, dar a taiat picioare si maini , in scopuri nobile si isi lua camarazi raniti de pe front.. A fost la fel, un om extrem de protector cu familia lui ( respectiv bunica si tata) foarte afectuos cu bunica care nu ridica un fir de ata in casa ca avea platita manajera si bona si foarte fioros cu orice barbat care ar fi indraznit sa se uite frumos la bunica mea.
Dupa ce razboiul s-a terminat si sora lui a murit ( adica singura lui familie) nu a mai facut medicina si sa orientat spre o cariera administrativa. Nu a fost niciodata violent ( decat verbal) si nu a taiat la nimeni capetele si mainile , cum obisnuia sa ameninte pe cei care indrazneau sa-l supere.
deci parerea mea este ca acest topic analizeaza "cum va pica drobul de sare" in care se descoase actiunile unui indragostit.
deci clara sfatul meu este sa judeci omul dupa fapte nu dupa vorbe sau presupuneri. Esti o femeie fericita ca ai intalnit un barbat care sa te iubesca asa de mult iar daca vei desparte firu in patru si te vei gandi la drobul de sare, nu vei face decat sa strici o relatie fericita.
mult noroc in continuare.

Mergi la inceput