Exagereaza sau e doar protector?

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Cu toate astea sunt multi soldati care nu fac fata si dezvolta tot felul de devieri comportamentale. Acestia cred ca sunt monitorizati, habar nu am.Ideea e ca atunci cand se intampla sa comita o crima inafara armatei sunt prinsi.De aia zic, ca siguranta cu care acest om vorbeste este infantila. Poate persoana despre care vorbim are o fisa medicala..complexa ca sa spun asa. Dar nu-i asa, nu-i poate interzice armata dreptul la casatorie...

Nu numai ca sunt monitorizatzi dar la cea mai mica abatere ca sa spun asa sunt indepartatzi din acest mediu!Nu cred ca examenele psihologice sau ma rog asa cum spui tu,terapia psihologica(oare nu sunt totusi doua lucruri diferite ma intreb???)sunt asa superficiale,cea mai mica deviere de comportament este semnalata!

Dana

Ba da, sunt doua lucruri diferite, de aceia zic.
Le face examinarea probabil la inrolare, ca sa nu fie probleme. Au ei acolo probabil niste itemi peste care nu se poate trece.Terapie le face constant. Pentru ca multi O IAU RAZNA.

Mai apoi, armata are regulile ei. La abateri IN CADRUL armatei sunt judecati. Aici vorbim despre un om indragostit care ii promite iubitei sa elimine orice ii face rau, inclusiv pe fostul.
Daca doamne fereste o va face, va fi prins si judecat. Simplu.A..ca exista un risc crescut in aceasta bransa ca angajatul sa comita vreo nebunie de acest gen? da, exista. Psihicul unui soldat care a vazut multe la viata lui este...destul de sensibil.
Nu toti soldatii sunt trasi la indigo.

Tu ce vrei sa spui, ca omul minte? Ca vorbeste gura fara el si ca n-ar fi in stare? Asta inseamna sa ne culcam pe o ureche.

Edit: au fost cazuri de acest gen, din pacate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

In primul rand ma surprinde ca incercati sa catalogati atat de simplist un om cu IQ 185... credeti ca functioneaza precum media omenirii si poate fi incadrat usor in statistici?!
Eu cred ca omul asta nu s-a inrolat fiindca are o natura violenta sau fiindca e inebunit dupa putere (asupra altora desigur), ci doar din nevoia disperata de a apartine unei "familii" care sa il aprecieze, "sa-l vada", sa-l recunoasca. Pentru care sa conteze.
Bineinteles ca atasamentul lui disperat de Clara nu e sanatos, nu e OK, dar e singurul de care e capabil avand in vedere lipsa oricarui atasament in copilarie. Sigur ca probabil proiecteaza pe ea mama pe care nu si-a cunoscut-o... Bineinteles ca socheaza declartiile lui cu tenta criminala, dar probabilitatea ca ele sa nu fie decat o forma verbala de a-si arata adancimea sentimentelor fata de Clara este foarte mare.
Pe de alta parte Clara il iubeste. Atat cat il cunoaste, desigur. Asa cum il vede ea. Poate ca-i doar un raspuns regal la ce viseaza, barbatul care o iubeste mai mult decat orice pe lume, o accepta asa cum e, etc, cavalerul ei pe cal alb...
In fine, eu vad si o alta solutie, decat: Clara fugi repede, ca nu miroase a bine.
Adica, eu daca as fi in locul Clarei, i-as spune fix toate temerile mele. I-as spune ca, in special fiindca am copii, trebuie sa am toate garantiile, sa rezolv cumva toate spaimele mele legate de el. Cred ca ar reactiona OK fiindca e dispus sa faca orice ca relatia sa mearga. Deci, i-as cere mai multe informatii (de exemplu orfelinatul la care a crescut) si l-as convinge sa urmeze o psihoterapie in primul rand pentru efectele abandonului atat de brutal a carui victima a fost la nastere. Fiindca orice terapie ar urma el in cadrul armatei, ea nu urmareste asta. Armatei ii convin urmarile faptului ca e orfan si are un urias calcai al lui Ahile bun de exploatat. Oricine ii arata intelegere si putina importanta il are practic pe tava. Vezi armata, vezi-o pe Clara.
Dupa ce-si rezolva problemele astea, as reevalua cererea in casatorie. Fiindca abia atunci va fi capabil de o relationare sanatoasa. Pana atunci as mentine relatiile la nivelul din prezent.

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput

Roxana, este foarte logic ce spui. Intrebarea initiala era daca exagereaza cu aceste declaratii. DA, exagereaza! Nu doar ca ´´promite´´ ba este si sigur ca nu va fi prins. Asta se numeste premeditare.Plan.
Si trecutul lui trist este un factor foarte important. Poate dezvolta o dependenta bolnava care poate duce la nenorociri.

Insa, nu inteleg ce legatura are IQ-ul cu tulburarile de comportament sau cu statisticile in aceasta directie. Explica-mi te rog.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Eu ma intreb cum a reusit in 2 ani si jumatate sa ajunga in Ro de 5 ori si sa stea de fiecare data cate o luna. Atat de multe concedii se dau si pe durata atat de mare?

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

Mergi la inceput

Citat:

Roxana, este foarte logic ce spui. Intrebarea initiala era daca exagereaza cu aceste declaratii. DA, exagereaza! Nu doar ca ´´promite´´ ba este si sigur ca nu va fi prins. Asta se numeste premeditare.Plan.
Si trecutul lui trist este un factor foarte important. Poate dezvolta o dependenta bolnava care poate duce la nenorociri.

Insa, nu inteleg ce legatura are IQ-ul cu tulburarile de comportament sau cu statisticile in aceasta directie. Explica-mi te rog.

Eu zic ca are legatura. Fiindca comportamentul nu ne este dictat 100% de traumele care ne conditioneaza, ci si de ratiune.
Fiindca avand-o pe Clara sa-l sustina emotional si avand o capacitate de a rationa extraordinara, eu cred ca omul asta are sanse foarte mari de recuperare. Poate intelege ce e cu el. Trebuie ajutat sa o faca, nu pus la zid fiindca in statistici nu sta bine deloc.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui rrox3

Citat:

Eu zic ca are legatura. Fiindca comportamentul nu ne este dictat 100% de traumele care ne conditioneaza, ci si de ratiune.
Fiindca avand-o pe Clara sa-l sustina emotional si avand o capacitate de a rationa extraordinara, eu cred ca omul asta are sanse foarte mari de recuperare. Poate intelege ce e cu el. Trebuie ajutat sa o faca, nu pus la zid fiindca in statistici nu sta bine deloc.

Aha, am inteles ce vrei sa spui.
Un pic de off topic:
Stii, problema e ca ratiunea in sine sufera modificari din cauza(sau datorita)lucrurilor care ni se intampla in viata.

Exista persoane absolut inspaimantatoare, cu comportamente deviante, care au un IQ deloc de neglijat. Exista criminali in lumea asta mare, care tocmai pentru ca au o inteligenta peste medie sunt capabili de cele mai crunte fapte PLANIFICATE pas cu pas. Ce vreau sa spun este ca inteligenta e o lama cu doua taisuri: poate la fel de bine fi folosita pentru malefic, cat si pentru ceva foarte bun.

Nu cred ca in cazul de fata este necesar sa vorbim despre asta. In cazul de fata e vorba despre viata grea a unui om, a unui soldat, care a lasat urme adanci in psihicul lui, cu riscurile aferente: dependenta emotionala dusa la extrem din care pot deriva alte acte nepotrivite. O sansa trebuie sa aiba fiecare, desigur.

Insa cand e vorba de copii, de perceptii atat de nepotrivite din partea barbatului asupra viitorului, de probleme personale ramase nerezolvate, eu zic ca riscul este foarte, foarte mare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Roxana, as fi fost de acord cu tine daca nu existau cei doi copii.

In situatia de fata insa, Clara nu ar trebui incurajata sa devina un salvator al sufletelor ratacite. E mult prea riscant.

www.alexdamian.com/" target="_blank">Salvati-l pe Alexandru

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui anca_a

Roxana, as fi fost de acord cu tine daca nu existau cei doi copii.

In situatia de fata insa, Clara nu ar trebui incurajata sa devina un salvator al sufletelor ratacite. E mult prea riscant.

Pai deja e un salvator pentru el. Si il iubeste. Ii poate da o sansa sa devina un om echilibrat. Prin el insusi, ea trebuie doar sa-i arate drumul. O sa o creada ca nu e in regula si ca poate deveni un om liber - psihic vorbind. Are nevoie sa o creada si are capacitatea sa inteleaga mecanismele psihice care-l subjuga, daca ii sunt aratate.
Intre timp ea nu schimba starea de fapt, deci nu vor fi riscuri noi pentru copii ei. In plus, omul pare sa se regaseasca pe el in copii ei, de aici probabil dorinta de a-i ocroti si iubi, asa cum el nu a fost.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Roxana, pe tine nu te-a speriat atasamentul lui bolnav si exagerat fata de Clara?

Tu chiar crezi ca cineva (Clara in cazul de fata) ar putea fi atat de diplomat incat sa-l schimbe de la distanta?

Cum ar putea oare sa-i spuna pe messanger ca are probleme si sa-l trimita la psiholog? Crezi ca el sa reactiona "ok honey, ai dreptate, ma duc, pentru tine fac orice?" Si presupunand ca se duce, cine garanteaza ca situatia lui se va ameliora?

Cum va decide Clara ca e vindecat fara sa locuiasca zi de zi cu el? Ii va face un test grila?

Sau in ipoteza in care nici macar nu se duce dar o minte doar ca sa nu o piarda, va putea Clara sa-l verifice de la distanta?

Si ce se va intampla oare daca o va convinge sa se mute cu el si ulterior se va dovedi atat de instabil psihic incat ea va dori sa plece? De ce trebuie sa treaca copiii prin asa ceva?

E regretabil ca a avut o copilarie grea, imi pare rau pentru el, insa acum el e adult si eu ma gandesc doar la copii.

Din pacate sunt mult prea multe intrebari (incertitudini) si mult prea putine raspunsuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Mai, eu inteleg ce spune Roxana, dar recuperarea este un proces de durata. Lunga durata.
Clara va trebui sa-i fie alaturi in acest proces, iar locul copiilor este langa mama lor, da?
Tare nu cred ca acei copii ar trebui sa stea ani de zile (pana la, sa zicem, recuperarea completa) cu un tip care le promite si, intrebat inca si inca o data, le repeta calm si stapan pe sine ca va omori pe cei care indraznesc sa ii supere (pe ei sau pe mami a lor).
Locul copiilor nu este langa un tip care le povesteste ca i se spune "demonul" :(.

Da, bine, poate ca ameninta cu moartea doar asa, ca sa-si arate atasamentul si dragostea fata de ei, dar acest mediu ar fi tare nesanatos pentru copii.

A, si sa nu-mi spuneti ca ce discuta cu mama e una si ce discuta cu copiii e alta.
Un om care e de parere ca cine ii supara iubita trebuie lichidat , sunt convinsa ca mai scapa chestii nepotrivite si in discutiile cu copiii...

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitzã" :-)) - din jurnalul unei mãmici de bãietel.

Mergi la inceput