Hidrosalpinx 6
Raspunsuri - Pagina 8
speranta2008 spune:
buna
Doli FELICITARI pentru 
Cred ca ma cunoasteti, am mai scris si va citesc de multa vreme..sa va spun pe scrut despre mine: de 3 ani si 3 luni incercam sa facem un bb
,
in apr 2007- laparo- disgnostic trompa stanga infundata dupa operatie a fost desfundata
in martie 2009- din nou laparo- trompa stanga din nou infundta..iarasi este desfindata
dar din cate vad, cel putin in cazul meu, trompa se tot infunda....Am citit experientele tale si intradevar este o decizie ffff grea sa le scoti sau chiar sa le sistezi....
Am discutat si eu cu Dr Z, care mi-a spus acelasi lucru, daca la eco nu se vede salpino, inseamna ca nu este grav si nu va afecta embrionul
Voi ati spus ca au fost si reusite, chiar daca sufereau de ac problema..eu nu prea stiu..dar ma bucur ca se POATE...

In 2009 voi fii graviduta! 2010 voi fii o fericita mamica!...asa sa ma ajute Maica Domnului!
"Ceea ce este imposibil pentru om, este posibil pentru Dumnezeu" (Matei19:26)
cristal1995 spune:
Doli: felicitari
!!! Unde ai facut fiv-urile? cu ce medic? Probabil ca ce ti-au facut tie, au facut cum trebuia. Mie mi le-a clipsat Tutu si la echografiile urmatoare diametrul hidrosalpinxului fluctua. Deci am dedus ca acel lichid scapa pe langa clipsuri. Asa ca, daca tot nu le foloseam la nimic, am decis sa le scot, sa nu ma mai incurce... Felicitari inca o data si sarcina usoara!
Blanche: 
iana_mari: ce faceti voi? cresteti? 
Va pupic dulce
Aly-"2010 va fi un an norocos... pentru noi 2"
doli74 spune:
Speranta2008, vad ca ai facut si tu 2 laparoscopii pt. hidrosalpinxul de pe trompa stanga. De ce nu ai sigilat/scos trompa la a doua laparoscopie? Eu am inteles ca lichidul se formeaza imediat, uneori e chestie de cateva zile. Ma mir ca dr. Zadori nu ti-a spus asta.
Un nou FIV, in conditiile in care trompa e plina cu lichid si comunica cu uterul (adica nu e clipsata, cauterizata) mi se pare inutil.
Mie, dupa atatia ani de incercari si esecuri, imi e clar ca salpingectomia e varianta de aplicat in cazul nostru, sau macar clipsarea/cauterizarea lor.
doli74 spune:
Cristal, iti stiu povestea si iti urez sa ai taria de a merge mai departe.
Dr. cu care am reusit nu e printre favoritele tale. E vorba de dr. Dracea; cu ea am facut ultimul FIV.
Primele doua, nereusite, au fost facute cu dr. Cezara Bucur. Ea mi-a facut si cauterizarea trompelor si presupun ca a sigilat bine intrarea in uter.
Probabil ca la mine nici n-ar fi fost de dorit salpingectomia, ovarul drept fiind practic "imbracat" de trompa si avand o gramada de aderente, asa ca trompa ar fi fost scoasa cu tot cu ovar (care intamplator e si ovarul bun, stangul fiind mai neproductiv).
tamaryllis spune:
Doli, felicitari pt reusita! Te-am adaugat pe prima pagina!
Eu nu am nicio noutate. Astept sa vina anul nou....Ma gandeam sa incerc pe natural, dar nu stiu catre cine sa ma indrept a.i. sa am si incredere in dr respectiv si sa nici nu ma jupoaie de bani.
Blanche, imi pare tare rau pt ce s-a intamplat. Probabil ca a fost biochimica daca ai vazut liniuta roz. Eu cand am facut testul de sange, in aceeasi zi am facut si testul de pi care a fost negativ. Si la mine beta a fost 10, deci probabil ca daca faceai si beta, era mai mare de 10. 
incepand cu anul 2010 voi fi o
fericita!
doli74 spune:
Tamaryllis, multzam ca m-ai trecut pe prima pagina!
In privinta FIV-ului pe ciclu natural, stiam ca doar la Giulesti se face si costa in jur de 300 euro (sper sa nu spun prostii...). Ar fi o varianta si asta, ca sa mai lasi organismul sa respire dupa atata stimulare, insa trebuie sa fii constienta ca sansele sunt mult mai mici.
Poti avea 1 ovocit, poate 2 in situatii exceptionale, care sa se si fertilizeze...
Era o fata care scria la subiectul FIV si care incercase, dar uite ca nu-mi amintesc cine e. Poate cauti prin subiectele mai vechi si ii ceri parerea, macar sa te lamuresti daca existe reusite.
Va pup pe toate cu drag!
tamaryllis spune:
Speranta, eu am facut FIV cu Zadori si stiu ca el considera ca daca nu se vede la eco nu e periculos, dar am constatat si ca dupa 1-2 fiv-uri nereusite, pana la urma tot salpingectomie recomanda. Mi e imi place Zadori- ca medic, evident;
dar in privinta asta mi se pare un pic cam conservator. Sa inteleg ca ai o trompa buna?
Doli nici nu prea stiu cu cine sa iau legatura la Giulesti. 300 de euro mi se pare ok. Dar ma gandesc ca daca merg acum, pana imi fac programarea la Giulesti, o sa dureze ceva timp, caci am inteles ca au si ei o lista de asteptare. In mod normal cum se procedeaza? se merge la cabinetul particular, iar apoi te cheama dr la Giulesti?
Iana, pe unde ai disparut? ti-au trecut greturile? burtica se vede bine acum, nu?
incepand cu anul 2010 voi fi o
fericita!
iana_mari spune:
DOLY felicitari si sarcina usoara.Esti inca o invingatoare a blestematului de hidrosalpinx.BRAVO!!!!
BLANCHE numai tu stii ce a fost in sufletelul tau.D-zeu sa-ti dea putere si curaj sa mergi mai departe.
CRISTAL,TAMY,CLAUDIA,SIMONA noi crestem mari si am scapat de greturi.
Burtica a crescut,iar eu am luat 6 kg.in greutate.
Pe 8 septembrie am eco si sper sa aflu si ce sunt.
Va pupic pe toate si sa veniti cu forte noi si reusite in toamna.

iana
15+ 

doli74 spune:
Tamaryllis, intr-adevar, cam asa se procedeaza: te duci initial la cabinetul particular al dr si apoi faci FIV-ul la Giulesti (eu asa am facut la FIV2).
Poate reusesti sa iei legatura cu dr Codreanu. E tanara, draguta si se pare ca are si mana buna.
Iana_mari, crezi ca o poti ajuta pe Tamaryllis cu niste info despre dr Codreanu? Stiu ca tie ti-a purtat noroc cu carul... doi voinici la purator! ohho, deja saptamana 15!!?? Bravo!
Va pupacesc pe toate!
Blanche25 spune:
Doly FELICITARI!!!! Sa ai o sarcina reusita cu bebe la termen!
Tamary ceva a fost. Acum, gandindu.ma imi dau seama ca a fost, ar fi trebuit sa imi dau seama, dar dupa primul test negativ am zis ca nu e, ca doar imi joaca feste CM-ul. Si nu am mai tinut cont de medicamente, de odihna, de nimic.....voiam doar sa imi vina CM, eram convinsa ca va veni, desi nu ma durea burta deloc. Sunt vinovata....sa nu cumva sa faceti ca mine....

Iana multumesc, pupici la bebici si abia asteptam sa stim ce sunt! Si ceva pozici de burtica?
Cristal bine ai revenit, sper ca ai petrecut bine si ai forte proaspete. 
Speranta trompe infundate nu inseamna cu hidrosalpinx. Ai fost diagnosticata cu hidrosalpinx?