Calendarul gradinarului vesel :- ) 9

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Ciarli, bun venit!

Cimbrisor am gasit la diversi furnizori (de la noi) pe internet, la fel si wisteria. Dar pe asta din urma o voi lua de la prieteni

Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Ce multa lume iubeste Wisteria pe aici!
Si eu am fost foarte incantata cand am cumparat-o, am plantata-o repede de teama ca se v-a usca si?sau nu se v-a prinde. Acum ca nu-i mai gasesc locul parca nu o mai iubesc asa de mult. O am de 3 ani si inca nu mi-a inflorit.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Ma bucur sa va anunt ca mi-ai iesit cateva frunzulite din plantele aromate plantate in jardiniera. Inca nu stiu care din ele a iesit dar banuiesc ca busuiocul. Mie babele din piata mi-au zis ca e peren, nu taieste dupa ce infloreste si de asta se planteaza in fiecare primavara.
alintaroma, frumoasa tare gradina ta.
Wow, ce frumos arata si Wisteria si laleaua turcului. Le-am vizualizat pe net, nu stiam ca asa se cheama.
Fetele, am vazut zilele trecute un sarpe negru la mine in gradina si m-am speriat teribil, mai ales ca baietelul meu zburda liber peste tot. Era tolanit la soare dar a fugit cand mi-a simtit pasii. Ce rasa o fi, e un pericol?

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
Vara 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Revin, mai am 2 intrebari:
1. Rosiile mele au inceput sa se usuce fara ca fructele sa se inroseasca. Sa fie de la prea putina apa (le ud cam la 2 zile, chiar si zilnic) sau de la apa care pica pe ele ca ploaia? I-am zis sotului sa le ude doar la baza,insa lui ii place sa se joace su scula de la furtun si le face dush de sus. Le udam de obicei seara, stiu ca apa rece din put nu le face bine in toiul zilei.
2. Am plantat cateva rasaduri de varza, insa jumatate din ele s-au uscat. Dupa plantare, la o zi, le-am rupt varfurile frunzelor caci asa imi aminteam ca faceau parintii mei. Totusi de ce s-au usca unele din ele caci apa aveau?
Orice raspuns va fi apreciat. Merci.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
Vara 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciarli spune:

Tala,

Si chiar il pui cu totul in locul gazonului, nu e cam spinos?
Oare mai ai vreo adresa de unde ai cumparat?

Eu stiu ca rosiile sunt mai setoase, mama le uda si dimineata si seara si doar la radacini.

www.kodakgallery.com/I.jsp?c=125dtbzf.4phg5fl3&x=0&y=kdca89" target="_blank">Leia&Maia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Ciarli,
inca nu l-am cumparat, deocamdata am cerut oferte pentru toata lista de plante de care am nevoie si mai astept cateva raspunsuri. iar mai spinos decat burienile pe care le-am avut pana acum n-are cum sa fie (sper)

Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmenbr spune:

Vin si eu cu o mare rugameinte la fetele care nu au stropit rosiile cu nimic si care se pricep ce au rosiile mele. Sunt niste pete albe care la inceput apar pe frunze si apoi se intind si pe tulpina. Din cauza ca le-am avut cam inghesuite rosiile, am tot rupt frunzele patate, pana nu am ramas decat cu tulpinile efectiv si cateva frunze pe ici-pe colo. Se intampla la fel si la dovlecei, care dupa ce ca prinsesera rod doar 2 dovlecei si pe aia i-am gasit intr-o zi cazuti si moi, stricati. Am luat alte rasaduri de rosii, le-am plantat mai departe de rosiile si dovleceii patati, nu au cum sa intre in contact si totusi dupa o saptamana am vazut ca sunt si frunzele la rosiile noi patate. Si de data asta au distanta intre ele. De udat le ud doar la radacina, nu ud frunzele si totusi nu stiu de ce apare sau ce este. Nu vreau sa stropesc rosiile, prefer sa rup frunzele, dar sunt tare curioasa ce este si daca as putea sa previn asta. Am pus cateva poze cu petele pe frunzele de la dovlecei ca sunt mai mari si se vad petele mai bine. daca va uitati la poza 14 parca, se vad petele si pe tulpina de la rosii. Rosiile nu sunt atinse, doar frunzele si tulpina. Sper ca sunt totusi comestibile rosiile, chiar si cu planta patata, ca noi deja am mancat din ele si sunt tare bune la gust.
Multumesc de sfaturi.

http://home-and-garden.webshots.com/album/573907507PGwCVy


4 anisori...uraaa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Fetelor, rosiile se pare ca sunt manate anul acesta de ploi care au venit peste caldura mare;cine a avut rosiile protejate de ploaie in sere au scapat de mana.
Cum se prinde "Laleaua turcului"?
Carmenbr
Ce te face sa crezi ca frunzele de la dovlecei sunt afectate?Mie mi se par,in pozele tale,ca sunt OK;la dovlecei frunzele au niste pete in mod normal.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Citat:
citat din mesajul lui b.nica


Cum se prinde "Laleaua turcului"?


eu am luat anul trecut o crenguta de la cineva si am pus-o in apa unde a facut radacini. Problema a fost insa ca m-am grabit sa o pun in pamant si apoi au mai venit 2 ingheturi iar ea era totusi cam micuta.
Dar uite ce am gasit despre ea:
INMULTIREA:
Seminte: se seamana primavara, în a doua jumatate a lunii aprilie, semintele nu trebuie stratificate peste iarna; plantarea la locul definitiv se face dupa 2 ani;
Butasi: prin fragmente de radacini lungi de 12-15 cm, plantate in camp primavara.
Marcotaj: prin musuroire sau ondulat, despartirea puilor facandu-se primavara.

CONDITII DE CULTIVARE:
Solul: tolereaza toate tipurile de sol.
Expunerea: poate fi plantata în plin soare sau partial umbra, insa necesita soare pentru a inflori (5-6 ore/zi).
Temperatura: este un arbust rezistent la inghet, doar in iernile foarte aspre (cand temperatura scade sub 28 grade C) lastarii tineri degera, trebuind sa fie taiati primavara.
Umiditatea/apa: rezistent la seceta

SFATURI DE INGRIJIRE:
Prefera solurile bine drenate.
Necesita suporti pentru catarare, inca de la începutul plantarii.

BOLI SI DAUNATORI: fara a fi sensibila la boli si daunatori, este adesea invadata de furnici

SPECII, VARIETATI: var. atropurpurea (flori rosii), var. Flamenco (flori rosu-aprins), var. Crimson Trumpet (flori rosii), var. flava (flori galbene), Minor (flori mici; portocalii), var. Madame Galen (flori portocalii).

OBSERVATII: este o planta invaziva, iar radacinile sale adventive se fixeaza pe ziduri, putand sa le distruga în timp.


Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Liviana, legumele se uda NUMAI la radacina! Altfel apa de pe frunze, mai ales pe caldura favorizeaza aparitia bolilor

Carmen ai o ciuperca, un mucegai. Cred ca am mai scris ca legislatia pt agricultura ecologica permite zeama bordeleza. Alte fungicide (si insecticide totodata) permise, dar despre al caror mod de utilizare nu am gasit nimic, sunt lecitina si glicerina.
Am mai auzit ca ar folosi si maceratul de usturoi amestecat cu lapte sau sucul diluat de usturoi. Sau cenusa de lemn curat pusa pe frunze si la radacina. N-am folosit inca.
Bnica, bolile ataca si in solar, crede-ma. Sunt diverse bacterii, ciuperci si chiar virusi ai plantelor care se dezvolta in atmosfera umeda, sau care sunt adusi de insecte, pasari... De obicei rezervorul e in pamantul de la suprafata , de la baza plantei. Se pare ca un aport mai mare de calciu e benefic in cresterea imunitatii rosiilor. Eu am pus coji de oua pisate in compost.

Pene colorate... cate putin din toate!

Mergi la inceput