Calendarul gradinarului vesel :- ) 9

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Macrina e foarte buna cenusa, ramane pe loc!
Ce fel de resturi sunt mai exact? Nu pot fi adunate cu grebla si duse de-acolo? Chiar daca se aduce pamant de padure, ingrasamant, tot ar trebui fie curatat locul pentru a fi sapat.

Pene colorate... cate putin din toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Citat:
citat din mesajul lui b.nica

Fetelor, nu credeti ca ar trebui sa initiati un subiect separat:"Gradinaresele din SUA?"
Sunt probleme diferite si am mai relaxa subiectul!

Cu ce aglomereaza fetele din SUA carora le place gradinaritul acest subiect?? Ca nu am inteles!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Buna fetele,
poate va mai amintiti de mine, desi am scris f putin la subiect. Mini-gradina mea a prins viata, am gogonele de rosii si ardei micuti, iar la 2 zile "recoltez" cate 10 pastai de fasole verde. Am luat din piata seminte de:
- busuioc
- patrunjel
- cimbru
As vrea sa le cresc in ghivece, imi poate spune cineva cum se planteaza si ce conditii trebuie sa le ofer? Ai mai experimentat cineva?
Merci anticipat.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
Vara 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mamecitta_C spune:

eu am o problema cu mararul... cand a rasarit era des si frumos, apoi s-a ofilit si au ramas numai niste bete... ce naiba sa-i fac sa ramana verde?
in rest, ca si voi, buruieni peste tot, rosiile abia incep sa se coaca, vinetele sunt mici-mijlocii, ardeii sunt ok...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Citat:
citat din mesajul lui daniela_b

Citat:
citat din mesajul lui b.nica

Fetelor, nu credeti ca ar trebui sa initiati un subiect separat:"Gradinaresele din SUA?"
Sunt probleme diferite si am mai relaxa subiectul!

B.nica, mie imi place subiectul asa cum e, cu tot cu gradinaresele din SUA...

Eu nu cred ca cineva urmareste sa facem aici un compendiu de gradinarit, tocmai de aceea subiectul este relaxat.
Mie imi place sa citesc si sa invat si despre alte gradini si plante din alte locuri de pe pamint, mi-e drag sa citesc ce scriu "gradinaresele din SUA".

Si asa lumea-i multa si oamenii-s putini...vrei sa-i imprastiem si mai mult?

Daniela,departe de mine sa jignesc pe cineva,dimpotriva, trecand ca de obicei de la "Bucatarie" aici,am facut corelatia:acolo este un topic("americancele gatesc")pe care l-am raportat la gradinarit.
Exista anumite particularitati(zona,climat,magazine cu specific) pe care nu puteti sa le negati.

Mergi la inceput

Ca sa impac fetele(din SUA) care s-au simtit jignite de interventia mea, le rog sa-mi spuna ce fac cu resturile de iarba pe care le tund.
Eu acum ma informez de cum se face compostul si pot sa va spun ca sunt unele site-uri unde se gasesc informatii f. interesante.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Ramona, multumesc, pare f interesanta solutia asta, la Pothinia ma refer. Spune-mi te rog ce soi ai tu? am vazut acum dupa ce am aprofundat mai bine ca sunt si verzi si rosii, si arbusti si copacei...Spui ca rezista la vant? e musai.

Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

inca ceva: eu am facut o obsesie de ceva timp pentru albizia (va spuneam ca si fii-miu stie care e) dar am auzit ceva ca ar fi alergena de la pufisorii florilor pe care le face? are cineva idee daca este adevarat? multumesc.

Bucurie!

Mergi la inceput

Tala eu te inteleg,cand am vazut, dar mai ales am mirosit prima oara Albitzia(eu il stiam ca "salcam persan")am fost fermecata.
Alergen poate fi orice din natura,te duci la un Kaufland unde au(cinste lor)acesti copaci in parcare in momentul infloriri si vezi daca iti provoaca reactii alergice;sper sa nu si sa te bucuri de acest incantator copac.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Macrina spune:

Olympia, mersi frumos. Am mai facut o cercetare pe net si am gasit..

B.nica pai iarba care o tunzi o lasi la uscat. Ala e fan, poti sa-l vinzi celor care au cal, sau nu exista ferme care cumpara fanul?

Mergi la inceput