Calendarul gradinarului vesel :- ) 9
Raspunsuri - Pagina 25
![](images/user_woman.png)
b.nica spune:
Claudia si eu am patit asa anul trecut si am pus in ghivece,iar ghivecele in functie de sensibilitatea plantelor.Primavara cand nu a mai fost pericol de ger,imi luasem si o minisera,,le-am mai pus dar tot incurcata am ramas cu unele,
,ca nu m-am hotarat unde le pun,bulboase,afini,etc.
Dar nu ne spui si noua ce ai comandat?
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Tala/Tala.jpg)
Tala spune:
Fetelor, aveti cumva Pauwlonia in curte? e adevarat ca indeparteaza insectele? Nu de alta, dar am putin spatiu pt arbori si asta nu e chiar aratos, dar pentru perioadele cu tantari m-ar tenta daca chiar are efect.
Bucurie!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/olympia/olympia.jpg)
olympia spune:
Am scos si eu in sfarsiiiit daliile! Multe , multe, de-aia am si febra musculara. Am mutat si o tufa mica de hortensie si tot mai am o groaza de treaba. Lada pentru compost e plina de resturi vegetale si mai am si doua gramezi uriase de uscaturi peste care a plouat si nu prea reusesc sa le fac sa arda. Ideea era sa mai produc ceva ingrasamant organic, de-aia nu le-am dat la gunoi. Uitasem! Am pus si doua brazdute cu arpagic. Deocamdata asta-i raportul meu la gradinarit, spor la treaba tuturor!
Pene colorate... cate putin din toate!
lbelciug spune:
Claudia, hai zi-ne si noua ce ai cumparat si plantat.
Olympia, felicitari pt progresele la gradina. Mmm, ce mi-ar place si mie niste datalii in curte... Infloresc vara, nu?
Fetele, mi-a dat prin cap o idee traznita, ziceti-mi daca e realizabila sau nu. Pt a face un gard viu peste unul de sarma oare pot combina mai multe soiuri? De ex o perdea de Zorele, apoi una cu Mana maicii Domnului (Lonicera ) si inca una cu frunze rosii toamna sau Trompeta. Puse una dupa alta, asa ca un tricolor.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
Vara 2009
Tala spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lbelciug De ex o perdea de Zorele, apoi una cu Mana maicii Domnului (Lonicera ) si inca una cu frunze rosii toamna sau Trompeta. Puse una dupa alta, asa ca un tricolor. ![]() |
sigur ca se poate doar ca trebuie sa ai grija, din cate stiu zorelele sunt invazive. Eu ma gandeam sa intercalez fire de locnicera cu trompeta astfel incat sa am flori tot timpul, caci trompeta infloreste mai tarziu, si eventual glicina, care are doar 2 sapt de inflorire (dar ce parfum....). Acum nu stiu daca rezista gardul de sarma pt ca mai ales trompeta e destul de 'violenta'.
Bucurie!
b.nica spune:
Daca ar fi sa fac un bilant pt. anul acesta si sa spun care dintre plantele achizitionate mi~au adus cea mai mare satisfactie, as spune imediat ca cele 2 fragute vrednicute care au facut fructe toata vara iar acum inca imi mai dau fructe in cele....2 jardinire in care am fost nevoita sa le mut din cele 2 ghivecele pe care am dat numai 7 Ron pe fiecare.
Ma intreb la anul unde le voi transplanta ca se inmultesc fantastic.
Dintre forile achizitionate pot sa spun ca au castigat Begoniile si Anemonele Caen,ultimile sunt si acum cu flori si boboci.
Voi ce premii dati achizitiilor voastre?
Tala spune:
eu imi premiez salciuta (e din cea pitica) - asa mica cum e a facut incontinuu 'matzisori' si frunzulite. Fructiferii nu-i pun la socoteala pt ca sunt la soacra-mea in gradina si acolo vor ramane. Mai sunt chiar si tufanelele, margaretele care sunt inca splendide, dar a castigat anul asta de departe nenorocitul de pir (mi-a scos peri albi). Abia astept sa fac bilantul acesta la anul si sa insir o lista interminabila () de plante minunate care imi vor incanta simturile.
Bucurie!
lbelciug spune:
Tala, multumesc pt raspuns.
B.nica, as vrea sa pot face si eu bilanturi de genul asta, insa n-am in curte decat tufanelele plantata asta-primavara si care acum sunt pe trecute. In rest am avut doar legume nu insa foarte rodnice. De la anul cred ca se schimba treaba, am ingrasat pamantul cu mranita, am pus mai multe legume, iar flori vreau sa pun in primavara. Chiar, atunci ce soiuri merg plantate?
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
micha08 spune:
Buna dimineata dragi gradinarese/gradinari,
Am resit si eu, in sfarsit, sa plantez toti bulbii de flori pentru primavara. Sper ca la primavara sa am muuuuuuuuulte flori frumoase. Am renuntat si la multe din viorelele care au crescut in vara pe gard. Am insa o tulpina f.f.f groasa de viorele care s-a dezvoltat pe gardul meu. Daca o mai tund un pic am sanse ca la primavara sa reinvie?