Calendarul gradinarului vesel :- ) 9
Raspunsuri - Pagina 26
b.nica spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lbelciug B.nica, as vrea sa pot face si eu bilanturi de genul asta, insa n-am in curte decat tufanelele plantata asta-primavara si care acum sunt pe trecute. In rest am avut doar legume nu insa foarte rodnice. De la anul cred ca se schimba treaba, am ingrasat pamantul cu mranita, am pus mai multe legume, iar flori vreau sa pun in primavara. Chiar, atunci ce soiuri merg plantate? |
Eu iti sugerez sa alegi plante care sa-ti ofere din februari si pana toamna tarziu flori.
Le intercalezi, le asezi pe dimensiuni si vei avea o gradina minunata cu semnatura ta.
claudia_a spune:
20 Crocus cu flori mari
Alb c#259;#355;#259;r#259;tor
Ambasador
Anemone siluete (20)
Arenaria montana
Bossanova multicolor
C#259;ld#259;ru#351;#259;
Chiparos albastru
Cimbri#351;or
Clematis Warzawska Nike
Clopotei
Clopotei vesnic verde
Coada #351;oricelului " M#259;tase ro#351;ie"
Coaz#259;z Jonkheer ro#351;u pe tulpin#259;
Coreopsis
Crin Grand Cru (2)
Crisantem#259; Beppie Bronce
Festuca scoparia
Floare de s#259;pun (Saponaria)
Floare Puskin (10)
Floarea de col#355; (Leontopodium alpinum)
Floarea #355;iganului (20)
Fluturei Kobold
Frumusica
Gaillardia
Graham Thomas
Iarb#259; de pampas, roz
Iris hollandica (20)
Ixia culori mixte (20)
Kletter Star ro#351;u c#259;#355;#259;r#259;tor
Koeleria glauca
Lalea Tarda cu flori multiple (10)
Lev#259;n#355;ic#259; albastru-violet
Liatris spicata "Kobold"
Mac oriental
Mainzer Fastnacht®
Margarete de toamn#259; mixt (3)
N#259;praznic
Narcise duble culori mixte (10)
Nina Weibull
Pennisetum
Piciorul coco#351;ului (20)
Portocaliu
Queen Elizabeth
Royal Gold galben c#259;#355;#259;r#259;tor
Sagina subulata
Sedum acre
Shirley (10)
Trandafir galben
Trandafir galben-auriu parc
Yucca rostrata
Scuze de intarziere... astea sunt zecile mele de plante... de care sunt tare incurcata acum... cele perene plinse deja ca plantute in ghivece mici, cand le pot pune in pamant? abia la primavara? si pana atunci le tin asa in cutiile alea mici de plastic??? Is tare derutata! Sotul e suparat ca am dat o tona de bani si nu stiu ce sa fac cu ele! Oare daca le pun acum si le acopar cu frunze rezista?
Si inca o mare, mare intrebare: nu pot planta acum gazonul??? Pamantul l-am arat ieri si e atat de afanat si bun de recoltaaa...
olympia spune:
Uau, Claudia, chiar ca-s multe! Cred ca cele cu bulbi, croccus , narcisele, s-ar putea pune in pamant si la fel clopoteii si trandafiri. Despre restul, sa vedem ce mai zic si celelalte gradinarese... De multe din florile de pe lista aia nici n-am auzit!
Pene colorate... cate putin din toate!
Tala spune:
Claudia, cred ca mai bine ar fi sa le trimiti un mail celor de la care le-ai cumparat si sa-i rogi sa-ti dea instructiuni pt fiecare in parte. Ce ma duce pe mine mintea este ca poate plantutele din ghivece ar trebui sa le pui totusi in pamant, iar la cele f mici sa le pui in cap o sticla ceva.
intrebare: cimbrisorul si sedum acre (obsesiile mele) cum le-ai primit si la ce bani? multumesc
Bucurie!
b.nica spune:
Claudia uite ce as face eu in locul tau.
As stabilii, dupa o analiza bine gandita unde le este locul, zona unde vor fi plantate plantele;as trece la plantarea tuturor plantelor care se pot planta acum(daca nu stii cauta pe net pe fiecare cu denumirea stiintifica).
Acelea care sunt furnizate in ghiveci iti ofera sansa ca sa le plantezi cand vrei.
Daca ti se pare ca ghiveciul este prea mic le treci intr-unul mai mare;undeva am aflat ca momentul transplantarii este acela cand zona vegetala exterioara depaseste diametrul ghiveciului.
lbelciug spune:
B. Nica, suna f bine propunerea ta, multumesc. Ai putea sa-mi sugerezi o lista de soiuri cu flori care sa infloreasca din febr pana-n octombrie?
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
claudia_a spune:
La ce adancime se sapa groapa pentru copaci? Voi ati pus pietris la fundul gropii, apoi mranita amesteca cu nisip si pamant afanat???
Tala spune:
Claudia, din cate stiu groapa se sapa putin mai adanca decat lungimea radacinilor pana la nivelul port-altoiului (acesta trebuie sa fie in afara gropii). Gropa se sapa astfel: prima cazma intr-o parte, apoi urmatoarea langa si tot asa astfel incat sa retii care e partea de pamant de la suprafata si cea cu pamant de la adancime. Dupa ce ai sapat, pui prima cazma de pamant, apoi mranita (nu cumva sa fie gunoi proaspat pt ca e acid) si apoi restul de pamant pana cand ajungi ca la suprafata sa pui pamantul din adancimea gropii. Inainte sa fixezi pomul, fa un amestec separat de pamant cu mranita si multa apa astfel incat radacinile sa fie bine inmuiate in acest amestec (pt a face priza mai bine cu pamantul din jurul lor). Dupa ce ai acoperit groapa taseaza pamantul cu picioarele in jurul radacinii si apoi uda ff bine. Ca si superstitie, trebuie sa tii pomul cu ambele maini cand il plantezi ca sa se prinda (dar in cazul asta iti mai trebuie o pereche pt a face restul de treaba).
Daca am spus prostii, rog sa fiu corectata (desi la mine s-au prins dupa ce am procedat asa)
succes
Bucurie!
b.nica spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lbelciug B. Nica, suna f bine propunerea ta, multumesc. Ai putea sa-mi sugerezi o lista de soiuri cu flori care sa infloreasca din febr pana-n octombrie? |
Iti dau exemplul meu:
Februarie(de sub zapada):
-Eranthis cilicica "Anemona de iarna"
-Chinodoxa Forbesii "Glory-of-the-Snow"
-Ghiocei
Martie-aprilie-mai:
-Narcise;
-Lalele;
-Anemone;
Bulboase de tot felul:muscarii,"crinul zanelor",zambile.
Iunie:
-Crinii;eu am albi,galbeni,rosii,orange si Hemerocallis "crini de o zi".
-Begoniile,rasfatatele mele.
Iulie-august:
-plante anuale;eu am:regina noptii,craite,carciumarese,trandafiri,gazanii,hostele(astea sunt perene;cu flori albe si liliachii),dar pt. ca este perioada de vacanta nu ma extind prea mult;
Septembrie-octombrie:
-tufanele
-crizanteme.
Eu ti-am enumerat cam ce am eu,dar fiecare isi poate pune florile preferate.
lbelciug spune:
Multumesc, am salvat lista, tin cont si poate mai vin cu completari pe parcurs.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)