Calendarul gradinarului vesel :- ) 9
Raspunsuri - Pagina 14
![](images/user_woman.png)
huacin spune:
Citat: |
citat din mesajul lui bitza20 Buna fetelor ma alatur si eu voua pentru niste mici sfaturi. De curand m-am mutat la casa si am si eu o mica gradinuta care in momentul de fata arata groaznic dupa santierul care a fost acolo. As vrea pe viitor(sa am din primavara viitoare) sa pun gazon, flori pe langa terasa si gard, poate la intare sa pun cativa trandafiri si in spate as vrea sa-mi pun niste straturi cu cele necesare ( morcov, patrunjel,marar, ridichi etc - nu foarte multe. Deasemeni vreau sa pun si niste pomi fructiferi si 3 pomi de liliac. Problema mea este ca eu habar n-am cand si cum trebuie puse toate. Am inteles ca, capsunile se puneau in august, mai pot sa le pun acum? Trandafirul se pune in septembrie? Ma poate ajuta cineva cu niste sfaturi cum ar tr sa procedez pentru a avea gradina de vis anul viitor? Multumesc si o zi frumoasa ![]() |
nu sunt eu cea mai documentata de pe aici, ba din contra, dar stiu sigur ca e greu sa ai gradina "de vis" gata pana anul viitor; trandafirii se pun cam in octombrie, pomii chiar in noiembrie; in septembrie inca mai poti insamanta unele perene si bianuale; in mod cert poti pune in octombrie bulbii rezistenti la inghet, lalea, narcisa, unii irisi, ghiocei, branduse de primavara, etc... vezi ca incep sa apara prin magazine, eu am vazut aseara in real narcise si lalele, rezonabile la pret, dar nu erau prea multe variante... mult succes si sa te bucuri de ele!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
huacin spune:
ei, ce credeti ca nu m-am putut abtine sa nu-mi iau? o mimoza sotul meu spune amuzat ca acum sunt 2 in casa!
huacin spune:
bitza20 m-am uitat prin niste notite mai vechi si uite ce am gasit pe acolo:
La "condimente":
- patrunjel de frunza Petroselinum crispum e perena, se poate semana si in noiembrie;
- isop de gradina Hyssopus officinalis/ perena/ octombrie-noiembrie;
- lamaita Melissa officinalis/ perena/ noiembrie;
- ruta Ruta graveolens/ perena/ septembrie-octombrie;
- salvie Salvia officinalis/ perena/ octombrie;
- levantica Lavandula officinalis/ perena/ noiembrie;
La flori:
- lupin Lupinus polyphillus/ perena/ noiembrie;
- banutei australieni / perena/ noiembrie;
- floarea miresei / perena/ noiembrie. Pentru partea cu latina nu bag mana in foc, dar ma gandesc ca ti-e mai usor sa le gasesti asa.
Cred ca cele mai multe se gasesc prin magazine chiar si acum, eu am vazut destule pe la bricostore pantelimon si hornbach berceni la preturi intre 1,39 si 4,99; cele mai multe erau pana in 2 lei, romanesti. Eu mi-am luat creson, dar se si face repede, cam 2 saptamani max acum, e de consum imediat.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Tala/Tala.jpg)
Tala spune:
Da, Huacin, mi-am adus aminte de discutia cu alergiile. Pur si simplu imi fac griji. Nu avem probleme de genul alergiilor, dar nici nu vreau sa ma trezesc cu o planta agresiva la mine in curte care sa nasca eventual si alergii pana la urma. Cu Albitzia insa, voi incerca pt ca n-am auzit decat un zvon despre ea de la o persoana sigur neducumentata.
POti, te rog mult, sa-mi dai niste recomandari (eventual pe pm) despre furnizorii de plante? care ti se par mai ok (raport calitaet pret) si locatia lor? trebuie sa incep 'aprovizionarea' si nu stiu de unde sa incep.
Bucurie!
bitza20 spune:
multumesc mult fetelor de sfaturi, ma voi duce si eu prin Kaufland, Bricostore, sa caut bulbi si seminte.
Spor la treaba tuturor
b.nica spune:
citat din mesajul lui huacin ei, ce credeti ca nu m-am putut abtine sa nu-mi iau? o mimoza ![]() |
Ce bucurie pe mine cand am cumparat o mimoza!Parca am scris si pe aici.
Saraca nu rezistat!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/valentinag/valentinag.jpg)
valentinag spune:
Bitza,trandafirii se pun sub borcan la sf.lui august de obicei,dar poti sa-i pui si acum,daca iei deja prinsi,tufa,din magazin,poti sa-i pui fara grija!
Nu-s daca v-am zis,am primit in primavara cativa bulbi de tuberoze si mi-am inflorit 3miros absolut minunat!Sper la anu' sa infloreasca mai multe!
Acum in toamna avem planuri mari,vrem sa mutam iasomia,gutuiul japonez si forsitya,ca facem ceva modificari,sper sa nu le cauzeze si la primavara sa infloreasca.Am de taiat un mar,2 pruni si un piersic care s-au uscat,nu inteleg de ceAlunii anul asta slaba productie,nu-s daca strang o sita de alune,in schimb nucul e plin!
A, si am 4 migdale
"La vita e bella"
www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
roli25 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui huacin
Sa-ti traiasca! e o planta mediteraneeana, ii plac soarele si apa, cel putin asa merge la mine. Am o singura observatie, este planta la care sunt cu adevarat obsedata sa pigulesc orice frunza care mi se pare ca ar vrea sa cada; este toxica si mi-e teama sa nu manance cel mic sau cainele. Nu e otravitoare cu adevarat, doar toxica, dar peste medie din cate imi amintesc. Imi plac florile, imi place mirosul lor si aerul de vacanta pe care-l dau casei; leandrul si citricele te fac sa nu mai ai nevoie de parfum de camera, daca le poti oferi soare si apa. Un mic dezavantaj poate fi faptul ca leandrul e sensibil la paraziti, pe mine ma exaspereaza paduchii testosi; dau cu insecticid combinat cu fungicid, Vilmorin sau Perfect Plant; o alta varianta ar fi, daca ai timp, sa-i faci dusuri dese, cu apa cam la temperatura camerei/ balconului; ai mei stau in pamant obisnuit de flori; ingrasaminte am in casa, dar nu prea le pun, din lipsa de timp, sunt multe plante, au tipuri diferite de ingrasamant, am fixatie sa nu amestec recipientele, imi ia muuult prea mult timp si cam evit, dar leandrii nu par sa sufere. Ufff... ma cam intind la...scris. Pe scurt, macar putin soare, pamant normal de florarie - eu iau din cele unguresti, nu am avut probleme cu ele si mi s-au parut rezonabile la pret in bricostore sau hornbach - sa nu i se usuce pamantul tare niciodata, cred ca nici sa balteasca apa prea tare, dar mai bine mai multa decat mai putina. Cred ca depinde foarte mult de pozitia balconului; eu stau la 10, cu fata spre sud, adica soare din belsug, asa ca ud aproape toate plantele zilnic, unele chiar de 2 ori pe zi. Daca nu te-am lamurit, pune-mi, te rog, intrebari concrete. Vara le pulverizez zilnic cu apa, seara de obicei; la insecticid prefer Vilmorinul, chiar daca e mai scump, nu miroase foarte tare, ba unora li se pare ca miroase a... "verde". Valentina(33ani), ![]() |
Iti multumesc mult pentru sfaturi si mai ales ca mi-ai atras atentia ca e toxic. Nu stiam. Eu am balcoanele insorite dimineata vreo 3-4 ore. Apoi se umbresc. Sper sa-i mearga.
Mai am 2 nelamuriri:
1. Daca il plantez prin octombrie o fi prea tarziu? L-as mai lasa in apa sa se faca mai viguroase radacinile.
2. Cand il bagi in casa? Sau ai balcon inchis? Ale mele sunt deschise, deci banuiesc ca e obligatoriu sa-l bag in casa. Sau sa-l plantez direct in casa in toamna asta si sa-l scot la primavara?
Roli mami de Andrei
![](copilas.gif)
![](bonjovi.gif)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)
huacin spune:
Ce bucurie pe mine cand am cumparat o mimoza!Parca am scris si pe aici. Saraca nu rezistat! |
ai idee ce a patit? eu am mai avut una in urma cu niste ani, am tinut-o vreo luna, i-a fost bine, crestea, apoi mi-a "confiscat-o" o prietena care a uitat s-o ude vreo saptamana si a murit... la mine i-a mers, a crescut destul pentru o luna, desi parea fragila... Din ce motiv crezi ca n-a rezistat a ta?
huacin spune:
valentinag numai gandul la tuberoze ma face sa le si simt mirosul.... de unde ai luat migdalul? la mine alunul a fructificat in ghiveci, in gradina unei prietene; nu mult, dar destul cat sa nu-l consider inutil