Calendarul gradinarului vesel :- ) 9
Raspunsuri - Pagina 13
![](images/user_woman.png)
Cinezee spune:
acum la inceputul lui aug am pus rasaduri de cimbru din pacate nu stiu dar nu s-a prins si s-a uscat , am mai pus busuioc vad ca ii prieste deci s-a prins si regina noptii care vad si ei ii prieste
nu inteleg de ce cimbrul nu s-a prins , voi stiti ?
pana la mai putin de 2 saptamani
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
huacin spune:
Salutare! Pup toate fetele si pe LiMus, daca mi-e permis! Mi-a fost dor de voi, dar am fost tare prinsa cu lucrul si am avut ceva de lucru cu sanatatea... ma rog, cu lipsa ei... Ma supravegheaza sotul sa nu ma ostenesc la calculator mai tare decat imi impune munca...
Azi nu e acasa; de pe la pranz citesc ce ati mai scris! La multi ani puilor, Mariilor si proaspatului gradinar al Danielei!
Tala nu am retinut, ai un motiv anume pentru care te stresezi cu alergiile?
huacin spune:
V-am admirat pozele, aveti multe minunatii! Cat de multe ati realizat!!!
La mine, doar cu ghivece ma pot lauda deocamdata; inca mai vanez teren, o vreme am lasat-o mai moale din cauza dezamagirii initiale... In septembrie sunt decisa sa clarific problema, adica sa achizitionez un teren in zona respectiva...
Nu stiu cine se intreba... imi amintesc ca unii smochini pot face direct fructe, fara a face flori...
Cinezee spune:
ce am pus mi s-a prins mai putin cimbrul , ala din pacate s-a uscat si nu stiu ce ar trebui sa ii fac si cand sa pun altul
A M R 5 zile
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Tala/Tala.jpg)
Tala spune:
Citat: |
citat din mesajul lui huacin Tala nu am retinut, ai un motiv anume pentru care te stresezi cu alergiile? Valentina(33ani), ![]() |
nu, nici nu stiu de ce ma intrebi
off-topic, daca te intereseaza un teren da-mi un pm pt ca stiu de unul la pret bun, dar n-are rost sa dezvoltam aici
Bucurie!
roli25 spune:
Am pus la prins o crenguta de leandru care a inceput sa dea radacini. Stie cineva ce ingrijire si conditii necesita leandrul? Intentionez, sa-l plantez in ghiveci pe balcon.
Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc
(9 iunie 2006)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)
bitza20 spune:
Buna fetelor ma alatur si eu voua pentru niste mici sfaturi. De curand m-am mutat la casa si am si eu o mica gradinuta care in momentul de fata arata groaznic dupa santierul care a fost acolo. As vrea pe viitor(sa am din primavara viitoare) sa pun gazon, flori pe langa terasa si gard, poate la intare sa pun cativa trandafiri si in spate as vrea sa-mi pun niste straturi cu cele necesare ( morcov, patrunjel,marar, ridichi etc - nu foarte multe. Deasemeni vreau sa pun si niste pomi fructiferi si 3 pomi de liliac.
Problema mea este ca eu habar n-am cand si cum trebuie puse toate. Am inteles ca, capsunile se puneau in august, mai pot sa le pun acum? Trandafirul se pune in septembrie? Ma poate ajuta cineva cu niste sfaturi cum ar tr sa procedez pentru a avea gradina de vis anul viitor?
Multumesc si o zi frumoasa
huacin spune:
cinezee cred ca depinde unde vrei sa pui cimbrul; daca e vorba de ghiveci, in casa, pe pervazul ferestrei de la bucatarie (in interior - daca e rece) eu il insamantez cand mi se nazare... cel mai adesea dau cadou ghivecele pe care le am, asa ca s-a intamplat sa pun in diverse anotimpuri semintele in pamant... ideea e ca cimbrul are nevoie de soare, aproape toate "condimentele" au dealtfel pentru aroma cea mai intensa.
Ce-mi amintesc acum, referitor la insamantarea in sol este: pentru Satureja Hortensis sau Cimbrul de gradina si Satureja Montana sau Cimbrul de munte insamantarea afara se face in aprilie-mai; la Cimbrisor Thymus vulgaris se poate face din martie. Toate 3 sunt, teoretic, perene. Asta-i teoria... daca-i vorba de Bucuresti, e mai adapost, cred ca le poti insamanta in martie pe toate 3. Semintele de cimbru de gradina si de munte germineaza la intuneric, adica trebuie complet acoperite de pamant; cele de Cimbrisor sau Cimbru de cultura - cum l-am mai intalnit - germineaza la lumina cel mai bine, deci trebuie acoperite cu un strat subtire de pamant. Imi amintesc ca am citit undeva ca cimbrisorul poate fi insamantat afara abia in mai, dar nu cred ca se aplica la noi, nu-i deloc sensibil la racoare, doar la inghet.
huacin spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Tala
nu, nici nu stiu de ce ma intrebi off-topic, daca te intereseaza un teren da-mi un pm pt ca stiu de unul la pret bun, dar n-are rost sa dezvoltam aici Bucurie! |
Am ramas cu impresia ca tu intrebai de un pom daca da alergii si cineva iti sugera sa mergi in parcare la kaufland sa verifici in practica... Scuze, probabil am retinut gresit, am citit cam 3 capitole intr-o singura zi si nu am memoria buna la nume/nick-uri...
huacin spune:
Citat: |
citat din mesajul lui roli25 Am pus la prins o crenguta de leandru care a inceput sa dea radacini. Stie cineva ce ingrijire si conditii necesita leandrul? Intentionez, sa-l plantez in ghiveci pe balcon. |
Sa-ti traiasca! e o planta mediteraneeana, ii plac soarele si apa, cel putin asa merge la mine. Am o singura observatie, este planta la care sunt cu adevarat obsedata sa pigulesc orice frunza care mi se pare ca ar vrea sa cada; este toxica si mi-e teama sa nu manance cel mic sau cainele. Nu e otravitoare cu adevarat, doar toxica, dar peste medie din cate imi amintesc. Imi plac florile, imi place mirosul lor si aerul de vacanta pe care-l dau casei; leandrul si citricele te fac sa nu mai ai nevoie de parfum de camera, daca le poti oferi soare si apa. Un mic dezavantaj poate fi faptul ca leandrul e sensibil la paraziti, pe mine ma exaspereaza paduchii testosi; dau cu insecticid combinat cu fungicid, Vilmorin sau Perfect Plant; o alta varianta ar fi, daca ai timp, sa-i faci dusuri dese, cu apa cam la temperatura camerei/ balconului; ai mei stau in pamant obisnuit de flori; ingrasaminte am in casa, dar nu prea le pun, din lipsa de timp, sunt multe plante, au tipuri diferite de ingrasamant, am fixatie sa nu amestec recipientele, imi ia muuult prea mult timp si cam evit, dar leandrii nu par sa sufere.
Ufff... ma cam intind la...scris. Pe scurt, macar putin soare, pamant normal de florarie - eu iau din cele unguresti, nu am avut probleme cu ele si mi s-au parut rezonabile la pret in bricostore sau hornbach - sa nu i se usuce pamantul tare niciodata, cred ca nici sa balteasca apa prea tare, dar mai bine mai multa decat mai putina. Cred ca depinde foarte mult de pozitia balconului; eu stau la 10, cu fata spre sud, adica soare din belsug, asa ca ud aproape toate plantele zilnic, unele chiar de 2 ori pe zi. Daca nu te-am lamurit, pune-mi, te rog, intrebari concrete.
Vara le pulverizez zilnic cu apa, seara de obicei; la insecticid prefer Vilmorinul, chiar daca e mai scump, nu miroase foarte tare, ba unora li se pare ca miroase a... "verde".