Calendarul gradinarului vesel :- ) 9
Raspunsuri - Pagina 12
lbelciug spune:
Succes Marina si sa ne zici si noua dupa cat timp cresc radacinile.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
Vara 2009
Krissy spune:
Liviana, vezi ca pe pagina 6 am scris acolo reteta de compost de casa. Si ca sa iti raspund la intrebare - da, miroase f tare, si nu se face repede, dureaza procesul luni de zile.
Tala, eu zic ca te-ai gandit bine cu gazonul, o data ce cureti terenul trebuie sa pui solul la treaba, ca daca nu se umple la loc de buruiana. Nu vad nici un impediment in a planta la primavara cimbrisorul prin iarba, e habitatul natural - doara asa creste pe pajistea alpina, nu?
Cristina, mami de www.totsites.com/tot/sophiantonia" target="_blank">Sophia Antonia - 1 martie 2007
Poze
"The past is history, the future’s mystery, the present is a gift – that’s why it’s called the present"
petra spune:
Hei fetelor care va confruntati cu lupta impotriva "Japanize beetle" ce faceti sa starpiti acesti gandaci. Am dat deja cu insecticid dar ei se pare ca sunt bine -merci. An citit pe internet ca acesti gandaci au larvele in pamant si de acolo tot ies. Nu-i mai suport sunt asa de enervanti!
lbelciug spune:
Krissy, multumesc, am citit la pag 6, insa din pacate eu nu am balegar si nici bors de tarate. O sa pun doar resturi menajere si iarba taiata. Ce nu-mi este mie clar este cata vreme trebuie sa las o astfel de gramada la putrezit fara sa adaug noi resturi.
Vara 2009
Krissy spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lbelciug ...din pacate eu nu am balegar si nici bors de tarate. O sa pun doar resturi menajere si iarba taiata. Ce nu-mi este mie clar este cata vreme trebuie sa las o astfel de gramada la putrezit fara sa adaug noi resturi. |
Liviana, daca nu ai balegar sau huste, macar adauga faina de oase, sau un pic de ingrasamant cu azot intre straturi, e f important.
Uite un link care zice cam acelasi lucruri pe care le-am scris mai inainte din cartea mea, si iti da detalii si despre "intorsul" compostului:
http://www.gradinamea.ro/Transformarea_frunzelor_in_compost_2925_543_1.html
Se pare ca tot cam la 3 saptamani trebuie amestecat
Cristina, mami de www.totsites.com/tot/sophiantonia" target="_blank">Sophia Antonia - 1 martie 2007
Poze
"The past is history, the future’s mystery, the present is a gift – that’s why it’s called the present"
Tala spune:
Krissy, asa voi face, plus ca se pare ca semantul semintelor de cimbrisor se face iarna devreme si abia in primavara voi avea plantutele...(abia astept)
Pt Ibleciug si cine mai este interesat de compost si sfaturi practice legate de aceasta operatiune, pun un link foarte util (aproape ca ma bate si pe mine gandul sa ma apuc de asa ceva, desi recunosc ca ma cam sperie mirosul si musculitele betive), iata deci: http://www.instructables.com/id/Home_Composting/
cred ca trebuie sa-ti faci cont (free si rapid dealtfel) si sunt interesante si comentariile
Bucurie!
lbelciug spune:
Multumesc frumos Tala si Krissy.
Mai am o intrebare apropo de rasadurile de varza. Cat de des trebuie cipite/rupte varfurile la frunze?
Vara 2009
Tala spune:
fetelor, stiti vre-o carte buna despre cresterea si ingrijirea legumelor? Intru-cat caile de comunicare intre mine si soacra-mea (marele inginer horticultor) s-au cam blocat, am nevoie de instructaj.
Pt inceput, poate ma puteti ajuta: am inteles ca spanacul are 2 culturi pe an, acum e prea tarziu daca seman? trebuie sa fac mai intai rasaduri, sau il pun direct in pamant?
Mai bine spus, ce se mai poate semana la ora asta?
multumesc
Bucurie!
Christel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Tala fetelor, stiti vre-o carte buna despre cresterea si ingrijirea legumelor? Intru-cat caile de comunicare intre mine si soacra-mea (marele inginer horticultor) s-au cam blocat, am nevoie de instructaj. Pt inceput, poate ma puteti ajuta: am inteles ca spanacul are 2 culturi pe an, acum e prea tarziu daca seman? trebuie sa fac mai intai rasaduri, sau il pun direct in pamant? Mai bine spus, ce se mai poate semana la ora asta? multumesc Bucurie! Tala, despre spanac stiu ca se seamana direct in pamant ori primavara devreme si ai spanac bun de mancat prin aprilie-mai, ori il semeni toamna prin octombrie si ai spanac proaspat prin martie(la sfarsit). De curiozitate(experimental) am mai semant intr-un coltisor luna trecuta cateva seminte de spanac sa vedem daca iese si a iesit dar nu asa ca primavara des, a facut cateva frunze ici colo si a imbatranit asa deodata, n-am putut folosi din el. |