Calendarul gradinarului vesel :- ) 9
Raspunsuri - Pagina 10
![](images/user_woman.png)
ciarli spune:
B.nica, eu am pus un pui mic cu radacina. N-am crezut ca o sa se prinda pt ca radacina era foarte ciunitita si planta mi s-a uscat in 3-4 zile. Dar am insistat si am udat-o in fiecare zi si..bucurie!! dupa vreo 10 zile a iceput sa infrunzeasca!!
www.kodakgallery.com/I.jsp?c=125dtbzf.4phg5fl3&x=0&y=kdca89" target="_blank">Leia&Maia
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Krissy/Krissy.jpg)
Krissy spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lbelciug Fetele, am vazut zilele trecute un sarpe negru la mine in gradina si m-am speriat teribil, mai ales ca baietelul meu zburda liber peste tot. Era tolanit la soare dar a fugit cand mi-a simtit pasii. Ce rasa o fi, e un pericol? |
Liviana, nu cred ca ai de ce sa te temi, ca mai mult ca sigur nu e vipera, care e singura specie veninoasa/periculoasa din Romania. Probabil e asa-zisul sarpe de casa sau sarpe de iarba (colubride)din familia Natricinae genul Natrix, care e comun in Europa si e neveninos si inofensiv: http://en.wikipedia.org/wiki/Natrix_natrix.
Inteleg insa ca privelistea e neplacuta, mai ales cand ai copii in preajma,dar sper sa va viziteze cat mai rar
![](floare.gif)
Am si o intrebare legata de inmultirea plantelor. Stie cineva cum mi-as putea inmulti o sunatoare (e intr-o poza in albumul cu gradina)? Am doar o tulpina, viguroasa ce-i drept, pe care am gasit-o izolata pe un camp, si as vrea sa o inmultesc pentru gradinuta mea de plante medicinale, dar nu stiu ce sanse am. Oare merge din semintele pe care le va face, sau am vreo sansa cu butasirea?
Apropos de flori otravitoare, editez ca am uitat sa intreb daca ati auzit ca planta care o stiu eu de Frumoasa Noptii/Four O'clock (Mirabilis jalapa) sa fie otravitoare? Am si eu o tufa plantata langa garaj, si o iubesc foarte mult inca de cand aveam in Ro, mai ales pt parfumul suav al florilor, dar n-auzisem pana recent ca ar fi otravitoare...
Cristina, mami de www.totsites.com/tot/sophiantonia" target="_blank">Sophia Antonia - 1 martie 2007
Poze
"The past is history, the future’s mystery, the present is a gift – that’s why it’s called the present"
Ramona J spune:
Cit s-a scris, am cam pierdut firul!
Rosiile trebuie udate dimineata si nu pe frunze. Poti sa pui furtun intre rinduri si apoi numai il muti.
Carmen, aia e powdery mildew pe dovlecei. Dupa cum zici uzi corect plantele, dar citeodata depinde si de clima, iar unele plante sint mai predispuse la asa ceva. Planteaza-le cit mai la soare pe astea sensibile, rupe din frunze sa fie cit mai aerisit (din aceleasi motive nu planta prea aproape de gard sau de casa). Nu stiu nici o solutie organica miraculoasa, dar cred ca neem oil impiedica raspindirea. Mai citisem despre amestec de baking soda cu apa ca ar fi de ajutor.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Tala/Tala.jpg)
Tala spune:
Krissy, de sunatoare nu stiu nimic, dar despre mirabilis jalapa stiu sigur ca este otravitoare (nu stiu cat de tare, dar toate partile plantei sunt).
uite, ce am gasit despre ea:
http://www.egradini.ro/forum/viewtopic.php?t=543
Bucurie!
lbelciug spune:
Olympia,Krissy, RamonaJ va multumesc mult pt raspunsuri.
Apropo de sarpele negru, am citit pe un alt forum ca exista niste superstii. Nu e bine sa-l omori caci menirea lui e sa protejeze casa si locuitorii ei. Noi doar ne-am speriat de el si nu stiu sincer cum ar reactiona copiii.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
Vara 2009
puiul11 spune:
Buna gradinareselor,
Va urmaresc cu mare interes de fffff mult timp si ma bucur ca exista si un asemenea subiect.
Am si eu o mica gradinuta de legume de care sunt foarte incantata, am avut ceva ceapa pe care astazi am scos-o caci incepuse sa se usuce cam toate frunzele. Fasolea cam 5 haraci dar am facut de 2 ori mancare si inca mai este plina de flori. Rosile anul acesta le-am cam inghesuit bine,dar avem propriile mele rasaduri si imi era nu stiu cum sa le arunc. Le stropesc la 7 zile cu piatra vanata si var.
Problema mea este caci azi pe varza am vazut o gramada de omizi care au cam atacat frunzele. Cu ce pot sa le combat?
Am dat astazi de pe la amiaza cu zeama cu care dau sipe rosi dar parca nu am vazut nici o reacti, asa ca ma pe seara am dat si cu ceva cenusa( nu stiu cat de stalucita este caci este din carbuni de la grill)
petra spune:
A scos cineva muscate curgatoare din seminte ???
Sunt curioasa pentru ca azi cand curatam o muscata curgatoare am gasit seminte dupe ce s-a scuturat floarea. Seamana cu semintele de la papadie, adica seminta are si un pufusor pentru o ajuta sa zboare.
Am strans semintele si acum astept primavara sa experimentez.
In gradina am o multime de "japanize beetle" si imi mananca mai toate florile. Acum am inceput campanie de combatere. Acum se infruptau din "four o'clock"( florile despre care se scria pe aici ca sunt otravitoare!) Mi-e frica acum sa nu treaca la rosiile mele, pentru ca daca pe flori mai dau cu insecticid impotriva lor pe rosii nu as da totusi !
![](images/user_man.png)
LiMus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui petra In gradina am o multime de "japanize beetle" si imi mananca mai toate florile. |
Stai in Pennsylvania? Ca acolo am auzit ca sunt cu zecile de mii.
http://www.youtube.com/watch?v=HJ5NZm_ws7Q&feature=related
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/anamariame/anamariame.jpg)
anamariame spune:
Desi am o intrebare care nu e legata strict de gradinarit, imi incerc norocul si aici.Am o floare de ghiveci al carei nume nu il stiu, deci nici preferinte legate de temp, umiditate etc.Am primit-o cadou si nici cel care mi-a oferit-o nu ii stia numele.Stie cineva despre ce floare este vorba?Ana-Maria, mami de Eva Maria (23 aprilie 2009)