Help!
Buna dimineatza!
Fetita mea in varsta de 7 saptamani si-a schimbat radical programul de somn incepand cu aceasta saptamana in sensul ca ea inainte se scula sa manance de 2-3 ori pe noapte intre orele 10-6 dim iar acum doarme de la 10-10.30 pana dimineatza la 7 doar cu o trezire de papa pe la 4. Mentionez ca o alaptez. Si ziua doarme destul de mult si am senzatia ca nici nu mai mananca asa cum manca pana acum (destul de des). Daca isi mentine programul asta o sa imi scada productia de lapte caci cu pompa nu scot mare lucru si ma deprim.
A luat in greutate foarte bine, am iesit din spital cu 2930 si acum are 5150, dar saptamana asta nu a luat deloc.
S-a mai intalnit cineva cu asa ceva? A luat 2 zile calciu,profilactic, la recomandarea pediatrului, sa fie de la asta?
Multumesc frumos,
Adriana + bb Irina
Raspunsuri
anca2705 spune:
sfatul meu e sa fii fericita ca a dormit atat.s-ar putea sa nu te mai intalnesti cu asa ceva.arunca cantarul.daca vrei sa o cantaresti o data pe luna e suficient.stiu ca e greu dar e cel mai bun sfat.eu intram in panica si imi sunam pediatra si venea saraca femeie la copil sa vada ce are.nu avea nimic doar ca nu avea chef sa pape.nu te panica doar pt o noapte dormita bine.fetita mea are 2ani si 2luni si pot numara pe degetele de la o mana noptile in care s-a trezit o data pe noapte.am scapat de laptele de noapte si acum se trezeste sa faca pipi la olita de 2-3ori pe noapte.
sa cresteti mari si nopti cat mai lnistite
spic de grau spune:
E foarte bine ca se trezeste o singura data pe noapte. Nu ai de ce sa te sperii.
Iar la pompa nu vei trage niciodata cat trage ea atunci cand suge.
Eu de ex nu trag mai mult de 60ml si a mea e grasuna si frumoasa. Deci clar ea bea mult mai mult. Pompa nu ma inspira . Plus ca ma si doare.
Si arunca cantarul ala. Da-i la cerere copilului, uita-te la ea daca e vioaie, daca ii merge bine.. Daca tu o vezi ca e ok, atunci nu iti trebuie cantar sa iti confirme asta.
Si nu baga complement ca atunci sigur iti scade cantitatea si ramai fara lapte.
ang3lt0uch spune:
Sa stii ca la o luna jumatate si fetita mea si-a schimbat programul, in sensul ca inceput sa doarma noaptea cu o sigura trezire. Se culca la 11, se trezea la 5-6 si apoi mai dormea pana la 9-10. Deci si mai mare pauza ca la tine. Si programul de zi era cu 2 pauze de somn, ate 1-2 ore. Am un copil care a dormit mult, si acm daorme mult, si pe la 7 luni a renuntat la trezirea de noapte de tot. Si eu o alaptam cand s-au produs schimbarile...dar eu am fost fericita ca daorme linistita.
Pe de alta parte niciodata nu a fost o super mancacioasa a mea, s-a nascut cu 2.850, primele 4 luni a luat peste medie dar apoi au mai fost destule sapt de stagnare... Acum la 2 ani are pana in 12 kg si e inaltuta, deci e slabuta.
probabil urmeaza un vaccin de aia i-a dat calciu, nu? Si noi am luat cate 10 zile nu 2, inainte de fiecare vaccin.
In concluzie, fi fericita ca daorme si nu plange in somn, nu cred ca poate sa aiba ceva daca daorme linistita.
Sorina, mami de Adriana Renata (08.05.2007)
Suparici de 2 ani
Poze NOI cu...noi:)
Poze cu ingerasul mic
Kya spune:
Programul copiilor se mai schimba. Fii-mea de exemplu manca din 3 in 3 ore pe ceas. De la 2 luni si-a scos singura masa de noapte. Pur si simplu dormea, si nu a mai simtit nevoia sa se trezeasca sa manance noaptea. Asa ca stai linistita. Copilul stie cel mai bine cat si cand ii e foame. Nu-i fa tu programul asa cum scrie in carti, si ghideaza-te mai degraba dupa ea.
Eu nu as fi atat de radicala cu cantarul. Stiu ca asta e trendul, dar eu sunt de alta parere. Din punctul meu de vedere e foarte util sa observi cresterea in greutate a copilului. Nu am fost fanatica, nu am cantarit-o in fiecare zi, nu am facut proba suptului. Dar o cantaream saptamanal, si observam cum se dezvolta. Nu este obligatoriu sa creasca in fiecare luna la fel, deci nu trebuie sa te panichezi pentru fiecare gram, dar totusi trebuie sa se incadreze in niste limite.
Spui ca saptamana asta nu a luat deloc in greutate. Nu e o problema, recupereaza saptamanile urmatoare. Dar daca o luna intreaga, de exemplu, nu creste deloc s-ar putea sa aiba o problema si cred ca e mai bine sa stii, ca sa poti sa actionezi.
Eu pe fii-mea am cantarit-o saptamanal in primele 3-4 luni, apoi lunar.
Raluca mamica de Sanziana
God didn't bring me this far, to leave me here!
puisorul spune:
In plus fata de raspunsurile anterioare: nu mai da copilului calciu profilactic. Nu mai este de mult la moda si mai ales fara analize care sa dovedeasca lipsa calciului. Fetita mea este inca alaptata si la un an si 2 luni avea calciu la limita superioara a valorilor normale, deci administrarea profilactica de calciu sau fier sunt mituri.
Ani de Stefana (23.01.2008)
Stefi
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Sebi are nevoie de voi!!!
Cum se topesc kilogramele