ai nostri, ca brazii! ian-feb05 (68)
Raspunsuri - Pagina 26
lbelciug spune:
Patricia, noi nu am avut nevoie de stomatolog, asa ca nu stiu ce sa te sfatuiesc. Matei a fost o data in vizita cu gradinita la un astefel de cabinet si a fost laudat ca si-a ingrijit bine dintii.
Coraly, pe baieti ii ia sotul dupa ce termina serviciul, adica pe la ora 18. Programul la gradi si cresa e pana la 19. V-am vazut pozele, ce draguti sunt baietii tai. Se impaca bine cei 2 fratiori? Cat priveste curajul, nu prea stiu ce sa te sfatuiesc, cred ca tu stii cel mai bine ce abordare trebuie sa ai ca sa obtinii rezultatul scontat...
Fetele, cum e cu zilele libere la gradi? Am inteles ca anul asta vacanta de iarna incepe mai repede, plus ca de 1 dec s-au mai lipit 2 zile libere, adica 2 si 3 dec. Nu sunt platite cadrele didactice si de asta isi iau mai multe zile de concediu sau cum? La voi ce s-a anuntat?
Offtopic: va recomand sa mergeti la magazinul Kiabi. Noi am fost la cel din Militari si au niste promotii bune, am lasat ieri 200 lei acolo.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
bubu05 spune:
Liviana, avem si noi Kiabi in Grande Arena in Berceni, chiar maine ma duc acolo sa-i iau lui Vlad pantalonasi mai grosi de strada. Am vazut blugi si raiati vatuiti pe interior, nu f.f. grosi, potriviti pt. vremea rece. In rest, le-am luat f. multe din Belgia, am fost la un outlet acolo unde erau niste preturi super, ne-am intors cu 20 de kile in plus
Coraly, si Vlad e putin fricos, sa zic asa...de ex. daca e intuneric intr-o camera nu se duce, dar daca il trimit sa aprinda lumina, isi ia inaltatorul de la baie si o aprinde singur. De apa nu-i e frica, se arunca singur cu aripioarele, sau chiar fara, daca e sotul cu el. La petreceri ii place f. mult, se imprieteneste repede cu toti copiii, nu e rusinos. Ma mai chinui sa-l conving sa incerce anumite feluri de mancare, cu greu accepta. Plus ca are niste chestii pe care nu le mananca de fel, nu stiu de ce, cand era mic papa orice! acum nu vrea mazare, fasole verde sau uscata, broccoli...
Aaa, si de insecte ii mai e teama...
Crinuta si Coraly, la multi ani fericiti in continuare!
Daca vreti sa vedeti poze din vacanta noastra, sunt primele 3 albume aici
PatriciaArdeleanu spune:
neatza!
Coraly, imi pare rau ca ati avut infectie urinara. cum se manifesta si cum ati depistat?
Baietelul meu creste bine, e tot pe genul rebeccai, adica nu e dolofan, acum are cam 5,7-5,8 kg si cred ca e lung, la 2 luni jumate avea 57 sau 58 cm, nu mai retinn, acum cred ca a trecut de 60.
Liviana, ce bine ca ai 2 ore singura sa iti faci treburile. conteaza f mult. la ce iesire din buc e casa ta, ca nu mai retin? si rebecca a avut pina acum 1-2 luni dintii intacti. cineva mi-a zis ca e o ciuperca si multi copii fac asa si ca nu afecteaza dintii finali. pers resp e dentist din familie dar care nu mai profeseaza demult, insa vreau sa ajung si la dentist de copii.
Crinuta, ai avut dreptate. eu mi=l imaginam ff diferit, ti-am mai spus. nu stiu de ce mi-l imaginam blond cu ochii verzi (asa era bunicul meu, pe care oricum nu l-am apucat, dar in vis visam ca seamana cu el).
oricum, imi place la nebunie ca e brunetel.
la noi la gradi am inteles ca e liber si 30 nov si 1, iar de pa 14 se intra in vaacnta, ca isi iau zilele alea neplatite. iar eu mai am de stat acasa pina pe 8 ianuarie, asta daca mi se aproba concediul de odihna, ca cel de maternitate expira vinerea asta
Rebecca nu e fricoasa, insa nici f sociabila nu este. daca nu cunoaste sau nu ii place de cineva prefera sa se joace singura. dar daca ii place e foarte prietenoasa. Cel mai bun prieten al ei este Andrei al Kitei cu care vrea sa se casatoreascamai este si pretentioasa si se supara repede daca cineva nu face cum vrea ea -dar noroc ca ii trece repede. la balet vad ca ii place din ce in ce mai mult si aseara nu a mai simtit nevoia sa stau cu ea in sala. m-am uitat pe fereastra din cind in cind si isi facea treaba, nu mai statea retrasa ca la primele lectii. o sa avem serbarea de balet pe 6 dec-duminica. abia astept. bine ca nu au pus-o pe 13, ca avem botezul si nu am fi putut.
poate ne mobilizam la o intilnire, ceva...
crinuta spune:
Merci Bubu. Foarte frumoase pozele. Si noi am fost in Amsterdam in luna de miere, si Germania, dar Amsterdam nu ne-a placut deloc. Iac, doar drogati, sex shop=uri peste tot. N-as trai in Olanda, recunosc.
Asa de vizitat, merge, dar nu e ca Germania. Eu sunt fan declarat al nemtilor.
Aceleasi urari si pentru fiecare dintre voi care a avut aniversare in noimbrie.
Da Patricia, a vrut Dumnezeu sa iti arate ca si baietii sunt extraordinari. Probabil ca va face si cu mine asta, evident invers insa. Noi amandoua eram setate: tu pe fete, eu pe baieti.
Rayan e sociabil, se adapteaza usor oriunde, dar mai nou e timid cu salutul, insa nu mereu.
L-am luat cu mine de cateva ori cand am avut ore ici si colo si imediat s-a imprietenit cu copiii.
De altfel ma bate gandul sa ii schimb gradinita, dar nu stiu ce sa fac, sincer.
L-as putea muta la o gradi super de stat, la o educatoare extraordinara.
Trebuie sa iau decizia zilele astea. Principalul considerent e cel financiar.
Sunt avantaje si dezavantaje: daca ar fi doar pt programul scurt, nu ar merita neaparat, deoarece ducandu-l cu masina la cea de stat ( pe cand cea particulara e la 2 pasi) as cheltui minim 1 mil/luna, ca a mea consuma mult, deci ar ramane doar vreun milion diferenta.
Pe de alta parte, la cea de stat, daca l-as lasa la programul lung, pana la 17:30, s-ar mai discplina putin, insa ma sperie sa nu il vad toata ziua, in plus, eu sunt maniaca. In somn eu il verific mereu, oricum noaptea dorm cu el, ceea ce e super in cazuri de febra sau transpiratii, dar ma gandesc, daca la gradi transpira si ei nu observa, daca aia, daca cealalta, si uite asa, zici ca sunt nebuna.
Argumentul forte pro gradinita de stat ar fi faptul ca se lucreaza mai mult, avand in vedere ca, dupa somn ei lucreaza, nu freaca menta, iar cum am spus, educatoarea este exceptionala.
N-am nimic de reprosat educatoarelor nici aici, sunt bune, dar mi-as fi dorit putin mai mult.
Mancarea e buna si la cea privata ( catering, e exceptionala), si la cea de stat, unde am vazut cu ochii mei ce mancare au, si ce portii mari.
Of, trebuie sa ma decid si nu pot. Asa ma enervez eu pe mine cand nu pot lua o decizie, offff.
In rest, Rayan din ianuarie ma tot intreabna cand vine ziua lui :))ca el vrea mereu cadouri si petrecere.
Cica lui ii place iarna ca primeste cadouri :)))
In rest, inca nu ii iese R. Mai este cineva in situatia asta? Si eu l-am spus tarziu, mai precis in ziua in care am implinit 5 ani, deci sper sa nu mai fie nici la el mult.
Ce sa va mai spun: e foarte indemanatic, seamana cu tatal lui care se pricepe la orice, de la gatit, cusut, reparat orice, ii place mai nou matematica ( mie niciodata nu mi-a placut), cica face adunari, dar nu pt ca i-as cere eu, ci pentru ca vine la mine si ma intreaba cat fac 3+ 3 de ex, si tot asa.
La pian are o pozitie excelenta, din prima. Cat ma chinui cu altii saptamani in sir, cu el am rezolvat din prima zi, si mai nou stie si notele sa mi le arate pe claviatura, cu toate ca, nu am inceput serios cu el, insa ma apuc.
Culmea culmilor este ca e timid la cantat. Aici nu seamana deloc cu mine.
Eu nu suportam sa spun poezii, de altfel si acum ma plictisesc, si cand eram mica ( 2 ani), si ma rugau colegii de servici ai mamei sa le spun o poezie, eu incepeam sa cant, tare, curat.
Rayan insa, e timid, nu vrea sa cante, ori zice ca nu stie, ceea ce e fals, dar, daca il incurajez si cant eu tare cu el, isi da drumul.
Nu mi-e clar inca cat si ce a mostenit de la mine, dar am rabdare.
In rest, tot vrea sa fie el seful mama. Ma imita cand il pedepsesc, si imi spune ca sunt pedepsita toata viata, nu mai am voie pizza, prajituri, suc, etc
Vrea sa fie autoritar, recunosc, asa eram si eu, asta e, dar cata vreme se mentine asta in sfera de joc, e ok, daca trece de ea, nu ii permit.
Apropos de casatorii, e innebunit dupa nunti, rochii de mirese. Cica s-a casatorit cu o colega de-a lui, si apoi a trimis-o la mama ei ca nu a fost cuminte :))))))
Pe bune ca imi vine sa il duc la copiii spun lucruri traznite, desi nu vreau, si desi el mi-a spus ca daca il duc ( de la tv stie de emisiune), el va vorbi doar despre nunta lui :))), pentru ca scoate niste lucruri din el, si are un talent la teatru, de lesinam de ras.
Intr-o seara, exact cand au dat drumul la caldura, curgea apa de sus din cauza unui vecin care lasase nu stiu ce deschis.
Pe la 11 noaptea vine presedintele blocului cu un tip care se pricepe, vad situatia, intra in camera la care Rayan se dezlantuie: " uite cum curge apa. E posibil asa ceva? Nu se poate asa ceva. Uite, uite cum curge, uite cum s-a udat prosopul. Dar cum de este posibil asa ceva??????"etc, la care cat de suparati eram, ne-a pufnit pe toti rasul, dar nu oricum, ras din ala sanatos, cu lacrimi. Imi pare extrem de rau ca nu l-am filmat, sa il fi vazut cu gesticula. Deci a fost incredibil.
Ar fi frumos cand creste sa ii arat fazele astea, dar de unde sa stiu eu ca scoate ce scoate si cand ??????????
Hai ca am avut chef sa scriu. Sper ca nu v-am plictisit.
pupici
Crinuta si Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
www.youtube.com/watch?v=4L0eM4tODYc" target="_blank">Asculta
PatriciaArdeleanu spune:
Bubu, foarte frumoase pozele. le-am admirat pe indelete, in timp ce alaptam. o frumusete. nu am vizit niciun oras din cele vizitate de tine, dar din poze se vede curatenia si civilizatia. mi-au placut comentariile, in special cea cu "copii de la scoala, imbracati subtire :-). la noi avem obiceiul cu imfofolitul. toamna asta am ramas-ca de obicei- muta de uimire prin parc, cind au fost zilele alea frumoase si calduroase, iar bietii copilasi, cu gegi, glugi, fulare, etc...
Crinuta, asa i-am spus si eu Rebeccai, cind m-a intrebat de ce ne-a dat doamne-doamne un baietel. I-am spus pt ca deja mi-a dat o fetita minunata si a vrut sa imi dea si un baietel la fel.
se iubesc mult, si el a inceput sa o caute cu privirea si ride cum ii ade vocea si se bucura; odata ea s-a lovit si a plins, si imediat a inceput sa plinga si el foarte tare. cum a tacut ea a tacut si el. el de obicei nu plinge, are zile cind dca plinge 5 minute...toata ziua. e tare vesel...in schimb plinge daca plec de acasa si il las cu altcineva, in special plinge dupa tzitzi, ca nu mai vrea deloc biberon. asta ma intristeaza si mai mult ca trebe sa ma intorc la munca.
ce dulce e Rayan cu casatoriile :-)
cu gradinita, nu stiu ce sa zic, pune in balanta avantaje si dezavantaje si vezi care atirna mai mult. eu, neavind ajutor permanent, nu as putea sa o dau jumate de zi. gradinita de linga bloc-de stat-are program pina la maxim 5, de obicei la 4.30 sint plecati toti, asa ca nu pot sa o dau, si merge in continuare la cealalta, unde o pot lasa pina la 6.
crinuta spune:
Ah, si am uitat sa va spun ca Rayan, povestind despre nunta lui cu lux de amanunte ( evidet la trecut), a spus ca el cand a aruncat buchetul l-a aruncat ca sa il prinda tot el, ca sa mai aibe o nunta :)))
Deci mi-am amintit asta azi si radeam de una singura pe strada.
Crinuta si Rayan
lbelciug spune:
Chestia cu frica de intuneric cred ca e specifica varstei. Si Matei are mom cand vrea sa-l insotesc pana la baie dar si mom cand se duce singur sa-si aprinda lumina. De cand cu noua locuinta are mom cand nu vrea sa urce singur la etaj daca noi suntem la parter. Nu-i place sub nici o forma sa stea singur ceea ce cred ca e normal la 4,5 ani. Cateodata ma enervez pe el caci e neascultator si il trimit sa stea in camera lui, insa urla ca nu vrea sa stea singur, asa ca il trimit la colt, insa nici acolo nu sta.
Bubu, si eu m-am delectat cu albumele voastre. Auzi, dar de ce Bruxelles are ca simbol taman baietelul care face pish? F faine machetele - erau permanente si steau in aer liber? Wow si ce nebunie de ciocolate se gasesc acolo. Belgienii sunt renumiti pt asta si pt bere.
De curiozitate, pe ce criterii va alegeti destinatia calatoriilor?
Mmmm si ce fain arata tortul lui tati! Eu ma mir cum de e asa slab sotul tau l acate bunatati gatesti.
Meeei, dar cu cine seamana Stef ca nu "aduce" nici cu sotul si nici cu tine? Hai ca ti-am pus o groaza de intrebari.
Patricia, noi apartinem de Bragadiru, se ajunge la noi atat din Prel Ghencea cat si din Sos Alexandriei. Daca te interesaza, mai sunt de vanzare terenuri in zona. Ce mai face Kita, dar flacaii ei?
Crinuta, se zice ca in general primul gand e cel mai demn de urmat. Noi suntem f multumiti de gradinita de stat si ca baietii sunt adaptati ok la program lung. Probabil putina desprindere de tine cred ca nu i-ar strica baiatului. Apropo, cred ca l-am vazut pe Rayan intr-o zi cu mama ta pe langa conservator. Tare finut si delicat este. Ce planuri ai anul asta pt onomastica lui? F draguta faza cu nunta.
Sotul tau ce mai face, s-a mutat cu jobul? Si zici ca e in plan un bb2 fetita?
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
crinuta spune:
Hehehe Liviana.
Sigur era mama cu Rayan, ca ei mai merg pe acolo. E finut intr-adevar.
Legat de mine nu este, adica nu plange daca merg undeva, nu e dependent de mine, deci o schimbare in acest sens nu l-ar afecta pe el ci pe mine :)
Chiar acum am dormit putin alaturi de el si tare bine a fost. Ne tot jucam un joc inventat, si inversam rolurile. E frumos, stiu ca atunci cand lucram full time sufeream mult fara el toata ziua.
Dumnica l-am dus la muzeul satului, si ma gandeam ca sigur se va plictisi, in schimb a vrut sa intre in fiecare casa, era incantat, a zis ca vrea tot timpul acolo.
Sotul meu e in Emirate, ma bate zilnic la cap sa mergem acolo, eu refuz, asa ca trebuie sa il inregistrez aici si sa vedem daca gaseste job. Nu mai vreau sa ametesc copilul cu atatea limbi, culturi, gradinite, etc.
Pt ziua lui Rayan nu am planificat inca nimic, desi el ma bate la cap. Trebuie sa incep sa ma gandesc.
Planuri cu bb 2 concrete nu sunt, dar mi-e dor de bebelusi, in special de cand am vizitat-o pe Patricia la spital si l-am vazut pe cel mic.
Aseara am plans, ca mi-era dor de Rayan de cand era bebelus...
Crinuta si Rayan
catiflo spune:
Buna dragelor, nu am mai intrat pe site de mult timp, dar acum ca mi-am aruncat ochii pe aici, ce de surprize !!!
E plin de burtici, fratiori su surioare ! Felicitari tuturor !!!
In afara de mine si Crinuta, mai e cineva care a ramas la bebe 1 ?
Sa va spun citeva cuvinte despre Gabi: in februarie incepe anul pregatitor la scoala (taman ce implineste 5 ani), deocamdata mergem la scoala 1 ora pe saptamina sa se obisnuiasca cu ideea (nu e neaparat obligatoriu, dar am vrut sa-l duc, imi iau concediu 1/2 zi vinerea). I-am cumparat uniforma, sper sa o poarte ca nu are pe ea nici thomas, nici diego si nici ben10
Ii place enorm sa mearga pe bicicleta km intregi, eu nu ma pot tine dupa el. Citeodata merge pe velodrom si da vreo 10 ture fara oprire. Simbata merge la inot, inoata singur citiva metri dar mai are de lucrat la tehnica. cind instructoarea nu se uita la el se baga mereu sub apa, cind il scoate din bazin la sfirsitul lectiei sare la loc
Duminica merge la lectii de orga electronica ( astea nu prea ii plac ca trebuie sa exerseze acasa ) si apoi la tenis, ii place dar n-as zice ca e foarte talentat...
E innebunit de lego, inventeaza tot felul de masini / navete spatiale etc, dimineata cind se trezeste se duce intins la cutiile cu lego, citeodata cind exerseaza trebuie sa-si ia creatiile cu el si le pune sa vizioneze
E spiritual si glumetz in momentele bune si enervant din cale-afara cind e nervos...
In afara de astea, jocuri pe calculator si desene la tv/dvd...
Cam face nazuri la mincare, de citva timp a inceput sa accepte piine sandwich (ca parte a programului de pregatire pt scoala, unde va avea pachetel pt pauza mare)
Am fost cu el in Ro asta-vara, nu s-a impacat deloc cu bunicii parintii sotului, cel putin pe buna nici nu voia s-o vada, o accepta doar cind ii dadea sa manince si nici atunci intotdeauna. Cu taica-miu s-a inteles mai bine. Acum citeva saptamini mi-a facut insa surpriza sa-mi ceara sa-i fac supitza ca la buna acasa...
Cred ca asta e in rezumat.
Va pupacesc,
Florina
crinuta spune:
Catiflo, ce surpriza. Mai scrie daca poti.
Nu suntem doar noi doua, mai sunt si Lali, Ixxi si multe altele.
Apropos de infofolit Patricia, si eu gandesc ca nu trebuie exagerat.
Tin minte cand eram in noiembrie in Germania, si nu era cald, copiii erau fara caciuli.
Eu zilele trecute (mai putin diminetile, dar nici alea mereu), l-am tinut cu capul gol, si cand merg in parc, in zile insorite, eram printre putinii copii fara caciula, in rest mai toti erau infofoliti, de parca era ger.
Crinuta si Rayan