Cine stie mai multe despre Sovata?
Raspunsuri - Pagina 3
cornelia1172 spune:
multumesc Crinuta
cred ca s-a rezolvat cel putin pe moment.la operatie(laparoscopie) le-a ars,chisturile adica,cel putin asa a zis dr.
nu mai stiu ce sa cred,nu prea stiu multe despre aceasta boala
cali spune:
Cornelia, si eu am facut laparoscopie, unde mi s-au descoeprit nodului de endometrioza, care au fost arsi. Tie ti-a dat dr vreun trat dupa laparoscopie? endometrioza din cate stiu eu poate reaparea, si am citit undeva, ca, desi nu se cunosc exact cauzele, una ar putea fi "menstruatie retrograda" de care am vazut ca a mai intrebat cineva, daca nu ma insel.. sunt foarte interesata, daca poti sa-mi spui te rog.. eu am facut la Eforie Nord, procedurile cu namol, identice ca la Techirghiol, la mine nu au avut pana acum rezultat! e adevarat ca le-am facut asta vara, cand nu aflasem ca am endometrioza. Din cate mi-au spus dr de la balneo, aceste proceduri sunt indicate in sterilitatea secundara, anexite.. dar le-am incercat si pe acestea..
bety spune:
Buna! Sunt membru nou al Forumului si de cateva zile citesc intrebarile si raspunsurile voastre.
Referitor la Sovata, pot sa va spun ca este o statiune situata intr-o zona superba. Am fost acolo in perioada 17.08-29.08.03. Ne-am cazat la hotel Bradet (am evitat agentiile de turism si am negociat la telefon cazarea si mancarea) si am facut tratamentul specific la baza de la lacul Ursul, sub urmarirea dr-lui Fekete. Tratamentul este 240.000 lei/zi, daca este complet: irigatii vaginale, tampoane cu namol, unde scurte si baie in cada cu apa din lac. Minim, este bine sa prinzi 10 sedinte, tinand cont ca sambata si duminica nu se lucreaza. Toti se poarta frumos si sunt amabili. Se face programare si procedurile sunt la anumite ore, dar ceea ce nu stiu multe este ca trebuie respectata ordinea procedurilor pe care am scris-o si nu orele la care sunt trecute, pentru ca tratamentul sa aiba efect. Este o statiune foarte cautata si apreciata pentru rezultatele tratamentului. Prietena mea cea mai buna, a ramas insarcinata anul trecut, chiar in urmatoarea luna de dupa Sovata. Eu m-am dus foarte increzatoare si sper din tot sufletul sa rausesc sa devin mamica, mai ales ca am trecut prin toate "minunile": operatie laparoscopica, instilatii, 2 inseminari nereusite. Sunt pacienta d-lui profesor Bogdan Marinescu de la Giulesti, pentru care am o stima deosebita si care m-a "vindecat" dintr-un foc, pentru ca dupa alti medici nu aveam nimic si eram perfect sanatoasa. Ultimul lucru pe care mi l-a spus la cea de-a doua inseminare a fost ca a facut tot posibilul, dar Dumnezeu nu poate fi si in mare masura, depindem de El.
Marcelle spune:
Bety,
Bine ai venit, si sedere putina la statutul de aspirante!
Nu te lasa cu inseminarea, mie mi s-a spus ca pe parcursul a 6 inseminari cat sunt recomandate sansele de reusita sunt mari!!!!
Majoritatea femeilor rama, dar trebuie sa continuii.
Ce tratament ai luat inainte de inseminari? Cu ce ai facut stimularea?
Marcela
bety spune:
Nu renunt la inseminari, dar eu am o probelema de familie, sa-i zic asa: sotul meu nu prea sta pe acasa, fiind vaporean. Asa, ca anul trecut, chiar cu o zi inainte sa plece a donat, dar cantitatea a fost doar pentru 2 inseminari. Prima am facut-o chiar in luna respectiva, dupa ce m-a monitorizat si a vazut ca este OK si fara nici un tratament (fara stimulare) si doar cu Pregnil. Urmatoarea luna mi-a dat Clostylbegit dar din ziua 3 pana in ziua 8 si mi-a zis ca daca vreau, pot sa fac si Pregnilul. L-am facu si ca urmare cred ca am facut o reactie alergica la el. Si cu o luna in urma avusem asa ceva, dar am neglijat. Ca urmare, nu s-a petrecut minunea atunci, iar sotul mi-a venit la sfarsitul lui iunie, iar in august am fost la Sovata. Dr-ul de la Sovata, in schimb mi-a spus sa fac un tratament antiinflamator (pentru ca in ultima zi m-a cam durut) format din: augumentin (mereu uit cum se scrie), movalis si polidin. Mi-a recomandat sa-l fac trei luni si sa evit sarcina, iar apoi, timp de alte trei luni, trebuie sa fac stimulare si sa am contacte dirijate in zilele 12-14-16. Problema este ca nu cred ca am sot 6 luni acasa. Asa ca daca nu am rezultate, sigur voi merge la inseminari, pentru ca si mie mi s-a spus ca seria este de 6 si apoi sa-mi pun problema fecundarii in vitro. Sper sa reusesc pentru ca din 2001 ne "chinuim" si probabil ca am fi avut mai mult noroc, daca nu stateam intre plecari si sosiri! Dar esta este viata, nu sunt singura in aceasta situatie, pentru ca majoritatea prietenelor sunt neveste de marinari. Cel mai bun exemplu este prietena mea, care a reusit, chiar daca ea a facu 3 inseminari. Si tot Sovata a dat roade!
cornelia1172 spune:
Bety bine ai venit si sa dea Domnul sa stai cat mai putin.
si mie imi place forte mult Sovata si o sa ma intorc in concediu dar sper sa nu mai am nevoie de tratament.
Cali intr-adevar endometrioza poate reaparea si una dintre cauze este menstruatia retrogada,la mine asta se pare ca este cauza.
nu am nici un tratament dupa laparascopie,astept doar o luna si ma apuc iar de tratament pentru inseminare(luna viitoare,adica).
cred ca trebuie sa actionam foarte repede dupa operatie sa nu dam timp monstrului sa se intorca.
tu ce tratament urmezi?
cali spune:
Cornelia, tocmai asta ma intriga, nu mi-a dat trat. dupa laparoscopie, mi-a zis sa -mi refac dozarile hormonale, si sa revin dupa 2 luni! em am si prolactina mare, LH mic..
Bety, bine ai venit si sa stai cat mai putin la aspirante.. si eu sunt nevasta de marinar, si te inteleg f.bine.. ma intereseaza foarte mult cum se procedeaza cu inseminarile... cand este sotul plecat, unde se poate dona si daca se poate pastra sperma, pentru inseminare ulterioara.tu unde ai facut-o si cat a costat? multumesc
bety spune:
Multumesc pentru urari!As mai avea si eu o intrebare pentru cele care au fost la Sovata: ati avut parte de tratamentul antiinflamator pe care mi l-a prescris mie? Pentru cele 3 luni de tratament, la intrebarea mea "Ce se intampla de raman insarcinata in perioada aceasta, cand mi s-a prescris sa evit sarcina", dr-ul mi-a raspuns ca nu este nimic, dar pentru ca tratamentul sa dea roade, este mai bine. Vi s-a spus si voua asa ceva? L-ati facut sau nu? Ce s-a intamplat dupa?
Acum nu mai pot sta la vorba, dar revin daca nu azi, maine sigur!
Pupici!
Marcelle spune:
Eu am fost la Sovata si nu am facut tratament inflamator. Cat despre a ramame insarcinata intr-o perioada in care medicul a zis ca e mai bine nu din cauza tratamentului, e mai bine sa il asculti.
Am o colega cu un copil cu probleme, nu pune in greutate cat trebuie asta de la inceput, ea faca un trataùment in timpul caruia era bine sa nu ramana.
Marcela
speranta spune:
Bety,am si eu o intrebare tie ti-a dat tratamentul antiinflamator sa-l faci in timpul menstruatiei? si ce e movalisul tot un antiinflamator sau antibiotic?