Cine stie mai multe despre Sovata?
Raspunsuri - Pagina 4
cornelia1172 spune:
mie nu mi-a prescris tratament antiinflamator,nu am facut decat tratamente balneo(bai,irigatii,tampoane si parafina)
nu cred ca este bine sa ramai in timpul tratamentului cu antibiotic mai ales daca este puternic, face mult rau puiului.
dar ce probleme ai?pt.ce iei antiinflamatoare?
bety spune:
Va raspund acum:
- movalisul este un antiinflamator
- tratamentul il fac din prima zi a menstruatiei si cat dureaza ea
- tratamentul mi l-a prescris pentru ca mi-a zis in urma ultimei consultatii ca sunt foarte sensibila (numai ce imi era racoare putin si ma durea si imi simteam parca ovarele) si este mai bine ca in continuarea tratamentului balneo sa fac si acest tratament antiinflamator.
Ca diagnostic la Sovata mi-a pus sterilitate secundara, la fel ca si la Bucuresti. Asta dupa ce i-am povestit tot si dupa ce s-a uitat pe toate hartiile pe care le-am avut la mine.
Oricum, mi-a mai spus sa-mi consult medicul, respectiv pe dl. prof. Marinescu. Dar cum nu am ajuns la dansul, dar fratele meu este ginecolog, l-am "consultat" pe el. Mi-a zis sa-l fac, dar a stambat din nas la polidin, pentru ca el este impotriva acestui medicament. S-a constatat ca scade foarte mult imunitatea organismului si este periculos pentru ca in cantitati mari este unul care contribuie la aparitia leucemiei. Oricum, polidinul nu-l fac decat in zilele 2-4-6, doua fiole o data si deci 3 luni la rand, nu este un pericol.
LICUTA1 spune:
Referitor la polidin, cat am fost internata pentru laparoscopie(am avut complicatii si am stat mai mult in spital) am asistat la o discutie dintre paciente si una dintre asistente ca polidinul ar fi foarte indicat in perioada ovulatiei cate 1-2file/injectabil seara, zilele 11-15.
Din cite am citit pe internet referitor la polidin am gasit articole in care se spune ca ar provoca avort si alte probleme, nu stiu ce sa mai inteleg?
Licuta
crinuta spune:
Eu nu inteleg ce e cu Polidinul asta. Mie mi-a fost intotdeauna recomandat pt anexita, insa din ceea ce am constatat eu este un medicament foarte slab, insa auzisem ca ar ajuta la o eventuala sarcina, iar acum citesc ca poate provoca avort. Nu mai inteleg nimic. Ce impartite sunt parerile astea.
pupici
Crinuta
doly spune:
Eu am fost la Sovata dar nu am facut tratament ci doar bai in lac.Se zice ca baile in lac in luna iulie echivaleaza cu un tratament "usor".Nu stiu ce inseamna tratament usor.Stiu ca femeile care faceau tratament nu aveau voie sa faca bai in lac.Pot sa va zic ca a fost foarte frumos si relaxant.In ce masura m-a ajutat?credeti-ma nu stiu.Pot sa zic ca nu mai am dureri la ciclu si mi-a aparut mucusul, dar nu stiu daca de la Sovata sau de la bromcriptina care am luat-o 2 luni.Cert este ca mi-a placut si la anul daca am sa pot am sa merg din nou.Cazarea nu e o problema.Sunt gazde cat casa(100-150 mii /noapte)La hotel nu stiu preturile dar pensiunile sunt accesibile buzunarelor noastre.Eu atat stiu sa va zic.
va pup.Doly
bety spune:
Buna fetelor!
Deci, sunt in plin tratamet si vad ca m-a dereglat, iar eu nu am avut niciodata probleme de genul acesta. Mi-au intarziat "rusii" cel mult 2 zile, dar sa se intrerupa, niciodata. Deci: in septembrie am facut tratamentul cu cele pe care vi le-am scris. A trecut luna si: luni mi-am dat seama ca imi va veni, marti (ieri, fiind ziua care trebuia) mi-a venit mai cu simt de raspundere si ca urmare am inceput: antibiloticul, movalisul si.... acum nu mai am nici o urma de "rusi". N-a belea! Am o gramada de nervi pentru ca nu am mai patit asa ceva!
Parvutoiu Anca spune:
Bety, Cali, fetelor sunteti si voi sotii de marinari ??? Super, ne-am gasit - al meu este ing.ofiter electric, dar din fericire, tocmai ptr ca ne dorim mult copii, a renuntat -deocamdata, in orice caz- la plecari, asta si ptr ca si-a gasit un super-job si intentiona oricum dintotdeauna sa lucreze la 'uscat'.
Bety, ref.inseminari: ultima data a fost plecat 4 luni, din Nov-Febr. si, ptr a nu pierde vremea, am facut inseminari la Giulesti, costau in Febr.2003 1,7 mil/o inseminare. A donat anterior calatoriei de doua ori sperma, care ar fi ajuns ptr 7 inseminari mi-a spus dna dr.Cocei, embrioloaga - eu am facut 4, deci mai am 'la pachet'..
Din pacate, in cazul meu, inseminarile sunt can 'frectie la un picior de lemn', ptr ca EU am probleme, el are o sperma de o calitate super..
Am, se pare, o dereglare hormonala, care m-a adus in prag de FIV. Din cauza ca am ramas, dar am pierdut acum cca 10 zile sarcina, trebuie sa aman procedura FIV ptr primavara ptr a da timp uterului sa-si revina.
Bety, tu ce operatie laparoscopica ai facut?? De desfundare de trompe??? Sotul tau are sperma ok?? Da, continua negresit cu inseminarile si iti doresc din tot sufletul sa NU ajungi la FIV. Daca totusi si totusi ar fi insa sa ajungi acolo, nu te speria ( in afara de problema banilor, desigur), ptr ca exact cazurile unde trompele nu sunt ok au cele mai multe sanse, am inteles eu.
Bafta!!
Va pup, fetelor!!
bety spune:
Stiu totul legat de inseminari pentru ca le-am facut si eu. Am facut doar doua, pentru ca doar pentru atat am avut donata, respectiv congelata, pentru ca la doua zile dupa ce a donat a plecat in voiaj.
Operatia laparoscop nu am facut-o pentru desfundare de trompe. A fost operatie de investigare, pentru ca in 98 am facut histero si era totul OK, si toata lumea imi spunea ca nu fac bebiti pentru ca sotul nu sta pe acasa. Ca urmare, am ajuns la prof. Marinescu care dupa consult si avand in vedere ca sunt si alergica, m-a programat imediat la operatie. Asa a descoperit ca tot aparatul meu genital, inclusiv 1/2 din ficat erau cuprinse de aderente, datorita unor inflamatii mai vechi si a unei anexite nedescoperite. Ca urmare, in loc de 30 min de operatie am stat 1 ora si jumatate si dupa ce mi-a curatat tot si dupa ce mi-a facut testul si cu albastru de metil, sa vada daca-s trompele OK, totul s-a incheiat cu bine. Au urmat 2 serii de perfuzii, la care permeabilitatea a fost 1. Sperma a fost OK, dar nu a fost sa fie. Asa am ajuns la Sovata. Acum, ce o da Doamne-Doamne! Oricum, ii sunt in veci recunoscatoare d-lui profesor, pentru ca acele aderente nu se descopera decat prin aceasta operatie si nu se vad nici la ecograf si la nici un aparat posibil.
cali spune:
Anca, si eu am apelat la inseminare, si am facut-o tot cu dr Cocei, in martie, dar nu a fost sa fie.. si nu am stiut de posibilitatea asta de congelare, ca altfel incercam si cand era sotul plecat. Am aflat insa de pe forum (multumesc Bety). Acum sotul este acasa, am facut si laparoscopia, in urma careia am descoperit ca am endometrioza.. mai incercam pana pleaca..si mai vedem.. numai bine si sa vina bb-i cat mai repede!
Parvutoiu Anca spune:
Bety draga, ce ma intriga pe mine: CUM si-a dat seama dl.dr.Marinescu la consult ca ai avea ceva, care sa necesite operatia laparoscopica?? Tu aveai unele simptome?? Mai ales ca histero iti iesise bine!!
Acum, dupa operatie, perfuziile de trompe care ti-au iesit cu viteza 1 sunt dovada ca esti perfect ok, da???
Atunci, e bine, ca si mie mi-a iesit tot asa la perfuzii acum vreo 2 ani, plus HSG=ok, si dovada ca macar o tromp si un ovar sunt ok este sarcina recenta, pe care am avut-o, zic eu...
Iti doresc multa, multa bafta, vei reusi, asta e clar.
Si tu Cali, nu cred sa ai probleme pe viitor, dar trebuie sa tratezi endometrioza asta..
Va pup, fetelor