Cine stie mai multe despre Sovata?
Raspunsuri - Pagina 5
bety spune:
Buna!
Dintr-un simplu consult! Uterul era foarte rigid. Nenonorocitele de aderente strangulau absolut totul. Uterul era strans ca intr-o chinga. Din acest motiv va spun ca ii voi fi vesnic recunoscatoare, pentru ca la cati doctori am fost, nimeni nu si-a pus problema de ce uterul meu este asa rigid. Din 98 pana in 2001 am pierdut 3 ani! Nu ai nimic! Toti imi spuneau asta. Sa mai stea sotul pe acasa! Acestea erau replicile la un final de consult! Si in mine nu intra nici un reprezentant . Deh! Diferenta intre un profesor dr., cu experienta si mai multi dr..... si-a spus cuvantul.
bety spune:
Tot eu!
Sunt optimista, dar, culmea: la alt subiect de pe Forum, am citit ca la cineva, au reaparut aderentele. Si... Daca nu se intampla nimic pana cand imi pleaca sotul, iar voi lua de la capat drumul Ploiesti-Giulesti, cu toate cele. Sunt si optimista, cum ti-am spus, dar si nelinistita. Mai am o luna de antibiotice, antiinflamator si polidin. O sa vad apoi ce fac cu stimularea, daca o sa o fac, pentru ca am bagat deja 3 luni closty in mine (iunie, iulie si august) si nu prea mai am chef de medicamente. Anul trecut, am fost 3 luni (inainte de cele 2 inseminari) monitorizata si nu mi-a dat closty sau alt stimulator, pentru ca nu era cazul. Prima inseminare am facut-o tot fara stimlare. La cea de-a doua, pentru ca era si ultima am luat closty. Dar nu a fost sa fie. Mercic pentru urari. Si eu doresc tuturor numai bine si noroc, pentru ca stiu cat imi doresc eu un bebita.
asi spune:
Eu am bilet la Sovata din 24 octombrie si vreau sa fac tratamentul de acolo.Daca a fost cineva anul asta imi zice si mie cum se fac procedurile.Am inteles ca se fac la anumite ore.Spre sa vin cu vesti bune de la Sovata si sa se deschida "fabrica de bebici"
ASI
bety spune:
Buna Asi,
Succes la Sovata. Eu am fost in perioada 17.08-29.08, anul acesta. Vezi mesajele mele de la aceasta tema, incepand cu pagina 2. Te duci tu singura, de buna voie, sa zic asa, sau ti-a recomandat cineva tratamentul?
asi spune:
Imi pare rau ca raspund atat de tarziu dar asta e!Da Bety tratamentul mi-a fost recomandat de medicul meu ginecolog inainte de a incepe tratamente mai "serioase"(adica stimulari cu Menogon sau Puregon si o eventuala inseminare).
ASI
LICUTA1 spune:
Buna Asi,
eu tocmai am venit de la SOVATA, am facut tratament in per.06-17.10, si am facut 4 proceduri dupa cum mi-a recomandat medicul
1-unde scurte
2-irigatie (pot sa fie si imediat dupa unde sau parafina)
3-tampon cu namol -se asteapata cca 1h dupa irigatie, eu am facut intr-o zi imediat si ma durut, explicatia medicului a fost ca avand uter hipoplazic si neavand nici o sarcina in urma irigatiei muschi se contracta si nu au timp sa isi revina daca faci procedura 3 imediat, pentru cine a mai avut sarcina sau o nastere este altceva.
4-baia
Asistenetele de obicei ca sa scape ele mai repede te baga in seria unde au loc, dar cum spunea cineva aici cu 20-30mii, se rezolva toate
Eu aveam procedurile 2 si 3 una dupa alta pentru ca "asa a fost liber", dar de a doua zi i-am plasat 100mii, si pana la sfarsit nu am mai avut probleme.
Succes!
Licuta
bety spune:
Buna, Licuta!
Am vazut ca ai fost de foarte curand la Sovata si din aceasta cauza te voi bombarda cu cateva intrebari. La ce doctor ai fost acolo? Ti-a mai prescris ceva dupa tratamentul facut acolo? Cum te simti acum si cum te-ai simtit in timpul procedurilor? Ce diagnostic ai? Sunt multe intebari, dar te rog sa-mi raspunzi daca ai timp, pentru ca ma intereseaza foarte mult. Eu am venit foarte entuziasmata de la Sovata, dar pe parcursul celor 2 luni care au trecut, parca sunt mult mai sensibila, nu suport de loc frigul si la orice schimbare de temperatura sau la orice curent ma doare (suportabil). Mie mi-a prescris un tratamet cu antibiotic, antiinflamator si polidin timp de 3 luni. Am facut 2 luni, iar acum, din cauza antibioticului, m-am pricopsit cu o ciuperca si ca urmare, am fost la doctor care mi-a prescris alt antibiotic (restul tratamentului ramanand la fel), iar apoi, dupa ciclu, injectii cu ceva ce contine hidrocortizon. M-a dat peste cap, spunandu-mi ca voi avea mult de asteptat la , pentru ca sunt urmarile unei infectii foarte vechi si ca simte ca totul e rigid, iar acum dupa Sovata, trebuie sa se resensibileze totul. Mi-a mai spus ca s-ar putea sa mai merg la Sovata si ca deci, totul va mai dura. Ce ma mir eu, este ca dr-ul de la Sovata mi-a zis ca 3 luni sa evit sarcina (cele cu tratament). Deci, ce sa mai inteleg? El nu a simtit "rigiditatea"!?
LICUTA1 spune:
Buna Bety!
Scuze pentru eroarea facuta la raspunsul dat pe email, am mai dat vreo doua raspunsuri înainte si am ramas blocata pe cum se procedeaza, si dupa ce l-am transmis am intrat pe forum si mi-am dat seama ca nu era cazul cu recomandarile.
Diagnosticul meu nu este foarte clar, insuficienta ovariana, cu un nivel al FSH, LH, Progesteron foarte scazute, dar la monitorizarea ovarelor care am facut înainte si dupa laparoscopie foliculi au fost tot timpul dar erau foarte mici si nu ajung la maturitate sau ajung intr-un moment nepotrivit sau prea tarziu.
La Sovata am fost la un medic Niculese Irei sau cam asa ceva, mama gazdei unde am fost cazati era asistenta doctorului, si dupa ce a vorbit cu el sa ocupat mai mult de noi, am vorbit mai mult,am fost in mai multe zile sa-i spun cum ma simt in timpul tratamentului.
Recomandarile medicului au fost :
-in caz de dureri mai accentuate la primele doua menstruatii dupa tratament sa iau cate 1-2pastile de NOS-PA , care este un antiinflamator.
-o cura de cel putin 1luna cu un complex de vitamine, produse apicole, avand in vedere si anotimpul rece care vine, adica iarna care tocmai a venit .
La recomandarea asistentei si in urma unei discutii si cu medicul am luat si niste plante de la un farmacist din Sovata (pentru o cura de 3luni ), care le prepara in functie de diagnostic, o sacosa mare de plante maruntite si amestecate cu un miros foarte puternic, format din cca. 14 plante(180.000lei).
Am luat plantele pentru diagnosticul de insuficienta ovariana, dar cum spunea si medicul nu are ce sa-mi strice si dimpotriva sunt o cura de dezintoxicare si de fostificare a organismului
In timpul procedurilor a fost bine a fost usor dureros la inceput si am devenit foarte friguroasa.
Acum am intradevar o sensibilitate mai mare care nu o aveam inainte si asistenta medicului cu care am stat foarte mult de vorba, mi-a spus ca asa o sa fie si cel mai indicat ar fi ca seara cand te pui la culcare sa te infasori foarte bine cu ceva sa-ti fie cald la mijloc si la picioare si sa pun o sticla de plastic cu apa calda (fierbinte) la burtica.
Dupa ce am venit vre-o trei zile nu am facut nimic, si cand au inceput sa ma doara ovarele ( ca pana acum nu am stiut excact ce insemana asta) am pus asa si sa stii ca are efect,
Important este sa nu folosesti perna electrica cu toate ca este mai comod dar spunea ca sar putea sa aiba efect negativ pentru alte organe.
Referitor la polidin am intrebat de asistenta si mi-a spus ca este chiar indicat in perioada ovulatiei si ca ajuta la mentinerea ovulului mai mult timp si in caz de fecundare la fixarea oului fecundat, dar sa nu il faci mai mult de doua luni consecutiv si asociat tot cu mentinerea unei temperaturi putin mai ridicate in zona abdomenului.
Eu o sa incep cura de plate de 3 luni dupa ce vin rusi luna asta, si mi-am mai luat si niste vitamine, apilarnil cu propolis si polen, si pana prin ian-febr. 2004 incerc sa nu mai iau nici un tratament hormonal si pana atunci daca nu se intampla nimic ma rog la Dumnezeu sa ma lumineze ce sa mai fac si incotro sa o mai iau, tratamente, inseminare sau altceva ca deja simt ca sunt in al 11 ceas.
Licuta
bety spune:
Nici o prblema. Eu chiar iti trimit multi pentru raspuns. Si eu pana acum nu am stiut ce inseamna dureri la ovare, in afara de cele la menstruatie. Cert este ca am fost speriata si din acest motiv am apelat la tine, pentru ca am vazut ca ai fost foarte recent la Sovata. In paralele fie spus, si eu am trecut ce este drept pe ceai de galbenele, cu care vreau sa fac bai de sezut, si sa beau ceai de cretisoara. Plus am inceput sa iau si coenzima Q10. Mi s-a mai spus, pe langa tratamentul pe care l-am scris mai sus, sa iau si vitaminele E si C, precum si acid folic. De asemenea, mi s-a spus de produsele Aloe Vera, dar nu am gasit pe numeni disponibil sa-mi dea detaliile respective. De luni merg si la reflexoterapie. Sper sa mi se imbunatateasca si starea de spirit si sa nu ma mai deranjeze nimic pe la ovare, uter. Eu incerc totul, ca sa nu mai ajung pe la Giulesti, dar nu se stie ce ma paste. Poate mosul din decembrie ma aude (asa cum sper si in cazul celorlalte aspirante) si cine stie!?
Pupici multi!
LICUTA1 spune:
Buna Bety
Referiot la Aloe Vera am gasit eu ceva, ca de cand am inceput sa ma interesez si de tratamentele naturiste mi-am facut o adevarata arhiva electronica cu astfel de informatii.
Informatii utile gasesti la:
-http://aloe-vera.miral.ro( aici gasesti foarte multe informatii -descriere, produse,scheme de tratament in fuctie de diagnostic)
-http://aloe.home.ro
-http://www.aloevera.ro [/blue]
Din cate am citi si eu sunt recomandate in special pentru cresterea imunitatii.
Licuta