reteta de gogosi
Salut!
Bunica sotului meu facea niste gogosi (in familie li se spune "picate") dintr-un aluat destul de moale si fluid, de le turna cu lingura in ulei incins - de aici si denumirea de "picate"....stie cineva o astfel de reteta?
Este de-a dreptu hilar, socru-meu a povestit despre asta vizigotului, acusi trebe sa fac gogosile, am incercat eu cu reteta de aluat de la choux-uri...bunicele, dar nu-s ca alea.....si culmea e ca nimeni nu a notat retetele bune de la bunica, odihneasca-se in pace. Numa io, cu mandrie zic, am reusit sa prind reteta de crema de zahar ars.
Deci daca stiti, ati auzit, ati vazut....dedeti-mi reteta ca nu se mai poate
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
Raspunsuri
danielag spune:
Era un subiect la un moment dat cu niste gogosi din aluat moale prajit in ulei incins: gogosi bestiale. Poate e reteta pe care o cauti.
Daniela
mina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui danielag Era un subiect la un moment dat cu niste gogosi din aluat moale prajit in ulei incins: gogosi bestiale. Poate e reteta pe care o cauti. Daniela |
Seamana bine cu ce facea bunica. Soacra-mea zice ca punea si zahar...incerc prima data fara si dupa aia cu, sa vad... Multumesc mult!
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
ankalaura spune:
Cumva vorbesti de gogosile cu iaurt? Cele dobrogene?
La noi se numesc NALANGATE (nalangite, cu I^), facea si bunica mea. Se bateau turcii la gura noastra!
Uite reteta si poze de la preparare www.info-delta.ro/retete-culinare-31/reteta/nalangate-52.html" target="_blank">aici
mina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ankalaura Cumva vorbesti de gogosile cu iaurt? Cele dobrogene? La noi se numesc NALANGATE (nalangite, cu I^), facea si bunica mea. Se bateau turcii la gura noastra! Uite reteta si poze de la preparare www.info-delta.ro/retete-culinare-31/reteta/nalangate-52.html" target="_blank">aici |
Sincera sa fiu...n-am nici cea mai vaga idee despre ce vorbes fiindca nici n-am mancat respectivele gogosi...acu m-au ajuns din urma in mod absolut aleator
Chiar in clipa asta experimentesz reteta data de Daniela insa "supervizoru" adica sotu, care ar putea spune daca seamana sau nu cu originalele, doarme. Asa ca aflu maine
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
Mindy spune:
pun si eu aici una din folderul meu de retete.. asta e excelenta, nu ies uleioase (mie cele cu iaurt mi se pare ca absorb prea mult ulei).
e o reteta cu aluat rapid, fara dospire sau framantat.
1 stick unt (appx 1/2 pachet romanesc sau 8 linguri)
O cana cu apa
4 linguri de zahar
4 oua
O jumate lingurita sare
O cana faina
zahar tos, zahar vanilat si scortisoara pt pudrat.
Intr-un vas se pun pe foc apa, untul, zaharul, sarea si se lasa pe foc mic pina ce untul s-a topit si zaharul s-a dizolvat.
Se trage de pe foc vasul si se adauga faina treptat in timp ce cu o lingura mesteci continuu sa nu se cocoloseze prea tare.
Se pune inapoi vasul pe foc citeva secunde, pina ce faina s-a incorporat bine cu celelate ingrediente. Va arata ca un bulgare - asemanator cu un aluat mai pastos.
Se pune acest aluat intr-un vas de mixer si se va incepe mixarea adaugind cite un ou si mixind appx un minut pt fiecare ou pus. La final compozitia va arata ca o pasta groasa.
In ulei bine incins se aseaza gogosele (formate din acest aluat cu lingura sau cu clestele de inghetata).
E bine gogoselele sa nu fie prea mari ca sa se patrunda cit mai bine.
Se prajesc pe foc potrivit pina ce devin maronii-aurii pe ambele parti. Se scot pe un servetel ca sa se scurga putin de ulei si se dau prin zaharul aromat in prealabil cu valinie si scortisoara.
Reteta luata de pe Food Chanel (Giada De Larenta)
mina spune:
Multumesc, Mindy, suna tare bine, o sa incerc ! (din afoana intr-ale gogosilor, voi deveni experta ;)
AM facut sambata din cele cu iaurt si ies prea grasimoase. Insa gustul e bun asa ca retinem ideea pt pancakes.
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
michela09 spune:
Am facut joi si sambata gogosi cu lingura (prima oara cand fac astfel de gogosi)si au iesit bune, putin cam uleioase; la a doua tura am pus mai multa coaja rasa de lamaie, si parca au fost mai bune.
Data viitoare o sa fac si un sirop de ciocolata, sa il torn deasupra.
Mindyreteta ta este cea a gogoselelor pt. eclere, numai ca in loc sa le coci la cuptor, le-ai prajit. O sa incerc si asa, sunt curioasa daca au acelasi gust.
Mihaela