prin Olanda cine e?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

buna corina - nu cred ca este nici o problema. parintii mei vin mereu cu asemenea invitatii... nici macar nu le iau in seama la Otopeni... mai ales ca nu prea se pricep la ce scrie in olandeza.



Pentru parinti... despre copii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corina-lovina spune:

Multumesc mult de tot!Acum m-am linistit,toate cele bune si sper sa ne mai auzim.Corina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Am citit tot ce s-a scris despre Olanda pe site si as vrea sa va intreb cateva lucruri. Eu si sotul meu ne gandim serios sa ne mutam in Olanda si asta nu din considerente materiale. Deocamdata locuim in Romania si traim foarte bine aici din punct de vedere material.Eu sunt insarcinata in 5 luni si am inceput sa ne gandim foarte serios la copilul nostru si la societatea in care am vrea sa traiasca si... in ultima instanta am vrea sa traim si noi. Prin urmare, ne gandim serios sa incepem o noua viata in Olanda, pe care am ales-o ca fiind cea mai liberala si cosmopolita tara din lume, cea mai apropiata de valorile noastre si de cele in spiritul carora vrem sa creasca si copilul (copiii) nostru. E foarte posibil ca asta sa fie o imagine usor idilica si de aceea as vrea foarte mult sa aflu mai multe de la voi, de la lucruri generale pana la (in masura posibilitatilor) sfaturi mai "practice". Noi ne gandeam, de exemplu, ca daca am deschide/initia o afacere acolo ne-ar putea fii mai usor in ceea ce priveste permisul de sedere si altele. Am putea avea cu noi pentru inceput in jur de 50-60 000 EURO dar nu-mi dau seama daca e destul sau nu . Pe de alta parte, sotul meu este un foarte bun specialist in constructii (in special toate tipurile de izolatii) dar am impresia ca daca s-ar angaja firma angajatoare trebuie sa demonstreze ca nu exista prezumtiv angajat in UE si de aceea il aleg pe el... lucru care mi se pare cam greu.
In fine...cred ca m-am lungit cam mult cu explicatiile dar sper ca am reusit sa exprim in mare cam care ar fi intrebarile si incertitudinile mele. Astept cu nerabdare raspunsurile si lamuririle voastre!
Ioana cu bb Katja in burtica de 20 de saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iris2002 spune:

Mirela,

Iti raspund doar acum la mesaj pentru ca e o perioada foarte plina pentru noi, am servici+scoala+o mutare peste o saptamina, cu toate complicatiile de rigoare....(dar tot am tras o fuga la Mamma mia, musical-ul cu 22 melodii ale formatiei Abba, il recomand din suflet tuturor fetelor din Olanda, mi-a mers la inima !).

Ma bucur ca si tu esti fericita in Olanda ! Nu e usor sa te adaptezi intr-o alta tara, dar o doza buna de optimism ajuta intotdeauna... Si sigur ca si un pic de noroc.

Ioana, din pacate nu cunosc pe cineva care sa fi inceput o afacere in Olanda, venind din Romania, asa ca nu prea pot sa te ajut.... cred ca varianta cu gasirea unui posibil angajator pentru sotul tau e buna, din cite am auzit nu e asa de complicata procedura de aducere a specialistilor aici, insa acum economia olandeza, ca cea europeana in general, e intr-o perioada de criza, asa ca e posibil sa fie schimbari.
Stiu ca olandezii care incep o afacere aici trebuie sa aiba o diploma de "intreprinzator", care dovedeste ca sunt buni cunoscatori ai legislatiei olandeze de rigoare, si ca sunt in stare sa faca un plan de afacere, sa descrie perspectivele pe piata, etc...
Nu stiu ce sanse ar avea o asemenea afacere, stiu insa ca olandezii lucreaza in general cu firme pe care le cunosc sau firme recomandate de cei pe care ii cunosc, si in care au incredere. Eu lucrez la o firma de consultanta financiara si nu primim clienti noi decit daca sunt recomandati de clienti vechi sau de alti cunoscuti...asta in timp ce fiecare client refuzat inseamna mai putin venit pentru firma!!!!
Dar, repet, nu cunosc posibilitatile pe piata ale unei astfel de firme si, oricum, orice inceput e greu....
V-ati gindit si la varianta de a incepe o astfel de firma in Romania si sa cautati dupa aceea colaborarea cu o firma olandeza, pentru inceput? V-ati face cunoscuti pe piata, si in momentul in care ati vrea sa va stabiliti aici ati avea "o baza" de relatiile in afaceri de aici....Plus ca ati avea prilejul de a veni aici intre timp, o perioada, pentru afaceri, si a "testa" daca stilul de viata olandez si mentalitatea de aici e ceea ce credeati voi....
Ioana, nu stiu daca ideile mele iti sunt sau nu de ajutor, poate sunt pe aici si fete care au trecut prin experienta infiintarii unei firme in Olanda... eu ma ocup zilnic de inscrierile la Camera de Comert a noilor firme, si la inscrierile noilor angajatori la sindicatele/institutiile unde se platesc premiile sociale de rigoare, de inscrierile angajatilor in sistemele de asigurari sociale, de sanatate si de pensii, si mai calculez si taxele pe venit si taxele salariale.... si nu sunt putine ! Un mic intreprinzator cheltuieste enorm, iar constructiile au un sindicat puternic, la care angajatorul plateste premii mari, lunar. Daca sotul tau ar incepe, de exemplu, cu citiva angajati, si unul sau doi s-ar imbolnavi, el e obligat sa plateasca salariul celor bolnavi un an de zile (sau poate de la anul doi ani de zile)... pe linga aceasta, fiecare firma trebuie sa aiba aici un servici de protectie a angajatului (o traducere mai libera), se numeste arbo-dienst, plus accountants.... sunt foarte multe costuri, si cred ca legile difera de cele din Romania....
Nu stiu daca ti-au fost de ajutor ideile mele, daca nu sunt prea logica imi cer scuze...sunt curioasa ce hotarire veti lua, va doresc multa bafta !

Pentru celelalte fete din Olanda.... va pregatiti de Sinterklaas?
va imbratisez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tutus spune:

pt Corina: nu vreau sa te speriu, dar eu am auzit ca e mai bine sa traduci si legalizezi invitatia. Acum un an jumate cand a venit fratele meu in vizita, nimeni nu s-a uitat pe invitatie, dar acum o luna un prieten de familie si-a adus parintii in vizita si a tradus si legalizat invitatiile. El cand a intrat in Romania, a intrebat la vama daca invitatiile is ok, iar vamesul a spus ca el nu stie ce scrie pe invitatie si ca e mai bine sa le traduca si sa le legalizele. E unpic de umblat si de dat bani, dar paza buna ... In ceea ce priveste valabilitatea invitatiei, nu mai retin exact, dar stiu ca era ori o jumate de an, ori un an, ceva in genul asta stiu ca mi-a spus tipa de la primarie.
pt InaIoana: voi stiti cel mai bine ce vreti, dar eu zic sa nu va aruncati in fata cu ochii inchisi, ca nu-i Olanda pamantul unde e doar lapte si miere. Poate e mai bine sa veniti sa stati o vreme aici (1-2-3 luni) sa vedeti ce si cum. Se zice ca nu totdeauna tocmeala de-acasa se portiveste cu cea din targ. Veniti, vedeti si apoi hotarati pe un termen mai lung. Sa pui la bataie cu o gramada de bani (poate toti banii) e ceva, mai ales ca in scurt timp nu o sa fiti doar voi 2, ci si un bebe, de care trebuie sa aveti grija si care o sa va infraneze unpic. Cum a spus si Iris, economia nu-i intr-o faza prea buna, olandezii nu cred ca se incred in primul venit, deci nu o sa va fie usor. Se pare ca sti care e procedura pt ca cineva sa te angajeze, nu-i tocmai usor. Poate e mai bine sa stati in Ro si sa incercati sa va gasiti aici de lucru si apoi sa veniti. Pt freelance ... stiu ca un fost coleg de servici incearca asa sa ramana in Olanda, dar pt asta a trebuit sa dovedeasca ca sunt cel putin 3 firme care doresc sa colaboreze cu el. Apoi sa-ti deschizi tu o afacere, un SRL, cred ca ai nevioe de ~20.000eur (capital social, sau cum ii spune), dar nu neaparat bani, e ok si bunuri. Se pare ca dpdv al banilor ati putea sa faceti asta, srl inseamna sa ai si ingajati, adica oameni si ... Iris ti-a spus ce si cum e cu angajatii, dar marea intrebare ar fii: "aveti pt cine sa munciti, cine sa va solicite?". Nu vreau sa te supar sau sa va tai elanul, Doamne fereste, departe de mine aceste ganduri, vroiam doar sa-ti arat ca nu o sa fie deloc usor. Si eu is de aceeasi parere cu Iris, poate ati putea sa faceti ceva afacere in Ro cu un partener olandez ... dar daca Olanda vreti, ce pot sa spun? Doar Doamne ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

parinti si socrii mei vin cu invitatii de primarie de 10 ani - si niciodata nu s-a pus problema sa fie legalizate sau traduse.



Asa se naste o mare iubire.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corina-lovina spune:

Multumesc de sfat dar am uitat sa spun ca invitatia este facuta in olandeza si engleza asa ca presupun ca vamesul nu stie olandeza dar engleza cu siguranta.Va pup si sa auzim numai de bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katink spune:

Fetele voi cum trimiteti bani in tara?
Exista Western Union sau ceva asemanator?! Sau orice alt serviciu, numai sa ajunga in decurs de o saptamana cel mult!

Va rog mult!!
Numai bine,
Katink


Timpu-i un ac, iar noi suntem ata din el...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katink spune:

Hai ca tot eu raspund, am gasit pe net Western Union, am sunat se pot trimite bani din Olanda in Romania...
Pt cine vrea:
http://www.westernunion.com/info/intlCountryInfoIndex.asp?country=RO

Timpu-i un ac, iar noi suntem ata din el...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Cum sa trimiti bani? Cel mai simplu sa iti faci cont la o banca si sa trimiti online. Asta desigur daca cei din Romania au un cont de Euro. La Rabobank de exemplu - se plateste 10 Euro de tranzactie online.



Asa se naste o mare iubire.

Mergi la inceput