prin Olanda cine e?
Raspunsuri - Pagina 3
dialu spune:
Da Iris2002, eu una ma bucur ca tu esti foarte fericita si indragostita de Olanda. Ca ai intalnit numai oameni frumosi, bine crescuti, binevoitori, cu zambetul pe buze. Si e foarte bine ca ai o familie iubitoare in jurul tau. Esti norocoasa! Si poate ca ai avantajul ca lucrezi. Oricum te felicit!
Am fost in majoritatea locurilor descrise de tine si imi pare rau ca nu m-am putut entuziasma la fel. Ma intreb oare ce as putea face sa ma indragostesc si eu de Olanda, pentru ca daca nu se va ivi o ocazie sa plec de aici, aici voi ramane 30 de ani. Nu-mi voi deplange cu siguranta viata "amara" de aici, dar am eu probabil niste frustrari pe care trebuie sa mi le depasesc pentru a putea trai in armonie cu ceea ce ma inconjoara.
Cat despre expozitia de mobila, iti multumesc pentru invitatie dar pentru moment nu ma mai intereseaza aspectul, pentru ca mi-am mobilat deja tot apartamentul si sincera sa fiu, sper sa nu ma apuce prea repede nebunia de a schimba ceea ce am.
In rest ce sa spun, poate gresesc si eu cand vad aproape totul in negru, dar totusi nici asa perfect cu spui tu nu este. Adica este pentru tine. Dar orice padure are uscaturi... asa ca corect este sa vorbim despre ambele fete ale Olandei, caci nu se poate ca Olanda sa fie perfecta. Asta la o privire realista asupra ei. Si nu cred ca eu sunt chiar asa defecta pentru am cunoscut persoane de diferite natii care nici ele nu sunt foarte entuziaste de Olanda dar... iau viata asa cum e. Cu bune si cu rele.
Scuze ca m-am intins putin cu filosofia. Cu bine (sau pe curand)!
Diana siPatric
desprecopii spune:
draga Iris2002 - m-am recunoscut in randurile tale. Impartasim aceleasi pareri si multe din experiente. Imi pare bine ca ai reusit sa redai atit de bine citeva din bucuriile de fiecare zi ale Olandei. Cred ca suntem norocoase. Olanda e speciala si rafinata.
Mirela
La Efteling am fost de nenumarate ori - ultima oara cu parintii mei in iulie -si ne-am dat in toate nebuniile. La Pirahna ne-am udat tare de tot dar a fost mult de ras. La Blijdorp am petrecut si eu mult timp in tunelul cu pesti- iar pe malul marii ajung in fiecare weekend. Si ma uit in ochii lui Admin si il intreb: ce sa mai facem la site-ul nostru? Mai recent - am descoperit plaja din Kijkduin - unde mergem cu cosuletul de mancare si sticle de vin.
Pentru parinti... despre copii!
Iris2002 spune:
Dialu,
Eu am ochelari roz, si asa vad viata... o fi dragostea, bat-o vina, o fi familia mea, si prietenii, intimplator majoritatea olandezi...
Si ai dreptate, lucrez, am lucrat dintotdeauna...
Din pacate nu cred ca as putea sa iti ofer secretul dragostei mele pentru Olanda...ca orice mare iubire, vine din suflet, si nu poate fi fortata. Si eu am prieteni din alte tari, o rusoaica, o poloneza, o kenianca, un antilian si o gramada de romance... si ei iubesc Olanda (dar stii cum spun olandezii, soort zoekt soort).
Bineinteles ca trebuie sa incercam sa oferim o imagine realista despre Olanda, dar eu am povestit doar experienta mea, iar tu pe a ta... citi oameni, atitea sentimente... si, din pacate, nu pot sa fiu obiectiva, cind vorbesc despre ceea ce iubesc... eu sunt cea care vede sticla pe jumatate plina. Nu prea vad ce experiente negative as avea de povestit, dar e posibil ca pentru mine sa fi fost mai usor, am venit aici intr-o familie, am fost imediat acceptata si adoptata intr-un grup de prieteni si am primit lectii de olandeza gratuite la scoala si acasa (de la scumpilici)
Dar......(sau ar trebui sa scriu MAAR) si tu te raportezi la emotiile proprii, cel putin in aceeasi masura in care o fac eu... ce legatura are farmecul Olandei cu faptul ca Maxima arata ceva mai in virsta decit e (parerea ta, eu zic ca nu arata mai in virsta, chiar imi place) si ce e rau in faptul ca nu doar casa regala, ci intreaga populatie e entuziasmata ca printul mostenitor va avea un copil? Olandezii sunt patrioti (opticianul meu, un domn foarte serios, avea pantaloni portocalii pe 2 februarie 2002, ziua in care s-au casatorit Willem si Maxima) si cu asta am descoperit o alta calitate a lor.... oops... iarasi vad lumea in roz (portocaliu?)...
Numai bine, succes la solliciteren (am inteles bine, cauti de lucru?,
si maine o zi cu soare!!!!
Iris2002 spune:
Dialu,
Eu am ochelari roz, si asa vad viata... o fi dragostea, bat-o vina, o fi familia mea, si prietenii, intimplator majoritatea olandezi...
Si ai dreptate, lucrez, am lucrat dintotdeauna...
Din pacate nu cred ca as putea sa iti ofer secretul dragostei mele pentru Olanda...ca orice mare iubire, vine din suflet, si nu poate fi fortata. Si eu am prieteni din alte tari, o rusoaica, o poloneza, o kenianca, un antilian si o gramada de romance... si ei iubesc Olanda (dar stii cum spun olandezii, soort zoekt soort).
Bineinteles ca trebuie sa incercam sa oferim o imagine realista despre Olanda, dar eu am povestit doar experienta mea, iar tu pe a ta... citi oameni, atitea sentimente... si, din pacate, nu pot sa fiu obiectiva, cind vorbesc despre ceea ce iubesc... eu sunt cea care vede sticla pe jumatate plina. Nu prea vad ce experiente negative as avea de povestit, dar e posibil ca pentru mine sa fi fost mai usor, am venit aici intr-o familie, am fost imediat acceptata si adoptata intr-un grup de prieteni si am primit lectii de olandeza gratuite la scoala si acasa (de la scumpilici)
Dar......(sau ar trebui sa scriu MAAR) si tu te raportezi la emotiile proprii, cel putin in aceeasi masura in care o fac eu... ce legatura are farmecul Olandei cu faptul ca Maxima arata ceva mai in virsta decit e (parerea ta, eu zic ca nu arata mai in virsta, chiar imi place) si ce e rau in faptul ca nu doar casa regala, ci intreaga populatie e entuziasmata ca printul mostenitor va avea un copil? Olandezii sunt patrioti (opticianul meu, un domn foarte serios, avea pantaloni portocalii pe 2 februarie 2002, ziua in care s-au casatorit Willem si Maxima) si cu asta am descoperit o alta calitate a lor.... oops... iarasi vad lumea in roz (portocaliu?)...
Numai bine, succes la solliciteren (am inteles bine, cauti de lucru?,
si maine o zi cu soare!!!!
dialu spune:
Imi pare putin rau ca am dat glas unora din sentimentele mele despre Olanda. Poate am exagerat. Ce sa faci, sunt Gica contra! Imi pare numai rau ca eu nu cunosc atatia oameni care iubesc Olanda, poate ca asta m-ar face sa imi schimb parerile.
Deocamdata am un job non-stop de bebe, iar cand o sa primim un loc la gradi voi incerca sa gasesc ceva. Caci asta e, suntem singuri aici si nici macar nu am norocul altor fete cu mame dornice sa vina sa le ajute putin cu bebele.
Deci sa auzim numai bine!
Diana siPatric
Katink spune:
Fetele am o mare rugaminte la voi.
Parintii mei trebuie sa vina de sarbatori in Olanda cu avionul, din pacate sora mea a aflat ca nu exista zboruri Tarom, Buc-Amsterdam, din pacate... Pe ea o intereseaza un zbor cu o companie aeriana romaneasca, macar sa se poate intelege parintii mei cu echipajul de zbor, avand in vedere ca nu cunosc nici o limba straina.
Stiti voi cumva daca mai exista si alta varianta de a ajunge in Olanda cu avionul?! Fara escala.... si cu companie romaneasca...
Va multumesc mult,
Katink
Timpu-i un ac, iar noi suntem ata din el...
desprecopii spune:
exista o varianta: sa cumpere un avion particular si sa angajeze un echipaj romanesc....
... nu exista zbor direct Amsterdam-Bucuresti decit oferit de KLM.
Iar conversatii cu echipajul de zbor nu prea au loc...
Partea buna este insa ca exista multi romani care calatoresc pe aceasta ruta si pot sa ii ajuta si sa ii indrume in aeroportul din Amsterdam spre poarta de iesire.
Pentru parinti... despre copii!
Katink spune:
Da era frumos daca se putea prima varinta
Da stiu si eu cat se vorbeste cu echipajul ca numai cu avionul merg acasa, problema e ca tatal meu e bolnav si in caz de ceva (Doamne fereste!) macar sa se poata intelege....
Din pacate am fost ultima oara cu Thomas Cook in vara acasa si cu toate ca erau foarte muuuulti romani in avion si chiar a fost o problema ca un mosulet ca se asezase pe locul meu si eu incercam sa ii explic in germana, evident, ca nu e locul lui...dupa ce am chemat stuardeza s-a sinchisit sa o dea pe romaneste si sa imi spuna ca s-a asezat acolo ca de la fereastra de pe partea respectiva se vede casa lui... deci nu ma pot baza prea mult pe romani...
Mai astept idei, dar nu prea ingenioase
Pupici
Timpu-i un ac, iar noi suntem ata din el...
tutus spune:
Buna tutturora si ma bucur ca suntem mai multe (viitoare) mamici pe meleaguri olandeze.
Katink: Daca Tarom nu mai are cursa Buc-Ams, nu stiu cum ai putea sa-i aduci pe parintii tai cu un avion direct in care echipajul sa vorbeasca romaneste ... Alte idei:
-Stiu ca era o cursa Buc-Cluj-Frankfurt. Da, inconvenientul e ca zboara pana in Germania, dar de la granita olandei pana in Frankfurt faci cu masina ~3-4 ore, deci daca nu e prea mare deranjul, poti incerca si asa;
- cred ca e cursa zilnica Budapesta-Ams si stiu ca preturile biletelor e mai ieftin decat cele practicate de cei de la Tarom.
Dialu: (ar trebui sa ne luam de manuta ). Da-mi voie sa fac o mica (dar importanta) completare: vantul cel scarbos, pe care eu il uraaaaaaaaaasc.
Nu cred ca mi vreti sa va povestesc despre birocratia de pe aceste meleaguri. Daca vreti ... spuneti doar, ca urgent va spun oful meu . Fiecare vede Olanda prin propria-i prisma, prin experientele pe care le-a avut. Cred si sunt sigura ca viata unei familii mixte e mult mai usoara decat a uneia in care ambii parteneri sunt straini (nu dpdv al iubirii si chestii dintr-astea). Poate ar fi interesant sa impartasim experientele traite, sa vedem cum e in cazul unora si cum e in cazul altora. Intr-adevar olandezii sunt mai civilizati decat noi, dar cum spunea si Dialu (cred ca nu ma insel), fiecare padure are uscaturi, iar Olanda nu face exceptie. Ii apreciez pe olandezi ca din tarisoara asta au facut asa cum au stiut ei mai bine, si au stiut, o mica bijuterie. Tot respectul pt asta. O sa mai vorbin noi pe tema asta, nu?
Pana la urmatoarea "revedere", salutare tuturor!
corina-lovina spune:
Salutare tuturor !Ma numesc Corina , locuiesc in Eindhoven si chiar daca nu sunt asa de vorbareata citesc aproape zilnic cu sufletul la gura forumul.Am o intrebare pentru fetele din Olanda:mama mea urmeaza sa vina de sarbatori si bineinteles ca i-am facut invitatie la primaria orasului.Problema este ca pe invitatie nu scrie pe cit timp este valabila pentru ca doamna de la ghiseu ne-a spus ca e valabila 3 luni de la dta emiterii.In aceste circumstante credeti ca mama poate avea vreo problema pe Otopeni in conditiile in care o sa aiba bineinteles biletul de avion si asigurarea medicala plus invitatia?Va multumesc.