prin Olanda cine e?
Raspunsuri - Pagina 2
Katink spune:
O precizare JG si sora mea NU au fost casatoriti inainte cu altcineva si nici nu au copii din alte relatii...
Katink
Timpu-i un ac, iar noi suntem ata din el...
Katink spune:
Daca ma gandesc bine cred ca ce numesc eu VIZA e de fapt permisul de care spui tu ca se numaste MVV, pentru ca eu asa am inteles ca dupa ce primeste "VIZA" nunta trebuie sa o faca in decurs de 3 luni, altfel expira si se reia procedura.
Da probabil ca era mai intelept ca in februarie cand a fost ea in Olanda sa fi scos actele acolo, dar atunci au primit alt sfat si JG a venit cu sora mea in Romania special pentru a incepe procedura de aici...
Iris2002 spune:
Draga Katink,
Mi se pare ca dureaza foarte mult procedura in cazul surorii tale... si noi tot in Olanda am inceput procedura, dupa cum ti-am spus, si in 3 saptamini aveam raspunsul pozitiv...
Sotul meu nu a fost chemat la nici un interviu, doar dupa cele 3 luni petrecute aici, cind am fost chemata sa primesc permisul de sedere, ne-au pus ceva intrebari separat... de fiecare data am fost tratati cu multa bunavointa si simpatie...
E posibil ca procedurile sa fie acum ingreunate, pentru ca se incearca limitarea numarului de nou-veniti, "Olanda e plina" a ajuns o declaratie politica.
Chiar in situatia aceasta, dat fiind ca prietenul surorii tale are posibilitatile financiare si o locuinta, e ridicol ca se amina atit de mult rezolvarea cererii ei.
Prietenul surorii tale are nr dosarului ei? Ar putea sa incerce prin nr dosarului sa afle cine se ocupa de caz, si sa ia legatura cu persoana respectiva direct. O abordare personala....
Din cite stiu politia straina se lupta cu munti de dosare si prea putin personal, si cererea mea de pasaport asteapta de luni de zile sa fie bagata in seama...
Mult succes si tine-ne la curent cu desfasurarea procedurii...
Katink spune:
Iris iti multumesc pentru tot ce ai scris , esti o scumpa.
Din fericire totul s-a terminat cu bine, acuma am vorbit cu sora mea si in doua saptamani v-a primi scrisoare la Ambasada cu viza si in decurs de 6 luni trebuie sa organizeze nunta.
Nu pot sa iti descriu ce fericire e pe ei toti si pe noi aici.
Noi doua vorbeam pe messenger si a sunat-o JG sa o anunte, ei acolo plangeau de fericire, noi nu mai stiam sa mai vorbim si sa mai scriem.
Au arborat pana si drapelul Romaniei la magazin in Olanda
Sunt tare fericita, iti doresc sa ai parte in continuare si tu de multe bucurii si clipe frumoase alaturi de sotul tau.
Din cati olandezi am cunoscut eu pana acuma toti mi-ai facut o impresie foarte frumoasa. Sunt intr-adevar oameni deosebiti.
In fine sa nu o mai lungesc, dupa urmatoarele doua saptamani vor putea face nunta, si asta e cel mai important lucru.
Numai bine,
Katink
Katink spune:
Nu mai scrie nimeni nimica despre Olanda? V-am speriat cred cu intrebarile mele
Mai asteptam si cateva cuvinte de la fetele de acolo, cum v-ati acomodat acolo, mai ales cu limba. Cica daca ar vorbi caii, ar vorbi olandeza
Numai bine,
Katink
Iris2002 spune:
Katink,
ma bucur din suflet pentru sora ta, sa fie fericita alaturi de dragostea ei!!!!!!!
Tocmai am scris un mesaj luuuuuuung despre Olanda, l-am sters din greseala si mi se termina pauza de prinz imediat... mii de scuze...
O sa incerc sa scriu din nou, si sigur ca mi-ar place si mie sa aud cum s-au adaptat aici si cum vad viata olandeza, celelalte fete din Olanda...
Limba nu e asa de grea cum se pare, sa stii....eu m-am indragostit de olandeza, si ii descopar in fiecare zi nuante fascinante.
numai bine !
dialu spune:
quote:
Originally posted by Katink
Nu mai scrie nimeni nimica despre Olanda? V-am speriat cred cu intrebarile mele
Mai asteptam si cateva cuvinte de la fetele de acolo, cum v-ati acomodat acolo, mai ales cu limba. Cica daca ar vorbi caii, ar vorbi olandeza
Numai bine,
Katink
Dupa mine limba seamana mai mult a grohait decat a nechezat, nu e grea la invatat, dar mie nu-mi gadila auzul in mod prea placut. Pare un amestec nereusit intre germana, engleza si franceza.
Iar in general despre Olanda...depinde cum privesti lucrurile si cu ce le compari. Mie nu prea imi place, nu e tara pentru inima si sufletul meu, dar avand in vedere ca in urmatorii 30 de ani s-ar putea ca aici sa fie "casa" mea, ar cam trebui sa ma obisnuiesc.
Unele lucruri mi se par mai ok ca in alte tari de ex. nu am vazut cersetori, iar strazile mi se par sigure, mai ales in zonele mai "spalate". Dar in domeniul servicii stau sub orice critica, iar mancarea olandeza...este dupa parerea mea (si nu numai) ingrozitoare.
In rest mori de vant, campuri pitoresti de flori, vaci si oi pascand, autostrazi minunate, Van Gogh, Rembrant, Marea Nordului rece si gri, regina in caleasca de aur, Maxima (nora reginei) care are 30 de ani dar arata de 40 si care a adus casa regala in extaz fiind pe cale sa le nasca un/o mostenitor/are...toate astea pot fi interesante pentru un vizitator, dar cand traiesti aici...mie nu mi se par suficiente pentru a da culoare griului de aici.
Dar nu trebuie sa va luati dupa mine, poate sunt prea negativista si neadaptata sau de neadaptat.
Diana siPatric
moniq spune:
Si eu locuiesc in Olanda de 2 ani si 8 luni.....mai precis pe langa Urecht ( Bilthoven)....am 2 copii : Peter(1 an si 3 luni) si Gabriel(3 ani si 3 luni)....inca incerc sa ma acomodez aici....
Spuneti-mi si mie cat v-a luat sa invatati limba olandeza?.....eu ar fi trebuit sa incap cursurile luna asta....dar fiindca nu am unde lasa copii, le-am amanat
moni
Iris2002 spune:
Dialu,
E pentru prima data cind aud pe cineva vorbind astfel despre Olanda...dar imi dau seama ca fiecare se raporteaza la sentimente si la relatia cu oamenii de aici...
Eu sunt foarte adaptata si foarte indragostita nu doar de sotul meu olandez ci si de Olanda, in general... de casele cu flori in ferestre si in gradini, de morile de vint, la fel de fascinante ca in tablourile pictate de Vermeer sau van Gogh, de oamenii blonzi cu ochi albastri albastri, inalti, senini, calmi...de grija pe care o au pentru animale, pentru cei mai putini norocosi, de atmosfera romantica pe care o are fiecare casa olandeza, in prag de seara, cind scinteiesc de lumanari...
Imi place faptul ca familia e atit de importanta pentru ei, se in tilnesc des cu parintii, frati, surori, sunt nelipsiti de la zilele de nastere si de sarbatori se aduna in casa bunicilor... ca barbatii nu sunt atit de macho incit sa nu spuna ca sunt indragostiti, sa nu fie romantici, sa nu fie tandri.... imi e drag de colegii mei de servici, barbati, cind ii aud spunind ce vor gati diseara la cina... sau cind imi arata ce felicitare au cumparat pentru aniversarea a 3,5 ani de cind s-au sarutat pentru prima data cu prietena lor...
Si imi plac prietenii mei olandezi, care mi-au cintat in romaneste la nunta, si care sunt absolut indragostiti de Romania si de ceea ce au vazut acolo, si au fost deja de doua ori cu totii acolo...
Si imi iubesc mult familia olandeza, tatal sotului meu, pa, care m-a dus de zeci de ori cu masina la interviuri, m-a asteptat cu orele in masina, ca dupa aceea sa imi spuna: daca nu te vor e pierderea lor...
Si de mama, atit de tinara si de frumoasa , la 66 ani, plina de viata, in ciuda luptei cu o boala crunta... care imi pregateste mereu mincarea preferata, zuurkool, hmmm.... sau scoici cu legume, sau cocktail de crab, sau minunata supa olandeza de mazare....si parintii sotului meu sunt fermecati de Romania si pregatim urmatoarea vacanta cu ei acolo...
Dar acestea sunt doar trairile mele, sunt fericita aici...
Iris2002 spune:
Lucruri care sa dea farmec Olandei? Pai nu trebuie sa le cauti in reviste, sau in reportajele mondene despre Maxima....(dupa parerea mea o printesa frumoasa si inteligenta, dar, again, eu sunt o pro-olandista )
Pentru mine au farmec plimbarile in ceas de seara la marginea Marii Nordului (chiar cenusie cum o vezi tu are un sarm aparte daca te plimbi in doi si sotul tau a pregatit pe furis un picnic cu samapanie, doar pentru voi doi) sau prinzul pe o terasa in Scheveningen, privind in ochii azurii ai celui iubit...sau plimbarile lungi pe Veluwe, in frumoasele paduri in care veveritele iti maninca din palma...O excursie de o zi la gradina zoologica cu Oceanium din Blijdorp, as putea sa stau zile intregi acolo, in tunelul in care esti inconjurat de rechini, broaste testoase uriase si pesti colorati... si sa nu pierzi ora la care sunt hraniti pinguinii....
O zi la Volendam, in satul olandez tipic, incheiata cu o deghizare in olandezi, cu hainele lor traditionale...
Sau o incursiune in lumea povestilor, la Efteling, cu toate distractiile posibile pentru copii si pentru cei mari....
Din punct de vedere cultural, nu am impresia deloc ca ma plictisesc...dimpotriva, e chiar greu sa reusesc sa vad toate concertele si spectacolele la care as vrea sa merg... nu as fi crezut ca voi reusi sa vad vreodata cea mai buna trupa de balet din lume, cea din Sankt Petersburg, sau ca ii voi vedea in concert pe Pavarotti, Paolo Conte, U2, Laura Pausini, Eros, Frank Boeijen, Anouk, etc...
Iar daca te intereseaza cumva, e o foarte interesanta expositie cu vinzare de mobila moderna in Amsterdam, pina pe 5 oktombrie, duminica mergem si noi (ne mutam in curind in casa visurilor noastre...)
Eu zic ca se intimpla multe lucruri si sunt destule de facut in tarisoara asta mica....insa, nu te supara pe mine, dar daca esti nefericita aici, ar trebui poate sa te gindesti la o intoarcere in Romania, sau oriunde unde poti fi fericita...fiecare e altfel, si e pacat sa iti petreci 30 ani (parca asa ai spus) intr-o tara care nu iti place... eu una nu as ramane aici in asemenea conditii..
Iti urez numai bine.