Burtici fericite de septembrie-octombrie (93)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns katteryna spune:

Dana sigur a fost carcel.Am mai patit si eu, stiu cum e... Eu stiu ca e un semn de lipsa calciu si magneziu...
Ioanna la multi ani pentru sotz!
Ellenutaimi pare tare rau pentru micuta.Doamne ajuta sa gaseasca un doctor bun in Bucuresti si sa se faca bine!Nu stiu nimic despre afectiunea ei
Monica ia nu te mai gandi tu la inghetata aia ca peste cateva saptamani, cel mult 10 si cel putin 6, o sa stai cu puiutul in brate si o sa-i povestesti cate-n luna si-n stele...

32+ cu floricica RAISA MARIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lutoniana spune:

Citat:
citat din mesajul lui raluk16

Lucia m-ai facut curioasa, si nu cred ca tu ai putea supara pe cineva. Ia zi-ne cum vreti voi sa va cresteti puiul? Eu sunt constienta ca toti parintii vor ce e mai bun pentru puiul lor, nu cred ca cineva se gandeste sa judece alti oameni.

Lista noastra contine:
- patut
- carucior
- schimburi pentru copilas
- cadita de baie
Am citit foarte multe articole si carti si m-am regasit in aceasta varianta. Bebelusul nou nascut (a nu se confunda cu un copilas mai mare cand se schimba situatia) are nevoie de dragoste in primul rand, de caldura, sa fie curat si hranit.
Asta pana la 4 luni.
Nu am niciun motiv sa-i asortez perdelele cu covorul si lenjeria sa fie cu animalul din desenele animate care e la moda....
Dupa parerea mea personala: toate acestea sunt BRIZ BRIZ- uri, pe langa multe altele si nu consider ca daca voi cumpara toate acestea imi voi iubi copilul mai mult.
Mi se pare mult mai important sa creasca in armonie, in liniste, sa ma preocup impreuna cu tati de modul in care invata, in care descopera...in care creste.
Si copilul se scoate afara si cand ploua, eu asa stiu si cand ninge....care ar fi motivul sa nu-l scoti afara ? Stie toata lumea ca trebuie sa se "incarce" de anticorpi si sa faca fata noii lumi, cu tot ceea ce implica asta.
Spunea Diana mai demult ca poate acum zic...si cand va veni Bebitza am sa fac altfel, sau voi uita ce am spus...dar pana la proba contrarie asa simt eu si asa gandesc.

Cred ca mi-au mai spalat creierul si astia cu cursurile lor unde se pune accentul in mod special pe NATURALETE .....totul vine de la sine pentru ca natura si copilul nostru stiu ce au de facut.

Pup fetele si cred ca cel mai important e sa nastem toate sanatoase ca dupa aceea fiecare isi va juca de dimineata pana seara si de seara pana dimineata rolul de mamica asa cum stie mai bine, va pune suflet si daruire.

Cea mai fericita 30 + cu

Mergi la inceput

Danutzo a fost carcel ce ai avut tu....este acel ticalos nemernic care te trezeste brusc din somn si te arunca ca un arc jos din pat; trece repede si in ziua urmatoare ramane toata gamba dureroasa.
Am si eu si cand ma bag in pat mi-e si frica sa ma intind putin sa nu apara. dar probabil peste noapte ma intind si vine

Printre altele ne-a zis moasa ieri ca daca am avut asa ceva...cam asa sunt si contractiile de dureroase...se referea la intensitatea durerii. So...good luck

Macar stim ce ne asteapta.

Cea mai fericita 30 + cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana15 spune:

Lucia ce mult imi place cum gandesti tu!!
Sunt perfect de acord cu tine! copilasul are nevoie de dragoste, atentie, sa se simta in siguranta in brate la mami si tati; gandind asa, am exclus din start un eventual patut cu vibratii, un balansoar care ar putea sa-l legene in toate directiile posibile si sa-i cante diverse cantecele...mi-am propus sa-mi fortific bicepsii de la leganatul puiutului, iar cantecele de leagan ii va canta mami *(chiar daca nu am voce..dar, ei cred ca-i va placea..doar s-a obisnuit deja cu mine) sau poate tati ii va zdrangani cate ceva la chitara

Dana 27s mamica mandra de
Thank God I'm a woman!

www.flickr.com/photos/38426629@N04" target="_blank">Noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluk16 spune:

Ei, Lucia am crezut ca o sa vii cu chestii mai hippioate, la cum ne-ai speriat. Probabil nu e momentul sa spun ca eu nu vreau sa-mi vaccinez copilul, cand in jurul meu sunt mamici care isi aleg chiar si vaccinuri optionale ca sa arate cat isi iubesc bebeii... Vezi, eu voi supara mai tare lumea

Si mi-ai amintit de Bia care se distra de listele alea lungi, si zicea ca cel mai bun termometru pentru apa de baie a bebelului e cotul nostru . Si cum ai zis tu mai demult cand se povestea despre pompa de muls, daca o cumperi dinainte si n-ai nevoie de ea, de cate ori o s-o vezi o sa te enervezi . Cel mai bine e asa, sa cumperi doar cand vezi ca ai nevoie de ceva.

mamica

25+

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui lutoniana

Printre altele ne-a zis moasa ieri ca daca am avut asa ceva...cam asa sunt si contractiile de dureroase...se referea la intensitatea durerii. So...good luck

Asa deci?!!

Vorba ta..macar stim ce ne asteapta! numai ca eu am reactionat destul de urat astazi de dimineata; ufff..

Thank God I'm a woman!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mary_07 spune:

Salutare
De 3 ori am intrat,am citit dar n-an avut timp sa postez
Acum Alex doarme,asa ca am timp de stat la taclale
Monica,multi ani fericiti impreuna
Ioana,la multi ani sotului tau,sa-ti traiasca si sa fiti fericiti pana la adanci batraneti
Lucia,Dana si eu am carcei din aceiasi de cateva ori am patit sa izbucnesc in plans din cauza durerii
Eu l-am nascut pe Alex in noiembrie, iar la cateva zile dupa ce am ajuns acasa l-am scos afara,il plimbam in jurul blocului,evident infofolit bine. In primele zile il tineam doar la geam cateva minute. Si sa stiti ca in mijlocul lui decembrie ma plimbam ore intregi cu el ( imi dormea cate 3-4 ore incontinuu,lucru care in casa nu se intampla). Multe vecine/babe imi sareau in cap ca imi racesc copilul si ca nu-s normala si sa stau in casa la caldura cu elete fleoshc,pt aia am un copil sanatos care nu mi-a fost racit mai mult de 2 ori ..mai pe romaneste,e calit bine

My family

Poze cu noi

_

Melania, de Alexandru (2 noiembrie 2007)
si 31+, cu -Razvan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluk16 spune:

O, Dana, tu ai noroc, ai chitarist! Eu daca voi vedea ca plange la auzul glasului meu , voi apela la cd-uri .

Apropo de bliz-bliz-uri, povestea o colega de servici ca dupa vreo doua luni in care se stresa cu nou-nascutul ca era tare tare agitat, si plangea in continuu, le-a spus o persoana mai cu experienta sa arunce caruselul cu muzica si beculete de la patut. De atunci bebe e super linistit. Dar m-am tot gandit cat ii poate afecta sa auda muzica aia tipatoare electronica, sa vada beculetele alea de disco, plasticurile alea super tipator colorate, fara nici un gust. Ma gandeam ca pot exista si efecte pe termen lung... Deci trebuie moderatie, si in orice alegem sa alegem culori mai pale, jucarii cu gust, fara zgomote si luminite...

25+

Mergi la inceput

Aaa ..si apropo de idei de crescut copilul..sa ma vedeti pe mine! dati cu rosii cele pe care o sa va supar acum, ca as avea nevoie..am doar cas in frigi

deci: am eu un fix: de ce ii trebuie bebelusului sampon, gel de dus si alte cosmeticele??!! eu consider ca pielea lui nu este obisnuita cu chestiile astea..ii provoaca alergii si uite asa ajungem sa cumparam produse super scumpe ca sa vindecam alergiile..un cerc vicios! nici cu uleiul de masaj nu sunt f tare de acord..dar probabil ca voi folosi pt ca nu am incotro; am inteles ca bebelusilor le place masajul ,ajuta la colici, ii relaxeaza..probabil, nu i-ar prinde bine masaj pe"uscat"

Thank God I'm a woman!

Mergi la inceput

La cursurile de ieri a fost foarte fain, nu au fost chiar asa canalizate pe subiect ca data trecuta dar utile.
Ne-a aratat pe unde iese bebe, cum, cu ce parte a capului intai...
Pot alunga durerea cu o masca de gaz sau cu epidurala.
Masca de gaz (gas and air ii zice) nu ne-o recomanda ca cica ametim rau atat noi cat si copilul care va fi foarte molatec la nastere si nu va suge, lucru care cica este de dorit sa se intample cat mai curand posibil.
Epidurala imi face fara probleme (probabil voi opta pt aceasta varianta).
Ne-a zis ca nu ne primeste la spital decat la contractii din 5 in 5 minute...nu mai devreme...ne-a explicat cum se deschide colul...ca eu nu stiam....si am gasit interesant.
Am vizionat multe filmulete din maternitate.
Am chiar si optiunea sa nasc in apa dar nu am gasit nimic senzational la asta. In loc sa te zbati si sa te taie transpiratiile pe uscat, o faci in apa. Era o cada clasica ca cele de colt...in care un tampit masura continuu temperatura apei care este esentiala...sa fie egala cu cea a lichidului amniotic .....Iar biata mamica se chinuia sa se intoarca ca un mic vorba Techilei de pe fund, in 4 labe si tot asa....
Nici sanse sa prind nu as avea daca as dori ca e o singura cadita la spitalul unde voi naste eu si cam 30 - 35 de nasteri pe zi.
Ne-a mai spus ca media de dilatare la prima nastere este de 1,5 cm pe ora....si ca epidurala o putem primi undeva pe la 3 - 4 - 5 cm dilatatie.
Ca e bine sa ne plimbam in timpul travaliului...sa nu stam jos...si sa facem ce ne spune corpul ca are nevoie.
Acum eu sper sa-l si inteleg ce mi-o transmite ca daca va fi prea subtil nu stiu zau ce am sa fac

nu prea mai imi amintesc ....
Ahhh....sa nu ne luam lucruri de valoare la noi ....sa nu lasam pe nimeni strain sa se apropie de copil....filme SF, ca poate-mi fura cineva copilasul....

Mai revin daca mai imi amintesc

Au pedalat iar ca sa nu spalam copilul cu chimicale....numai cu apa si carpite din bumbac...ca nu-i trebuie sampon, nu-i trebuie burete, nu-i trebuie nimic ....numai apa calduta ....

Cea mai fericita 30 + cu

Mergi la inceput