Pepenasi iulie-august 2008 - IN SARBATOARE (133)
Raspunsuri - Pagina 20
monalac spune:
LA MULTI ANI BUFFI!!! te mai asteptam pe aici!
ANKA,la mine ma refeream cand spuneam ca is nervoasa tare...frate,cred ca am probleme cu nervii,ca ma apuca isteriile din orice,l am mai si bruscat pe cris de mi vine sa plang apoi...,mai ales cand sunt singura acasa cu ei ma apuca,ca asta mare il tot sicaneaza pe asta mic,ii ia jucariile,asta mic tipa,apoi cel mic vrea tot ce are in mana asta mare si se pune pe urlat,nu ma pot duce la baie ca urla si vine dupa mine.noroc ca mai vine mama,dar ea nu se descurca cu ei,tot eu le dau sa manance,ii imbrac,ii spal,ies cu ei,ea nu si misca fundul din casa,si asa se plange ca urca 4 etj cand vine la mine.stiu,nu ar tb sa ma plang,pt ca totusi,vine si macar zic mersi ca la somnul de dupa amiaza a lui codrin sta ea cu cris in camera cealalta si eu ma intind langa codrin...
azi nu i am mai dat nimic la lingurita lui codrin si i am dat cu mana carne dupa un ciocanel,pilaf cu piept de pui si a mancat.
fructe nu vrea,dar asta e,nu i mai dau cu lingurita ca imi vine sa urlu la el cand il vad cum strange buzele...
VIO,codrin nu mai sta de mult in scaunul de masa,eu cand ii dau cu lingurita il iau in brate,ca altfel nu sta,in carut nu sta decat pana n parc,pana unde fac 5 minute si de cele m m ori tb sa i dau un covrig in mana ca sa l conving sa stea...
si el urla daca nu i dau ce vrea,si el se aseaza in pozitia pe care o descrie anka si se loveste cu capul de covor .
BOTI,pai esti fericita ca garga sta in scaunul de cumparaturi,codrin nu sta deloc si alearga peste tot,cris dupa el si de aceea in ult tp se duce numai sotul la cumparaturi.
insa hai sa ma mandresc si putin cu el,frate,nu ca i copilul meu,dar e destept tare.in fiecare zi mai zice cate un cuvant nou,ieri a zis'poua'[adica ploua],azi deja repeta intruna asta plus ca zice'bau' si se ascunde,ia o jucarie si te loveste cu ea si apoi zice'au',isi pune sg capacul la biberon,baga obiectele unul in altul,ia telecomanda si o indreapta spre tv exact cum facem noi,ia pistolul lui cris si il indreapta spre noi si face''pac,pac'..ma uimeste pe zi ce trece...
ANKA,am murit de ras cand am citit cum l ai pocnit pe unul,asa sunt si eu,ma iau la harta cu altii,astea prin parc se amuza pe seama mea.pai sa vedeti faza,vine una cu fi sa in parc,plina la gura de bube dulci si codrin se ducea spre ea.eu ma reped sa l iau de acolo,la care ma sa imi zice''lasati l,ca nu i face nimic'''frate,pai mi s a pus pata si i am zis''pai nu vedeti ce are la gura,cum sa l las,vreti sa ia si el'' si m am carat...s a facut aia nevazuta..astea din parc cica am fost necioplita...pai frate,mila mi e de tine,dar de mine mi se rupe inima...
mi am pierdut chiar si o prietena din cauza asta.are un baietel cu 2 saptamani mai mare decat codrin si care,saracutul,tot tp e racit,a facut de 2 ori pneumonie,dar de aia naspa de n a mai putut respira si au ajuns cu el mai mult mort decat viu la spital...cred ca pana acum a luat de peste 15 ori antibiotic si dr de la emilia irza ,unde a fost internata ult data cu el i a spus ca pana la 2 ani sa nu l mai scoata unde sunt copii,pt ca are sistemul imunitar f slabit si e nasol daca se mai imbolnaveste o data asa de tare.
pai acum cateva zile venise cu el in parc,nici nu si putea tine copilul ochii deschisi de rau ce i era,avea febra si era letargic rau...normal ca mi am luat copiii de acolo si m am carat,iar acum abia ma mai saluta...
sotul ei i a spus sotului ca n a avut nimic grav baietelul,doar diaree si a vomat o data...
ALINA MARIA,cred ca ai luat o decizie inteleapta,e nasol sa se imbolnaveasca asa des.
poti cere din romania calgel[imp durerilor dentare],panadol,calpol,nurofen,supozitoare cu nevralgin si paracetamol[imp febrei],marimer pt curatarea nasului,fenistil imp ciupiturilor de insecte.
monalac spune:
am vazut filmulete cu nicholas care fuge in 4 labute dupa minge si julia care vb la telefon,niste dulci.
VICKY,are dreptate vio,esti norocoasa ca maya e cumintica,pai codrin poate urla si o ora fara sa se opreasca si are un tipat de te zgarie pe creier...cate zile sta maya in romania?
MADA MXM,chiar ma gandeam la voi,ca stiu ca ami nu papa decat lapte,acum a inceput sa mai manance?
ma duc sa dau o raita pe afara,ca ai mei au pelerine de ploaie
apropo,mai organizati vreo intalnire?ca ma bate gandul sa vin zilele astea la buc,ca lui codrin i au ramas mici sandalele de la melania si cred ca vin la deichmann sa i iau altele,ca la noi nu gasesti nimic,frate...
iriss27 spune:
Am venit la spovedanie, dupa cum am zis in ultimul mesaj, ma duceam sa potolesc urlatoru. Il iau in patu mare, ne jucam, ne giugiulim, mai tranteste de 20-30j da ori sertarele si usile de la noptiere, ma calareste de 100 de ori si incepe sa se frece la ochi. Buunn, zic, il paste somnu. Si inchid teveu si ma fac ca adorm. Ti-ai gasit, se pune pe un bocet si un urlet, efectiv tipa cat il tineau plamanii. Si tipa ... si tipa ... il iau in brate, nimic, incerc sa il legan pe picioare (desi nu am facut asta ever), iar fara rezultat. Ii dau apa de 2 ori, imi da peste mana, dar bea 2 guri, continua plansu, ma ridic si ii arat masinile pe geam (asta functioneaza la orice ora din zi si din noapte), se opreste. Mai stau cu el in brate si il duc in patut, iar urlete ... se ridica pe patut si urla, cam 45 de min, cu tot cu tehnica lu' papura voda de adormit controlat, care nu stiu ce mama naibii are, dar nu mai da nici un rezultat.
Sor-sa zice "David, e foame taiee", zic sa ascult copilul, ii pun lapte in bibe, gusta ce e, imi da peste mana si nu mai deschide pliscu. Il pun iar in patut, iar continua cu plansu. In final barbate-miu cedeaza la tehnica mea si il ia in patu mare, cu el se linisteste si se culca.
Deci, eu cred ca nu poate sa adoarma langa mine in patu mare, poate se gandeste ca il tepuiesc si nu ii dau san (vreau sa ii dau doar dimi si seara, sa nu ii mai dau noaptea).
Oricum sunt cu nervii VARZA, vreau sa ii scot si masa de noaptea si sanu de peste zi, pt ca nu mai pot. Nu stiu altii cum sant, dar eu nu mai pot sa mai alaptez, m-am saturat pur si simplu, o fac ca trebe, dar nu o mai fac cu placere deloc.
Pot sa ii dau ceai de tei lui Dav?
VIO, eu sunt din cea cu copii multi, adica 2 Dar Yvonne, a fost un inger de copil, adormea in patutul ei, aveam ore fixe de masa, de culcat, se juca f frumos si singura, ne jucam si amandoua. Puteam sa citesc cu ea pe carti, se uita f interesata. Ea la 11 luni stia sa imi arate animalele pe carti, Dav singurul lucru pe care il face e sa imi smulga cartea din mana si sa dea el paginile
Nu se uita niciodata la degetul meu cand ii arat pe carte.
Am observat ca e f tehnic, in afara de testat fiabilitatea usilor, stie sa bage si sa scoata cerurile de la piramida, ceea ce Yvo a facut mai tarziu.
Fiecare are temperamentul si felul lui, dar la mine s-au nimerit extremele, de unde aveam un copil super cuminte si credeam ca orice copil care plange are ceva, il doare ceva. Nu imi venea sa cred cand auzeam la prietenele mele ca ai lor plang degeaba ... ma rog, sau cu motive de ei stiute.
Parintii mei stau 2 sapt in concediu, clar o sa ajung la nebuni
Cu acestea fiind spuse pupacesc toata bostana ...fie lei, raci sau ce-or mai fi
Iriss mami de Yvonne-Maria (05.02.2007) si David-Alexandru (08.08.2008)
www.dropshots.com/iriss277" target="_blank">Poze
Aventurile strengaritei Yvonne
BLOG
Bazar pt Sonia si Andrei
iriss27 spune:
Vreau si eu, va rog, nr de te de-al narcisei. Mie mi-l daduse pe al mamei ei, dar nus tiu ce naiba am facut cu el
Iriss mami de Yvonne-Maria (05.02.2007) si David-Alexandru (08.08.2008)
www.dropshots.com/iriss277" target="_blank">Poze
Aventurile strengaritei Yvonne
BLOG
Bazar pt Sonia si Andrei
ana_a spune:
iriss, poti sa-i dai ceai de tei. Adica, na, eu i-am dat la Stefan, Matei nu prea a baut ceai ca nu sa omorat dupa el. Ceaiul de tei poate il mai calmeaza.
proud mummy
moni_or spune:
MONA, cu tipatul, sa stii ca nu esti singura, si eu am ajuns la fel incat uneori mi-e groaza de omul care devin. Sunt sigura ca e din cauza oboselii, fizice si psihice, la tine cu doi copii nu mai vorbesc. Eu din pacate ma descarc pe sot, tot pe el tip, dar adevarul e ca de multe ori simt ca nu mai pot, ma simt atat de singura in toate, eu trebuie sa iau toate deciziile, sa ma gandesc la toate, el e pierdut in lumea lui, cu calculatorul si nu ma ajuta decat daca fac scandal. M-am saturat sa trebuiasca sa-i dau mereu indicatii, de parca si el ar fi copilul meu. Cand sa plecam am facut un milion de liste, numai Luca a avut 3 bagaje mari, plus pe ale mele, el a avut unul singur si tot a trebuit sa stau nu stiu cat cu gura pe el sa si-l faca si sa-i spun ce sa-si puna. As vrea sa am cu cine sa discut, sa ma consult, cine sa ma schimbe cu Luca atunci cand nu mai pot, dar fara sa faca mutre si sa ajungem la scandal. Daca plange Luca precum disperatul cand sunt la baie el sta ca stana de piatra langa el si trebuie eu sa urlu sa-l ia in brate, nu inteleg cum lui ca tata nu ii vine natural lucrul asta. In fine, ar fi multe de spus, dupa un scandal mare se schimba cateva zile si apoi totul se intoarce la normal, el e pierdut in lumea lui la calculator. Asa ca probabil din cauza frustrarii am ajuns si eu un car de nervi si mi-e ciuda de mor, ca nu vreau sa ma vada copilul meu asa. Am citit undeva ca adrenalina asta e ca un drog, cu cat te enervezi mai des si se produce mai multa adrenalina cu atat dupa aia iti lipseste si iar te enervezi ca sa produci, e ca un cerc vicios.
IOANA, nu ma supar, dar asta n-a fost concediu, a fost o obligatie mai mult, am mers la Baia Mare la nunta verisoarei mele si fiind familia mamei mele era normal sa mearga si ea. Iar apoi ne-am abatut cateva zile pe la Sighet pentru ca eu acolo am copilarit verile, acolo au fost bunicii mei si imi era dor, n-am mai fost de 12 ani. A fost mai mult o proba pentru concediu, sa vedem cum reactioneaza Luca la schimbarea de mediu, concediul urma sa fie undeva la sfarsitul lui august inceputul lui septembrie, evident doar eu, sotul si Luca. Insa ma lipsesc, dupa experienta asta nu-mi mai trebuie niciun concediu.
VIO, si al meu a inceput cu crizele de nervi, se enerveaza pe jucarii si plange, daca il pun in patul lui parca il pun in urzici si plange, mai nou nu numai ca nu pot iesi din raza vizuala dar si daca ma vede si nu ma ocup de el (fac mancare, spal vase etc) urla ca un isteric, cu lacrimi de crocodil. Si vorba ta, mi se pare ca isi bate joc de mine, ca daca ma duc la el si il pup imediat zambeste, iar daca plec in secunda urmatoare incepe plansul. Dar nici nu-mi vine sa-l las asa mereu, ca plange tare urat, se invineteste tot, mi-e sa nu-i iasa hernia. Si Luca la fel face cu muscatul, datul de palme si cataratul pe noi daca el in brate, in plus ma trage de par de nu ma vad bine. Eu ma gandeam ca poate baietii sunt asa, dar daca zici ca si Alexandra a ta asa face, probabil depinde de fire. Cu somnul si la noi e la fel, ziua aproape mereu numai cu leganat merge, seara depinde, uneori adoarme in timp ce bea laptele, de cele mai multe ori insa tot cu scandal monstru, ca el ar vrea in patul mare sa se joace si eu tot il pun sa doarma. Noaptea si noi avem treziri dese si eu nici nu-l alaptez. Iar de cand am venit din Maramures numai cu mine ar vrea, daca plec la wc si ramane cu taica-sau tot plange de rupe, chiar nu stiu ce are de a facut pasiunea asta pentru mine, acum cateva luni eu eram piesa de mobilier cand era taica-sau in camera, acum e invers.
CRISTINA, felicitari pentru mergator! Luca e cam lenes sau fricos, nu stiu, ca de manute de mult umbla, acum numai ne tine el de un deget cu o singura manuta dar tot nu vrea sa dea drumul, am incercat cu ham si nu vrea, vrea el sa se simta in siguranta si gata. Abia astept si eu sa-l vad ca merge singurel.
ATB, ce scump e Nicholas
Monica, mami de Luca
"Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate: dragostea nu pizmu ieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau, nu se bucura de neleguire, ci se bucura de adevar, acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul. Dragostea nu va pieri niciodata." (1 Corinteni 13)
atb spune:
Uoffff, Moni, Iriss, Vio, si toate celelalte cu copii nabadaiosi, imi pare tare rau, cred ca trebuie sa fie f greu, sper sa treaca cat mai repede perioadele astea.
Nu zic ca Nicholas e usa de biserica, dar eu chiar nu pot sa ma plang, cand vad prin ce treceti voi... Dupa ce-am citit ce ati scris voi, mi se pare ca micile mele suparari legate de el sunt chiar floare la ureche, gen nu sta mai mult de 10 minute in scaunul de masa, tipa din toate puterile cand ma fac ca-l uit in tarc si eu trebaluiesc la bucatarie, se joaca el acolo 10-15 minute singur dar apoi ii trebuie sa stea tot in picioarele mele, se gudura ca o pisica. Si are o placere sadica de a face galagie cat de mare, tranteste tot ce apuca pe gresie si pe parchet, pe covor s-a prins ca nu suna destul de tare. Singurul meu pitic legat de el e ca e tare mititel, nu pune mai deloc in greutate, si creste f incet. Are un an peste o saptamana si el inca nu are 9 kg! Si are doar 73 cm. Dr. a zis sa nu-mi fac probleme din moment ce mananca destul de bine, si e f activ, nu apuca sa puna pe el.
Mno, bineinteles ca acum tipa, l-am lasat putin in tarc pana am deschis calculatorul dar s-a saturat si vrea atentie. Fug, ca altfel imi vin vecinii pe cap.
Adriana mamy de Nicholas Cristian 19.07.2008
AnnaBaby spune:
Am pus poze de la ziua Ioanei. Va pup si mai vb weekendul viitor cand ne intoarcem de la mare. Pa! Urati-mi bafta!
Anna si Ioana 11.07.2008
povestea nasterii
atb spune:
AnnaBaby, distractie placuta la mare!
Vazut pozicile!
Adriana mamy de Nicholas Cristian 19.07.2008
mcoca spune:
Mona, Vio stati ca nu e chiar asa :). Si a mea poate sa urle o ora daca o pun in patutz. Are domnule ala niste ghimpi in el .... Ei si pt ca am laudat-o, asta seara am speriat cartierul cu urletele la plimbarea de seara pt culcare .
Maya va sta in ro 4 saptamani fara 2 zile.
Vicky si Printzesone