Se poate muri de cancer FARA DURERI?

Se poate muri de cancer FARA DURERI? | Autor: ML

Link direct la acest mesaj

Se pare ca tata (80 de ani) are cancer pulmonar cu metastaze. Probabil ca il vor aduce acasa de la spital si va lua ce va lua acasa (medicamente, nu cunosc prea multe deocamdata...). Nu va urma tratament cu citostatice sau ce altceva se poate face la un spital. Deocamdata nu are dureri si durerea care va urma ma ingrozeste parca mai mult decat moartea in sine...
Citeam mai demult (nu pot regasi acum articolul) ca din ce iei mai multe painkillers (in cazul cancerului), din aia durerea este mai mare. Nu imi aduc aminte cine il scrisese (daca era medic sau o persoana oarecare ca sa pot judeca pe masura afirmatia), dar am inteles si de la altcineva ca nici morfina nu a ajutat si sunt dureri ingrozitoare.

Pe de alta parte, un coleg de serviciu, povestea cu multi ani in urma ca fratele lui a urmat un tratament de detoxificare prescris de Valeriu Popa (in speranta ca se va vindeca)... de vindecat nu s-a vindecat, in schimb s-a dus fara dureri.

Cunoasteti cumva, ati auzit despre astfel de cazuri?

Take joy! (poze)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

ML, ce tragedie...imi pare rau sa aud...
tratamentul de detoxificare al lui Valeriu Popa e pe baza de argila si apa decantata. am vrut sa-l incerc, nu a fost sa fie. dupa mine, e apa de ploaie, dar cate nu incearca omul la necaz.

se poate muri de cancer fara dureri, da...cu morfina. si moare in somn...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Macrina spune:

Doamne fereste, conchita.. Adica.. na, asa cred.
ML, imi pare tare rau, extraordinar de rau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Pai in tratamentul durerii se incepe de la o clasa mai slaba de medicamente si se creste pana se ajunge la Morfina.
Iar Morfina trebuie administrata de cate ori este este nevoie, nu trebuie lasat pacientul sa sufere.
Am discutat la oncologie despre frica familiei de Morfina si aceasta este nejustificata. Ne-a spus doctorul ca au fost familii care au refuzat sa dea marofina doar asa , ca stiau ei ca daca ajungi la asta mai traiesti putin. Si au apelat la medicament cand bietul pacient nu mai putea de durere.
Daca e nevoie de medicatie antalgica ii spui doctorului si face el o schema de tratament.
Fara durere nu am auzit pana acum sa se stinga cineva, stiu ca toti erau pe medicatie.
Daca are metastaze osoase e bine sa ia bifosfonati , impiedica fracturile.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO
Ne-a spus doctorul ca au fost familii care au refuzat sa dea marofina doar asa , ca stiau ei ca daca ajungi la asta mai traiesti putin.

asta este adevarul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

se da morfina in cazuri din acestea, imi pare rau ca trece tatal tau prin asa ceva...
sora mea, care lucreaza la terapie intensiva in SUA mi-a spus ca la bolnavi in faza terminala le face morfina in doze suficient de mari incat sa nu simta nimic si sa doarma non stop pana trec in nefiinta.
Multa putere va doresc

„Fericirea este armonia dintre ceea ce gandesti, ceea ce spui si ceea ce faci.” Gandhi

http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Macrina spune:

Ah, Deus, abia acum am inteles.. Scuze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

Fiecare om are un prag mai mare sau mai mic de durere. Nu se poate stii dinainte daca tatal tau va avea sau nu dureri si cat de intense vor fi acestea.
Oricum , daca vor fi, tratamentul durerii se face in trepte, asa cum zicea Xio, trepte pe care le stabileste doctorul. Daca se ajunge la preparate de morfina si apoi morfina, nu i le refuzati...nu-l protejati de sfarsit care oricum se va produce la un moment dat...nu-l lasati sa sufere, e cumplit . Dozele si frecventa dozelor o sa va invete medicul oncolog cum sa procedati, astfel incat sa-i asigurati un final cat mai linistit.
De exemplu bunica sotului meu , a avut cancer pulmonar si nu a avut dureri asa mari si s-a dus repede si fara chin. Dar asta tine de fiecare om in parte, nu se poate trasa o regula generala. Depinde de localizarea tumorii, de ce plexuri nervoase invadeaza, de metastaze, de multe lucruri.
Dar cu un tratament al durerii bine condus, se poate ca tatal tau sa nu sufere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aidaciolac spune:

ML imi pare sincer rau , dar din pacate boala asta ... nu exista sfarsit fara durere din cauza ei , dar asa cum zicea Xio se incepe cu opiacee si apoi se trece pe morfina ...

Multa putere si intelegere va doresc

Sa il ajutam pe Sebi , puiutz de DC

Aida ... 30+ ... cica
Poze cu noi
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici, te iubesc cu toata fiinta
"Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba" ... si cand reusiti sa ma invatati si pe mine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns isabela spune:

In ultimele 6 luni de viata, mama mea a facut morfina. De la doza mica, apoi mereu mai mare, dupa o schema stabilita de medic. A avut cancer de san cu metastaze osoase. E adevarat ca nu mai avea dureri.
Am incercat tot felul de remedii naturiste. In acel stadiu al bolii, nimic nu a fost bun.
Desi au trecut 8 ani de atunci, nu am uitat nimic din suferinta ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Va multumesc pentru mesaje (m-au impresionat) si sfaturi.
Tata s-a dus la Domnul sambata, in spital, fara dureri, dimineata radea... Dumnezeu sa-l ierte, Sfantul Nectarie cred ca a auzit ruga...

Take joy! (poze)

Mergi la inceput