Piersicutze de iulie-august 2006(95)-La multi ani!

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns julax spune:

Dimitri,de Muuh,La multi ani!!!
Raluca,multumim!E frumos la munte,dar asa as merge mai des la mare...
Tortul e cat se poate de simplu,blat de pandispan(8 oua,8 linguri de zahar,8 linguri de faina),iar crema e aceea clasica,fiarta,la care am adaugat cateva liguri de cacao.De obicei mai fac ochiometric retetele,nu mai stiu exact cantitatea ingredientelor,ceva de genul4 oua,150 grame zahar,200 gr faina,1 litru de lapte,se fierb pe foc mic(la inceput mai mare,in carti e recomandat la bain marie,dar n-am timp ,nici rabdare si daca iese si asa..)pana se ingroasa,apoi cand e calduta spre recce se adauga un pachet de unt tinut in prealabil cateva ore la temperatura camerei+cateva 2-3linguri de cacao.
Cat despre fata vecinei,nu mi se pare deplasata atutudinea ta,doar nu poti fi disponibila la orice ora si nu cred ca s-a suparat,ma gandesc ca va veni pe viitor,ca de obiceiNicolica,multumim,nu ma pot lauda cu trenul,e din plastic,dar daca a vrut tren,nu a zis ca l-ar manca,chiar a vrut sa se joace cu el,aici fiind un avantaj.Daa,a trecut repede anul,acusica o sa taiati si voi motul.Cum interactioneaza fratiorii?Reusesti sa petreci suficient timp cu amandoi?Michella,multumim!Hmm,noua nu ne-a facut niciun control de genul asta la 2 ani,nici la 3,de fapt i-am facut eu niste analize la sange si scaun si cam atat.Iulia,mamica de Ioana(24.09.2008)@ Alex(24.08.2006)
www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=16a7ba4b14da74203c245e&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">
Miniclipuri
Poze si filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucaspm spune:

Salutam livada !

Michella, mersi pt informatii. Am sunat astazi la o scoala de balet si cica inscrierile incep pe 14 septembrie. Cu grupele de copii de 3-4 ani cica fac si balet si teatru. Dar scoala asta e cam departe de casa nostra, asa ca mai vedem. Intre timp am mai aflat de alte 2 si sper sa ajung maine sa vorbesc si in functie de distanta, pret si prima impresie sa decid unde sa o inscriu.
Si Ioanna are un pic de scobitura si de asta speram eu ca nu are platfus. Dar...

Desi am aflat de la voi de o saptamana de exercitii, inca nu am inceput sa facem. Macar sa ajungem astazi la plaja sa mai mearga pe nisip. In plus, i-am spus ca trebuie sa poarte tot timpul pantofiorii si in casa, dar ca daca se intampla pt scurt timp sa nu-i poarte trebuie sa se deplaseze numai pe varfuri.

Scumpica Teodora cu nelamuririle ei.
Ioanna terminase aseara laptele si o intreaba Mihalis daca mai vrea. Ea ii zice ca da, si apoi incet bombane: "Vezi sa nu-l beau..."

Iulia, multumim pt reteta. Cu marea uite cum facem: veniti voi la noi la mare in concediu si noi venim la voi la munte

Nico, pupici la flacai. si la mamica

Luni mergem sa facem testul Mantoux.

Raluca cu Ioanna (5.07.2006) si Georgios (13.03.2008)

Mergi la inceput

Raluca,mie-mi convine sa venim la mare in Grecia si de asemenea si voi sa veniti
Ati facut ceva zacusca pentru cei mici sau sunt prea mici?Asta mi se pare relativ ok.Ce ziceti?Ingrediente: 2 kg ceapa, 2 kg morcovi, 6 kg gogosari, 500 ml ulei, 250 g orez fiert, 400 g bulion de rosii, condimente (sare, piper-eu zic fara piper, foi dafin). Mod de preparare: Se curata si se taie ceapa marunt, morcovii se spală, se curata si se dau pe razatoarea mare. Împreuna se calesc 10 minute intr-o oala de 14 l cu tot uleiul(oare nu merge inabusit in loc sa calesc?). Gogosarii se spala, se curata de seminte si se trec prin masina de tocat (se poate folosi si robotul). Se pun la fiert in aceeasi oala, impreuna cu ceapa si morcovii caliti. Se amesteca des sa nu se prinda de oala. Orezul se alege si se fierbe separat. Cand compozitia a mai scazut, se adauga bulionul, sarea, piperul, cateva foi dafin, dupa gust. Se fierbe în continuare la foc mic, pana scade suficient, iar uleiul se ridica deasupra. Se adauga orezul fiert si se lasa pret de 1-2 clocote. Fierbinte, se umplu borcane de 400 ml (cca 22 buc). Se intorc borcanele cu capacul in jos, se acopera si se lasa la racit pana a doua zi. Daca se foloseste celofan pentru legat, borcanele se sterilizeaza.
Se pastreaza la receIulia,mamica de Ioana(24.09.2008)@ Alex(24.08.2006)
www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=16a7ba4b14da74203c245e&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">
Miniclipuri
Poze si filmulete

Mergi la inceput

Iulia, zacusca mi se pare f buna pt copii si cred ca poti inabusi legumele in loc sa le calesti. Si eu incerc sa evit calitul.
OK, cu concediul asa facem.
Ieri am ajuns la plaja si l-am bagat in apa chiar si pe Iorgos cu colacelul, desi deabea luni ajungem cu el la dr. sa vada daca sunt in regula urechiusele si sa ne dea unda verde. Dar pana atunci poate se strica vremea, vine toamna si nu mai apucam.
La plaja am mancat struguri si pepene galben (de obicei le dau fructe dupa amiaza) si cate o inghetata mica.
Am stat pe plaja pana a coborit soarele dupa munti si seara aveam o foame de lup. Acasa le-am facut gogosi care au iesit delicioase.

Asa ca ieri ne-am rasfatat, ca astazi pleaca sotul la serviciu in alt oras si vine tocmai duminica dupa amiaza

Mergi la inceput

Raluca,ma gandeam ca a mai incercat cineva sa faca zacusca asta, poate si cu mai putin ulei,desi cred ca are rostul lui in cantitatea mentionata.O sa incerc toamna asta sa vad ce iese.
Am facut si eu zilele trecute gogosi cu finetti(lui Alex cu branza),pentru prima data,au iesit si la mine foarte buneIulia,mamica de Ioana(24.09.2008)@ Alex(24.08.2006)
Miniclipuri
Poze si filmulete

Mergi la inceput

Iulia, si noi am mancat pe ascuns gogosile cu ciocolata, iar copiilor le-am dat cu zahar pudra.

Daca poti sa pui ulei de masline la zacusca cred ca e f sanatos, chiar daca e mai mult. Mai ales daca incerci sa eviti calirea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns norocuta spune:

Am intrat numai sa va salut si fug sa citesc din urma, ca nu am decat vreo 15 pagini .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Muuh spune:

Astazi a nascut Cristina-ana o fetita Emma Ioana.

Multumesc pentru urari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana5255 spune:

Hei fetelor de mult nu am mai trecut pe aici. Ne-am facut cu totii mari.

Cristian Ioana sa iti traiasca fetita.
Miruna, La multi ani pentru Dimitri.

Si acum o veste: sunt insarcinata in 7 saptamani. Simt ca va fi baiat. Voi naste undeva de 24 aprilie.

As vrea si eu sa o inscriu pe Alexandra la dansuri. Inca nu am gasit pentru copii asa micuti. Am inteles, ca ii primesc doar de la 5 ani in sus. Poate detine cineva mai multe informatii. M-ar interesa si un curs de desen pentru ea.

Sabina, mamica Alexandrei

Mergi la inceput

Cristina_ana,sanatate multa micutei Emma,iar tie recuperare rapida
Norocuta,,ce mai faceti?
Sabina,felicitari pentru minunea din burtica,baiat sa fie ,daca asta simti,e frumos cu pereche
Iulia,mamica de Ioana(24.09.2008)@ Alex(24.08.2006)
Miniclipuri
Poze si filmulete

Mergi la inceput