*Cozonacei de noiembrie-decembrie 2008 (62)*
Raspunsuri - Pagina 16
Z_IULIA spune:
Apropo de copii mari... azi la doctor au facut ochii mari si doctora si asistenta " doar 6 luni??? arata ca un copil de 1 an chiar mai mult!" ![]()
| Citat: | ||
| citat din mesajul lui cameliam Noroc cu voi, ca daca azi e 8, maine-i 9! Io credeam ca suntem prin 5-6 si chiar mai devreme ma intreba cineva cat timp are fata si i-am zis "peste cateva zile face 8 luni". Trebuia sa zic "maine"... Ne-a vizitat o familie de prieteni pe care nu i-am mai vazut de doi ani, sunt stabiliti in Canada si au venit acasa in vizita. Au un baietel super dulce de 11 luni. Problema mea e ca Alexandra e aproape cat el. Incep sa ma pun pe-o grija ca fata asta e prea mare. Pana si capul ii e mai mare, nu doar ca-i mai lunga. Toata-i mare. Ii dau haine de 12-18 luni. Edit: ca-s cu capu-n nori azi... La multi ani pentru cozonaceii nascuti pe zi de 8!
Cami, mamica Alexandrei (09.11.2008) |
http://www.infoturism.ro/acorda-puncte/96857/ va rog sa ma votati! Multumesc.
alra spune:
gata, am terminat vidatu!!! ultima sedinta.
am scazut 4kg cica din martie si 4cm de pe solduri si 4 in talie (la mine cam asa merge: 1kg = 1cm talie = 1cm sold)
as vrea sa ma mai duc in august, dar la aparate simple gen banda de alergat si crosstrainer, insa mai intai ma tratez de tacaneala ca nu as mai vrea incarcatura inutila in program (mie in continuare nu imi place la sport, na! sa supar pe diamisha
)
bertha uraaaa!!!! da cum de v-a lasat asa devreme? ce anestezie i-a facut?
spiridusa, da' ce iti veni cu vremea? fu naspa la bulgari sau incerci sa iti prinzi barbatu cu vreo oca mica?
uff, criss a plecat in concediu si io nu i-am zis drum bun, sunt groaznica
ba tata, acu citi. dezvatati-i de adormit si pus in somn in pat ca o sa aveti probleme. se sperie apoi cand se trezesc ca nu stiu unde sunt si se si invata sa ii adoarma cineva si daca se trezesc noaptea in loc sa se culce la loc urla. copilu trebuie pus treaz in pat sa adoarma singur, altfel tragi cu el ingrozitor cand se face mai mare. si dupa aia dati PM la fata sa va zica buruiana antidepresiva. care e iarba de olanda, mor de ras ![]()
ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania
Z_IULIA spune:
Amalia sa-ti traiasca baieitii frumosi si cu lipici la fete ! 
Spiridusule zi-ne cum fu in concediu , ca nu merse netu ne e mare lucru. Restul a fost OK ? Spiridusii mici cum au fost? 
http://www.infoturism.ro/acorda-puncte/96857/ va rog sa ma votati! Multumesc.
bertha spune:
Gata, am citit tot, dragele mele, va multumesc din nou pt sustinere!
Am uitat sa va spun ca, atunci cand si-a revenit din anestezie, m-a intrebat "mami, da' io cand ma operez, ca ma plictisi si vreau acasa!"
Nu-si aminteste absolut nimic, nici macar discutia din sala cu anestezista si cu medicul, cand a fost f simpatic, i-au dat bluza de pijama jos si n-a vrut sa-si puna mascuta cu gaz pana nu i-au intors bluza pe fata, pt ca "daca e pe dos, mi-e greu sa ma imbrac dupa aceea".
Olivia, Anca si noi adormim numai la san sau in brate, in afara de somnul din carucior, care e cel mai tare si mai rapid de obtinut. Si se trezeste noaptea de o gramada de ori, de pe la 3-4 doarme langa mine, nu mai rezist s-o pun/iau din patut. Dar m-am obisnuit, de obicei mai dorm si la pranz cu ei o ora.
Alra, i-au facut anestezie generala, intai in salon i-au pus niste picaturi in nas, apoi in sala mascuta cu gaz, nimic injectabil, ni s-a spus ca este anestezia cu cel mai redus risc. Sunt f incantata ca nu retine nimic, sotul meu are traume groaznice dupa acea operatie facuta pe viu, viseaza si acum uneori cum il tineau asistentele si-i strigau sa scuipe sangele sa nu se inece. Doamne, barbara operatie era asta cand eram noi copii! Acum, daca totul merge bine si copilul e linistit, prezent, i se da drumul dupa 2 ore de la operatie. Nu-i tocmai usor totul, de ex, Darius a vomitat la intoarcere, chiar in scara blocului, o gramada de sange. Bine, ne asteptam, citisem o cam tot ce am gasit despre operatia asta si ne avertizase si medicul ca, de obicei, inghit destul sange si ca-i bine sa-l vomite. Daca nu esti pus in tema, e cam infricosator, dar altfel, e perfect normal, cu conditia sa fie sange maroniu, adica sa nu fie proaspat. Scuzati detaliile horror, dar sunt lucruri care e bine sa-ti treaca pe la urechi.
V-am impuiat capul!
Fug la nani, ca-s rupta. Pupici!
Bertha, mamica a doua comori -
Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si
Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)
poze
Cum s-a nascut Ioana
alra spune:
bertha, noi o saptamana dupa operatia laurei am fost extenuati de parca lucrasem in 2 schimburi.
super, ce sentiment frumos ai cand e totul in urma, nu? ![]()
ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania
Amalia spune:
Laura, Anca va multumesc pentru sfat cu privire la Chamomilla!
Spiridus
stai linistita ca am primit mesajul tau!
Astept impresii si poze din concediu. Apropo...habar n-am pe unde ai fost..![]()
Z_Iulia multumesc!
Si tie la fel, sa fie sanatpsi si sa ne bucuram de ei!
poze cu minunile mele
Ami, mamica lui
David Alexandru (26 iulie 2001) bobocel de clasa 1
si
Luca Gabriel (31 octombrie 2008)
fluturasha23 spune:
deci, de unde se cumpara aceasta chamomilla caci am showuri in fiecare seara la culcare, maraieli si plansete de ti se rupe sufletul si mai ales ce numar si cum se prepara si cum se da ca nu mai pot. am ajuns sa-i dau nurofen sa se linisteasca. sper sa iasa odata dintzosii aia ....

am pus poze de la 7 luni
http://good-times.webshots.com/album/573410219VORmtV
mami de Iulia
diamisha spune:
alra, intru rapid pentru tine...eu zic sa le combini, adica sa te duci la discutii cu un psiholog, si sa faci si sport. La efort fizic, corpul secreta endorfine, lucru care iti da o stare generala de bine. E ca si cum te-ai droga legal si sanatos
. Acesta este primul motiv pentru care sunt adepta sportului, adica pentru ca face bine intai la cap, si pe urma la corp.
Ai nevoie de o supapa pentru stres, iar sportul este o alternativa mai buna decat o eventuala depresie. Aaa, si inca ceva, este ok sa plangi din cand in cand...stii tu de ce spun asta, daca avem un background asemanator....da' sa plangi rau, in hohote, nu sclifoseli de fetite...si e ok si sa mai lasi si dezordine pe ici, pe colo, mai ales in lucrurile Laurei...nu ai cheie la dormitorul vostru? Daca nu, pune cheie si nu o mai lasa sa intre si sa faca vraiste la voi. La ea, treaba ei, daca ii place sa fie mormane in mijlocul camerei, las-o asa cateva zile. Sau cere-i sa le puna la loc cu mana ei. Nu vrea acum, nu-i nimic, le pune mai tarziu sau maine, dar nu mai face tu in urma ei...eu cred ca ti-a prins punctul slab si este mica ei razbunare ca nu mai esti numai a ei si trebuie sa te-mparta cu Nicole...
Si gandeste-te bine de tot care este cauza primordiala a starii tale de stres, asta pe langa oboseala acumulata si care augmenteaza destul de mult situatia...trebuie sa fii foarte, foarte sincera cu tine si sa gasesti aceasta cauza...vei gasi imediat si solutia...de altfel, la asta te va ajuta psihologul, sa ajungi sa descoperi cauza...ei iti pun doar intrebari, nu dau raspunsuri niciodata (pentru ca nu-si pot asuma solutii in locul tau)...
Nu vreau sa te incurajez pe sistemul "stiu ca poti, trebuie sa poti", e ok si sa nu poti, si sa clachezi din cand in cand, pentru ca esti si tu un om cu stari, cu limite, cu responsabilitati care apasa uneori, cu ingrijorari x 2 copii...
Ce spun eu sunt lucruri putin mai conceptuale si generice, fata de o criza concreta de-a Laurei de genul celor povestite de tine, dar insist sa te intorci catre tine putin si sa vezi ce este dedesubtul oboselii si hormonilor...mi-a placut cum ai spus ca "e de la hormoni"...de la hormoni a fost baby blues-ul din prima saptamana dupa nastere, acum e altceva, mai profund si mai serios...
Parerea mea...
Diana,
de Sonia (02.11.2008)
Meet Sonia!
manumanu spune:
Amalia, Stewie, multumim pentru urari!
Criss, sper sa ai un concediu cat mai placut. Poate ai acces la net pe-acolo si ne mai scrii cate ceva... pupam Paula superba!
bertha, multumim pentru detaliile legate de operatia lui Darius. Chiar e bine sa stim... si eu imi amintesc cu oroare de acea operatie... am facut-o la spitalul militar si tin minte ca ma tineau nu asistentele, ci doi soldati (habar n-am de ce... or fi fost asistenti imbracati in haine militare?)... si acum vad lumina aia in ochii mei si, cand am ramas singura in sala cu dr si ceilalti, am inceput sa urlu: "tataaaaa, tataaaaa, nu ma lasaaaa"... iti dai seama ce simteau ai mei pe hol! Mai ales mama
... apropo de discutia despre mame lansata de diamisha, ma inscriu si eu in club
... dar am avut o relatie minunata cu tata, care din pacate acum nu mai este sa le inventeze povesti nepoteilor
.
Alra, fata draga, gand la gand cu adormitul bebeilor! Daaaar... cum sa facem??? mai ales ca eu am 2... daca unul e mai "vesel" si scoate sunete mai pronuntate, celalalt nu poate sa adoarma nici daca vrea! Asa ca unul musai in brate, in alta camera...
... chiar nu stiu cum sa fac! Vreo idee?
manu
mamica de Anastasia si Radu, 23 noiembrie 2008
http://family.webshots.com/album/570097332OcrkWq
oceanborn spune:
Alra vroiam sa-ti raspund atunci cand ai zis ca-ti sare tzandara atunci cand le auzi pe astea cu un copil ca se plang de oboseala.Pai si tu tocmai ai zis ca e ca si cum ai avea doar unul... hai sa-ti zic cum stau treburile la noi... de cand s-a nascut a urlat cum l-am pus in landou , patut, dupa n ridicari, puneri la loc, adormea.... in 3 luni, treptat am reusit sa-l culc in patut. la 5 luni si ceva cand a inceput sa se ridice in picioare(singur, fara exercitii speciale facute cu noi, fara incurajari etc....) nu il mai pot culca. indiferent de cat e de obosit in momentul in care il pun in patut hop in picioare. face ture tinandu-se de bara, mai trage cate o tranta, se ridica, tipa, eu il pun inapoi, ii explic anumite treburi dar cred ca de inteles o sa le inteleaga mai incolo, eu o tin pe a mea, il pun la nani, el se ridica, asta se intampla de cateva ori...dupa care daca il las in patut in picioare , sta asa si 2 ore... nu se culca! uneori incepe cu o miorlaiala usoara dupa care se lasa cu urlete, irosit sughitat... pai cum sa-l las...
Daca s-ar matai doar, l-as lasa poate dar la el nu exista doar atat, totul se termina in plansete serioase, nu ma lasa sufletul si nici nu-s de acord cu metodele astea sadice, si stiu ca nici tu.
el stie foarte bine ca nani face in patut, dar nu reusesc nicicum sa-l fac sa adoarma acolo...
La fel ca si alte mamici care doar au alaptat, uneori ne trezim si de 5 ori pe noapte... zilnic e fresh la ora 5,6 maxim 7...nicicum nu mai adoarme numai dupa vreo 2 ore..
in timpul zilei daca nu are atentie urla..niciodata n-a stat ca multi alti copii in landou , bouncer, etc
sunt copii si copii , ma bucur ca Nicole a ta e cuminte, asta se datoreaza in special materialului si doar apoi modului vostru de a o educa, asta nu inseamna ca toti sunt la fel .
Eu inca sper ca-n viata asta o sa mai apuc sa dorm 8 ore pe noapte fara nici o trezire ![]()
mami de Thomas